GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Aποτυχημένη η υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Πάρα πολλοί αναγνώστες μας διαφώνησαν κάθετα με την χιουμοριστική θέση που ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Πάρα πολλοί αναγνώστες μας διαφώνησαν κάθετα με την χιουμοριστική θέση που διατυπώσαμε στον χθεσινό Δευκαλίωνα, σχετικά με την πρόσκληση στην χώρα μας των πρωταγωνιστών της ταινίας Το Σύνδρομο της Κίνας, των γνωστών ηθοποιών του Χόλλυγουντ Jane Fonda και Michael Douglas, προκειμένου να προσφέρουν Know-How (τεχνογνωσία) για την διάσωση του Γιώργου Παπανδρέου και της ηγετικής του ομάδας.
Διάσωση που σίγουρα θα είναι απαραίτητη για τον Γιώργο Παπανδρέου και την ηγετική ομάδα μετά την σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις αποτυχημένη υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) από την κυβέρνηση.
Επειδή είμαστε καλοπροαίρετοι άνθρωποι βάλλαμε για μία ακόμα φορά όλα τα στοιχεία κάτω. Το πρόβλημα αναφύεται άμεσα με το καλημέρα!
Σύμφωνα με τους προγραμματισμούς και τις προβλέψεις που περιέχονται στους πίνακες του ΜΠΔΣ, το Έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης είναι σχεδόν πάντα μεγαλύτερο από το Έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης. Δηλαδή προβλέπεται η...
δημιουργία «άσπρης τρύπας» Το πρόβλημα αυτό το είχε εντοπίσει η στήλη από τον προηγούμενο Νοέμβριο (Δευκαλίωνας, 21 Νοεμβρίου, Αναζητήστε τον Αδύναμο Κρίκο - Β. Ι. Λένιν).
Η ζωή μας δικαίωσε απόλυτα αφού παρ’ ότι προβλέπονταν στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2011, ότι το Έλλειμμα 2010 της Κεντρικής Κυβέρνησης θα ήταν μεγαλύτερο της Γενικής Κυβέρνησης, συνέβη τελικώς ακριβώς το αντίθετο. Συγκεκριμένα προβλέπονταν στην εισηγητική έκθεση Έλλειμμα Κεντρικής Κυβέρνησης 9,9% και Έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης 9,4%. Δηλαδή Νοέμβριο 2010 που γράφεται η εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2011 και τα περισσότερα στοιχεία είναι γνωστά, προβλέπεται η δημιουργία «άσπρης τρύπας» ίσης με 0,5% του ΑΕΠ. Κάτι που τελικά δεν συνέβη όπως επιβεβαιώνει το ΜΠΔΣ απολογιστικά για το 2010.
Ο λόγος; Τα τελικά και πραγματικά μεγέθη ήταν Έλλειμμα Κεντρικής Κυβέρνησης 9,3% και Έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης 10,5%.
Επαναλαμβάνω. Θα πρέπει να συνυπολογίσει κάποιος ότι όταν γράφονταν η εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2011 (Νοέμβριος 2010) τα περισσότερα στοιχεία για το Έλλειμμα του 2010 ήταν γνωστά, άρα δεν δικαιολογείται με τίποτε αυτό το λάθος και αβλεψία. Το γιατί έγινε και αυτό το λάθος και η αβλεψία που βύθισε την χώρα ακόμα πιο βαθιά στην άβυσσο της ανυποληψίας, είναι ένα πολύ σοβαρό ερώτημα το οποίο αν δε απαντήσει στις ημέρες μας κάποιο ειδικό δικαστήριο, θα απαντήσει σίγουρα ο ιστορικός του μέλλοντος.
Τα ίδια και χειρότερα παρατηρούνται στο ΜΠΔΣ. Προσέξτε περίεργα πράγματα (Πίνακες 2.7 και 2.8). Σημειώνουμε ότι Προσαρμογές θεωρούνται τα νέα εισπρακτικά μέτρα και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, δηλαδή το Μνημόνιο ΙΙ, ενώ οι παλιές προβλέψεις θα ίσχυαν εάν συνέχιζε να εφαρμόζονταν το Μνημόνιο Ι. Όπως θα παρατηρήσουν οι αναγνώστες μας, αναθεωρείται μόνο το Έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης και όχι το Έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης. Ένα ακόμα δείγμα της προχειρότητας και της επιπολαιότητας που κάποιοι σχεδιάζουν το μέλλον ενός ολόκληρου λαού:
• 2011 Έλλειμμα Κεντρικής Κυβέρνησης 11,5%. Έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης Νέο μετά τις προσαρμογές 7,6% Εάν δεν υιοθετούνταν οι προσαρμογές το Έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης θα διαμορφώνονταν σε 10,4%.
• 2012 Έλλειμμα Κεντρικής Κυβέρνησης 11,7%. Έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης, Νέο μετά τις προσαρμογές 6,5%. Εάν δεν υιοθετούνταν οι προσαρμογές το Έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης θα διαμορφώνονταν σε 12%
• 2013 Έλλειμμα Κεντρικής Κυβέρνησης 13,4%. Έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης, Νέο μετά τις προσαρμογές 4,8%. Εάν δεν υιοθετούνταν οι προσαρμογές το Έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης θα διαμορφώνονταν σε 13,1%
• 2014 Έλλειμμα Κεντρικής Κυβέρνησης 14%. Έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης, Νέο μετά τις προσαρμογές 2,6%. Εάν δεν υιοθετούνταν οι προσαρμογές το Έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης θα διαμορφώνονταν σε 13,8%
• 2015 Έλλειμμα Κεντρικής Κυβέρνησης 15,1%. Έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης Νέο μετά τις προσαρμογές 1,2%. Εάν δεν υιοθετούνταν οι προσαρμογές το Έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης θα διαμορφώνονταν σε 14,4%
Όμως με τέτοιες προβλέψεις και στόχους μάλλον έχουν δίκιο όσοι διαφωνούν για την πρόσκληση των Jane Fonda και Michael Douglas προκειμένου να διασωθούν ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική ομάδα.
Μάλλον έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι πρέπει να αγορασθούν άμεσα αεροσκάφη καθέτου προσγειώσεως-απογειώσεως!

4 σχόλια

  1. 22 λέξεις έγραψαν τα ΝΕΑ για την απώλεια 68% από την πώληση του 10% του ΟΤΕ απ' το ΠΑΣΟΚ,
    σε σχέση με την πώληση επί Καραμανλή...!

    Το ΠΑΣΟΚ μόλις χθες επισημοποίησε την πώληση του 10% του ΟΤΕ προς 391 εκ ευρώ... για το ίδιο ποσοστό ο Καραμανλής και η ΝΔ είχαν πάρει το 2008 1225 εκ ευρώ... δηλ. σχεδόν τα τριπλάσια λεφτά !!!

    Κανένας ΠΑΣΟΚος δεν τόλμησε να πει κουβέντα τώρα ενώ τότε είχαν ανέβει στα κάγκελα επειδή ο ΟΤΕ ήταν "στρατηγικής σημασίας"...κλπ..
    ____________________________________
    Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχούν γιατί οι δεξιοί σαν κλασικά μαλάκες δεν θα πούνε τίποτα! Τότε έφαγαν τις σφαλιάρες... σήμερα φοβούνται να μιλήσουν και αύριο θα το έχουν ξεχάσει και δεν θα ζητήσουν από κανέναν εξηγήσεις...

    Ο δε Ελληνικός λαός σαν χαλβάς που είναι όταν θα τον ρωτάς για Καραμανλή θα σου λέει Βατοπαίδι..! (αν και τελευταία υπάρχουν δείγματα ότι τουλάχιστον στο συγκεκριμένο
    θέμα Καραμανλής έχει αρχίσει να ξυπνάει...)
    ______________________________________________
    Δείτε και πως παρουσίασαν τα ΝΕΑ το θέμα:
    Γερμανική επιχείρηση είναι από χθες ο ΟΤΕ μετά την εξαγορά από την Deutsche Telekom επιπλέον 10% των μετοχών που κατείχε το Δημόσιο στη μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση. Η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα στην Ευρώπη, μετά τη Βρετανία και την Ισπανία, με πλήρως ιδιωτικοποιημένο τον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Το ελληνικό Δημόσιο κατέχει πλέον, αμέσως ή εμμέσως, μόλις το 10% των μετοχών του οργανισμού. Την αγορά μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών του 10% των μετοχών εκ μέρους της Deutsche Telekom υλοποίησε η διεθνής εταιρεία Goldman Sachs αγοράζοντας 49.015.038 μετοχές του ΟΤΕ από το ελληνικό Δημόσιο, έναντι συνολικού τιμήματος 391.630.000 ευρώ.

    Ηδη, από την περασμένη εβδομάδα η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων είχε εγκρίνει τη μεταβίβαση του πακέτου με τίμημα 7,99 ευρώ ανά μετοχή. Σε σύγκριση με την τιμή στην οποία είχε μεταβιβαστεί το πρώτο πακέτο (26 ευρώ ανά μετοχή), το τωρινό τίμημα είναι 68% χαμηλότερο.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΠΑΣΟΚ έχει κι επιτυχίες...
    πχ. τα spread τα πάει Γαμιώντας ..@@@

    Το spread του 2ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται πλέον στις 3.100 μονάδες βάσης, του 5ετούς στις 2.600 μ.β. και του 10ετούς στις 1.464 μονάδες βάσης.

    Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες χώρες της ευρωπεριφέρειας, τα CDS των 5ετών ομολόγων της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας διαμορφώνονται σε νέα ιστορικά υψηλά, στις 2.425 μ.β., 1.190 μ.β., 1.175 μ.β. και 370 μ.β. αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Markit.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΕΛΘΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΤΕ. ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΛΩ...
    -ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΙΣΩ ΟΣΑ
    ΕΧΑΣΑ, ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΟ
    ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ 15.5%
    ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΤΑ ΕΧΑΣΑ.
    -ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΚΑΙ
    ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΧΕΙ
    ΥΠΟΓΡΑΦΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ
    -ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ
    ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΣΑΝ ΓΙΑ
    ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗΝ
    ΑΦΗΣΑΝ.
    -ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΞΑΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ
    ΕΠΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    -ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΟΡΟΥ ΚΑΙ
    ΦΠΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ
    ΦΙΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ,ΑΜΕΣΑ ΟΧΙ
    ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
    -ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ
    ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΚΑΙ ΔΙΩΞΙΜΟ
    ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΑΜΕΣΑ ΟΧΙ
    ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΚΛΠ???
    -ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣΑΝ
    ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΒΑΡΙΕΜΕ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΩ. ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ?? ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΚΑΛΙΕΡΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΙΜΠΙΣΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΘΥΕΛΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρεκόρ στα ασφάλιστρα κινδύνου...

    Μιλάμε για 2711 μ.β.Οι Αγορές προεξοφλούν χρεοκοπία, ενώ παίζεται τρελό παιγχνίδι στη δευτερογενή Αγορά....Και οι Ευρωπαίοι ακόμη ψάχνονται...!!!
    Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες...
    Και η....κατάρευση της Lehman Brothers μοιάζει με παιδική χαρά μπροστά σε αυτό που έρχεται...

    Σώσον Κύριε τον λαόν Σου από τα λαμόγια των τραπεζών και τους άπληστους του κόσμου τούτου!

    ΘΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΑΓΡΙΑ Ο ..ΑΑΠ (ΑΝΤΡΙΚΟΣ).
    ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΕΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΗ
    ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ
    ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΓΑΠΑ !
    ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ............

    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΤΟ......

    ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
    ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΑ
    ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ
    ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ
    ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥ
    ΞΕΚΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥ
    ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση