GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η λύση για το Ελληνικό χρέος είναι ο Ελληνικός λαός...

Από το http://neoinileias.blogspot.com Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης , Χέρμαν Βαν Ρομπάι,συγκάλεσε για τις 21 Ιουλίου έκτακτη σύνοδο κο...

Από το http://neoinileias.blogspot.com

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι,συγκάλεσε για τις 21 Ιουλίου έκτακτη σύνοδο κορυφής των χωρών της ευρωζώνης με θέμα την κρίση χρέους.
Στην ατζέντα των συνομιλιών θα τεθούν "η δημοσιονομική σταθερότητα της ευρωζώνης στο σύνολό της και η μελλοντική χρηματοδότηση του ελληνικούχρέους.
Σενάρια επί σεναρίων εμφανίζονται καθημερινά στον τύπο, στο πλαίσιο μιας συζήτησης που διεξάγεται πλέον «χωρίς ταμπού»
Το περιοδικό Der Spiegel στο τεύχος του που κυκλοφορεί σήμερα αναφέρει ότι...

ερωτηθεί ο Ελληνικός λαός αν θέλει να απορροφήσει το χρέος από τον efsm .
Σε μια τέτοια περίπτωση κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο στο πλαίσιο της απόφασης του ελληνικού λαού σύμφωνα με το εισόδημα και τις καταθέσεις του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό θα αγοράσει το τμήμα χρέους που θα του αναλογεί.Η Ελλάδα έτσι θα ανακτήσει την χαμένη αξιοπιστία της και θα αποδείξει σε ολόκληρο τον κόσμο ότι μπορεί να πολεμά και να νικά κάτω από εξαιρετικάαντίξοες συνθήκες.
το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να μειώσει το χρέος της κατά 20 δισεκατομμύρια ευρώ, εάν αγοράσει η ίδια τα ομόλογά της.
Σε μια τέτοια περίπτωση το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), " θα δανείσει χρήματα στην Ελλάδα για να μπορέσει να επαναγοράσει η ίδια από ιδιώτες πιστωτές στις τιμές της αγοράς" γράφει το Spiegel.
Η πρόταση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών να επαναγοράσει η Ελλάδα το χρέος της μέσω του ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι μια λύση που συμφέρει από κάθε πλευρά για το λόγο ότι θα προκαλέσει την λιγότερη ζημιά στην ΕΕ, στην Ελλάδα και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα καθώς ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, προειδοποίησε ότι σε οποιαδήποτε λύση που θα θεωρηθεί επιλεκτική χρεοκοπία, η ΕΚΤ θα σταματήσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις για να δανείζει τις ελληνικές τράπεζες.
Το ευκταίο στην περίπτωση θα ήταν η Ελλάδα να επαναγοράσει το χρέος από την αγορά στην παρούσα φάση με την κεφαλαιακή υποστήριξη- διευκόλυνση τουEFSF και στην συνέχεια (η Ελλάδα) να ξανά - επαναγοράσει με ίδια κεφάλαια το χρέος από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Η μετακύλιση του ελληνικού χρέους στο εσωτερικό, εκτός των θετικών παρενεργειών στις αγορές κεφαλαίων, θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο διάδοσης της κρίσης και θα οδηγήσει σε μείωσή του καθώς τα 100 δις που μέχρι το 2015 σε άλλη περίπτωση θα έφευγαν από την χώρα για πληρωμή τόκων θα αυξήσουν το εθνικό εισόδημα από την στιγμή που θα ανακυκλωθούν στην ελληνική οικονομία.
Σε προηγούμενο άρθρο έλεγα ότι η επαναγορά του χρέους με ίδιες δυνάμεις θα μπορούσε να αποφασιστεί με δημοψήφισμα, δλδη να

4 σχόλια

  1. Παρακαλώ, στείλτε αύριο κάποιον να του δώσω τα εκατό δις. γιατί κινδυνεύει η χώρα μου.

    Έχω αφήσει το τηλ. και το όνομα στο... κοντρόλ...

    Ο Κουρέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Κουρέα,

    Αν σου σου ληφθούν τίποτα ψιλά, πάρε με τηλέφωνο να σου στείλω.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Μ.

    Δε θα χρειαστεί...
    Δύο ξουρίσματα έχω να ξεπετάξω...

    Και τα μάζεψα!

    Μόνο μη το μάθει η γυναίκα μου.

    Ο Κουρέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση