GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σωθήκαμε. Και μετά;...

Του ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Ωραία, λοιπόν !! Ψηφίσθηκε το μεσοπρόθεσμο και σωθήκαμε. Έτσι, τουλάχιστον ισχυρίζονται άνθρωποι των οποίων ...

Του ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ωραία, λοιπόν!! Ψηφίσθηκε το μεσοπρόθεσμο και σωθήκαμε. Έτσι, τουλάχιστον ισχυρίζονται άνθρωποι των οποίων την γνώμη συνήθως εκτιμώ. Ακόμα όμως δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό τους. Δηλαδή, αν υποστηρίζει κάποιος την Ευρώπη υποχρεούται να υπεραμύνεται της όποιας ανοησίας οι γραφειοκράτες της και οι απογοητευτικοί της πολιτικοί ηγέτες προωθούν; Το ζητούμενο προφανώς ήταν η πέμπτη δόση του συμφωνηθέντος πέρυσι μνημονίου ώστε να πληρωθούν μισθοί του δημόσιου τομέα και συντάξεις. Και βέβαια η εξασφάλιση του νέου δανείου που συζητείται. Μα αυτό είναι ο στόχος της Ελλάδας σήμερα;
Το ερώτημα είναι αν το μόρφωμα που ψηφίσθηκε προχθές θωρακίζει την χώρα από το ενδεχόμενο μελλοντικής χρεοκοπίας. Η γνώμη μου είναι πως το μεσοπρόθεσμο εξασφαλίζει την επιβίωση για λίγους μήνες του δημόσιου τομέα και εξοντώνει σχεδόν ολοκληρωτικά την ιδιωτική οικονομία της χώρας. Αυτοί που αγωνιούσαν για...
 τους μισθούς και τις συντάξεις που πληρώνει το κράτος δεν σκέφτονται τους μισθούς που δεν θα είναι πλέον σε θέση να εισπράξουν χιλιάδες άνθρωποι που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα – γιατί θα χάσουν τις δουλειές τους; Και βέβαια με την αγορά νεκρή η χρεοκοπία παραμονεύει ακόμη στην γωνία. Και τότε τι; Καινούργιες αφαιμάξεις της ιδιωτικής οικονομίας για να σωθεί και πάλι το δημόσιο;
Μα τα δημόσιο, με τον όγκο και την αναποτελεσματικότητα του, προκάλεσε την κρίση. Αυτό δανείσθηκε και χρησιμοποίησε τα χρήματα για παροχές, διορισμούς και επιδοτήσεις. Όπως και για προμήθειες και εργολαβίες που με τίποτα δεν προδίκαζαν θετικές οικονομικές εξελίξεις για το μέλλον. Κι όλοι εκείνοι που βυσσοδομούν σήμερα άδικα κατά των δανειστών μας (μας δανείζουν ενάντια σε κάθε λογική εξασφάλισης των χρημάτων τους) στρέφονται και κατά των πολιτικών για τους λάθος λόγους. Αντί να τους καταδικάζουν για την κραιπάλη των παροχών που οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα τους κατηγορούν επειδή οι άθλιες αυτές τακτικές δεν μπορούν πλέον να συνεχισθούν. Εξακολουθούν μάλιστα οι περισσότεροι να δοξάζουν τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε το σχετικό πάρτι και την οικονομική κατηφόρα. Αυτό το δημόσιο λοιπόν, υφιστάμενοι θυσίες, στοχεύουμε να διαφυλάξουμε από την χρεοκοπία;
Τίθεται, μεταξύ άλλων λοιπόν σήμερα, το ερώτημα τι κάνουν ακριβώς οι δανειστές μας; Τι έκαναν όλο αυτό το διάστημα που η κυβέρνηση δεν εφάρμοζε το μνημόνιο; Γιατί εκταμίευσαν την τέταρτη δόση ενώ δεν είχε τηρηθεί καμία από τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει το ελληνικό κυβερνητικό επιτελείο; Γιατί έθεσαν σαν όρο για την συνέχιση των εκταμιεύσεων την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου κι όχι την υποχρεωτική δραματική περικοπή δημοσίων δαπανών; Όσο σε αυτά τα ερωτήματα δεν παίρνω ικανοποιητικές απαντήσεις δεν έχω εμπιστοσύνη στις επιλογές και στις θέσεις των Ευρωπαίων εταίρων μας. Που φοβάμαι πως, μόλις εξασφαλίσουν το ξεφόρτωμα των ελληνικών ομολόγων από τις Τράπεζες τους και την εξασφάλιση της ισορροπίας της ευρωζώνης στην περίπτωση πτώχευσης μέλους της, θα μας αποχαιρετίσουν με σχετική ανακούφιση.

7 σχόλια

  1. ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΣ ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΑΝΔΡΕΑ


    ΚΑΗΚΑΜΕ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΚΡΕ ΓΑΛΑΖΙΕ-ΠΡΑΣΙΝΕ ΦΡΟΥΡΕ ΠΟΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΟΥ?ΤΗΝ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΝ ΚΥΝΙΣΜΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ.. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΣΟΥ.. ΤΕΛΙΚΑ..ΠΟΣΟ ΗΛΗΘΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΣΟΥ! ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙΣ , ΝΑ ΣΚΥΒΕΙΣ ΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ..ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΑΛΛΑΛΑΖΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΤΗΧΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΣΟΥ..ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΣΚΕ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΜΕΤΑ; ΑΦΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O Ανδριανόπουλος λεει καποια σωστά ανακατεμένα με κάποιες "κοτσανες". Ντρεπεται ομως και φοβάται να πει στα ισια αυτο που σκεφετεται. Σκεφτεται να απολυθούν οι μισοι δημόσιοι υπάλληλοι. Οσο για τον ιδιωτικό τομέα μιλάει συμπονετικά για "εργαζόμενους" που θα χασουν τη δουλεια τους. Σκεφτεται όμως τους εργοδότες όχι τους εργαζόμενους. Οι απολύσεις στο Δημόσιο οδηγούν σε αυξηση ανεργίας παντού (ζούγκλα ανεργιας εκμετάλλευσης). Η αυξηση της ανεργίας όποσδήποτε οδηγεί σε αναγκη περίθαλψης των ανεργων (επιδόματα συσσυτια φυλακές!). Δηλαδή όσους πληρώνουμε για να μας παρέχουν μια υπηρεσία (δασκαλος, σκουπιδιάρης, νοσοκόμος, αστυνόμος, στρατιωτικός) θα τους πληρώνουμε για να κάθονται.
    Σιγουρα εχει δικιο ότι οι ανεξέλεγκτοι φοροι οδηγούν αργα η γρήγορα σε καταστροφή. Ομως δεν ειναι τόσο απλή η λύση. Πρωτα πρεπει να μπει μια τάξη στον ιδιωτικό τομέα με δήμευση περιουσιών των απατεώνων που εκλεψαν και θανατικές καταδίκες και εκτελέσεις όσων παρανομα έβγαλαν χρημα στο εξωτερικό και μετά όταν αποκατασταθεί η δικαιοσύνη στην κοινωνία μιλάμε και για θυσίες του λαού (απολύσεις κτλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλήθεια ;Γιατί με τόσα ξερά που ...ξέρεις δεν σε βάζουνε "ΣΥΜΒΟΥΛΟ...επεγδύσεων;"!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και όμως θα μπορούσαν να αποφευχθούν απολύσεις στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα αν αποφάσιζαν επιτέλους να βάλουν μαχαίρι στους υψηλούς μισθούς και συντάξεις.
    Αν αποφάσιζαν να βάλουν όριο σε συντάξεις τα 1500 ευρώ (για ν α μην πω τα 1000).
    Αλλά βέβαια να άρχιζαν πρώτα από τους μισθούς και τις συντάξεις των βουλευτών.
    Αν έπαιρναν μέτρα για το όργιο με τις συντάξεις των Ρωσσίδων που είχαν παντρευτεί υπέργηρους μόνο και μόνο για να κερδίσουν τη σύνταξή τους.
    Αν έπαιρναν μέτρα για τις αγροτικές συντάξεις που εισπράττουν στην Αλβανία άνθρωποι που ποτέ τους δεν έζησαν στην Ελλάδα.
    Αν έπαιρναν μέτρα για τις διπλές συντάξεις που εισπράττουν χήρες (να επεκταθεί σε όλους η απαγόρευση λήψης διπλής σύνταξης που ισχύει τώρα σε συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων).
    Αν έπαιρναν μέτρα ώστε να χτυπηθεί ριζικά η ανασφάλιστη εργασία.
    Αν απαγόρευαν πια τις πανάκριβες εκδηλώσεις βιτρίνας με γιορτές, Ολυμπιακούς και παράτες (που ακόμα και τώρα πουβρισκόμαστε στο χείλος της καταστροφής δεν έχουν σταματήσει).
    Αν προσπαθούσαν να σταματήσουν τα σούρτα-φέρτα του πρωθυπουργικού αεροπλάνου από υπουργούς και συγγενείς (σπατάλη εκατομμυρίων που καλείται ο λιμοκτονών λαός να πληρώσει).
    Αν σταματούσαν τις αλλαγές επιπλώσεων σε κάθε αλλαγή υπουργού και υφυπουργού).
    Αν εκοβαν τα παραπανίσια ποσά μισθών, επιδομάτων και εφάπαξ των υπαλλήλων της βουλής.
    Αν αντί για τις οριζόντιες περικοπές κατά δικαίων και αδίκων, προσπαθούσαν για μια φορά στη ζωή τους να συμπεριφερθούν ΔΙΚΑΙΑ.
    Αν...αν...αν...
    Αλλά οι πολιτικοί ηγέτες μας ανέκαθεν προτιμούσαν τις εύκολες λύσεις, να χτυπουν δηλαδή αυτούς που δεν φταίνε σε τίποτα και να τους ξεζουμίζουν.
    Συμπέρασμα; "Δεν υπάρχει ελπίδα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κυρ αντρέα, κυρ αντρέα, βάζε λίγο πιό πάνω το χέρι για να κρύβεις καλλίτερα τα κωλομάγουλα.
    Η θέση που το 'χεις στην φωτογραφία είναι για να κρύβει κάποιος τα προγούλια όπως π.χ. η παναγιωταρέα, να πουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση