GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διανόηση και Eλλάδα μετά το selective default...

Από τον Γιάννη Παπαιωάννου   papaioannou.wordpress.com Για την τυφλή αριστερή διανόηση η ευρωζώνη είναι διεθνισμός. Μέγα λάθος καθώ...

Από τον Γιάννη Παπαιωάννου
Για την τυφλή αριστερή διανόηση η ευρωζώνη είναι διεθνισμός. Μέγα λάθος καθώς διεθνισμός στην ρίζα του αφόρα το δίκαιο. Όχι τυχαία ο διεθνισμός στο κοινό δίκαιο είναι η βάση για την ευρωπαϊκή ένωση. Όμως η ευρωζώνη είναι άλλο πράγμα.
Η ευρωζώνη δεν είναι εμβάθυνση της Ευρώπης όπως λανθασμένα πιστεύεται, αλλά μια αγορά η καλυτέρα ένα εμπορικό κέντρο. Ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο με κοινή συναλλακτική μονάδα όπου το μεγάλο ψάρι εξαφανίζει το μικρό. Το κάθε κράτος έφερε εκεί το μαγαζάκι του και...
το εμπορικό κέντρο έβαλε κοινούς κανόνες και διοικητήριο. Στα εμπορικά κέντρα όμως δεν χωρά η πολιτική αλλά το συμφέρον. Και τα μεγάλα καταστήματα έχουν περισσότερα «δικαιώματα» από τα μικρά. Βρισκόμαστε σε αυτή την αγορά εκ της ανάγκης μας να μετέχουμε και εμείς στο νέο κόσμο που γίνεται και που θα είναι κατά βάση συνδεδεμένα εμπορικά κέντρα.
Στην αγορά το μόνο δίκαιο είναι αυτό του ισχυρού. Έχεις πελάτες και πωλήσεις στην περίπτωση μας εξαγωγές ζεις, δεν έχεις εξαφανίζεσαι Στην αγορά κυριαρχεί ο οικονομικός δαρβινισμός και κάθε έννοια αλληλεγγύης μεταξύ καταστημάτων είναι αμφότερα καταστροφική.
Ακόμη και εάν μια μέρα όλη η Ευρώπη μπει στην ευρωζώνη ή ακόμη και εάν φτάσουμε στις Ηνωμένες πολιτείες της Ευρώπης και όλοι μας έχουμε ευρώ, δεν θα πάψουν ποτέ οι επιμέρους οικονομίες και αγορές, τα μαγαζιά να ανταγωνίζονται η μια την άλλη. Δεν θα πάψει ποτέ ο γερμανός επιχειρηματίας να ανταγωνίζεται με τα ίδια μέσα και πείσμα τόσο τον Αμερικανό, τον Ιάπωνα όσο και τον ιταλό ομοειδή επιχειρηματία.
Για να βρει μια θέση η αριστερή διανόηση και να μην πλανάρει προσπαθώντας να αποδείξει το αυταπόδεικτο έλλειμμα δικαιοσύνης της ευρωζώνης, θα πρέπει να διαχωρίσει τις έννοιες της αμείλικτης αγοράς και της πολιτικής.
Η αγορά είναι σκληρή ανταγωνιστική και κανένα δίκαιο δεν υφίσταται πλην του κανονιστικού των συναλλαγών. Η πολιτική μπορεί μόνο να αλλάξει το δίκαιο των συναλλαγών. Η πολιτική είναι ο χώρος της ηθικής της συμπεριφοράς της δικαιοσύνης. Δεν μπορεί όμως να επέμβει για να κόψει πελάτες από το ένα μαγαζί και να τους στείλει στο άλλο.
Είναι σίγουρο ότι όσο και να αλλάξει η πολιτική ή ο συσχετισμός δυνάμεων στην ευρωζώνη δεν αλλάξει η κυρίαρχη σχέση ή θέση των αγορών, από τα πάνω. Αντίθετα το κάθε μαγαζί θα πρέπει να βάλει τα δυνατά του ώστε να αλλάξει την θέση του και την κατάσταση του στο εμπορικό κέντρο.
Στην κορυφή πάντα θα κυριαρχεί η αναζήτηση του κοινού συμφέροντος του εμπορικού κέντρου και πάντα αυτή θα οδηγεί σε αποφάσεις που θα είναι τόσο αφαιρετικές όσο είναι ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής συμφερόντων.
Ακόμη και εάν κάποια στιγμή φτάσουμε σε μια ομοσπονδιακή κυβέρνηση την οποία θα εκλέγουμε με καθολικές εκλογές, αυτή πάντα θα παίρνει αποφάσεις που θα ευνοούν κάποιους και θα πλήττουν κάποιους άλλους. Αφού οι έλληνες είμαστε λίγοι, γίνεται σαφές ότι αν πορευτούμε με εθνικές ταυτότητες και τοπικά συμφέροντα προσπαθώντας να κρατήσουμε τα πάντα σε αυτή την ομοσπονδιακή Ευρώπη, τότε θα χάσουμε πολλά ως έλληνες, καθώς η δυνατότητα παρέμβασης και επηρεασμού στην κεντρική πολιτική θα είναι μηδαμινή. Είναι πέρα από σαφές ότι αυτό συμβαίνει τώρα. Η Ελλάδα αποδέχεται να ρημάζει την εθνική της οικονομία, να χρεοκοπεί συντεταγμένα και με την άδεια των ευρωπαίων αλλά και να υπακούει σε όλα όσα τις λένε.
Και το κάνει για να παραμείνει στο ευρώ. Για να μην πεταχτεί έξω από το εμπορικό κέντρο.
Η ελληνική διανόηση πιστεύει ότι κάποια στιγμή εκ των πραγμάτων θα υπάρξει εμβάθυνση της ευρωζώνης και θα δοθεί ευρωπαϊκή λύση. Και αυτό τελικά φαίνεται να συμβαίνει. Η αριστερή διανόηση είναι εγκλωβισμένη με τον διεθνισμό της και ανήμπορη να καταγγείλει την ευρωζώνη χωρίς να αναφερθεί μόνο σε μια πικρία για την αδικία που συμβαίνει σε βάρος της χώρας. Από όλη την αριστερά εκφράζεται μόνο η αδικία και πικρία, που εκ των πραγμάτων όταν δεν αντιπροτείνει κάτι οδηγείται στην μοιρολατρία.
Αν θέλουμε λοιπόν να παραμείνουμε στο ευρώ αυτή την στιγμή σκάμε και κολυμπάμε. Αποδεχόμαστε τα πάντα και ακόμη παραπέρα είναι ανάγκη να κατανοήσουμε πλήρως τον ρολό και το πλαίσιο που έχουν επιλέξει οι εταίροι μας για εμάς μέσα στην ευρωζώνη. Toν συζητάμε και τον αποφασίουμε μαζί. Εξειδικευόμαστε σε αυτόν. Εντρυφούμε στο νέο μας κουστούμι ώστε να μάθουμε να ζούμε με αυτό και να γίνουμε οι καλύτεροι και οι πιο χρήσιμοι ευρωπαίοι.
Τι μπορούμε να πουλήσουμε; Ελληνική και (όχι μεσογειακή διατροφή) ΑΠΕ αέριο, μεταφορές, τουρισμό κάθε είδους και σταθερότητα.
Πρέπει ακόμη να επεκτείνουμε το μαγαζάκι και έκτος του στενού και ανταγωνιστικού «εμπορικού», ώστε να βρει νέους πελάτες και να έχει μια σχετικά καλή πιθανότητα προκόψει. Κανείς δεν μπορεί να πει όχι αν ότι κάνουμε συμφέρει το εμπορικό κέντρο συνολικά, ακόμη και εάν ανταγωνίζεται κάποιους μεμονωμένους εταίρους.
Αν δεν θέλουμε παίρνουμε την πραμάτεια μας και ψάχνουμε άλλο στέκι να την πουλήσουμε.

12 σχόλια

  1. ΝΑΙ, ΝΑΙ ΝΑΙ! ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΤΑΡΙΦΑΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ, ΘΕΛΩ ΕΝΑ ΤΙΜΟΝΙ... ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΚΛΕΙΣΤΟ... ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ! ΘΕΛΩ ΝΑ ΟΔΗΓΩ, ΝΑ ΞΥΝΩ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΖΩΑ... ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΓΡΑΒΑΤΑ... ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΨΥΧΟΥΛΑ... ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΤΑΩ ΟΣΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΚΕΦΙΑ ΜΟΥ. ΕΤΣΙ Μ' ΑΡΕΣΕΙ. ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΚΛΕΒΩ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΡΠΑΖΩ 20 ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΛΑΝΙ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ. ΣΑΣ ΓΑΜΑΩ ΟΛΟΥΣ, ΕΙΜΑΙ ΤΑΡΙΦΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. ΝΑ 'ΝΑΙ ΚΑΛΑ Η ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ Η ΧΟΥΝΤΑ! ΤΕΛΟΣ -ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ- ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΜΑΥΡΑ... ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙ ΜΟΥ ΓΙΑ 200.000 ΕΥΡΩ! ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΝ ΕΓΩ -'Η Ο ΜΠΑΜΠΑΚΑΣ ΜΟΥ Ο ΦΙΛΟΧΟΥΝΤΙΚΟΥΛΗΣ...- ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΜΠΟΡΕΥΟΜΑΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΩ ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ ΣΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ; ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ Η ΠΙΤΑ..; ΟΧΙ, ΘΑ ΜΟΥ ΣΚΑΣΟΥΝ... ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ 200.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ. ΑΛΛΙΩΣ ΑΣ ΚΑΤΣΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ. ΟΙ ΚΛΕΙΣΤΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ... ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ... ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ -ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΛΑ... ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΑΓΡΑΜΜΑΤΟΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ ΜΕ 10 ΔΡΑΧΜΕΣ- ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΖΩ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΑΔΙΕΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΒΛΑΚΑ ΟΔΗΓΑΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ 1.000-1.500 ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΓΑΛΕΙ. ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ. ΘΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ, ΘΑ ΝΟΙΚΙΑΖΩ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΘΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΩ 200.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΩ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΑΓΚΑΣ. ΠΑΙΡΝΩ ΑΕΡΑ... ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΥΑΡΑΚΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ. ΣΩΣΤΟΣ; ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ, ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ... ΤΟ ΕΙΠΑ ΕΓΩ, Ο ΤΑΡΙΦΑΣ. ΤΕΛΟΣ. ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΚΒΙΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ... ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΚΑΙ ΚΩΛΟΠΑΙΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΛΗ Η ΒΡΩΜΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΙΜΟΝΙΟΥ... -ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΑΡΙΦΕΣ- ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΑΓΚΙΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΑΡΙΕΣ. ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ. ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΥΤΣΕΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΑΡΙΦΕΣ, ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ. ΟΣΟΙ ΠΟΥΛΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ..! ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΤΙ;

    ΡΑΓΚΟΥΣΗ, ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΡΙΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΣΚΙΤΑΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ. ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ. ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ. Ο ΚΩΛΟΒΛΑΧΟΣ Ο ΡΕΠΑΣ ΦΤΑΙΕΙ. Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΑΣ. ΑΝΟΙΞΤΕ... ΤΑ ΤΑΞΙ ΓΙΑ Α ΠΑΡΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ.

    ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΤΡΕΞΑΝ... ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ, ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑΡΙΦΟΣΚΥΛΑ). ΑΪΔΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ... ΜΑΝΩΛΗΣ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ-ΜΑΧΗΤΣ-ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ ΜΕ ΤΟ LACOSTE ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΩΝ ΤΑΡΙΦΟΣΠΟΡΙΩΝ. ΤΕΛΙΚΑ ΚΥΡΙΕ... ΣΑΜΑΡΑ, ΘΕΛΕΤΕ Ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ; ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ... ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΧΑΪΔΕΥΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ. ΧΕΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ (ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ). ΚΑΘΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ. ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ, ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.. ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΞΥΠΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΣΑΛΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ..ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΔΥΘΟΥΝΕ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...ΕΘΝΡΑΡΧΑ ΑΝΓΚΟΥΥΥΥΣΣΣ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπουκοταζ στους απατεωνες ταριφες απο 1.08

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάθετε πρώτα στις γυναίκες και στις κόρες σας να μην παίρνουν με το παραμικρό ταξί γιατί αργεί το λεωφορείο και μετά τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΣΟΚ : ΑΠΑΤΟΣ ..$$$$$$$$$$$$$$$$$..Ο ΠΑΤΟΣ ΜΑΣ

    ΞΑΝΑΒΟΛΕΨΕ ΤΗΝ ΑΝΗΨΙΑ...
    17:46 21/7/2011 - Πηγή: Fimotro

    Ο Υπουργός Εσωτερικών Δ. Ρέππας δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι επιρρεπής στα ρουσφέτια.
    Στις νέες μετακινήσεις που πραγματοποιούνται σε περίοδο χρεοκοπίας στα Γραφεία Τύπου Εξωτερικού αποφάσισε να βολέψει την ανηψιά του (τα στοιχεία της στη... διάθεση του Fimotro),
    στο Γραφείο με την υψηλότερη αποζημίωση στη Γενεύη, όπου μαζεύονται όσοι έχουν τα μεγάλα... κονέ.

    Της έχει φαίνεται μεγάλη αδυναμία της ανηψιάς. Κατά το παρελθόν έστειλε στις στις Βρυξέλλες σε ειδική θέση με... πρεσβευτικό μισθό !
    Μπράβο κύριε υπουργέ !
    Και εις ανώτερα...

    ΦΑΑΑΑΑΑΑΤΕ...ΦΑΑΑΑΑΑΑΑΤΕ....
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΖΩΑ
    ΠΟΥ ΨΟΦΟΛΟΓΟΥΝ..ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ

    ΚΑΙ ΣΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ...ακόμα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Που είναι η αξιοπρέπειά μας ορέ γραικύλοι;

    Που βρίσκεται το εθνικό μας φρόνημα;

    Που κατεβάσαμε ορέ ραγιάδες το ηθικό μας ανάστημα;

    Πως καταντήσαμε έτσι ορέ ούλοι μας;

    Δούλοι, ΕΠΑΙΤΕΣ, ζητιάνοι τσι Ευρώπης;

    Ζητουλες ποταποί -λαμόγια του κερατά;

    Πάλι βγήκαμε για δανεικά; Πάλι ζητάμε ελεειμοσύνη;

    Πάλι σχέδιο Μάρσαλ για να μας σώσουν ρε ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ;

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΖΩΑ, ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ;;;


    που βρίσκεται το ηθικό μας ανάστημα ρε ΚΑΘΙΚΙΑ;

    Στην πουτανιά; στην κλεψιά; στην παγαποντιά; στην αμορφωσιά;

    ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΕΤΣΙ ΡΕ ΚΤΗΝΗ;

    ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ

    ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΔΡΑΧΜΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥΣΤΗ!

    ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

    ΠΑΡΑ ΕΠΑΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ

    ΚΑΜΗΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ

    ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου Γιωργαρε εσωσες την Ελλαδα απο την καταστροφη που την ειχε βαλει η ΝΔ με τον μπουχεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΙΔΕΙΑ

    Πέμπτη, 21 Ιούλιος 2011 07:30 ΟΛΜΕ:ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

    Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτη την νέα επείγουσα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας (18/7/2011) με την οποία αποκλείονται από την επιλογή για σχολικούς συμβούλους όσοι εξ αυτών επιλεγούν ως διευθυντές σχολείων. Στην εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας επικαλείται γι αυτό νέα ρύθμιση που θα ψηφιστεί σε επόμενο νομοσχέδιο!!

    Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ

    ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ?

    ΠΑΙΔΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ ΕΧΟΥΝ ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.. ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΙΧΝΟΣ ΛΙΠΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕΤΕ ΓΑΛΑΖΙΑ-ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Παπαιωάννου,
    σε παρακαλώ γράψε μία (1) χώρα,όπου
    η Κυβέρνηση ήταν Αριστερή και στις
    εκλογές (χαχαχαχιχου) υπήρξε
    Αντιπολίτευση!!!!!!!!!!!!!
    Τι?πώς? δέεεν υπάρχει????????????
    Τί σόϊ Δημοκρατία είναι η μονοκομματική?
    Οι άαααλοι δεν έχουν δικαιώματα?
    Λίγα έγραψα για τα "Δημοκρατικά"
    μπαμπαλάκια που εδώ είναι Δημοκράταροι
    και σε άλλες Χώρες Μονοκράτωρες.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση