GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διχασμένοι οι Γάλλοι για την "επιστροφή" του Στρος Καν...

Το 65% των Σοσιαλιστών τον θέλει για υποψήφιο πρόεδρο κόντρα στον Σαρκοζί Διχασμένοι εμφανίζονται οι Γάλλοι αναφορικά με το ενδεχόμεν...

Το 65% των Σοσιαλιστών τον θέλει για υποψήφιο πρόεδρο κόντρα στον Σαρκοζί
Διχασμένοι εμφανίζονται οι Γάλλοι αναφορικά με το ενδεχόμενο επιστροφής του Ντομινίκ Στρος-Καν στην πολιτική σκηνή της χώρας, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris Interactive που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Le Parisien.
Συγκεκριμένα, το 49% των Γάλλων τάσσεται υπέρ της επιστροφής του Ντομινίκ Στρος-Καν στην πολιτική μετά την απελευθέρωσή του την Παρασκευή, έναντι ποσοστού 45% που δεν την επιθυμεί. Η αναλογία αυτή είναι υψηλότερη στους οπαδούς της αριστεράς, με το 60% των ερωτηθέντων να ...
ελπίζει στην επιστροφή του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ στη γαλλική πολιτική ζωή έναντι ποσοστού 38% που έχει αντίθετη άποψη.
Το ποσοστό αυτό είναι ακόμη υψηλότερο στους δηλωμένους υποστηρικτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, με το 65% να τάσσεται υπέρ έναντι του 33% που διαφωνεί.
Για τη διευκόλυνση του σεναρίου αυτού, μόνο το 43% των Γάλλων θέλει να τροποποιηθεί το χρονοδιάγραμμα των προκριματικών εκλογών για το προεδρικό χρίσμα στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, που επιβάλλει στους διεκδικητές να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους έως τις 13 Ιουλίου, έναντι του 49% που δεν το επιθυμεί.
Στους υποστηρικτές της αριστεράς, μια μικρή πλειοψηφία (51% έναντι 47%) ελπίζει σε μια μεταφορά της τελευταίας προθεσμίας κατάθεσης των υποψηφιοτήτων.
Στους οπαδούς του Σοσιαλιστικού Κόμματος, το 55% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ μιας ανάλογης τροποποίησης του χρονοδιαγράμματος έναντι 44% που δεν το επιθυμεί.
Μετά τον Φρανσουά Ολάντ την Παρασκευή, και η Σεγκολέν Ρουαγιάλ δήλωσε το Σάββατο ότι δεν διαφωνεί σε μια μεταφορά της ημερομηνίας κατάθεσης των υποψηφιοτήτων. Η τρίτη εκ των βασικών διεκδικητών, η Μαρτίν Ομπρί, πρώτη γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, δεν έχει ακόμη εκφράσει τη γνώμη της για το θέμα.
Οι εκλογές αυτές θα διεξαχθούν στις 9 και στις 16 Οκτωβρίου και θα αναδείξουν τον υποψήφιο των σοσιαλιστών.
Η προσεχής ακροαματική διαδικασία που προβλέπεται από την αμερικανική δικαιοσύνη στην υπόθεση του Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος δεν μπορεί να εγκαταλείψει το αμερικανικό έδαφος καθώς οι δικαστικές αρχές κρατούν το διαβατήριό του, έχει οριστεί στις 18 Ιουλίου.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 1ης και 2ας Ιουλίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ερωτηθέντων, ηλικίας άνω των 18 ετών, που επιλέχτηκε με τη μέθοδο των ποσοστώσεων.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

5 σχόλια

  1. ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΧΕΙ????????

    ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Pasok

    ΠΗΡΑΜΕ ΤΑ 9/12 από τα τρία της 5ης Δόσης !


    Τι ακούσαμε χθές και σήμερα?
    Τα ανήκουστα !
    Λένε θα πάρουμε την 5 η δόση, κ ας διαφωνούσα εγώ !!! χαχαχαα θα την πάρουμε??
    Πόσα είναι η δόση ? 12 δις.
    Πόσα θα πάρουμε ? 9 δις
    Πόσα λείπουν ? 3 δις ( ΔΝΤ )
    Πότε θα πάρουμε τα 3δις ? ( κανείς δε γνωρίζει !!! )
    Θα καλύψει άλλος τα 3δις ? ( κανείς δεν γνωρίζει !!!

    Pasok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε -->12:46:00 μ.μ.
    Πως επιτρέπεις σε άλλους
    να διαχειρίζονται το κεφάλι σου;
    Μάθε να σκέφτεσαι μόνος σου ρέ
    και σταμάτησε να λές μαβλακίες.
    Τό καλό είναι οτι δεν ξέρουμε ποιός mlkas είσαι
    Το κακό ομως είναι οτι το ξέρεις εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΙΚΡΕ ΓΑΛΑΖΙΕ-ΠΡΑΣΙΝΕ ΦΡΟΥΡΕ ΠΟΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΟΥ?ΤΗΝ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΝ ΚΥΝΙΣΜΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ.. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΣΟΥ.. ΤΕΛΙΚΑ..ΠΟΣΟ ΗΛΗΘΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΣΟΥ! ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙΣ , ΝΑ ΣΚΥΒΕΙΣ ΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ..ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΑΛΛΑΛΑΖΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΤΗΧΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΣΟΥ..ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΣΚΕ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή για να καταλάβω, αν πήγε με τη θέλησή της για χρήμα αυτό αθωώνει ένα δημόσιο πρόσωπο που υποκύπτει στο αγοραίο σεξ?.. Αυτός ο άνθρωπος υποτίθεται ότι θα πάρει στα χέρια του τις τύχες εκατομμυρίων, δεν είναι ένας απλός πολίτης, οπωσδήποτε η καμαριέρα αν είναι έτσι είναι ένοχη, αλλά ως εκεί, ο άνθρωπος πρέπει να πάει σπίτι του, (αν όχι σε ψυχιατρείο)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση