GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έχουν αγοράσει πλήθος CDS...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Έχουμε πολλές φορές κατά το παρελθόν τοποθετηθεί υπέρ της επαναδιαπραγμ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Έχουμε πολλές φορές κατά το παρελθόν τοποθετηθεί υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης του Δημόσιου Χρέους ως μοναδικής επιλογής που θα γλυτώσει την χώρα από την χρεοκοπία και τον Ελληνικό λαό από σκηνές και στιγμές ανείπωτης δυστυχίας. Σε αυτή μας την προσπάθεια βρήκαμε κατά καιρούς υποστηρικτές από το στρατόπεδο του διεθνούς καπιταλισμού, όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος της "Pimco" El-Erian, οι οποίοι δήλωσαν ευθαρσώς ότι η μοναδική αξιόπιστη επιλογή σωτηρίας και επίλυσης του Ελληνικού Προβλήματος είναι η επαναδιαπραγμάτευση του Δημόσιου Χρέους.
Αυτές τις ημέρες έχει φουντώσει η συζήτηση για την νέα οικονομική βοήθεια προς της Ελλάδα, η οποία θα αποτελείται εκτός των άλλων και από μία μετά-κύλιση (roll-over) μέρους του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους. Το πρώτο πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί σύμφωνα πάντα με τα θεσμικά ευρωπαϊκά όργανα που προκαλούν και διοργανώνουν την συζήτηση είναι εάν η μετά-κύλιση (roll-over) μέρους του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους είναι...
πιστωτικό γεγονός (Credit Event). Διότι εάν είναι πιστωτικό γεγονός (Credit Event) τότε θα πληρωθούν τα CDS.
Υπενθυμίζουμε ότι για τα περιβόητα CDS, ο Δευκαλίων είχε αναφερθεί σε δύο άρθρα (Τι έγινε με τα CDS και Υπόθεση CDS. Αρχίζουν και γίνονται πολλές οι συμπτώσεις). Απλά για την οικονομία του κειμένου αναφέρουμε ότι τα περιβόητα CDS είναι ασφαλιστήρια συμβόλαια τα οποία συνάπτονται προκειμένου να ασφαλισθεί έναντι πιθανής χρεοκοπίας ο επενδυτής που έχει τοποθετηθεί σε ένα εταιρικό ή κρατικό ομόλογο. Ουσιαστικά έναντι της πιθανής χρεοκοπίας, κάποιος επενδυτής (ο εκδότης του CDS) παίζει long (ΟΧΙ Χρεοκοπία) και κάποιος άλλος επενδυτής (ο αγοραστής του CDS) παίζει short (ΝΑΙ Χρεοκοπία).
Βάσει όλων των παραπάνω τα θεσμικά ευρωπαϊκά όργανα συζητούν κάποιο τρόπο επίλυσης της Ελληνικής Δημοσιονομικής Κρίσης, υπό την προϋπόθεση ότι δεν πρέπει να συντελεστεί πιστωτικό γεγονός (credit event), που είναι η νομική αιτία για να πληρωθούν τα CDS. Δηλαδή οι εκδότες (πωλητές) των CDS, στους κατόχους (αγοραστές) των CDS. Δηλαδή η τύχη ενός ολόκληρού λαού κρίνεται από το ποιοι θα χάσουν ή θα κερδίσουν από το στοίχημα Ελληνική Χρεοκοπία ΝΑΙ/ΟΧΙ.
Ο επίσημος λόγος που τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα απασχολούνται με αυτό το θέμα, είναι ότι στην περίπτωση που πληρωθούν τα CDS μεγαλώνει η οικονομική ζημιά για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Ο ανεπίσημος, θα πρόσθετε ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων, είναι ότι την ζημιά θα την υποστούν μεγάλες τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες χωρών της ΕΕ.
Τώρα το γεγονός ότι συχνά Ευρωπαίοι αξιωματούχοι με εμπρηστικές τους δηλώσεις φέρνουν την Ελλάδα πιο κοντά στην χρεοκοπία, ερμηνεύεται από εμάς τους κακοπροαίρετους ως απόδειξη ότι αυτοί οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν αγοράσει CDS και φυσικά επιθυμούν την Ελληνική Χρεοκοπία προκειμένου να κερδίσουν το στοίχημα.
Με απλά λόγια, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιοι είναι οι καλοί και ποιοι είναι οι κακοί. Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι έχουν αγοράσει πλήθος CDS και περιμένουν πως και πώς να χρεοκοπήσει η χώρα μας για να θησαυρίσουν.
Από όλα αυτά όμως προκύπτει εάν πιο σύνθετο συμπέρασμα. Αφού τα θεσμικά ευρωπαϊκά όργανα δεν επιθυμούν ελληνική χρεοκοπία, ώστε μεταξύ των άλλων να μην πληρωθούν και τα CDS, γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα δεν τραβούν την κατάσταση στα άκρας; Να εκβιάσουν δηλαδή εθνικά επωφελή λύση εδώ και τώρα.
Πως θα το κάνουν αυτό; Να σταματήσουν την αφαίμαξη της χώρας και την οικονομική αφαίμαξη των Ελλήνων δηλώνοντας απλά:
• «Κύριοι εμείς τελειώσαμε, είμαστε έτοιμοι να υπομείνουμε τις συνέπειες της χρεοκοπίας, έχουμε μάθει άλλωστε να τρώμε ψωμί και αλάτι. Εσείς απλά πληρώστε τώρα τα CDS και όσο για τα Ελληνικά χρέη έχετε να εισπράττεται. Να δούμε, μπορείτε και εσείς κύριοι της ΕΕ να αντέξετε τις συνέπειες από την χρεοκοπία των τραπεζών σας;».
Και για να αρχίσουμε να γινόμαστε σιγά-σιγά πιο συγκεκριμένοι.
Ποια επώνυμη Ευρωπαϊκή Τράπεζα με έδρα το Λουξεμβούργο, θύμα της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους το 2008, έχει ποντάρει τα πάντα στην χρεοκοπία της Ελλάδας (έχει δηλαδή στην κατοχή της CDS);
Με αυτόν τον τρόπο η διοίκηση της Λουξεμβουργιανής Τράπεζας επιδιώκει να ισοσκελίσει την ζημιά της χρηματοπιστωτικής κρίσης και να επανέλθει σε θετική οικονομική θέση.
Υπενθυμίζουμε ότι Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου είναι ο κύριος Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ, που δήλωσε ότι «η Εθνική Ανεξαρτησία της Ελλάδας έχει περιοριστεί».
Κούνια-που σε κούναγε Ζαν Κλωντ!

4 σχόλια

  1. Η Dexia, ανοίγεις ανοικτές πόρτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μήπως στην συγκεκριμένη τράπεζα δούλευε ανώτατο στέλεχος που σήμερα εργάζεται στην εταιρία που κατείγγειλε ο Καμμένος ότι παίζει με τα ελληνικά cds με την ανοχή(?) κυβέρνησης? οεο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μετά τον ευρωρωσικό πόλεμο άπαντες θα είναι χρεωκοπημένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΜΕ HAIRCUT
    Η ΖΗΜΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΗ.
    ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ CDS ΚΑΙ ΘΑ
    ΧΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ HAIRCUT.
    ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΙ ΑΝΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ
    ΜΕ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ
    ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΟΣ ΕΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση