GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εάν η Ελλάδα πέσει στην κατηγορία Default...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Αφήνουμε τους δυστυχείς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να αναρωτιούνται αν ψήφισαν πρ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Αφήνουμε τους δυστυχείς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να αναρωτιούνται αν ψήφισαν πριν λίγο καιρό ΟΧΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ή ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. Εμείς από σήμερα θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες της διεθνούς οικονομικής πραγματικότητας προκειμένου να γνωρίζουν και να κατανοούν οι αναγνώστες μας τι πραγματικά μας προβάλουν τα διεθνή και εγχώρια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Κατ’ αρχάς θα ξεκινήσουμε με την πλέον πρόσφατη δημόσια θέση του Διοικητή της ΕΚΤ κ. Ζαν Κλωντ Τρισέ. Τι μας είπε λοιπόν ο φρουρός του νεοφιλελευθερισμού στην ΕΕ; Ότι η ΕΚΤ δεν θα κρατήσει στα χαρτοφυλάκια της ομόλογα (κρατικά ή εταιρικά) των οποίων η χώρα προέλευσης και έκδοσης είναι χαρακτηρισμένη Default.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Εάν η Ελλάδα πέσει στην κατηγορία Default, τότε η ΕΚΤ θα επιστρέψει πίσω όλα τα ομόλογα που έχει πάρει σαν ενέχυρα από...
Ελληνικές Τράπεζες και δεν θα δέχεται πλέον Ελληνικά Ομόλογα. Δηλαδή θα χρωστάμε στην ΕΚΤ όλα τα δάνεια που έχουν πάρει οι Ελληνικές Τράπεζες και δεν θα μπορούμε να πάρουμε άλλα δάνεια.
Σαφώς ο κ. Ζαν Κλωντ Τρισέ με αυτήν την δήλωση του υπονοεί την Ελλάδα και την ιστορία που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου για χαρακτηρισμό της Ελληνικής Οικονομίας και της Ελλάδας ως χώρας ευρισκόμενης σε κατάσταση Selective Default.
Απαντούν λοιπόν ανεπίσημα οι Γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου και του ΔΝΤ:
«Η δήλωση του Τρισέ ουδεμία σημασία έχει». Και προσέξτε από εδώ και πέρα συλλογισμό που αναπτύσσουν τα σαΐνια «ο Τρισέ έχει δεσμευθεί ότι θα διώξει τα Ελληνικά Ομόλογα από την ΕΚΤ μόνον όταν και οι τρεις οίκοι μας κατεβάσουν στην κατηγορία Selective Default». Εκεί γελάνε σατανικά οι γίγαντες και συνεχίζουν «αλλά μόνο οι δύο οίκοι έχουν κατηγορία selective default άρα δεν κινδυνεύουμε»!
Σωστά το λένε οι σατανάδες του Μαξίμου πως δεν έχουν και οι τρεις οίκοι κατηγορία selective default. Ο ένας οίκος έχει μόνο μία κατηγορία, Default (χρεοκοπία) την ονομάζει. Μήπως θέλει να την χρησιμοποιήσει κανένας εθελοντής;
Εγώ θα δεχτώ σαν καλοπροαίρετος άνθρωπος την ορθότητα του παραπάνω ισχυρισμού των Γκαιμπελίσκων του Μαξίμου. Για την οικονομία όμως της συζήτησης, ποίος είναι τόσο ριψοκίνδυνος παίκτης ώστε να παίξει με την ΕΚΤ και τον διοικητή της κ. Ζαν Κλωντ Τρισέ τις τύχες ενός ολόκληρου λαού και στα όρια της απόλυτης καταστροφής;
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι τόσο ριψοκίνδυνος. Το ξανά είπε και πάλι σήμερα: Μην παίζετε με την λέξη χρεοκοπία. Φοβάται ο άνθρωπος πώς να το κάνουμε.
Η Αλέκα Παπαρήγα τα ίδια και χειρότερα. Εκείνη και αν φοβάται. Τρέμει τον ίσκιο της. Μην τολμήσετε να χρεοκοπήσετε, τους είπε ορθά κοφτά μέσα στην Βουλή!
Όμως ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα συνεχίζουν απτόητοι. Όχι μόνο παίζουν με την λέξη χρεοκοπία, αλλά προετοιμάζουν και την κοινή γνώμη γι’ αυτό. Παίζουν με γλωσσικά και νοηματικά διλλήματα και έχουν αφήσει τις τύχες της χώρας στις συνεδριάσεις κάποιων ημιεπίσημων οργανισμών όπως το IIF (Διεθνές Ινστιτούτο Οικονομικών) και κάποιων επιτροπών εμπειρογνωμόνων. Την Ελλάδα σε όλα αυτά την εκπροσωπεί ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου προϊστάμενος του Ο.Δ.ΔΗ.Χ.!
Δηλαδή, στο βασικό ερώτημα ποιος είναι ο τόσο ριψοκίνδυνος παίκτης που παίζει με την ΕΚΤ τις τύχες ενός ολόκληρου λαού στα όρια της απόλυτης καταστροφής, η απάντηση δυστυχώς είναι μία: Αυτός που έφερε την χώρα σε αυτό το χάλι!

8 σχόλια

  1. γειά σου πόπη...ερωτιάρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο φανφαρόνος μπουρδολόγος νομίζει ο δυστυχής ότι μιλώντας ακατάσχετα θα σώσει εαυτόν από τη γενική απαξίωση.
    Οι εκλογές, όσο και να θέλουν να γατζωθούν στις καρέκλες τους , δεν αργούν.
    Τα ψέματα τελείωσαν τώρα πια δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανένα γιατί ΛΕΦΤΑ δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ..

    Ο άνθρωπος είναι άσχετος από οικονομικά.
    Βάλαμε στον πρωτοφανή οικονομικό πόλεμο να μας εκπροσωπήσει ένας που δεν είναι καν οικονομολόγος.

    Και εγώ δεν έχω καταλάβει σε τι ζητάει συνεχώς συναίνεση.
    Ποιά ακριβώς είναι τα αιτήματα της κυβέρνησης προς τους Ευρωπαίους ;
    Για ποιές ακριβώς θέσεις προσκαλεί τον Σαμαρά να διαπραγματευτούν από κοινού ;
    Ποιές είναι οι απαιτήσεις της κυβέρνησεις ;
    Τι ζητάει ; Ξέρει κανείς στην Ελλάδα ;
    ______________________________________________
    Στην επόμενη ανακοίνωση της η ΝΔ ας επισημάνει ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που έχει Πρωθυπουργό χειμώνα και καλοκαιριού.
    - Χειμώνα είναι ο κύριος Παπανδρέου και
    + Καλοκαιριού ο Βενιζέλος για να κάνει ανενόχλητος τα μπάνια του ο Παπανδρέου.......
    ___________________________________________
    Μα είμαστε σοβαροί ;
    Πάει η κυβέρνηση χωρίς απαιτήσεις, χωρίς θέσεις και θέλει την αντιπολίτευση γίαυτό ;
    Αυτό είναι ομολογία αδυναμίας να κυβερνήσουν αν ειπωθει από μεριάς τους.

    Αλλά δεν έχουν πει στον ελληνικό λαό τι ζητάνε για τη χώρα μας. Βγαίνουν και λένε αρλούμπες για την αντιπολίτευση και για το αν θα μιλάμε στα αγγλικά ή στα ελληνικά.
    Γιατί δεν μας λένε τι θα ζητήσουν από την Ευρώπη ;
    1,2,3…. Τι όρους θέτουν ;
    Η κοροϊδία τους με ενοχλεί όσο τίποτα άλλο.

    Με ενοχλεί η δουλοπρέπεια τους απέναντι στους Ευρωπαίους και η θρασύτατη κοροϊδία τους απέναντι στους Έλληνες.
    Δε με ενοχλεί τόσο ούτε η ζωή που χειροτέρεψε και κοντεύει να γίνει ο βίος αβίοτος, παρότι είναι πολύ άγριο να το ζεις.

    Με ενοχλεί που ξέρω ότι η χώρα και ο λαός δεν έχουν υπεράσπιση από κανέναν τώρα που αποφασίζονται όλα αυτά................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν η Ελλάδα πέσει στην κατηγορία Default..., ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΜΙΑ ΠΟΡΔΗ...

    ΠΟΥΦΟΥ ΒΡΩΜΑΑΑΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεσοπρόθεσμο-Ξεμεσοπρόθεσμο στα ύψη τα επιτόκια δανεισμού: 1,625 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,58%

    Στην άντληση 1,625 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,58% προχώρησε σήμερα Τρίτη το Ελληνικό Δημόσιο εκδίδοντας έντοκα γραμμάτια διάρκειας 13 εβδομάδων. Σημειώνεται πως στην αντίστοιχη δημοπρασία του Ιουνίου το Δημόσιο άντλησε 1,625 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,62%. Η έκδοση καλύφθηκε κατά 3,08 φορές όταν τον Ιούνιο ο συντελεστής κάλυψης της έκδοσης είχε διαμορφωθεί στο 2,94.

    Να σημειώσουμε επίσης ότι με τέτοια έντοκα επί Καραμανλή δανειζόμασταν με κάτω από 1% !!!!!!

    ΑΛΛΑ ..ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΖΩΩΩΩΩΩΩΩΑΑΑΑΑΑΑ
    ΠΑΣΟΚ !!
    ας αναφωνήσουμε ΠΑΣΟΚ ολε ! ΟΛΕ !!! ΟΛΕ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΕΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΗ ΜΑΦΙΑ-ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΑΣ..ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ...ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ..ΠΩΠΩ ΤΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΧΑΜΗΛΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ? ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.ΚΑΤΕΒΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΦΕΡΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ..ΘΟΔΩΡΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τηλεδιάσκεψη των χωρών της Ευρωζώνης
    - Κυβερνητική σύσκεψη στη Βουλή

    Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, γίνεται στη Βουλή, ενόψει της έκτακτης συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, για το ελληνικό χρέος.
    Τα πράγματα ακόμα παραμένουν θολά και τα...παζάρια συνεχίζονται για την λύση που θα δοθεί στο ελληνικό ζήτημα.
    Παράλληλα, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών πραγματοποιούν μπαράζ επαφών με τους ευρωπαίους ομολόγους τους επί των πιθανών σεναρίων.

    Σύμφωνα με τους Financial Times την Τετάρτη θα γίνει τηλεφωνική διάσκεψη μεταξύ των Βρυξελλών και των χωρών της Ευρωζώνης για να οριστικοποιηθεί η απόφαση σχετικά με το πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

    ΧΑΧΑ....τους βουτηγμένους στα ΣΚΑΤΑ τους, Γιωργάκη..Μπέχυ Χιλ..Παπακώ και λοιπές λούγκρες

    ούτε απο κοντά δεν θέλουν να τους βλέπουν.
    Απο την οθόνη ...και πολύ είναι.
    για
    Τόοοοοσσοοοοοοοο μπόοοοχχχχαααααααααα....μιλάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΥΤΗ Η ΟΡΟΛΟΓΙΑ
    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ.


    ΠΟΙΟΣ ΑΡΑΓΕ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΠΙΛΕΞΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ;

    ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΞΕΡΑΤΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση