GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς είχε στηθεί το σκάνδαλο διαφθοράς στο Κέντρο Αστέγων του δήμου Αθηναίων...

Από τον Δημοτικό Για το σκάνδαλο διαφθορά ς στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του δήμου Αθηναίων, οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ...

Από τον Δημοτικό

Για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του δήμου Αθηναίων, οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση ήρθε στο φως ύστερα από καταγγελία που έκανε στον δήμαρχο, στις 16 Ιουλίου 2011, 45χρονος γενικός διευθυντής εταιρείας παραγωγής έτοιμων τροφίμων, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια προμήθευε το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του δήμου Αθηναίων με έτοιμα φαγητά για τη βραδινή σίτιση των αστέγων του δήμου.
Όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε ο 45χρονος, ο διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων ζήτησε από...
 τον ίδιο 10.000 ευρώ, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στο μέλλον σχετικά με διαγωνισμούς προμήθειας, αλλά και για να προχωρήσει άμεσα η τακτοποίηση των οφειλών του δήμου προς την εταιρεία του. Για τον ίδιο λόγο, ο 58χρονος κατηγορούμενος, πριν από λίγους μήνες, είχε πάρει από τον καταγγέλλοντα, άλλα 7.000 ευρώ.
Πάντα κατά την ΕΛΑΣ, ο προμηθευτής τροφίμων  κατήγγειλε συγκεκριμένα  ότι ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων και αντιδήμαρχος Γιάννης Σφιακιανάκης, καθώς και ο 43χρονος συνεργάτης του, πριν από λίγες μέρες, απαίτησαν από τον ίδιο, ποσοστό 10% επί των προηγούμενων οφειλών του Δήμου Αθηναίων προς την εταιρεία του, που ανέρχεται στο ποσό των 406.000 ευρώ, προκειμένου να του αποδεσμεύσουν τα οφειλόμενα χρήματα. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο καταγγέλλων, δεν ενέδωσε τότε στις εκβιαστικές απαιτήσεις τους.
Χθες το βράδυ, σε τηλεφωνικό ραντεβού που κλείστηκε υπό τις οδηγίες αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 45χρονος προμηθευτής συναντήθηκε με το διευθυντή του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων σε σημείο δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Κηφισιάς, όπου του παρέδωσε σε φάκελο το ποσό των 10.000 ευρώ. Αστυνομικοί, που επιτηρούσαν διακριτικά τον χώρο συνάντησης, επενέβησαν και τον συνέλαβαν. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε και για τους άλλους δύο κατηγορούμενους, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Ο πρόεδρος του Κέντρου, ο οποίος είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος, καθώς και ο 43χρονος συνεργάτης του δεν συνελήφθησαν διότι οι σε βάρος καταγγελίες ήταν  εκτός των ορίων του αυτοφώρου.

3 σχόλια

  1. ΑΝΤΩΝΗ ΘΕΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΑΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί να προβληματιζόμαστε αν πρέπει να γίνει άρση μονιμότητος στο δημόσιο;
    Αφού είναι σίγουρο ότι υπάρχουν πολλοί 40χρονοι και 50χρονοι αλλά και 60χρονοι που κάνουν παρόμοια;
    Μην πάει το μυαλό σας ότι προστατεύονται από κάπου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΣΟΚ...ΚΑΙ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΛΕΨΙΑΣ
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ....


    ΑΞΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

    ΑΛΗΣ-ΜΑΝΤΕΛΗΣ
    ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση