GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H ευθιξία, η μετάνοια και τα αριστερά ιδεώδη...

Γράφει ο Lefkios Doratis Η συμπεριφορά του Προέδρου μετά την 11η Ιουλίου , ωσάν να μην έχει συμβεί οτιδήποτε, αποτελεί σύμπτωμα της εξα...

Γράφει ο Lefkios Doratis

Η συμπεριφορά του Προέδρου μετά την 11η Ιουλίου, ωσάν να μην έχει συμβεί οτιδήποτε, αποτελεί σύμπτωμα της εξαθλίωσης του να είσαι και να συμπεριφέρεσαι ως άθεος. Η παραίτηση του Προέδρου δεν ήταν στοιχειώδης υποχρέωσή του προς τον άνθρωπο, αλλά πράξη μετάνοιας προς το Θεό. Και η μη μεταμέλεια προς τον Θεό, δεν τιμωρείται με πολιτικό κόστος, αλλά με προσωπικό κόστος ανυπολόγιστης οδύνης.
Δυστυχώς η πνευματική πενία της πολιτικής μας ζωής, δεν κατάφερε να επιχειρηματολογήσει για την εμμονή του Προέδρου να παραμένει στο Αξίωμα με όρους μεταφυσικούς. Να του υποδείξει το αυτονόητο, ότι δηλαδή γνωρίζουμε πως όταν...
κάποιος αγνοεί συνειδητά και περιφρονεί την ύπαρξη και την ευθύνη του έναντι στο Θεό, τότε δεν έχουμε καμία προσδοκία να σεβαστεί τον άνθρωπο.
Και η αναμέτρηση του κόσμου σήμερα με τον Πρόεδρο, όπως μεταφράζεται μέσα από την καθολική αγανάκτηση του κόσμου, είναι η αναμέτρηση που καταγράφεται ιστορικά μεταξύ της Πίστης και της Αθεΐας. Αναμέτρηση όχι πολιτική αλλά ηθική και η οποία εκχυδαΐζεται ακόμη περισσότερο όταν προσπαθείς να της προσδώσεις πολιτικό κίνητρο και όχι ηθικό. Αυτό πρέπει να κατανοήσει ο Πρόεδρος σήμερα. Η παραίτησή του δεν είναι πολιτική απαίτηση αλλά το ελάχιστο ηθικό προαπαιτούμενο για να διαχειριστεί κάποιος με την στοιχειώδη εντιμότητα τον ύψιστο πολιτειακό θώκο. Εάν απουσιάζει το ηθικό αυτό προαπαιτούμενο, κάθε δευτερόλεπτο παραμονής στο Αξίωμα, έστω και εκλεγμένα, αποτελεί αυτοαναίρεση του ρόλου και του καθήκοντος του Προέδρου.
Τελειώνοντας, πρέπει να επισημανθεί ότι η πτώση του Προέδρου στη συνείδηση του κόσμου δεν είναι μόνο προσωπική ως προς το άτομό του. Η προσωπική του πτώση συμπαρασύρει στη χλεύη τα οράματα που επαγγέλλεται η Αριστερά. Και εάν ο Πρόεδρος δεν αντιλαμβάνεται την υποχρέωση μετάνοιας προς τον Θεό και την υποχρέωση σεβασμού προς τον άνθρωπο, ας επιδείξει τουλάχιστον ευαισθησία σε αυτό που σίγουρα επαγγέλλεται ότι πιστεύει. Να μην συμπαρασύρει στην ανυποληψία και την Αριστερά. Αν το κατανοήσει τούτο, θα πιστωθεί τουλάχιστον με την στοιχειώδη εντιμότητα του σεβασμού αυτού που επικαλείται ότι πιστεύει. Ούτε του Θεού, ούτε του Ανθρώπου αλλά της Αριστεράς.

5 σχόλια

  1. Εκτός του ότι δεν παραιτείται μήπως νομίζετε ότι θέλει να βάλει τον Κυπριακό Λαό στον κόπο να ξαναψηφίσει. Όλοι της ιδεολογίας του κ. Χριστόφια είναι της άποψης ότι δεν πρέπει να κουράζονται οι πολίτες και να ψηφίζουν τακτικά. Οι πολίτες επιτρέπεται να ψηφίζουν μόνο Κομμουνιστικά Κόμματα. Μετά πάπαλα!!!
    Και για οικονομία.
    Ένας ρομαντικός σοσιαλιστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗΝ «ΣΥΓΧΡΟΝΗ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΚΕΝΤΡΟ»ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΝΔ, ΚΥΡΙΟΙ...

    ΔΕΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ…

    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ «ΠΑΣΣΑΡΟΥΝ», ΟΤΙ «ΔΗΘΕΝ» Ο ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΟΜΟΪΔΕΑΤΗΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ, ΜΑΣΟΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΚΕΪ» (ΝΑ… ΓΕΛΑΜΕ Ή ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ?)
    ΜΑ, ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ?

    ΥΜΝΗΤΕΣ ΟΛΙΓΟΦΡΕΝΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΟΡΕΙΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΑ ΕΝΤΥΠΑ, ΤΥΠΟΥ «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ» ΚΛΠ...

    ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΒΟΛΩΝ (ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΩΝ, ΧΙΤΩΝ, ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΚΛΠ. ΠΡΟΔΩΤΩΝ)...

    ΠΑΡΑ ΜΟΝΑΧΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ, ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΥ ΝΟΡΒΗΓΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ, ΠΟΥ «ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ» ΚΑΙ «ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ» ΣΕ «ΝΕΕΣ ΤΑΞΕΙΣ», ΜΑΣΟΝΙΕΣ, ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΚΛΠ. ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ, ΠΟΥ «ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΥΠΟΓΕΙΩΣ» ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ «ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ» «ΚΑΛΟ» KAI «ΕΝΑΡΕΤΟ» (ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΜΑΣ !!!!

    ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ… (ΔΗΛ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ- ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ , ΟΠΩΣ - «…Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ «ΚΑΚΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ» ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΧΑΛΑΣΑΝΕ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ…»....!!!!)

    ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΙ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΠΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΔ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ), ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΛΙΟΙ, ΟΤΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΦΑΣΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ «ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥΣ» ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ», ΟΥΤΕ ΤΗΝ «ΥΠΟΚΙΝΕΙ» ΚΑΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΣ (ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ...), ΟΥΤΕ ΚΑΜΙΑ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΝΤΕΛΜΠΕΡΓΚ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!!!!

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΑΥΤΑ, ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟΥ ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΑ!!

    Υ.Γ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (ΝΔ) ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ…

    ΠΩΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΤΑΝ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ (ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ) ΣΟΥ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ !!

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΤΙ
    ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ
    ΣΟΥ..ΤΟ ΣΥΦΙΛΙΑΣΜΕΝΟ
    ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΤΑΞΕ.ΜΠΑΣΤΡΑΡΔΟ.

    ΑΛΛΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ
    ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ..ΓΙΟΥΦΤΙΣΕΣ...

    ΧΤΙΚΙΟ..ΠΑΣΟΚ.. ΣΙΧΑΜΕΡΟ
    ΣΑΝ ΤΗΝ ΒΛΕΝΟΡΡΟΙΑ
    ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΗΣ

    Ψ Υ Χ Ο Π Α Θ Η....ΣΑΚΑΤΗ
    ΣΩΜΑΤΙΚΑ-ΝΟΗΤΙΚΑ & ΨΥΧΙΚΑ
    ΝΕΚΡΕ +


    ΑΑΛΑ .........ΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ..!!!
    ΟΠΟΥ ΝΑ ΝΑΝΑΙ
    ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΟΥ
    ΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟ

    ΚΑΙ ΘΑ ΨΟΦΗΣΕΙΣ
    ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ
    ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΤΟΥΣ.
    ΖΖΖΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΤΑ 757 ΔΙΣ, ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ!! ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ??

    ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 50' ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΗΛΟΚΟΜΜΕΝΟ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ, ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΒΟΛΗ ΘΕΣΗ...

    ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕΙ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΗΤΑΝ ΤΙΓΚΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ, ΧΙΤΕΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΎΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ,

    ΟΠΟΤΕ... ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΒΟΛΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΝΑ ΖΗΤΑΣ, ΑΠ' ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΑΤΕ ΜΑΖΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. TI THELI H PHOTO TOU CHE APO PISO TOU, O CHE O MEGALITEROS EGKLIMATIAS TOU AIONA, KAI O MALAKAS O PROEDROS TON EXI EPANO???? AAAAA RE MALAKES TI NA KSERETE APO ISTORIA KALA NA PATHETE KALITERA OI TOURKOI PARA OI KOUMOUNES

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση