GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζητούνται λίγη τσίπα και ίχνη αξιοπρέπειας …

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου Πολιτική ικανότητα, εντιμότητα, υπευθυνότητα και διορατικότητα δεν θα μπορούσε κανείς σοβαρός άνθρωπος να...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Πολιτική ικανότητα, εντιμότητα, υπευθυνότητα και διορατικότητα δεν θα μπορούσε κανείς σοβαρός άνθρωπος να ζητήσει από τους κυβερνώντες και τους διαπλεκόμενους διαμορφωτές της κοινής γνώμης στην Ελλάδα. Τουλάχιστον να διέθεταν λίγη τσίπα και ίχνη αξιοπρέπειας! Δυστυχώς όμως αυτά απουσιάζουν από το πρόσωπο της κυρίαρχης πολιτικο-εκδοτικής τάξης της χώρα μας. Τι να πεις και τι σημασία έχει η κριτική όταν απευθύνεται σε κάστες αμοραλιστών και άθλιων καιροσκόπων, που διαρκώς αγωνίζονται να εξαπατήσουν αυτούς στους οποίους απευθύνονται, μεταβάλλοντας διαρκώς στάση και προσωπείο, στο πλαίσιο της επιχείρησης «κάνουμε το μαύρο, άσπρο».
Κακώς, απορούμε ορισμένοι για την περίεργη αδράνεια του ελληνικού λαού στο ζήτημα της υπεράσπισης των συμφερόντων του, τα οποία θίγονται από...
 την πολιτική της κυβέρνησης και την στρατηγική της τρόικας. Ο κόσμος «παλάβωσε» στην Ελλάδα, καθώς πολιτικό σύστημα και ΜΜΕ πέτυχαν να τρελάνουν τους περισσότερους. Δεν μπορεί να έρχεται σήμερα το «mainstream» μαζί με το αυτοαποκαλούμενο εκσυγχρονιστικό καθεστώς και να υιοθετούν απόψεις για την διαχείριση της κρίσης, που οι ίδιοι προκάλεσαν, τις οποίες προτείναμε ως αυτονόητες από την πρώτη στιγμή εγκλωβισμού της χώρας στην παγίδα της πιστωτικής κρίσης, εμείς οι «περιθωριακοί», «ανεύθυνοι», «συνομωσιολόγοι» και άλλα πολύ χειρότερα σύμφωνα με την ρητορική τους.
Πώς είναι δυνατόν οι υπεύθυνοι φορείς των κυβερνητικών αποφάσεων και οι υπερυπεύθυνοι καθεστωτικοί δίαυλοι να υποστηρίζουν σήμερα την ανάγκη αναδιάρθρωσης με την μορφή της «επιλεκτικής χρεοκοπίας», ενώ ήταν εκείνοι που τόσο καιρό κατηγορούσαν το «περιθώριο» ότι επεδίωκε την χρεοκοπία της χώρας; Φαίνεται οι γελοίοι αυτοί να ζήλωσαν την «δόξα» του «περιθωρίου». Ενώ μέχρι χθες αναφέρονταν υποτιμητικά, αν όχι υβριστικά και απειλούσαν όσους, αν μη τι άλλο, μιλούσαμε την γλώσσα της λογικής, σήμερα έρχονται και υποστηρίζουν ότι προφανώς για «πλάκα» έστειλε προχθές ο πρωθυπουργός την περίφημη επιστολή προς τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με την οποία επισήμαινε την επικινδυνότητα της συμμετοχής ιδιωτών στην μείωση του ελληνικού χρέους, προκρίνοντας σήμερα – δίχως πλάκα, ή στο πλαίσιο της ίδιας πλάκας, ποιος να ξέρει πια – (1) την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους με σημαντική μείωσή του έως και 50%, (2) την εξασφάλιση μικρότερου κόστους για το ελληνικό χρέος και (3) την προστασία της χώρας, των πολιτών και των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες.
Καλά, βρε άθλιοι, εμείς οι «ανεύθυνοι», «περιθωριακοί» τι προτείναμε πριν από ένα χρόνο ως ύστατη γραμμή άμυνας, πριν να τυλίξετε την χώρα στον μηχανισμό αποσταθεροποίησης και εκβιάσετε με στάση πληρωμών την ελληνική κοινωνία; Αυτά δεν λέγαμε όταν μας λοιδορούσατε, προσφέροντας μάλιστα συγκεκριμένες πολύ πιο έξυπνες ιδέες και μεθοδολογία, τότε που μας λέγατε ότι «δεν διαθέτουμε λύσεις» που να απαντούν στον μονόδρομο κυβέρνησης και καθεστώτος; Τώρα ανακαλύψατε ότι δεν υπάρχει μονόδρομος και ότι είχαμε πράγματι προσεγγίσει την «λύση» εμείς οι «περιθωριακοί»; Τώρα, που δώσατε την ευκαιρία να κάνουν επί τόσο μεγάλο διάστημα πάρτι οι κερδοσκόποι; Τώρα, που αποδυναμώσατε απολύτως πολιτικά και ηθικά την Ελλάδα; Τώρα που προκαλέσατε επαχθείς δεσμεύσεις για την χώρα; Τώρα, που εξασθένησε σε κρίσιμο βαθμό το τραπεζικό σύστημα; Τώρα, που οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές τακτοποίησαν τις ζημίες τους από την χρεοκοπία της Ελλάδας; Τώρα, που δεν αφήσατε κανένα χαρτί ικανό να προσφέρει αποτελεσματική διαπραγμάτευση με την ΕΕ, την Γερμανία και τους δανειστές; Τώρα, που η χώρα έγινε μοιραίος θεατής της τύχης της; Τώρα που διαλύσατε το ηθικό και κάθε έννοια εμπιστοσύνης των επιμέρους ομάδων του ελληνικού πληθυσμού; Τώρα που καταντήσατε την χώρα περίγελο της οικουμένης; Τώρα…Τώρα, δικαιούμαι νομίζω να ρωτήσω και εγώ μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες: Για ποιους δουλεύετε κύριοι;
Όχι, «κύριοι», συνειδητά προσβάλλατε το εθνικό συμφέρον, ενώ σήμερα αντί να κρυφτείτε, επιχειρείτε να βγείτε και από πάνω, κάνοντας πολιτική με το μοναδικό όπλο που διαθέτετε. Την αναισθησία και το απύθμενο θράσος. Γνωρίζατε καλά και εσείς αυτό που δήλωσε πριν από πολύ καιρό στους Ιταλούς ο πρωθυπουργός: «την αναδιάρθρωση ή την κάνεις στην αρχή της κρίσης ή δεν την κάνεις καθόλου». Σε διαφορετική περίπτωση κοστίζει πανάκριβα και θίγει ποικιλοτρόπως το εθνικό συμφέρον και ασφαλώς την οικονομία στο σύνολό της και την φτωχοποιούμενη κοινωνία. Ζημιώσατε με την στάση σας τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας και περιθωριοποιήσατε την χώρα σε απίστευτο βαθμό και τούτο το κάνατε συνειδητά, ή στη καλύτερη περίπτωση ημι-συνειδητά, εξαιτίας του διαπλεκόμενου αυτοματισμού σας. Ο,τι πράξατε ήταν προϊόν της αγωνίας σας να επιβιώσει η κορυφή του καθεστώτος μέσα στο ναυάγιο κράτους και κοινωνίας. Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία. Τα βάζετε με την ηγεσία της ΕΕ, ενώ αποτελείτε οι ίδιοι μια απείρως χειρότερη κατηγορία «ευρωπαϊκής» ελίτ. Είστε οι καραγκιόζηδες της Ευρώπης και οι χατζηαβάτηδες της ηγεμονίας των ΗΠΑ στην ήπειρο μας. Είστε οι εξευτελισμένοι εκπρόσωποι μια νέας μορφής αποικιοκρατίας.
Στην Ελλάδα τους τελευταίους 25 περίπου μήνες διαπράχθηκε μια μοναδική αλητεία από τους φορείς της πολιτικο-επιχειρηματικής τάξης και τα όργανά τους. Για να σωθούν οι ίδιοι από την γάγγραινα του πελατειασμού που κακοφόρμισε, επέλεξαν να καταστρέψουν την κοινωνία και να εκμηδενίσουν την ισχύ του κράτους, σε συνεργασία με εκείνους που επεδίωξαν την εξασθένηση της ΕΕ και της Γερμανίας. Αυτές τις μέρες παίζεται η τελευταία πράξη τούτης της μοναδικής αθλιότητας υπό τον τίτλο: Επιλεκτική χρεοκοπία. Θα έπρεπε, πράγματι, τώρα να είναι σε όλους εμφανές, ότι από την αρχή το καθεστώς επέλεξε ως μέθοδο επιβίωσης αυτή τη μορφή χρεοκοπίας, αν και φρόντισε να διασκεδάσει όσο μπορούσε περισσότερο την διαδικασία που ακολουθήθηκε, εξαπατώντας διαρκώς θεσμούς και εκλογικό σώμα. Όμως αυτό είναι που δείχνει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τις ρίζες του πολιτικού, πολιτισμικού και πλέον εμφανώς κοινωνικού προβλήματος της οργάνωσης της ελληνικής πολιτείας. Στην χώρα την πραγματική εξουσία ασκούν σε μεγάλο βαθμό υπερφίαλοι, αστοιχείωτοι αλήτες με μαφιόζικη κουλτούρα και καιροσκοπικά κίνητρα. Τούτοι είναι που επέβαλαν μια μορφή πολιτικών και κοινωνικών σχέσεων, αντίθετων σε κάθε κανόνα ηθικής και ιδεολογικής προσέγγισης. Έτσι όμως διαμορφώνεται και συντηρείται το θερμοκήπιο της διαφθοράς, το οποίο μετά βδελυγμίας δήθεν καταγγέλλουν, έτσι ώστε να διαφοροποιήσουν τον εαυτό τους από τα προϊόντα τους.
Ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν: είχαμε απόλυτο δίκαιο όταν από την αρχή της κρίσης τονίσαμε ότι η χρεοκοπία αποτελεί στρατηγική του καθεστώτος. Αυτοί που με χυδαιότητα κατηγορούσαν εμάς που ασκούσαμε κριτική στην διαδικασία αυτή, για δήθεν κακόβουλες προθέσεις, ήταν εκείνοι που επεδίωκαν την πτώχευση, αλλά με μια τέτοια μορφή που θα ζημίωνε αποκλειστικά την ευρύτερη κοινωνία και όχι τα δικά τους οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. Αυτοί οι τυχοδιώκτες και τα παπαγαλάκια τους αγωνίστηκαν και αγωνίζονται να αντιστρέψουν την πραγματική εικόνα. Το γεγονός, δηλαδή, ότι εμφάνισαν μία απολύτως πλαστή ταυτότητα, που στο όνομα του «ευρωπαϊσμού» υπονόμευσε τα δημοκρατικά ευρωπαϊκά ιδεώδη, φαλκιδεύοντας, όχι απλώς την λαϊκή κυριαρχία στην Ελλάδα, αλλά και τα συμφέροντα της ΕΕ ως εν δυνάμει αυτόνομου πόλου στο διεθνές σύστημα. Η αλήθεια, που δεν κρύβεται πλέον, είναι ότι εμείς που τόσο πολύ συκοφαντηθήκαμε αυτήν την περίοδο, κάναμε ο,τι περνούσε από το χέρι μας για να μην χρεοκοπήσει η χώρα και για να μην εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει ή μισο-εγκαταλείψει την ευρωζώνη αυτή την περίοδο της ιστορίας της, αν και ποτέ δεν συμφωνήσαμε με εκείνους που προπαγάνδισαν και τελικά ενέταξαν στην περιπέτεια του «ευρώ» την Ελλάδα.
Όταν πλέον είδαμε την χώρα μας να μπαίνει σε τροχιά χρεοκοπίας από το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, προτείναμε να παρέμβουν στην διαδικασία οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις με πρωτοπόρα την αριστερά, ώστε εντός ενός νέου πλαισίου ηγεμονίας στην χώρα, να αναπτυχθεί μία ολοκληρωμένη πρόταση διαπραγμάτευσης με την ΕΕ, που θα υπερασπιζόταν δομικά τα συμφέροντα των δύο τρίτων της κοινωνίας σε αυτή την φάση. Άδικος κόπος! Ελάχιστοι άνθρωποι κατάλαβαν εγκαίρως αυτή την ανάγκη. Σήμερα την διαισθάνονται μάλλον οι περισσότεροι, μια και το καθεστώς δεν διστάζει πλέον να συνηθίζει τον λαό στην έννοια της χρεοκοπίας. Όμως τώρα πια είναι αργά. Η ζημιά που έχει γίνει είναι τεράστια, οι πληγές που έχουν ανοίξει είναι μεγάλες και θα πάρει πολλά χρόνια για να επουλωθούν και οποιαδήποτε μορφή διαπραγμάτευσης εμφανίζεται πλέον μάλλον ως φάρσα. Όσοι είναι αντίθετοι στην κουλτούρα της διαπραγμάτευσης εντός του κεφαλαιοκρατικού συστήματος, προφανώς δεν θα ενοχληθούν ιδιαίτερα από αυτήν την αδυναμία. Όσοι όμως, διαπνεόμενοι από τον ριζοσπαστικό δημοκρατικό πλουραλισμό, πιστεύουμε στις διαπραγματευτικές-αγωνιστικές δυνατότητες λαών και κοινωνίας των πολιτών για την χειραφέτησή τους και την βελτίωση της θέσης τους ως στοιχείο εκμετάλλευσης εντός του καπιταλιστικού συστήματος και της παγκοσμιοποίησης, έχουμε πολλούς λόγους να νοιώθουμε πικραμένοι. Με αυτή την έννοια έχουν δίκιο εκείνοι που δεν διαθέτουν τσίπα και ίχνη αξιοπρέπειας να μας αποκαλούν έτσι. Μόνο που η «πίκρα» μας δεν έχει καμιά σχέση με το σημαινόμενο που υπονοούν, καθώς οι ίδιοι είναι ανίκανοι να αντιληφθούν κάτι διαφορετικό. Σήμερα πάντως, για να είμαστε ακριβείς, καλό θα ήταν να σχολιάζει κανείς την «πίκρα» των ανθρώπων του καθεστώτος, που με τα καμώματά τους κατάντησαν ανέκδοτο στα χείλη κάθε πικραμένου Έλληνα.

10 σχόλια

  1. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα , για να ξαναφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας μας που χάθηκε .
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 .
    ΕΠΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ :
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου είναι : 1400 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .
    Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή , άφησε χρέος 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ , στα 21 χρόνια του ΠΑΣΟΚ άφησε χρέος 392 δισεκατομμύρια ευρώ και του Γιώργου Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) σε , 1 χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1975 εξαγόρασε από τους Άγγλους κα Γάλλους τις μεγάλες εταιρείες ΟΤΕ , ΔΕΗ ,ΟΣΕ , ΕΥΔΑΠ , ΗΣΑΠ , ΟΑ και τις έκανε ελληνικές .
    Το 1979 τις παρέδωσε όχι μόνο χωρίς χρέος αλλά και με μεγάλα αποθεματικά κεφάλαια, στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ τα βρήκε έτοιμα , ρήμαξε αυτές τις Ελληνικές εταιρείες και τώρα τις πουλά κοψοχρονιά στα αφεντικά του ,Εβραϊκά , Αμερικανικά και Γερμανικά κεφάλαια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ .
    ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΟΛΛΥΒΑ .
    Τα χρήματα που μας έδιναν για την συντήρηση των μεταναστών και λαθρομεταναστών έλαβαν τέλος .
    Τώρα και στο μέλλον πρέπει να τους συντηρεί ο Έλληνας φορολογούμενος από το υστέρημα του , με μνημόνια με μεσοπρόθεσμα προγράμματα , με τους κεφαλικούς φόρους με το κόψιμο των ακριβών φαρμάκων από τους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α και άλλων ταμείων και επακολουθούν πολλά ακόμα σκληρά μέτρα με χαράτσια έκτακτα , που θα μειώσει δραματικά το εισόδημα του Έλληνα φορολογούμενου , που ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ στην Βουλή , από το ΠΑΣΟΚ στις 29-6-2011 (ακλουθούν σύντομα και αλλά )
    Στον κάθε Έλληνα φορολογούμενο κοστίζει 1.000 (χίλια ευρώ ) τον ΜΗΝΑ , για τον ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ μετανάστη – λαθρομετανάστη .
    Αναλυτικά : Νοσοκομειακά έξοδα , παροχή πλήρης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης , συντάξεις (ήδη παίρνουν οι βούλγαροι και Ρουμάνοι ) συντήρηση κέντρων φιλοξενίας μεταναστών παροχή φαγητού πρωινού , μεσημεριανού , βραδινού από κέτερινγκ παροχή ΔΕΗ , ΕΥΔΑΠ , τηλεφωνικών καρτών ,κινητά τηλέφωνα , έξοδα που κάνει για αυτούς το λιμενικό και η αστυνομίας , έξοδα δικαστικά – δικαστές-φυλακές – δικηγόρους-μεταφραστές , χρηματοδότηση από την κυβέρνηση στις Μ .Κ . Ο., επιδόματα όπως επίδομα μοναξιάς 410 ευρώ τον μήνα , απώλειες εσόδων και Φ.Π.Α από το παραεμπόριο , κ.λπ.
    Κάντε μόνοι σας λοιπόν τον λογαριασμό και θα καταλάβετε τι τεράστια ποσά χρειάζονται για να συντηρηθούν όλοι αυτοί που σύμφωνα με υπολογισμούς , διότι μπαίνουν ανεξέλεγκτα στη χώρα μας , είναι 6.000.000 και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βάση σχεδίου και εντολών που έχει πάρει είναι να φέρει άλλους 10.000.000 μετανάστες , και φυσικά με δικαίωμα ψήφου που θα τους το δώσει το ΠΑΣΟΚ , και που θα τους συντήρηση και θα τους φροντίζει ώστε να μην τους λείπει τίποτα όπως πάντα . . . . . . . . . .
    Ο Έλληνας φορολογούμενος που ανέχεται να τον κοροϊδεύουν και να του κλέβουν τον μισθό , την σύνταξη , τα εισοδήματα του και αργότερα τις καταθέσεις του , μέσα από τα νομοσχέδια που τα περνάει νύχτα από την Βουλή , η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , μαζί με τους βουλευτές του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανένας εισαγγελέας θα πιάσει το θέμα.
    Κανένας δημοσιογράφος θα πιάσει το θέμα και να πιάσει λαυράκι η όλοι είναι κότες και φοβούνται ;;;;
    Προς τον κύριο διοικητή του Ι.Κ.Α. , να παρέμβει και να κάνει ερεύνα γα την κομπίνα που έστησαν και διορίστηκε στο δημόσιο , το βουλγαρικό δίδυμο ΝΤΑΛΕΒΑ –ΣΙΝΙΚΟΦ :
    Ονομάζομαι Elena Sesinova από Sofia και μένω στα κάτω πατησιά
    Επαγγέλλομαι καρδιολόγος και προσπαθώ να μπω και εγώ στο δημόσιο μόνιμη αλλά είμαι λίγο άσχημη και χοντρούλα και δεν μπορώ να μπω .
    Καταγγέλλω λοιπόν :
    το δίδυμο ΝΤΑΛΕΒΑ –ΣΙΝΙΚΟΦ ,
    Ξέρετε πόσες Ντάλεβες και Σινίκοβοι έχουν διοριστεί μόνιμοι στο δημόσιο χωρίς να είναι Έλληνες .Ακλουθώντας τον δρόμο της ΠΟΡΝΕΙΑΣ και του ΣΕΞ για τον διορισμό και νομιμοποίηση τους .
    ΙΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΣΙΝΙΚΟΒΑ βουλγάρα διορισμένη ψυχίατρος στο ΙΚΑ ΚΑΜΙΝΙΩΝ ΜΟΝΙΜΗ ΓΙΑΤΡΟΣ. Πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία και αυτές τις ημέρες πήρε και προαγωγή και μετατέθηκε στο Ι.Κ.Α ΠΕΙΡΑΙΩΣ .
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ , βούλγαρος ψυχίατρος διορισμένος στο ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΟΜΙΜΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ σύζυγος της πρώτης(ΙΒΑΣ ΝΤΑΛΕΒΑ) και αυτός πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία .
    Αυτοί οι δυο από την Βουλγαρία έπιασαν ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.. ΟΧΙ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑ.. ΜΑΥΡΟ ΡΕ ΣΤΗ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΜΑΦΙΑ..ΟΥΣΤ ΡΕ ΚΟΠΡΙΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΛΑΖΟΝΕΣ ΚΥΝΙΚΟΙ ΧΥΔΑΙΟΙ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΩΝ..ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΕ 500 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ..ΟΝΕΙΡΟ ΒΛΕΠΩ..ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ..ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΩ..ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΔΙΑΛΥΣΑΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ 10000000 ΕΛΛΗΝΩΝ..ΠΡΟΔΩΤΙΚΟ-ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΝΔ..ΣΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΣΑΣ ..ΟΥΤΕ ΣΤΟΥ ΒΟΔΙΟΥ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΑΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΔΑΜΑΤΩΡ ΧΡΟΝΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΑΡΩΝΕΙ.ΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΖΕ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο εθνοσωτήρ και εθνοπροστάτης Ευ. Βενιζέλος.. !!!!

    Η χθεσινή εμφάνιση του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού (μη γελάτε έτσι συστήνεται) και Υπουργού Οικονομικών στη Βουλή, ήταν κοινοβουλευτικά και πολιτικά απαράδεκτη.

    Θυμίζει εποχές του αποφασίζομεν και διατάσσομεν.

    Δεν νοείται ο Αντιπρόεδρος, μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, να ….δίνει εντολή στην Αντιπολίτευση να ακολουθεί την πολιτική της και μάλιστα με ..στρατιωτική πειθαρχία!

    Αυτό είναι ανήκουστο!

    Εδώ απλή πειθαρχία δυσκολεύονται να επιβάλλουν στους δικούς τους βουλευτές, την απαιτούν από την αντιπολίτευση;

    Μάλλον απέκτησε κακή νοοτροπία από το σύντομο πέρασμά του από το Πεντάγωνο.
    Η κυβέρνηση δεν μπορεί να δίνει εντολές, ούτε στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ούτε στον λαό.
    Τον λαό τον υπηρετεί. Δεν τον ποδηγετεί.

    Τα κόμματα δε της αντιπολίτευσης τα έστειλε στη Βουλή ο λαός για να ελέγχουν την κυβέρνηση.
    Αυτή είναι η δουλειά τους!

    Όχι να την ακολουθούν και μάλιστα με στρατιωτική πειθαρχία!

    Και όταν ή κυβέρνηση εφαρμόζει λάθος πολιτική, όπως κάνει μέχρι σήμερα, τότε η αντιπολίτευση όχι μόνο υποχρεούται να μην ακολουθεί, αλλά είναι δημοκρατικό και πολιτικό της καθήκον να στηλιτεύει την κυβερνητική ανεπάρκεια. Και να φιλοδοξεί να την οδηγήσει στις κάλπες για να την διαδεχθεί.
    Πολύ φοβούμαι ότι ο κ. Βενιζέλος ξεφεύγει…

    Είναι και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου.
    Θα τον ακούνε οι φοιτητές του και θα σκίζουν τα πτυχία τους…
    Τέτοια τους μάθαινε στα αμφιθέατρα;

    Επιπλέον, αυτή η συμπεριφορά του κ. Βενιζέλου προδίδει και μια υπέρμετρη αλαζονεία και έπαρση.
    (Ας θυμηθεί λίγο ότι αυτό ακριβώς πλήρωσε το 2007, αλλά όπως φαίνεται έξις Δευτέρα φύσις.)

    Μήπως πιστεύει ότι κατέχει την εξ αποκαλύψεως αλήθεια και απαιτεί από τους άλλους να τον ακολουθούν με στρατιωτική πειθαρχία;

    Είναι τόσο αιθεροβάμων;
    Γιατί η πολιτική του συνηγορεί προς την αντίθετη κατεύθυνση.
    Σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει παρουσιάσει τόσα ήξεις-αφίξεις και τόσες ανακολουθίες, που και να ήθελε κανένας να τον ακολουθήσει, τον φοβίζει.

    Και φοβίζει ακόμα περισσότερο μια κυβέρνηση, που ξεκίνησε με το …αθάνατο «λεφτά υπάρχουν», μας οδήγησε στο ΔΝΤ, προκειμένου να μας σώσει και τώρα συζητάει την πτώχευση της χώρας, για να μας …ξανασώσει!
    Από τα «λεφτά υπάρχουν» μέχρι την «selective default» ή τη μερική στάση πληρωμών, που είπε ο κ. Παπανδρέου, η απόσταση είναι τεράστια!

    Νομίζω ότι ο κ. Βενιζέλος, φλερτάρει με επικίνδυνα μονοπάτια.
    Αν συνεχίσει έτσι, πολύ φοβούμαι, σε λίγο θα απαγορεύσει και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

    Η αντίθετη άποψη μπορεί, κατά τον κ. Βενιζέλο, να θεωρείται ότι δεν διευκολύνει το …..έργο της κυβέρνησης! Και αφού αυτό το έργο είναι….εθνοσωτήριο, τότε όποιος αντιτίθεται βλάπτει το …εθνος.
    Δεν ξέρω, αν το προσέξατε, αλλά στην ομιλία ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν θα αφήσει κανέναν να παίξει «με το μέλλον του έθνους»!!!

    Εθνοσωτήρ και Εθνοπροστάτης!

    Αντιλαμβάνομαι ότι η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με δυσάρεστες και σκληρές αποφάσεις, αλλά τα ήθελε και τα έπαθε!
    Ο κ. Παπανδρέου έκανε τα πάντα για να ανατρέψει τον Καραμανλή. Φώναζε για πρόωρες εκλογές από τον Μάρτη του 2008. Χρησιμοποίησε τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας για να εκβιάσει πρόωρες εκλογές. Είπε, εν γνώσει του, τερατώδη ψέμματα για να κερδίσει τις εκλογές (τις οποίες θα κέρδιζε ούτως ή άλλως). Υστερα έχασε έξη μήνες σε άσκοπα ταξίδια για να μας ανακοινώσει από το Καστελόριζο ότι μπαίνουμε στο γνωστό Μηχανισμό. Σχεδόν ενάμισυ χρόνο εφαρμόζει ένα βάναυσο πρόγραμμα λιτότητας που διαλύει την κοινωνία και οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας στο περιθώριο.

    Και μετά από όλα αυτά έχουν το θράσος και προκαλούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 15 Ιουλ 2011 7:33:00 μ.μ.

    ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΝ "ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟ" ΤΗΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ,ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 86 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ,ΤΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ 3126/2003 ΚΑΙ ΤΟΥ "ΤΥΠΟΚΤΟΝΟΥ" ΝΟΜΟΥ.
    ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο κύριος Γιαννακόπουλος ξαναέσπασε τη σιωπή του για να γράψει ένα ακόμη σεντόνι...αλλά καλά έκανε.
    Ορθά τα όσα περιγράφει.
    Πάντοτε διεισδυτικές οι παρατηρήσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση