GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί οι μετανάστες γεννούν τρομοκρατία...

Πριν από έξι χρόνια , στις 7 Ιουλίου 2005, ισλαμιστές βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου. Ανατίναξα...

Πριν από έξι χρόνια, στις 7 Ιουλίου 2005, ισλαμιστές βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου. Ανατίναξαν τρία υπόγεια τρένα και ένα λεωφορείο, σκοτώνοντας 52 ανθρώπους και αφήνοντας ένα έθνος να ψάχνει για απαντήσεις. Κατά μία έννοια, το νόημα της 7ης Ιουλίου είναι τόσο ξεκάθαρο για τους Βρετανούς όσο είναι αυτό της 9ης Σεπτεμβρίου για τους Αμερικανούς. Επρόκειτο για μια άγρια, βάναυση επίθεση, η οποία αποσκοπούσε στο να προκαλέσει πανδαιμόνιο και τρόμο. Η ερώτηση που στοιχειώνει το Λονδίνο, είναι η εξής: γιατί τέσσερις άνδρες, οι οποίοι μεγάλωσαν στη Βρετανία, υποστήριξαν με τόσο φανατισμό ένα δολοφονικό, μεσαιωνικό δόγμα; Οι βρετανικές Αρχές κατέβαλαν πολύ κόπο για να καταλάβουν πώς απέκτησαν οι τρομοκράτες αυτά τα διεστραμμένα ιδεώδη, πώς «ριζοσπαστικοποιήθηκαν». Αμέσως μετά το συμβάν, χύθηκε πολύ μελάνι για το ρόλο των εξτρεμιστών ιμάμηδων και των «ακραίων» τζαμιών. Στη συνέχεια, η προσοχή στράφηκε στα πανεπιστήμια, που φαίνεται πως λειτουργούν και ως κέντρα στρατολόγησης τρομοκρατών.
Όμως αυτή η έμμονη ιδέα με τη «ριζοσπαστικοποίηση» δεν βοηθά. Η πραγματική ερώτηση, όμως, δεν είναι πώς «ριζοσπαστικοποιήθηκε» ο αρχηγός των βομβιστών, ο Μοχάμεντ Σιντίκ Καν, αλλά γιατί...
τόσοι κατά τεκμήριο έξυπνοι και καλλιεργημένοι νέοι βρίσκουν αυτή τη βίαιη και αντιδραστική ιδεολογία τόσο γοητευτική. Για να απαντήσουμε, δεν αρκεί να κοιτάξουμε μόνο προς τους φανατικούς ιερείς ή τους πανεπιστημιακούς καθηγητές, αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε στην πολιτική, και κυρίως στην αποτυχημένη πολιτική της μετάβασης σε μια πολυ-πολιτισμική κοινωνία.
Ο πολυ-πολιτισμός είναι ένα θλιβερό, ευρωπαϊκό ζήτημα τα τελευταία χρόνια. Διάφοροι λαϊκιστές πολιτικοί, από τον Ολλανδό Γκέερτ Βίλντερς ώς τον Σουηδό Τζίμι Άκεσον, κερδίζουν πολλές εκλογικές ψήφους, καλλιεργώντας το φόβο για τον πολυ-πολιτισμό. Αλλά και οι πιο «κεντρώοι» πολιτικοί δεν πάνε πίσω. Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον της Βρετανίας και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ της Γερμανίας εκφώνησαν πρόσφατα σκληρούς επικριτικούς λόγους για το θέμα, και η κυβέρνηση της Δανίας αποφάσισε, τον προηγούμενο μήνα, να πετάξει στα σκουπίδια την επί δεκαετιών πολιτική του πολυ-πολιτισμού.
Το επίκεντρο αυτής της κριτικής, βέβαια, δεν είναι ο πολυ-πολιτισμός, αλλά η μετανάστευση και οι μετανάστες - ειδικά οι μουσουλμάνοι. Ο κύριος Βίλντερς, επικεφαλής του Κόμματος της Ελευθερίας, τρίτου μεγαλύτερου στην Ολλανδία, έκανε καμπάνια για τον τερματισμό της μετανάστευσης στη χώρα όλων των μη Δυτικών, την απαγόρευση των τζαμιών και την απαγόρευση της διδασκαλίας του Κορανίου. Ο κύριος Άκεσον, του οποίου το ακροδεξιό κόμμα κέρδισε 20 θέσεις στις περσινές κοινοβουλευτικές εκλογές, χαρακτηρίζει τη μετανάστευση ως τη μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η Σουηδία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι κεντρώοι, αντί να απαντήσουν κατακρίνοντας αυτή την προκατάληψη, υιοθέτησαν τα επιχειρήματα της Δεξιάς, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τις ψήφους τους.
Ωστόσο, η μετανάστευση έχει βοηθήσει τη Δυτική Ευρώπη οικονομικά και πολιτισμικά. Οι πολιτικές, όμως, για τη διαχείριση της μετανάστευσης είναι σκέτη αποτυχία. Ας δούμε τις εμπειρίες της Βρετανίας και της Γερμανίας, που ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους προς την πολυ-πολιτισμικότητα, και θα καταλάβουμε γιατί. Πριν από 30 χρόνια, η Βρετανία ήταν πολύ διαφορετική από ό,τι σήμερα. Ο ρατσισμός ήταν πανταχού παρών και ιδιαίτερα βίαιος. Οι ξυλοδαρμοί Πακιστανών και άλλων Βρετανών με σκουρόχρωμο δέρμα ήταν εθνικό σπορ σε πολλές περιοχές. Οι διακρίσεις στον εργασιακό χώρο ήταν ενδημικές και η αστυνομική βαρβαρότητα καθημερινή υπόθεση. Η αντίδραση στην καταπίεση αυτή κορυφώθηκε με τις εξεγέρσεις στο Λονδίνο, το Λίβερπουλ, το Μπέρμιγχαμ, το Μπρίστολ και άλλες πόλεις της Βρετανίας το ’70 και το ’80.
Η βρετανική κυβέρνηση ανέπτυξε ένα νέο πολιτικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των μειονοτήτων. Η Βρετανία χωρίστηκε στην πράξη σε διάφορους εθνικούς «θύλακες»: μουσουλμάνοι, σιχ, ινδουιστές, Αφρικανοί, Τζαμαϊκανοί και πάει λέγοντας. Τα δικαιώματα των μειονοτήτων έναντι της κοινωνίας καθορίζονταν από το εθνικό «κουτάκι» στο οποίο ανήκαν. Η πολιτική ισχύς και οι οικονομικοί πόροι διανέμονταν με βάση την εθνότητα.
Η νέα πολιτική δεν ενίσχυε τα άτομα, αλλά ενίσχυε την εξουσία των λεγόμενων κοινοτικών ηγετών: συχνά αυτοί ήταν οι πιο συντηρητικές φωνές των μειονοτήτων, που χρωστούσαν τα αξιώματα και την επιρροή τους στη σχέση τους με το κράτος. Έτσι, αν και οι δημοσκοπήσεις έδειχναν πως λιγότερο από 10% των Βρετανών μουσουλμάνων πίστευε πως το Μουσουλμανικό Συμβούλιο, που ιδρύθηκε στη δεκαετία του ’80, απηχούσε τις απόψεις τους, η βρετανική κυβέρνηση το αντιμετώπισε ως επίσημο εκπρόσωπο όλης της κοινότητας. * Ο Κέναν Μαλίκ είναι Βρετανός συγγραφέας
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ 
Οι πολιτικοί μπορούσαν να μην ασχολούνται άμεσα με τις μειονότητες, αναθέτοντας όλη τη δουλειά σε, πολλές φορές αντιδραστικούς, «κοινοτικούς ηγέτες». Η πολιτική αυτή οδήγησε τελικά στην αναβάθμιση των ισλαμιστικών ιδεών μέσα στις γειτονιές, ενώ άλλα, πιο προοδευτικά κινήματα βρέθηκαν στο περιθώριο. Σήμερα «ριζοσπάστης» (radical) είναι ο φανατικός ισλαμιστής: πριν 30 χρόνια ήταν το αντίθετο, ο «κοσμικός» πολίτης που πολεμούσε εξίσου ενάντια στον ρατσισμό του δρόμου και την εξουσία των τζαμιών. Πολλοί Βρετανοί μουσουλμάνοι δεύτερης γενιάς βρίσκουν τον εαυτό τους να απομακρύνεται εξίσου από τις θρησκευτικές παραδόσεις των γονιών τους όσο και από την ευρύτερη βρετανική κοινωνία που τους αντιμετωπίζει απλά ως μουσουλμάνους. Μερικοί εξ αυτών ελκύονται από τις εξτρεμιστικές ισλαμιστικές ομάδες, όπου ανακαλύπτουν μια αίσθηση ταυτότητας και συμμετοχής. Τότε ανοίγει ο δρόμος προς τη «ριζοσπαστικοποίηση».
Δεν έγιναν Γερμανοί πολίτες Μια παρόμοια διεργασία έλαβε χώρα και στη Γερμανία. Οι μεταπολεμικοί μετανάστες, πρωτίστως Τούρκοι, δεν ήρθαν σαν μελλοντικοί πολίτες, αλλά σαν «γκασταρμπάιτερ», φιλοξενούμενοι εργάτες. Με τον καιρό όμως οι μετανάστες έγιναν απαραίτητοι, καθώς η Γερμανία συνέχισε να βασίζεται στην εργασία τους, αλλά και οι ίδιοι και κυρίως τα παιδιά τους άρχισαν να βλέπουν τη Γερμανία σαν την πατρίδα τους. Το γερμανικό κράτος, ωστόσο, συνέχισε να τους βλέπει σαν ξένους και να τους αρνείται την υπηκοότητα. Σε αντίθεση με τα όσα ισχύουν στη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, η γερμανική υπηκοότητα στηρίζεται στο «δίκαιο του αίματος»: χορηγείται αυτόματα μόνο στα παιδιά με Γερμανούς γονείς. Έτσι η Γερμανία έχει σήμερα κάπου τέσσερα εκατομμύρια κατοίκους τουρκικής καταγωγής, πολλοί από τους οποίους γεννήθηκαν εκεί, αλλά λιγότερο από το 25% έχει καταφέρει να πάρει την υπηκοότητα. Και αφού δεν τους δίνουν υπηκοότητα, οι Γερμανοί βρήκαν τη λύση στο «τουρκικό πρόβλημα» στην πολυ-πολιτισμικότητα.
Αντί να τους κάνει Γερμανούς πολίτες με πλήρες «στάτους», το κράτος «επέτρεψε» στους μετανάστες να διατηρήσουν τη γλώσσα, την κουλτούρα και τους τρόπους ζωής τους. Μια συνέπεια ήταν η δημιουργία «παράλληλων κοινοτήτων»: αποκομμένοι από την Τουρκία, οι Τούρκοι της Γερμανίας στράφηκαν όλο και περισσότερο προς το εσωτερικό. Σήμερα το εν τρίτον από αυτούς πηγαίνει τακτικά στο τζαμί, το μεγαλύτερο ποσοστό στη δυτική Ευρώπη και μεγαλύτερο ακόμη και από αυτό ορισμένων περιοχών της Τουρκίας. Η αυξανόμενη απομόνωση πολλών Τούρκων της Γερμανίας τους κάνει πιο «ανοιχτούς» στον ριζοσπαστικό ισλαμισμό. Γι’ αυτό και η περισνή αποκάλυψη Γερμανών «ιερών πολεμιστών» που μάχονταν στο Αφγανιστάν ενάντια στο ΝΑΤΟ, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη. Η πολυ-πολιτισμικότητα λοιπόν μπορεί να μη γέννησε το «μάχιμο» Ισλάμ ούτε στη Βρετανία ούτε στη Γερμανία, αλλά συνέβαλε σίγουρα στη δημιουργία χώρου γι’ αυτό μέσα στις μουσουλμανικές κοινότητες. Η πρόκληση γα την Ευρώπη, λοιπόν, είναι πώς θα απορρίψει την πολυ-πολιτισμικότητα σαν στρατηγική, αγκαλιάζοντας ταυτόχρονα τη διαφορετικότητα που φέρνει η μετανάστευση σε κάθε κοινωνία. Καμιά χώρα δεν τα έχει καταφέρει ώς τώρα. Και δεν υπάρχει σίγουρη λύση.
NYT

9 σχόλια

  1. << 1.000 κοστίζει στον κάθε Έλληνα φορολογούμενο ο κάθε ένας μετανάστης – λαθρομετανάστης , η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σταματήσει εδώ και 19 μήνες να μας δίνει χρήματα για την συντήρηση τους , και τα χρήματα αυτά τα δίνει τώρα όλα ο Έλληνας φορολογούμενος από το υστέρημα του δηλαδή από το κόψιμο του μισθού της σύνταξης και το κόψιμο των φαρμάκων, στην πλήρη εξαθλίωση του Έλληνα >>
    ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΛΑΒΑΝ ΤΕΛΟΣ .
    Τώρα και στο μέλλον πρέπει να τους συντηρεί ο Έλληνας φορολογούμενος από το υστέρημα του , με μνημόνια με μεσοπρόθεσμα προγράμματα , με τους κεφαλικούς φόρους με το κόψιμο των ακριβών φαρμάκων από τους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α και άλλων ταμείων και επακολουθούν πολλά ακόμα σκληρά μέτρα με χαράτσια έκτακτα , που θα μειώσει δραματικά το εισόδημα του Έλληνα φορολογούμενου , που ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ στην Βουλή , από το ΠΑΣΟΚ στις 29-6-2011 (ακλουθούν σύντομα και αλλά )
    Στον κάθε Έλληνα φορολογούμενο κοστίζει 1.000 (χίλια ευρώ ) τον ΜΗΝΑ , για τον ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ μετανάστη – λαθρομετανάστη .
    Αναλυτικά : Νοσοκομειακά έξοδα , παροχή πλήρης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης , συντάξεις (ήδη παίρνουν οι βούλγαροι ,Ρουμάνοι, Αλβανοί ) συντήρηση κέντρων φιλοξενίας μεταναστών παροχή φαγητού πρωινού , μεσημεριανού , βραδινού από κέτερινγκ , παροχή ΔΕΗ , ΕΥΔΑΠ , τηλεφωνικών καρτών ,κινητά τηλέφωνα , έξοδα που κάνει για αυτούς το λιμενικό και η αστυνομίας , έξοδα δικαστικά – δικαστές-φυλακές – δικηγόρους-μεταφραστές , χρηματοδότηση από την κυβέρνηση στις Μ .Κ . Ο., επιδόματα όπως επίδομα μοναξιάς 410 ευρώ τον μήνα , απώλειες εσόδων και Φ.Π.Α από το παραεμπόριο , κ.λπ.
    Κάντε μόνοι σας λοιπόν τον λογαριασμό και θα καταλάβετε τι τεράστια ποσά χρειάζονται για να συντηρηθούν όλοι αυτοί που σύμφωνα με υπολογισμούς , διότι μπαίνουν ανεξέλεγκτα στη χώρα μας , είναι 6.000.000 και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βάση σχεδίου και εντολών που έχει πάρει είναι να φέρει άλλους 10.000.000 μετανάστες , και φυσικά με δικαίωμα ψήφου που θα τους το δώσει το ΠΑΣΟΚ , και που θα τους συντήρηση και θα τους φροντίζει ώστε να μην τους λείπει τίποτα όπως πάντα . . . . . . . . . .
    Ο Έλληνας φορολογούμενος που ανέχεται να τον κοροϊδεύουν και να του κλέβουν τον μισθό , την σύνταξη , τα εισοδήματα του και αργότερα τις καταθέσεις του , μέσα από τα νομοσχέδια που τα περνάει νύχτα από την Βουλή , η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , μαζί με τους βουλευτές του .
    ΣΗΜΕΙΩΣΗΣ : ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ- ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 8 ΜΗΝΕΣ ΗΤΑΝ : 6.000.000 , ΜΕΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ 300 ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΥΞΑΝΕΤΕ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ , ΤΟΣΟ ΘΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΨΙΜΟ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΈΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ .

    24 Ιουλ 2011 8:49:00 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι λογικό οι Αμερικανοί της New York Times να δυσκολεύονται ακόμα ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΙΣ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2001...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο δίκιο έχει ο φίλος μας!
    Πραγματικά, κάθε μέρα επι κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ εισέρχονται 300 λαθρομετανάστες (όπως αναφέρει με εκπληκτική ακρίβεια ο φίλος μας).
    Στα δέκα+δύο χρόνια διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ εισήλθαν συνολικά:
    300λαθρ.Χ365ημ.Χ12χρ.=1.314.000 λαθρομετανάστες
    Μέχρι τα 6.000.000,που αναφερει ο φιλος, υπολείπονται 4.686.000 λαθρομετανάναστες που από το 1990 (χρονολογία έναρξης του φαινομένου λαθρομετανάστευσης)επιμερίζονται στα έτη διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία! Άρα:
    (4.686.000λαθρ.:8χρ.):365ημ.=1.605λαθρομετανάστες ημερησίως. Είναι φυσιολογικό άλλωστε επί Νέας Δημοκρατίας το ποσοστό λαθρομεταναστών να είναιτουλάχιστον πενταπλάσιο, αφού ο μπαμπάς της Ντόρας και ο αγαπημένος διάδοχος του Κωστάκη (που μας την κοπάνησε πρόωρα 1.00 τα ξημερώματα της 7ης προς 8ης Μαίου 2009 και άφησε ακυβέρνητη τη χώρα-όχι πως πριν τη κυβερνούσε-για 6 μήνες),κόντευαν να το γράψουν και στον κώλο τους εκτός από να το φωνάζουν: "ανοίξαμε...και σας περιμένουμε"!Συγχαρητήρια γισ τα ακριβή στοιχεία του φίλου μας που αποδεικνύουν τον υπερπολλαπλασιασμό του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης και τα χρήματα που επιβαρύνεται κάθε Έλληνας πολίτης, κάθε φορά που αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση (που λέει ο λόγος...)της χώρας, η Νέα Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 3 στο λαδι, 3 στο ξυδι, 9 και στο λαδοξυδο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. NYT my ass...

    Το αρχικό κείμενο δημοσιεύτηκε στο ΒΗΜΑ (του ΔΝΤ) και το παρέλαβε ο γνωστός μας από τις προτροπές του για τάνκς και κατάλυση της δημοκρατίας "Κωνσταντίνος" του kostasxan.

    Αλλάζοντας διάφορα σημεία μέσα στο κείμενο ώστε να απηχούν τις φασιστικής και ρατσιστικές απόψεις, αλλάζοντας ακόμα και τον τίτλο του ώστε να τσιμπήσει το φασιστικό κοπάδι, έβγαλε αυτό που διαβάζετε.

    Το κείμενο του φασιστολογίου είναι εδώ:
    "http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_4563.html"

    και το αρχικό είναι εδώ:
    http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=410015

    Λόγος της δημοσίευσης είναι να καλυφτεί ο απόηχος τρομοκρατικής επίθεσης με ANFO και της εν ψυχρώ δολοφονίας πάνω από 100 αθώων ανθρώπων από ομοϊδεάτη του "κωνσταντίνος" νεοναζί.


    άι στο διάολο ρε φασισταριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αμήχανη "χαρά" των δεξιών κοπρόσκυλων για την προχθεσινή συμφωνία είναι τόση, όση ήταν η "χαρά" των δοσίλογων, προδοτών, ταγματασφαλιτών, χιτών και γερμανοτσολιάδων παππούδων τους, κατά την απελευθέρωση του 1944 και όση ήταν η "χαρά" των χουντικών, βασανιστών, εσατζήδων και ασφαλιτών πατεράδων τους, κατά την έλευση της δημοκρατίας το 1974 !!!!

    Βρε ουστ από δω ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΔΕΞΙΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πώ-πώ τί φριχτό και αποκρουστικό συνάμα θέαμα, 28 ώρες μετά την αναμφισβήτητη εθνική επιτυχία, να βλέπεις τον "Βασίλη Λεβέντη" του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τον γελοίο Τρελαντωνάκη Σα(χλα)μαρά, να στέκεται περίλυπος, έτοιμος να βάλει τα κλάματα, που η χώρα του δεν θα χρεοκοπήσει τελικά, να προσπαθεί μετα βίας να κάνει κάποια δήλωση!!!

    Κλάψτε, κλάψτε, κακομοίρηδες δεξιοί!!!!!

    Άλλα 30 χρόνια στην αντιπολίτευση θα είστε, εάν υπάρχετε μέχρι τότε...
    Γιατί... σας βλέπω στα ποσοστά της ΠΟΛ.ΑΝ., γελοίοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΒΗΜΑ..ΒΗΜΑ..ΠΑΣ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
    ΑΠΟΓΟΝΕ ΤΟΥ + ΤΣΟΥΣΚΕΣΚΟΥ (ΣΟSSΙΑΛΗΣΤΗ)

    Τα επτά μεγάλα επιτεύγματα της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ....!!!
    (NA ΣΕ XEΣΩ ..νταλάρα-ραγκούση).

    1. Η χώρα διασώζεται κάθε εξάμηνο......
    Η χώρα παρά την τάση της προς την αυτοκαταστροφή, διασώζεται κάθε εξάμηνο.
    Την τελευταία τεράστια διάσωση κάποιοι ανθέλληνες την ονομάζουν και χρεοκοπία. Ελεγχόμενη, επιβαλλόμενη, επιλεκτική, βελούδινη, προγραμματισμένη, βραχύβια, «γλυκιά», προσωρινή: όποιον επιθετικό προσδιορισμό κι αν χρησιμοποιήσουμε, η αλήθεια είναι ότι τελούμε υπό χρεοκοπία…

    2. Μόνο μισό εκατομμύριο Έλληνες εγκατέλειψαν τη χώρα..........
    Mισό εκατομμύριο λιγότεροι είναι οι Έλληνες που κατοικούν στην χώρα, σε σχέση με τον υπολογισμό που είχε κάνει η Ελληνική Στατιστική Αρχή το 2009 ενώ λιγότεροι κατά 200.000 είμαστε και σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή του 2001, Αυτήν την εικόνα δείχνουν τα προσωρινά στοιχεία της πρόσφατης απογραφής που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή…
    Αν εξαντλήσει την τετραετία η Κυβέρνηση θα έχουν μείνει καμιά δεκαριά χιλιάδες στην επικράτεια… Το ακόμη καλύτερο νέο είναι ότι
    οι γυναίκες είναι περισσότερες. Αρκεί να μη γερνάνε γρήγορα, απλά να «ωριμάζουν».

    3. Λύση του κυκλοφοριακού................
    Η τρίτη μεγάλη κυβερνητική επιτυχία είναι η λύση του κυκλοφοριακού. Είναι τέτοια η ύφεση που κανείς δεν έχει να πάει σε κάποια δουλειά, δεν υπάρχουν εμπορεύματα να μεταφερθούν.
    Σε λίγο οι κάτοικοι των πόλεων θα παίζουν μπάλα στους κεντρικούς δρόμους. Παρακαλούνται να κάνουν την άκρη, όταν θα φαίνεται κάποιο ΙΧ ή φορτηγό στον ορίζοντα.

    4. Αύξηση του θεματικού τουρισμού..........
    Πήραν χαμπάρι οι κουτόφραγκοι ότι πεινάμε και ήρθαν να κάνουν τζάμπα διακοπές ;
    Αν δεν είναι πρωταθλητές στα 3.000 μέτρα
    στιπλ, θα μαρτυρήσουν την ώρα και τη στιγμή που πάτησαν στη χώρα. Πολύς ποδαρόδρομος για τους τουρίστες που δεν είχαν ενημερωθεί για τα καλλιστεία αδιαλλαξίας που παίζουν στην Κυβέρνηση.

    5. Ουδείς διανοείται να ζητήσει αύξηση........
    Η πέμπτη αλλά ίσως πιο σημαντική επιτυχία της Κυβέρνησης, είναι ότι ουδείς διανοείται να ζητήσει αύξηση από τον εργοδότη του.
    Συνήθως ο εργαζόμενος αποδέχεται την εξαμηνιαία μείωση με βαθιά ανακούφιση και με μία ελαφριά κάμψη της μέσης: δεν ξεχνά ότι ανήκει στην προνομιούχα τάξη, των αμειβόμενων με ψιχία μεν, εργαζόμενων δε…

    6. Όλοι κάνουμε υγιεινή ζωή..............
    Η έκτη συνδυάζει την υγεία και τον αθλητισμό. Οι Έλληνες τρώνε λιγότερο, τρέχουν περισσότερο, κόψανε το τσιγάρο και το αλκοόλ γιατί ξέρουν ότι με τόσες περικοπές στα νοσοκομεία, όχι κρεβάτι, ούτε ορό δεν πρόκειται να βρουν…

    7. Όλα τζάμπα..................................
    Η έβδομη είναι ότι έχουν φθηνύνει σημαντικά τα σπίτια και κυρίως τα αυτοκίνητα.
    Λεφτά δεν υπάρχουν βέβαια και ούτε οι τράπεζες δίνουν δάνεια, αλλά όλοι μένουμε με το στόμα ανοιχτό: τζιπ με 18 χιλιάρικα, Πόρσε με 15, διαμέρισμα 120 τ.μ. με 180 χιλιάρικα, μεζονέτα με 200.

    ΥΓ:
    1. Ευτυχώς δεν προέκυψε ΄΄έμμηνος χρεοκοπία΄΄
    …ακόμα..
    2. Τυχεροί….ενώ οι γυναίκες θα πρέπει να αποκτήσουμε τεχνικές της ΄΄Αμαζόνας Ζήνας΄΄
    για να επιβιώσουν..
    3. Ευκαιρία για μεγάλα πασοκικά έργα…θα γίνουν ποδηλατόδρομοι..
    4. Τουλάχιστον να ξέρουν ΄ύπτιο΄ οι τουρίστριες.
    5. Το ΄΄5΄΄, προβλέπεται να έχει την τύχη του του ΄΄1΄΄
    6. Χωρίς σχόλιο.
    7. Σ΄όλους τους ΄΄οίκους΄΄, στυλ Μπουταρη
    έχουν ρίξει τις τιμές…
    8. Το νεο ναζι παSSοκ Giorgo.
    O.K ??????

    Ο ΝΕΟ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΡΕΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑssΟΚ ΣΟΥ
    ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ..ΤΡΑΒΑΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟ ΤΟΥ..ΠΑΝΤΩΣ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΕΔΩ ΝΑ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ ΤΟ "ΘΕΑΡΕΣΤΟ" ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΙΜΑΜΗΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΖΑΜΙΩΝ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ.
    ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΨΥΧΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΤΙΣ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ....

    ΜΕΤΑ ΘΑ ΧΕΣΤΕΙΤΕ ΑΠΑΝΩ ΣΑΣ ΣΑΝ ΚΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΤΕ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΤΕΒΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ.

    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ,ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑ ΕΤΣΙ ΤΑ ΕΧΕΤΕ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση