GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γυρίζουν στο δικό τους νόμισμα και οι Ιταλοί...

Από το http://whitetoweraris.blogspot.com/ Ο δήμαρχος του χωριού Μπρόλο της Σικελίας, με 6.000 κατοίκους, στην περιφέρεια της Μεσίνα,...

Από το http://whitetoweraris.blogspot.com/

Ο δήμαρχος του χωριού Μπρόλο της Σικελίας, με 6.000 κατοίκους, στην περιφέρεια της Μεσίνα, αποφάσισε να κηρύξει την προσωρινή επιστροφή στο νόμισμα της λιρέτας. Ο δήμαρχος Σάλβο Μεσίνα συμφώνησε με μια σειρά εμπορικών επιχειρήσεων, αρχικά κυρίως καταστήματα ειδών ένδυσης και μπακάλικα, ώστε...
μέχρι το τέλος του 2011 να δέχονται πληρωμές και σε λιρέτες, εκτός από τα καθιερωμένα πλέον ευρώ.
Παρά τους αρχικούς δισταγμούς, η ανταπόκριση των πολιτών ήταν άκρως θετική. Τις τελευταίες εβδομάδες η πρωτοβουλία επεκτάθηκε και στα ξενοδοχεία της περιοχής.
Ο δήμος του Μπρόλο, από την 1η Ιανουαρίου του 2012, θα φροντίσει να συλλέξει όλες τις εισπράξεις στο παλιό εθνικό νόμισμα της Ιταλίας και να τις μετατρέψει σε ευρώ στα γραφεία της Τράπεζας της Ιταλίας στην Κατάνη και στο Παλέρμο, πάντα στην Σικελία.
Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αυτή την στιγμή σε όλη την χώρα υπάρχουν αποταμιεύσεις που αγγίζουν τα 2.668 δισεκατομμύρια λιρέτες, περίπου ένα δισεκατομμύριο τριακόσια εκατομμύρια ευρώ.
Τα χρήματα αυτά θα πρέπει να ξοδευτούν στο Μπρόλο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ή να μετατραπούν σε ευρώ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου του 2012. Αν δε συμβεί κάτι τέτοιο, θα χαθεί κάθε συναλλαγματική αξία.
Σύμφωνα με Ιταλούς σχολιαστές, η "ρομαντική αλλά και δημιουργική πρωτοβουλία του Μπρόλο", θα έχει θετικές επιπτώσεις και στον τουρισμό.
Το 90% των εμπορικών επιχειρήσεων του χωριού, προσφέρει, πλέον, την δυνατότητα "διπλής πληρωμής" σε λιρέτες και ευρώ.

5 σχόλια

  1. Οι Ιταλοί είναι το χωριό Μπρόλο της Σικελίας, με 6.000 κατοίκους;

    Τσιστιλιάνοι...

    Τελικά όντως αποδεικνύεται ότι την κάτω Ιταλία την είχαν μετοικίσει αρχαίοι Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑΙ ΟΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΙΔΟΣ. ΗΜΙΘΕΟΙ. ΞΕΚΑΒΑΛΑ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ-ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΠΡΕΥΣΟΥΝ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ. ΨΩΝΑΡΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΚΡΕ ΓΑΛΑΖΙΕ-ΠΡΑΣΙΝΕ ΦΡΟΥΡΕ ΠΟΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΟΥ?ΤΗΝ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΝ ΚΥΝΙΣΜΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ.. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΣΟΥ.. ΤΕΛΙΚΑ..ΠΟΣΟ ΗΛΗΘΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΣΟΥ! ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙΣ , ΝΑ ΣΚΥΒΕΙΣ ΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ..ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΑΛΛΑΛΑΖΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΤΗΧΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΣΟΥ..ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΣΚΕ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς τον κύριο διοικητή του Ι.Κ.Α. , να παρέμβει και να κάνει ερεύνα γα την κομπίνα που έστησαν και διορίστηκε στο δημόσιο , το βουλγαρικό δίδυμο ΝΤΑΛΕΒΑ –ΣΙΝΙΚΟΦ :
    Ονομάζομαι Elena Sesinova από Sofia και μένω στα κάτω πατησιά
    Επαγγέλλομαι καρδιολόγος και προσπαθώ να μπω και εγώ στο δημόσιο μόνιμη αλλά είμαι λίγο άσχημη και χοντρούλα και δεν μπορώ να μπω .
    Καταγγέλλω λοιπόν :
    το δίδυμο ΝΤΑΛΕΒΑ –ΣΙΝΙΚΟΦ ,
    Ξέρετε πόσες Ντάλεβες και Σινίκοβοι έχουν διοριστεί μόνιμοι στο δημόσιο χωρίς να είναι Έλληνες .Ακλουθώντας τον δρόμο της ΠΟΡΝΕΙΑΣ και του ΣΕΞ για τον διορισμό και νομιμοποίηση τους .
    ΙΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΣΙΝΙΚΟΒΑ βουλγάρα διορισμένη ψυχίατρος στο ΙΚΑ ΚΑΜΙΝΙΩΝ ΜΟΝΙΜΗ ΓΙΑΤΡΟΣ. Πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία .
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ , βούλγαρος ψυχίατρος διορισμένος στο ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΟΜΙΜΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ σύζυγος της πρώτης(ΙΒΑΣ ΝΤΑΛΕΒΑ) και αυτός πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία .
    Αυτοί οι δυο από την Βουλγαρία έπιασαν ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ μας τα έχεις κάνει τσουρέκια ρε ούφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση