GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπανδρέου: Μεγάλη ανάσα σιγουριάς και ασφάλειας...

Για το πέρας μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης έκανε λόγο ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικώ...

Για το πέρας μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης έκανε λόγο ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης.  Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων από πλευράς ΕΕ, τόσο για την Ελλάδα όσο και...
 για την ευρωζώνη.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα πέτυχε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων με μειωμένο επιτόκιο. «Διεκδικήσαμε το δικαίωμα στην ελπίδα» υπογράμμισε και είπε ότι οι αποφάσεις αποτελούν "μια μεγάλη ανάσα σιγουριάς και ασφάλειας για την Ελλάδα".
Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε πάντως ότι τίποτε από όλα όσα έγιναν σήμερα δεν πρόκειται να πετύχουν, αν η Ελλάδα δεν προχωρήσει και δεν φέρει σε πέρας τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές.
«Η Ελλάδα θα αλλάξει. Με διάλογο, αλλά θα αλλάξει» είπε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση για το μήνυμα προς τους Έλληνες φορολογούμενους, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «σημαντική ανάσα», επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε μια φάση συζήτησης του νέου φορολογικού συστήματος, ώστε να δημιουργηθεί ένα πιο απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Σε άλλη ερώτηση για το αν η συμμετοχή των ιδιωτών θα προκαλέσει αυτό που αποκαλείται «επιλεκτική χρεοκοπία», ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε ότι η συμμετοχή είναι εθελοντική, αλλά δείχνει και μια ψήφο εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία.
Πάντως, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε δευτερεύον ζήτημα το πώς θα αξιολογηθεί από τους Οίκους η συμμετοχή ιδιωτών (αν θα θεωρηθεί επιλεκτική χρεοκοπία) δεδομένου ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έλαβε όλες τις εγγυήσεις για συνέχιση της ρευστότητας.

51 σχόλια

  1. Γεια σου Γιωργαρε εσωσες την Ελλαδα απο την καταστροφη που την ειχε βαλει η ΝΔ με τον μπουχεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μείωση κατά 1/4 του ελληνικού χρέους
    Δημοσιεύθηκε: 22:25 - 21/07/11 | Τελ. Ενημ.: 23:16 - 21/07/11
    Στα 109 δισ. ευρώ διαμορφώνεται το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα με την συμμετοχή των ιδιωτών να ανέρχεται στα 37 δισ. ευρώ, δήλωσε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου H. Van Rompuy.

    Η συμμετοχή των ιδιωτών την περίοδο 2011-2020 αναμένεται να ανέλθει στα 150 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της Α. Μέρκελ, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος, Ν. Ζαρκοζί ανέφερε ότι η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών και η μείωση των επιτοκίων θα μειώσουν το ελληνικό χρέος κατά 24% του ΑΕΠ.

    Το EFSF θα παρέχει νέα δάνεια με διάρκεια από 15 έως το ανώτερο 30 έτη με μια περίοδο χάριτος 10 ετών, ενώ το επιτόκιό τους θα μειωθεί σε περίπου 3,5%.

    Ο πρόεδρος του ευρωπαικού συμβουλίου τόνισε ότι το EFSF θα αποτελέσει το "όχημα" για το νέο ελληνικό πακέτο και κάλεσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συνεχίσει να συμβάλλει στη χρηματοδότηση της Ελλάδας.

    Ειδικότερα για την μεγαλύτερη ευελιξία του EFSF και του ESM αργότερα αλλά και για να αποτραπεί ο κίνδυνος μετάστασης η ΕΕ αποφάσισε να "επιτρέψει" στο EFSF

    - να λειτουργεί σε προληπτική βάση
    - να επανακεφαλοποιεί τραπεζικά ιδρύματα μέσω δανείων σε κράτη ακόμα και σε χώρες που δεν συμμετέχουν σε προγράμματα διάσωσης
    - να παρεμβαίνει στη δευτερογενή αγορά μετά από συννενόηση με την ΕΚΤ και αν η τελευταία αναγνωρίζει την περίπτωση ειδικών χρηματοοικονομικών συνθηκών.

    http://www.euro2day.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιστορική απόφαση για Ελλάδα
    Εκτύπωση σελίδας
    Αποθήκευση σελίδας
    Αποστολή με e-mail
    Προσθήκη στο αρχείο
    Μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23:15

    Την επίτευξη συμφωνίας των ηγετών των κρατών της Ευρωζώνης για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Η Ελλάδα θα λάβει ένα νέο πακέτο στήριξης, το ύψος του οποίου εκτιμάται στα 109 δισ. ευρώ. Το συνολικό ύψος της συμμετοχής του ιδιωτικού κλάδου θα ανέλθει στα 50 δισ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό 37 δισ. ευρώ θα διοχετευτεί στο νέο πακέτο στήριξης, ενώ ποσό 12,6 δισ. ευρώ αφορά την επαναγορά χρέους.

    Τα νέα δάνεια που θα παρασχεθούν στην Ελλάδα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα έχουν διάρκεια 15 ετών έως και 30 ετών, με περίοδο χάριτος δέκα ετών, ενώ το επιτόκιο θα διαμορφωθεί περίπου στο 3,5%.

    Nicolas Sarkozy

    Ο ιδιωτικός κλάδος θα συμμετάσχει στο νέο πακέτο μέσω της επιμήκυνσης του χρόνου ωρίμανσης ομολόγων συνολικής αξίας 135 δισ. ευρώ για 30 έτη, σύμφωνα με το Γάλλο πρόεδρο, Nicolas Sarkozy.

    "Λαμβάνουμε ισχυρά μέτρα για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος", δήλωσε ο Sarkozy. Και πρόσθεσε: "Το όφελος από τη μείωση του επιτοκίου του δανείου της Ελλάδας θα είναι 30 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας".

    Αναφερόμενος στη συμμετοχή του ιδιωτικού κλάδου, ο Sarkozy διευκρίνισε πως τα μέτρα αυτά λαμβάνονται μόνο για την Ελλάδα και όχι για άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. Ο κίνδυνος εξάπλωσης της κρίσης αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι των διαπραγματεύσεων της Συνόδου.

    To Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει στην πρωτογενή και δευτερογενή αγορά ομολόγων. Δεδομένων των συνθηκών της αγοράς, το EFSF θα βοηθήσει στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

    Η ελληνική κρίση αποτελεί σημείο καμπής για την οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ο Srakozy. Η Γαλλία και η Γερμανία θα υποβάλουν από κοινού πρόταση για την οικονομική διακυβέρνηση πριν τα τέλη καλοκαιριού.

    Ο Sarkozy αρνείται να χρησιμοποιήσει τη λέξη "χρεοκοπία" και δηλώνει πεπεισμένος πως η Ελλάδα θα εξοφλήσει το χρέος της. Επίσης, γνωστοποίησε πως δεν έχει προγραμματιστεί σύσκεψη του συμβουλίου Eurogroup αυτή την εβδομάδα.

    Herman Van Rompuy

    "Βελτιώσαμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους", δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy και πρόσθεσε πως συμφωνήθηκαν και μέτρα για το περιορισμό της κρίσης, ώστε να μην εξαπλωθεί σε άλλα κράτη.

    Και αυτός με τη σειρά του διευκρίνισε πως το μέτρο της συνεισφοράς του ιδιωτικού κλάδου στη στήριξη της Ελλάδας, αφορά μόνο την Ελλάδα και όχι άλλη χώρα.

    Εξάλλου, ο Rompuy τόνισε την ανάγκη να μειωθεί η εξάρτηση από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

    Jose-Manuel Barroso

    Είναι απολύτως ξεκάθαρο πως η συμμετοχή του ιδιωτικού κλάδου στο νέο πακέτο στήριξης ήταν η μοναδική λύση για την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jose Manuel Barroso. "Εχουμε στα χέρια μας ένα πολύ αξιόπιστο πακέτο".

    Το πρόγραμμα απαιτεί την πιστή εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα, ενώ "καμία λύση δεν είναι εφικτή χωρίς της στήριξη της ΕΚΤ, την οποία σήμερα έχουμε", είπε ο Barroso.

    Angela Merkel

    Την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής εξέφρασε η Angela Merkel, λέγοντας πως η συμφωνία προσφέρει μεγαλύτερη σιγουριά στη Γερμανία. Με τη σειρά της επιβεβαίωσε ότι η ΕΚΤ "συστρατεύεται" στην προσπάθεια. Αναφερόμενη στη μεγαλύτερη ευελιξία του EFSF, είπε πως θα ανοίξει το δρόμο για καλύτερες πολιτικές αντίδρασης.


    Πηγή:www.capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευτυχως υπαρχει και το ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.phpbbserver.com/pfor/

    kai h alitheia tha lampsei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο στον Παπανδρέου. Καταστροφολάγνοι και φασίστες πίσω στα λαγούμια και στη μιζέρια σας τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011 - 22:19:16

    (Upd) Πακέτο 109 δισ ευρώ συμφωνήθηκε για την Ελλάδα - Στα 37 δισ ευρώ η συμμετοχή των ιδιωτών
    Το κείμενο της συμφωνίας για την Ελλάδα ενέκριναν οι Ευρωπαίοι ηγέτες το βράδυ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Χερμάν βαν Ρομπάι. Συμφωνία για παρέμβαση του EFSF στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, με την προϋπόθεση της έγκρισης της ΕΚΤ, μείωση των επιτοκίων μεταξύ 3,5% και 4% για όλα τα δάνεια προς την Ελλάδα.

    Στα 109 δισ. ευρώ το νέο πακέτο, εκ των οποίων τα 37 δισ. ευρώ θα προέλθουν από «αυστηρά εθελοντική» συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

    Η περίοδος αποπληρωμής των μελλοντικών δανείων στην Ελλάδα από τον EFSF θα επεκταθεί από τις τρέχουσες προβλέψεις των 7,5 ετών σε, κατ' ελάχιστο, 15 χρόνια και μέγιστο 30 χρόνια -με περίοδο χάριτος 10 ετών.

    Το πρόγραμμα θα διασφαλίζει επίσης ότι οι ελληνικές τράπεζες θα συνεχίσουν να αντλούν ρευστότητα από την ΕΚΤ και, εάν χρειαστεί, θα δοθούν επιπλέον πόροι για επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

    www.isotimia.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι θετικές οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής,τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.
    Ένα πολύ σημαντικό βήμα σωτηρίας για την Ελλάδα.
    Αν επικρατούσαν οι ανευθυνάκηδες και οι μπαχαλολόγοι,αν η χώρα ακολουθούσε τις τυχοδιωκτικές συνταγές τους,θα είχε καταστραφεί για τα επόμενα 20 χρόνια.
    Τώρα δίνεται μια μεγάλη ανάσα και μια ευκαιρία στην Ελλάδα να ορθοποδήσει.
    Όσο για τον Παπανδρέου,πολλοί είπαν πολλά για εκείνον,αλλά η αλήθεια είναι μία:πήρε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και την έσωσε.
    Με πολύ σκληρές αποφάσεις;Ναι.
    Με μέτρα άδικα;Εννοείται.
    Αλλά ευτυχώς,χάρη στον Παπανδρέου οι διάφοροι παρασυρμένοι από τις σειρήνες των περιφερόμενων μάγων,
    (οικονομολογούντων και άλλων) δεν θα γνωρίσουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει χρεωκοπία και έξοδος από το ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΙΔΕΙΑ

    Πέμπτη, 21 Ιούλιος 2011 07:30 ΟΛΜΕ:ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

    Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτη την νέα επείγουσα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας (18/7/2011) με την οποία αποκλείονται από την επιλογή για σχολικούς συμβούλους όσοι εξ αυτών επιλεγούν ως διευθυντές σχολείων. Στην εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας επικαλείται γι αυτό νέα ρύθμιση που θα ψηφιστεί σε επόμενο νομοσχέδιο!!

    Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ

    ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ?

    ΠΑΙΔΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΤΗΜΑΣΤΗΤΕ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΞΕΣΗΚΟΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΟΠΙΟΝ ΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αλλά ευτυχώς,χάρη στον Παπανδρέου οι διάφοροι παρασυρμένοι από τις σειρήνες των περιφερόμενων μάγων,
    (οικονομολογούντων και άλλων)

    Ξεστραβωσου ορνιο

    http://olympia.gr/2011/07/21/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b7-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%87%ce%b5%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%83/

    δεν θα γνωρίσουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει χρεωκοπία και έξοδος από το ευρώ


    χαχαχ ληγμενα παιρνεις?

    http://citypress-gr.blogspot.com/2010/12/blog-post_3201.html


    Ενα μάθημα των αντίθετων επιλογών Ισλανδίας και Ιρλανδίας είναι ότι «τα οφέλη τού να ανήκει μια μικρή χώρα σε μια μεγάλη νομισματική ένωση δεν είναι καθόλου αυτά που κάποτε εκθειάζονταν ότι είναι» γράφει το περιοδικό «Εκόνομιστ» και συνεχίζει: «Οταν πανικόβλητοι επενδυτές εγκατέλειπαν τα μικρά νομίσματα το φθινόπωρο του 2008, το ευρώ φαινόταν καταφύγιο. Δύο χρόνια μετά, το ευρώ μοιάζει περισσότερο με παγίδα για χώρες που αγωνίζονται να ξανακερδίσουν εξαγωγική ανταγωνιστικότητα. Η Ελλάδα και η Ιρλανδία έχασαν την εμπιστοσύνη των αγορών, παρόλο που και οι δύο εκδίδουν ομόλογα σε ευρώ». Οσο για τους Ισλανδούς, που αρχικά θεώρησαν το ευρώ σωτηρία, τώρα δεν θέλουν ούτε να το ακούσουν!


    http://dimitriskazakis.blogspot.com/2011/02/2011.html

    Επισημη εκθεση ΟΗΕ το 2010 , τι λεει αλεκο μουγκα στην στρουγκα ,γιατι δεν την αναφερει κανενας αραγε ?

    ● Πρώτον, λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν από τις συνθήκες της Ε.Ε. και το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, όπως επίσης και τις ογκούμενες πιέσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους και τις χρηματοπιστωτικές αγορές, η ελληνική κυβέρνηση εφάρμοσε δρακόντεια μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας – το ακριβώς αντίθετο απ’ αυτό που ήταν δικαιολογημένο, δηλαδή μια αντικυκλική δημοσιονομική πολιτική.


    ● Δεύτερον, ενώ απαγορευόταν η παροχή οποιασδήποτε νομισματικής υποστήριξης στο ελληνικό δημόσιο ταμείο, η Κεντρική Τράπεζα της χώρας δεν είναι επίσης σε θέση να υποστηρίξει την οικονομία ή το τραπεζικό σύστημα.


    ● Τρίτον, δεν είναι πια δυνατή η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μέσα από την υποτίμηση της ονομαστικής αξίας του νομίσματός της. Αυτός ο τελευταίος περιορισμός θέτει την Ελλάδα σε ακόμα χειρότερη θέση από τις αναπτυσσόμενες οικονομίες και τις αναδυόμενες αγορές που έχουν αντιμετωπίσει ανάλογες χρηματοπιστωτικές κρισεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΝΑΣ ΤΑΡΙΦΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΔΟΥΛΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ..ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΑΡΙΦΑ. ΠΙΣΤΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΣΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όσο και άν πανηγυρίζετε μερικά γελοία πληρωμένα Πασόκια το ποτάμι δέν γυρίζει πίσω, μετά τις επόμενες εκλογές ο μπουμπούνας πάει οριστικά στην καλύτερη γι'αυτόν περίπτωση σπίτι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 02:34 ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.ΠΩΣ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΥΓΥΡΙΖΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΟ ΔΑΝΕΙΟ....ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΚΛΕΞΑΤΕ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΠΑΣΟΚΤΖΗΔΕΣ,ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ ΤΗ ΧΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν έχω καταλάβει γιατί κάποιοι του ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζουν με τις ανακοινώσεις της συνόδου κορυφής.
    Μας επεβλήθει η επιλεκτική χρεοκοπία ΄πληρώνοντας οι ιδιώτες περίπου 150 δις!!!!σε μια περίοδο 30 ετών αυτό από μόνο του σημαίνει ότι η Ελλάδα ξεχνάει για τουλάχιστον έως το 2020 και βλέπουμε την έξοδο της στις αγορές για δανεισμό. Η όποια βοήθεια θα δοθεί υπό μορφή δανεισμού απο τον μηχανισμό στήριξης θα συνοδεύεται με αλεπάλληλα μνημόνια που όχι μόνο θα λυγίσουν τον ήδη καταβεβλημένο λαο αλλά ουσιαστικά θα εξοντώσουν ότι μπορεί ακόμα να χαρακτηριστεί παραγωγικό. Ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία αντί πινακίου φακής προς εξυπηρέτηση των δανειστών μας και τοποθετούνται οριστικά εμπράγματες εγγυήσεις δανεισμού. Υποθηκεύεται ο πλούτος της πατρίδας και ασφαλώς τίθεται κάτω από τα συμφέροντα των δανειστών μας. Η έννοια της βοήθειας υπό την μορφή σχεδίου Μαρσαλ σημαίνει χρηματοδότηση σε κατευθυνόμενες επενδύσεις που η απόδοση τους και η βιωσιμότητα τους θα εξαρταται από τους δανειστές μας.
    Η κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας πλέον είναι όχι απλά δεδομένη αλλά πλήρως ελεγχόμενη. Η δυνατότητα δανεισμού της χώρας από τρίτες χώρες εκτος ΕΕ το όποιο δάνειο συνάψει θα πάει στην αποπληρωμή του χρέους και όχι σε τομείς ανάπτυξης. Με την σύναψη του πρώτου μνημονίου των 110 δις η Ελλάδα πήρε 55 πλήρωσε 75 διαλύοντας την κοινωνία. Οι τράπεζες πήραν περίπου 60 δις και απαιτητείται σήμερα μέσω των αποφάσεων σε αύξηση μετοχικου κεφαλαίου ή ξεπούλημα σε μεγαλοτραπεζίτες τραστ. Μας υποχρέωσαν να δεχθούμε το μεσοπρόθεσμο γνωρίζοντας ουσιαστικά ότι σε τίποτε δεν αλλάζει την κατάσταση αλλα εξυπηρετεί καθάρα το ξεπούλημα του πλούτου μας σε εξευτελιστικές τιμές και ενω συμβαίνουν όλα αυτά μας λένε πλέον καταμουτρα ειστε καταχρεωκοπημένοι και πλέον τίθεστε κάτω από τον έλεγχο των ηγετικών χωρών της ΕΕ με ότι συνέπειες έχει αυτό για εσας. Όλα αυτά που συμφωνήθηκαν έχουν ένα χαρακτηριστικό ότι κάνουν για την Ελλάδα με την μορφή δανειοδοτικής βοήθειας είναι για να σώσουν το δικό τους συμφέρον και να αποφύγουν το καταστροφικό ντόμινο σε χώρες που δεν θα μπορούσε να σώσει ο μηχανισμός, αυτό όμως δεν εξαληφθηκε παραμένει ενας ορατός κινδυνος. Αυτα που αποφασίστηκαν δεν σημαίνει ότι είναι θεσφατο και αλλάζουν ανα πάσα στιγμή με βάση τον βαθμό κινδύνου που βρίσκονται οι άλλες χώρες στην ΕΕ.
    Αυτό που συνέβη χθές είναι ότι δεν τράβηξαν τα σωληνάκια στον ετοιμοθάνατο φοβούμενοι την εξαπλωση της νόσου και την μολυνση επάνω τους. Συντηρούν θεραπευτικά τον ασθενή μέχρι να εμβολιαστούν κατάλληλα και στείλουν εν τόπω χλοερώ ότι τους φοβίζει.
    Ας μην κοροιδευόμαστε μεταξύ μας πλέον η Ελλάδα είναι ενα προτεκτοράτο που επάνω της θα παιχθούν τα πιο επαίσχυντα πολιτικά σχέδια που θα πληρώσουν με την ζωή τους οι υπάρχοντες κάτοικοι και τα παιδια τους.
    Τιποτε δεν άλλαξε απλά μας παρατείνουν κατα το δοκούν την όποια ακόμα συμμετοχή μας στην ΕΕ προς ιδιον όφελος των ηγετικών χωρών. Δεν χαρίστηκε ουτε ένα ευρώ από τους τοκογλυφικούς όρους που μας επέβαλλαν και με δαμοκλειο σπάθη θα πάρουν και το τελευταίο σεντ.
    Ας αναλογιστεί ο καθένας από εμάς τι σημαίνει αυτό και με ποιο τρόπο θα μπορέσει ο λαός να αντέξει την βιαστική και καταναγκαστική φορολογική επιδρομή σε ότι έχει κριθεί αξιοποιήσιμο και πλουτοπαραγωγικο.
    Το συμπέρασμα; χθές οι ηγέτες δεν έβαλαν την επιτύμβια πλάκα αφήνωντας ανοικτό τον λάκκο με τον νεκρό να ανανύψει ως φρανκεσταιν από τα πειράματα που έχουνε κάνει επάνω του...
    ΑΛΕΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το χρεος σχεδον φευγει απο τους ιδιωτες και παει στις χωρες της ευρωζωνης. Κοψτε τις μαλακιες του Μυταρακη και του Μιχελακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΤΗΜΑΣΤΗΤΕ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΞΕΣΗΚΟΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΟΠΙΟΝ ΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ

    22 Ιουλ 2011 1:29:00 π.μ.


    ΕΣΥ ΜΗ ΠΑΣ !!!!
    ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ...

    ΠΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ !!!!
    ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το χρεος σχεδον φευγει απο τους ιδιωτες και παει στις χωρες της ευρωζωνης. Κοψτε τις μαλακιες του Μυταρακη και του Μιχελακη.

    22 Ιουλ 2011 7:51:00 π.μ.


    ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΔΙΠΟΔΟΥ ΖΩΟΥ, ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠ' ΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ....
    ... ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΡΕΙ Ο ΓΑΜΙΑΣ ΤΟΥ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ !!!!
    ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΛΙΤΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΝΙ-ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Η ΤΗΝ ΝΔ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΣΟ ΗΛΗΘΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΛΕΥΡΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ 10000000 ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΟΥΛΕΨΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΠΡΑΣΙΝΑ-ΓΑΛΑΖΙΑ ΓΙΑ 2000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ... ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΡΙΦΑΔΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς Αριστεροδεξιοστροφα συνεταιρακια που λυσαξατε απο χθε βραδυ και το βλεπουμε και στα μπλογκς, αδικα κτυπιεστε γιατι οι εξειξεις σας ξεπερνουν και το μονο που κατορθωνετε ειναι να αποδεικυετε καθε μερα ποσο γελοιοι και γραφικοι ησαστε. Η Ελλαδα θα βρει τον δρομοτης συγουρα και μαλιστα χωρις εσας και αυτο ειναι σημαντικο γιατι οσακις εμπλεκεστε η Ελλαδα κατρακυλα και φτου και απο την αρχη. Εχετε κιτρινισει αλλα δεν πειραζει καλο θα σας κανει γιατι ειναι ασορτι με την ψυχη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τα ερωτήματα είναι απλά:
    1. Θα μπορέσει να βγει η Ελλάδα για δανεισμό, την στιγμή που κουρεύει ήδη υπάρχοντα ομόλογα;
    Μην ξεχνάμε ότι οι προϋπολογισμοί μας είναι ελλειματικοί και χωρίς δανεικά δεν κλείνουν.
    2. Η πρόσθετη βοήθεια θα πάει στο κλείσιμο του προϋπολογισμού, ή στην πραγματική οικονομία, μπας και αρχίσει να γίνεται κάτι;
    3. Οι τράπεζες τι θα κάνουν, δεδομένου ότι ο Τρισέ ξεκαθάρισε ότι χρεωκοπημένες χώρες δεν θα έχουν πρόσβαση στην ΕΚΤ;
    Λυπάμαι αν χαλάω την γιορτή κάποιων, αλλά πρέπει να βάλουμε σοβαρά ερωτήματα και όχι να λιβανίζουμε τον Γιωργάκη, που είναι πολιτικά τελειωμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τι εμπιστοσύνη να έχεις σε αυτόν και στους ομοίους του που χρεοκόπησαν τον τόπο και φτιάχτηκαν, πλούτισαν οι ξεβράκωτοι. Αυτός ο Καραγκιόζης είπε θα εξετασθούν πιες ΜΚΟ χρηματοδοτηθήκατε και επειδή τα έχει αρπάξει και ο ίδιος κάνει το κουνέλι. Θέλουν να τους πάρουμε με τις πέτρες για να απαλλαγούμε από τους κλέφτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Όλη η συμφωνία για την "βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους"...
    όπως λέει τη χρεοκοπία ο Γιωργάκης
    ___________________________________
    Πέρα απ' τα γνωστά όπως την μείωση σε εξευτελιστικό βαθμό της εθνικής μας κυριαρχίας,
    την υποθήκευση ακίνητης περιουσίας, την έλευση επιτρόπων στα υπουργεία και την διοίκηση της χώρας
    από το "task force" που θα δημιουργηθεί και θα αποφασίζει
    τα πάντα (από την πρόοδο των αποκρατικοποιήσεων μέχρι την κατανομή των ευρωπαϊκών κονδυλίων),
    ___________________________________

    Πρώτη φορά βλέπω να πανυγηρίζεις που χρεωκόπησες, ηλίθιε.

    Συμμετοχή ιδιωτών = χρεωκοπία.
    Επέμβαση ΕΚΤ = χρεωκοπία
    "δρακόντιοι έλεγχοι" = αποικιοποίηση
    "εκποίηση περιουσίας" = κατοχή

    Πόσο ανόητος μπορεί να είσαι που σε σερβιραν με δυθιράμβους τον επικήδειό σου, και εσύ γιορτάζεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το μυαλο σου χρεωκοπησε φιλε. Τωρα εαν εχεις αγορασει και CDS σαν το Φραγκα τοτε λυπαμαι. Θα παρεις τα παπαρια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ___________________________________
    Πρώτη φορά βλέπω να πανυγηρίζεις που χρεωκόπησες, ηλίθιε.

    Συμμετοχή ιδιωτών = χρεωκοπία.
    Επέμβαση ΕΚΤ = χρεωκοπία
    "δρακόντιοι έλεγχοι" = αποικιοποίηση
    "εκποίηση περιουσίας" = κατοχή

    Πόσο ανόητος μπορεί να είσαι που σε σερβιραν με δυθιράμβους τον επικήδειό σου, και εσύ γιορτάζεις ;
    ΔΡΑΜΑ .... υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που συνεχίζουν να είναι Πασόκ ...?

    Ακόμα και το βαθύ Πασοκ που είναι βολεμένο σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς έχουν αναθεωρήσει διότι ξέρουν ότι τα παιδιά τους
    και οι επόμενες γενιες (αν υπάρξουν).. Ελλήνων, θα ειναι σκλάβοι ή στην καλύτερη θα μεταναστευσουν....

    ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ...
    ελάχιστοι- ΠαΣΟΚ ΖΩΩΩΩΩΩΑΑΑΑΑ ....
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ
    ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΣΕΙΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ, ΑΥΤΟ ΣΥΝΙΣΤΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ?

    ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ? ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!!!

    ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΧΕΣΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΣΩΘΗΚΑΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΕΜΕΙΣ ΝΑΙ. ΕΣΥ ΟΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΔΙΩΤΩΝ"

    Και ο τελευταίος ηλίθιος κατάλαβε ότι τα "χαμόγελα αισιοδοξίας" που "είδαν" όλοι οι δημοσιογράφοι "διάχυτα" στη σύνοδο, δεν έχουν να κανουν ούτε με τη σωτηρία της Ελλάδας, ούτε με τη σωτηρία της ευροζώνης.
    Ηταν χαμογελα επιχειρηματιών που μόλις έκλεισαν μια καλή δουλειά.

    Η "εθελοντική συμμετοχή ιδιωτων", είναι ο σκοπός πισω από το πανηγύρι των τελευταίων ημερών που στήθηκε γύρω από τη σύνοδο...

    Η πιτα μοιράστηκε. Οσοι "εθελοντές", προσέλθετε. Και ποιος έχει τα χρήματα για να "προσέλθει" εκτος από τα μαγαζιά που ζωγραφιζουν τα χαρτακια που αποκαλούμε χρήμα και στα οποία χρωστάει όλη η ανθρωπότητα, δηλαδη το τραπεζικό καρτέλ;

    Μια ιστορική μέρα. Μετά τη "συμμετοχή" των "εθελοντών" , όταν λαμβάνονται αποφάσεις για τη μοίρα των λαων, στα συμβούλια που θα αποφασίζουν, θα συμμετέχουν και ιδιώτες. "Εθελοντές" φυσικα. Κανέναν δεν αναγκάζουμε να μας κυβερνήσει με το ζόρι.

    Οχι ότι οι "εθελοντές" δε συμμετείχαν στις αποφάσεις και πριν. Από σημερα όμως, θα συμμετέχουν επίσημα. Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για το καρτέλ. Σήμερα οι τραπεζίτες έγιναν ισοτιμοι των αρχηγών κρατών. Για "συμφέροντα των αγορων" και "συμφέροντα των πολιτών" και για "διαφύλαξη των αγορών" μίλησε σχεδον ξεκάθαρα ο Τρισέ.

    Για να προστατέψουν τα λεφτά τους... ("κρατούσαν δικιο οι οκτροί" που τραγουδούσε και ο Ξυλούρης). Για την προστασία των λαών, κουβέντα. Το σημαντικό είναι να μην πάθουν τίποτα οι τράπεζες... Να μη χάσουν τα λεφτά τους οι τοκογλύφοι... Να μην καταρρεύσει η Ευρώπη μαζί με την Ελλάδα...

    Πως γίνεται να κινδυνεύει να καταρρεύσει ολόκληρη Ευρώπη και ολόκληρη Αμερική και οι "αγορές" να μην κινδυνεύουν απο τίποτε, είναι ένα πράγμα που δεν καταλαβαίνω....

    Αυτό που κατάλαβα όμως είναι ότι πρέπει "αξιοποιήσουμε" την Ελλάδα. Και γρήγορα. Και να εφαρμόσουμε το μεσοπροθεσμο. "Σκληρή δουλειά" συνέστησε ο Τρισέ τους μαμελουκους του...

    Μετά την επιτυχημενη μπίζνα, ο Τζέφρυ και το γουρουνι οικονομικών έσπευσαν να μας διαβεβαιώσουν ότι θα έχουμε ανάπτυξη και θα χεστούμε στο χρήμα και ότι σε λίγο θα μπορούμε πάλι να αναφωνήσουμε: "λεφτά υπάρχουν"....
    ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ
    ΑΦΟΥ ΜΑΣ ..ΠΕΘΑΝΟΥΝΕ ΠΛΕΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μας γδέρνουν ζωντανούς για να σώσουν τις τράπεζες...

    Η καπιταλιστική παραφροσύνη δεν έχει όρια, δεν έχει σύνορα, δεν έχει συστολές. Δεν αρκείται στο να οδηγεί σε χρεοκοπία έθνη, κοινωνίες και λαούς, δεν «χορταίνει» με το να απομυζά και τις τελευταίες σταγόνες του αίματος των λαών, αλλά ξεπερνά σε κερδοσκοπική κτηνωδία και τα πλέον σαρκοφάγα και αιμοβόρα θηρία: Γδέρνει ζωντανούς τους....
    λαούς…

    Οι δήμιοί μας (ΔΝΤ και ΕΕ) ΕΠΕΛΕΞΑΝ την «επιλεκτική χρεοκοπία» του ελληνικού λαού, προκειμένου να σώσουν τις τράπεζες από τα «τοξικά» ομόλογα του ελληνικού δημοσίου: Να σώσουν την απληστία των κερδοσκόπων…

    Η παράκρουση του κυνισμού και της υποκρισίας της διεθνούς ιμπεριαλιστικής μαφίας, των εγχώριων πολιτικών τους υπαλλήλων και των προπαγανδιστικών τους ιερατείων (ΜΜΕ) έχει διπλό χαρακτήρα:

    Από τη μια εμφανίζουν το διαρκές έγκλημα, σαν στιγμιαίο, τον βασανιστικό θάνατο του ελληνικού (διαρκής χρεοκοπία του) σαν «επιλεκτική χρεοκοπία».

    Πράγματι είναι «επιλεκτική»: Επιλέγεται το διαρκές γδάρσιμο του ελληνικού λαού και το ξεπούλημα της ελληνικής κοινωνίας για να σωθούν τα παράσιτα της κερδοσκοπικής ασυδοσίας…

    Από την άλλη θριαμβολογούν για την τερατώδη και φρενοβλαβή κακουργία τους, εμφανίζοντάς την σαν «διάσωση» του ελληνικού λαού!!!!

    Μας δουλεύουν, δηλαδή και από πάνω: Μας δολοφονούν με την πώρωση του εγκληματία που υποβάλλει τα θύματά του σε αργό, βασανιστικό θάνατο και αυτήν την κτηνωδία την παρουσιάζουν σαν «ανάσα» για τον ελληνικό λαό!!!!

    Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων, μέσω των αξιοθρήνητων αχυρανθρώπων τους (ΓΑΠ-Βενιζέλος) εμφάνισε το διαρκές και ειδεχθές έγκλημα εναντίον του ελληνικού λαού, καθώς και το μόνιμο ξεζούμισμα και ξεπούλημα της ελληνικής κοινωνίας ως «διασφάλιση για μια νέα αναπτυξιακή πορεία», που υποτίθεται θα φέρει νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας και «σιγουριά για τον ελληνικό λαό»!!!

    Καμία έκπληξη: Τα ανδρείκελα, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ και τις «ψυχές» των λέξεων και εννοιών…

    Το να καυχιέσαι για το έγκλημά σου και να λες ανερυθρίαστα ότι «προστατεύσαμε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα», αυτό είναι η παράκρουση του πωρωμένου «εκτελεστή» συμβολαίων θανάτου…

    Μπαίνουμε, λοιπόν, σε μια νέα, ακόμα πιο εφιαλτική φάση, της καπιταλιστικής κρίσης. Αφού απέτυχαν όλα τα μέτρα υπέρ των τραπεζών και του κεφαλαίου φτάνουμε στην τελική ευθεία της εξαθλίωσής μας και της ολοκληρωτικής βαρβαρότητας κατά της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της.

    Σήμερα, γίνεται περισσότερο, όσο ΠΟΤΕ, αναγκαία η οργανωμένη αγωνιστική κινητοποίηση του ελληνικού λαού για ΕΞΟΔΟ από τις δαγκάνες της βαρβαρότητας: Την ΕΕ και το ευρώ…

    ΚΑΙ για την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ της κυβέρνησης των δωσίλογων…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Χρεοκοπία τέλος. Η Ελλάδα αλλάζει πορεία

    Ιστορικής σημασίας απόφαση για σημαντική μείωση και διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους της Ελλάδας
    "Η" Online 22/7 03:52

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 1,03 ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΕΙΣΑΙ
    Ή ΤΟΣΟ ΠΟΛΎ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΦΡΟΣ !!!!

    Τελικά, ο "Τιτανικός" βούλιαξε! - "Επικήδειοι" από τον ξένο Τύπο

    Από σήμερα η μεγάλη περιπέτεια
    της Ελλάδας, ξεκινά, καθώς κατάφεραν τελικά, τον "Τιτανικό" του Γ.Παπακωνσταντίνου να τον βουλιάξουν!
    Χωρίς να έχει διαρρεύσει το παραμικρό για το αποτέλεσμα των συζητήσεων μεταξύ ΕΚΤ και οίκων αξιολόγησης (τρεις οίκοι αν κρίνουν από τα γεγονότα ότι έχει συντελεστεί από την...χθεσινή εξέλιξη επιλεκτική ή και ολοκληρωτική χρεοκοπία αυτομάτως είναι υποχρεωμένη να το δεχθεί και η ΕΚΤ) η γενική αίσθηση όπως καταγράφεται και στον ξένο τύπο είναι ότι από χθες η Ελλάδα τελεί υπό καθεστώς πτώχευσης.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αποχωρεί από την Ελλάδα περιοριζόμενο σε μια συμβολική χρηματοδότηση:
    Απαγορεύεται από το καταστατικό του η χρηματοδότηση πτωχευμένων κρατών!
    Ήδη έχει ζητηθεί από τα μέλη του με επιστολή προς την γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ, έκτακτη σύσκεψη για σήμερα Παρασκευή για να ελεγχθεί το "άνοιγμα" προς την Ελλάδα και να κλείσει αυτό το συντομότερο!

    Ελλάδα, η μοναδική χώρα που έφυγε από μόνο του το ΔΝΤ! Ουδέν κακόν αμιγές καλού...

    Σε ότι αφορά τον ξένο Τύπο, Οι Financial Times, υπογραμμίζουν ότι το προσχέδιο «οδηγεί πιθανότατα στην πρώτη πτώχευση χώρας της ευρωζώνης» και αναφέρουν ότι «το σχέδιο διάσωσης που συζητείται για την Ελλάδα περιλαμβάνει συμμετοχή ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του χρέους και υπό αυτό το πρίσμα συνιστά πολιτική νίκης της γερμανίδας καγκελαρίου».

    Πηγές του γαλλικού πρακτορείου AFP, τονίζουν ότι «έχουμε επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας».
    Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει αν οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν αποφασίσουν μια γενναία ενίσχυση του μηχανισμού τότε δεν θα μπορέσουν να αποτρέψουν την επέκταση της κρίσης εκτός των συνόρων της Ελλάδας. «Είναι εύκολο να λες ότι ο μηχανισμός θα κινηθεί με περισσότερη ευελιξία όμως δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό θα είναι το τέλος της κρίσης» δηλώνει στέλεχος διεθνούς χρηματοπιστωτικού μηχανισμού.

    Ο μεν Ζ.Κ.Τρισέ τονίζει σε κάθε τόνο δημοσίως ότι "Είναι εθελοντική η αναδιάρθρωση και η συμμετοχή των ιδιωτών" αλλά ξέρει και αυτός ότι δεν είναι έτσι.

    Το ζητούμενο είναι να δούμε πόσο καιρό θα κριθεί ότι τελούμε υπό πτώχευση. Κανείς δεν ξέρει, γιατί ποτέ δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Τα πρώτα προβλήματα θα παρουσιαστούν στις τράπεζες που θα πάψει η αυτόματη χρηματοδότησή τους από την ΕΚΤ και σε όσους συναλλάσσονται με το εξωτερικό που θα πρέπει πλέον να πληρώνουν μετρητά τα όποια προϊόντα αγοράζουν...

    Η συμμετοχή των ιδιωτών την περίοδο 2011-2020 αναμένεται να ανέλθει στα 135 δισ. ευρώ σε "εθελοντική βάση" κατά τους υπευθύνους ΕΚΤ και ευρωζώνης, προκειμένου να μη θεωρηθεί επιλεκτική χρεοκοπία από τους οίκους αξιολόγησης, αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική: Είναι 100% αναγκαστική και ακριβώς εκεί εδράζεται το καθεστώς της επιλεκτικής χρεοκοπίας.

    Το μοναδικό θετικό γεγονός είναι ότι για τα νέα δάνεια θα υπάρχει περίοδος χάριτος 10 ετών για την έναρξη αποπληρωμής τους με καταβλητέες μόνο τις δόσεις. Ελπίζεται ότι μετά τα 10 χρόνια το επιτόκιο δεν θα είναι τέτοιο που θα πάρουν τα διπλά από αυτά που αρχικά "χαρίζουν", όπως συμβαίνει πάντα με τις τράπεζες...

    defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 12.51

    Το σχόλιο σου είναι τόσο εύστοχο αλλά ηχεί σαν βόμβος στα πρασινα από έλη αυτιά.
    Αυτοί το μόνο που ξέρουν είναι η ΠΑΣΟΚΟΦΩΛΙΑ τους και όλα τα άλλα τους αφήνουν παντελώς αδιάφορους.
    Μετέφρασαν με τον δικό τους τρόπο τις εξελίξεις στην σύνοδο κορυφής και ώ του θαύματος από σήμερα είμαστε σωσμένοι!!!!αλλά επειδή το 85% του λαού είναι ηλίθιοι και δεν το κατάλαβαν παρα μόνο το 15% των χαζοχαρούμενων πασόκων όπως τους τα είπε ο μυαλοχυμένος αρχηγός τους.
    Ο Αυγουστος και ο Σεπτέμβριος είναι μπροστά μας να δουμε απο ποιους και πως θα παρουν ολα αυτα που οραματιζονται από ένα λαό που δεν έχει για να πάει στο σπίτι ψωμί και όλη του η ζωή έχει μετατραπεί σε ένα στερητικό Α.
    Δυστυχώς έρχονται καταιγίδες φόρων εκβιασμών απειλών κατασχέσεων ξεπουλήματος πληστειριασμών και όλα αυτά τα λένε σώσιμο και μη χρεοκοπία!!!
    Εδώ χωράει η ρήση του ΑΙΝΣΤΑΙΝ...."δύο πράγματα είναι απέραντα το σύμπαν και η ανθρωπινη βλακεία ".
    Πρώτη φορά είδα πρωθυπουργό να πανηγυρίζει για το σώσιμο των "ιδιωτικών" τραπεζών που μέχρι πριν λίγα χρόνια τοκογλυφούσαν και κατέστρεφαν ενα ολοκληρο λαό με επαίσχυντους όρους δανεισμού και τοκογλυφικούς τόκους.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΣΩΣΑΤΕ ΤΟΜΑΡΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΓΙΩΡΓΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ. ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΡΑΔΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ! ΤΙ ΝΑ ΠΩ? ΠΛΕΩ ΣΕ ΠΕΛΑΓΗ ΕΥΤΥΧΙΑΣ! ΜΠΡΑΒΟ, ΠΟΥ ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΤΕΛΙΚΑ! ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕΣ! ΟΟΟΟΟΟΟΟΟ.... ΠΛΑΤΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ ΕΧΟΥΝ ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.. ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΙΧΝΟΣ ΛΙΠΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕΤΕ ΓΑΛΑΖΙΑ-ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 22 Ιουλ 2011 1:07:00 μ.μ.

    --Στην Αρχαια Σπαρτη θα σε ειχαν πεταξει στο Καιαδα. Στη συγχρονη Αθηνα μπορεις να λες οτι θες.Ακομα και μαλακιες--


    Για πες τωρα,ποσα λεφτα εχασες απο τα CDS?

    Mαζι με το Φραγκα τα ειχατε παρει?
    Λυπαμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. GAP στο Υπ. Συμβούλιο:
    Επιτέλους χρεοκοπήσαμε και έφυγε από πάνω μου ένας βραχνάς...~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    "Απαλλάχθηκε ο ελληνικός λαός από τον βραχνά της χρεοκοπίας" και "τώρα μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία", δήλωσε ο ΓΑΠ, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου που ξεκίνησε στη 1.30 το μεσημέρι.

    "Ζούμε τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, αλλά καταφέραμε ισχυρές συνθήκες ασφάλειας",υπογράμμισε και πρόσθεσε: "καταστήσαμε το πρόβλημα του χρέους διαχειρίσιμο.
    Έδωσα τον αγώνα με αυταπάρνηση, με κριτική δυσανάλογη για τη δική μου ευθύνη"...!!!!!

    Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός ανέθεσε στον Ραγκούση-Νταλάρα να κάνει διεθνή διαγωνισμό για να βρει έστω και έναν άνθρωπο στον πλανήτη που να πιστεύει αυτές τις παπαριές του...~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Έχουν αντιδράσει όλα τα κόμματα και τα κομματίδια για τις χτεσινές αποφάσεις της ΕΕ,ανέβασαν αναλύσεις όλα τα μπλογκ,μίλησε ο Καζάκης,γράψανε όλες οι εφημερίδες,
    μιλήσανε όλοι στα καφενεία...
    Όλοι εκτός από έναν:τη ΝΔ.
    Παιδιά βγάλτε καμιά ανακοίνωση,
    πείτε κι εσείς κάτι γιατί έτσι όπως πάτε θα κλείσουνε τα κυριακάτικα φύλλα κι εσείς ακόμα θα το σκέφτεστε.
    Τέτοια αμηχανία δεν ξανάγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. SDA: Η συμφωνία για Ελλάδα δεν ενεργοποιεί τα CDS
    Εκτύπωση σελίδας
    Αποθήκευση σελίδας
    Αποστολή με e-mail
    Προσθήκη στο αρχείο
    Μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:17

    Η συμφωνία για συμμετοχή ιδιωτών στο νέο «πακέτο» στήριξης της Ελλάδας δεν ενεργοποιεί τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας (CDS), διότι είναι «ρητά εθελοντική» ανακοίνωσε σήμερα η International Swaps & Derivatives Association (ISDA), όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

    Επίσης, όπως αναφέρει η ISDA στην ίδια ανακοίνωση, από τη στιγμή που σε αυτό το στάδιο πρόκειται απλώς για μία πρόταση, δεν υπάρχει λόγος ώστε να εγείρει κάποιος ζήτημα σύγκλισης της ειδικής επιτροπής αξιολόγησης, «αν και αυτό δεν αποτρέπει κάποιον από το να το επιχειρήσει».

    Σύμφωνα με τους κανόνες της ISDA, πιστωτικό γεγονός μπορεί να προκύψει μετά από ονομαστική μείωση (σ.σ. του χρέους) ή του επιτοκίου, χρονική μετάθεση των πληρωμών, μετά από αλλαγή στην ιεράρχηση των υποχρεώσεων ή αλλαγή του νομίσματος στο οποίο αυτές αποτιμώνται, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

    Ωστόσο, οποιαδήποτε από αυτές τις αλλαγές θα πρέπει να προκύψει ως αποτέλεσμα επιδείνωσης της αξιοπιστίας (σ.σ. του δανειστή), να εφαρμόζεται σε σημαντικό αριθμό επενδυτών και να είναι δεσμευτική για όλους τους πιστωτές, συνθήκες που θα πρέπει να ισχύουν σωρευτικά.


    Πηγή:www.capital.gr


    ΠΑΡΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΦΡΑΓΚΑ.
    ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΑΒΑΝΤΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ
    ΠΩ ΠΩ τι γίνεται.
    Όλοι οι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ τα δίνουν όλα.

    Μυρίστηκαν ΦΑΓΗΤΟ.
    Τώρα αν από Δευτέρα αρχίσουν οι ΦΑΠΕΣ,σιγά μην μάθει τίποτα το ΠΟΠΟΛΟ.
    Έχουν αρχίσει και τα μπάνια του λαού όπως έλεγε και ο ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΣ.
    Τι δεν πάει ο κόσμος διακοπές,
    γιατί δεν φθάνουν τα λεφτά ?
    Δεν πειράζει, ποιος κάθεται να ακούει ειδήσεις στις 8 το απόγευμα με τη ζέστη που κάνει.

    Το θέμα είναι ότι σε 1 -2 μήνες θα αρχίσουν να βγαίνουν τα στοιχεία του προτελευταίου τριμήνου για την οικονομία.
    Τότε θα καταλαβαίνετε όταν σας έλεγα ότι κάτι άρχισε να βρωμάει.

    Θα βγουν τότε ο ΗΛΙΘΙΟΣ και ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ με την γνωστή κλαψομουνιά τους να μας πουν για ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.
    Τότε το παιχνίδι έρχεται σε ΕΜΑΣ.

    Είτε θα τους ΜΑΜΗΣΟΥΜΕ η θα μας ΜΑΜΗΣΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ.
    Θέλετε να ζήσετε τουλάχιστον ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ?
    Οπλιστείτε λοιπόν με "ΔΥΝΑΜΗ "και ΒΟΥΡ στον πατσά.

    Υ.Γ. Οι πρώτες δημοσκοπήσεις με ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΒΑΛΑ έρχονται οσονούπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Rε σεις υπαρχουν ακομα Πασοκοι!Πως υπαρχουν και παναθηναικοι!.Ξυπνατε ορνια,σας δουλευει ενας μπουμπουνας Γιωργος και τους αλλους ενας βλακας Γοντικας.Αφου το ξερετε οτι την ιδια τυχη θα εχετε,οι Πασοκοι για παντα εξω και ο Παο θα παλευει για τριτοτεταρτη θεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. την ειπες τη μαλακια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΒΡΕ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚΙΑ.ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ.ΞΕΥΤΙΛΕΣ.ΟΥΣΤ ΟΥΣΤ ΟΥΣΤ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση