GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βόμβα υπεξαίρεσης στην Proton Bank...

Πόρισμα-καταπέλτης για Λαυρεντιάδη και άλλους 7 του Δ.Σ. της τράπεζας από την Αρχή Καταπολέμησης του Βρώμικου Χρήματος. Ζητείται κατεπε...

Πόρισμα-καταπέλτης για Λαυρεντιάδη και άλλους 7 του Δ.Σ. της τράπεζας από την Αρχή Καταπολέμησης του Βρώμικου Χρήματος. Ζητείται κατεπειγόντως: 
• Απαγόρευση κίνησης λογαριασμών 
• Δέσμευσή τους για 8 της διοίκησης
• Δέσμευση οκτώ ακινήτων του μεγαλομέτοχου

Από το http://www.enet.gr/

Απόφαση-φωτιά, από την οποία προκύπτει ότι ερευνάται σκάνδαλο υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ και στο οποίο εμπλέκονται μέλη της διοίκησης της Proton Bank, εξέδωσε την Τετάρτη 27/7 η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
Πρόεδρος στο Δ.Σ. είναι ο D. Speckhard, τέως πρέσβης των ΗΠΑ, ο οποίος παραμένει, ως μη εκτελεστικός Με την απόφαση αυτή ζητείται να παγώσει η κίνηση όλων των τραπεζικών λογαριασμών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, βασικού μετόχου της Proton Bank και για ένα διάστημα και προέδρου του Δ.Σ., αλλά και...
 ακόμη επτά προσώπων, που έχουν περάσει από το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.
Πρόκειται για τέως εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. της Proton Bank, όπως ο Α. Αθανάσογλου, μέχρι προχθές διευθύνων σύμβουλος, ο Τρύφων Κολίντζας (παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους τον Αύγουστο του 2010), ο Αθ. Παπασπηλιού, ο Δημ. Σαραμαντής, η Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, η Γραμματική Αρβανίτη και ο Διον. Μπιθάρης.
Στην απόφαση της Αρχής, ο πρόεδρός της, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Π. Νικολούδης, αναφέρει ότι από έρευνα που διεξάγεται και από πόρισμα ελέγχου, που ήδη έχει συντάξει η Α' Μονάδα της Αρχής, «συντρέχει νόμιμος λόγος και κατεπείγουσα ανάγκη για απαγόρευση κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών του Λ. Λαυρεντιάδη και άλλων 7 μελών του Δ.Σ. της Proton Bank».
Το σοκαριστικό είναι ότι στην ίδια απόφαση που διαβιβάστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην Ενωση Ελληνικών Τραπεζών γράφεται ότι στους λογαριασμούς του Λ. Λαυρεντιάδη και των επτά τέως μελών του Δ.Σ. της Proton «περιέχονται προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας και σε κάθε περίπτωση (και αν δηλαδή αποτελούν νόμιμη περιουσία) υπάρχει ανάγκη δέσμευσής τους ως αντίκρισμα και ισάξιο του εγκληματικού προϊόντος υπεξαίρεσης ύψους 51.000.000 ευρώ, το οποίο αποκρύβεται».
Εκτός, πάντως, από την απαγόρευση κίνησης των λογαριασμών του Λ. Λαυρεντιάδη και των υπολοίπων επτά, μπλόκο τίθεται στην πώληση μετοχών από μέρους τους, στη ρευστοποίηση χρηματοπιστωτικών-επενδυτικών προϊόντων, καθώς και στο άνοιγμα θυρίδων με δικαιούχο ή συνδικαιούχο τους ίδιους.
Οι τράπεζες θα πρέπει να εκτελέσουν την παραγγελία αυτή, η οποία φαίνεται ότι έχει φτάσει ώς και τα υποθηκοφυλακεία, καθώς «απαγορεύει την εκποίηση ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μεταβίβαση» οκτώ ακινήτων που ανήκουν στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ερευνά υπόθεση υπεξαίρεσης -ίσως και πλυντηρίου μαύρου χρήματος-, ενώ το πόρισμα ελέγχου οδεύει προς τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, οπότε και θα γίνουν γνωστές οι ακριβείς πτυχές της υπόθεσης, το περιεχόμενο της καταγγελίας, η έκταση της διαφθοράς κ.ά.
Πληροφορίες της «Ε» αναφέρουν ότι οι χθεσινές αλλαγές στο Δ.Σ. της Proton Bank και ειδικότερα η αντικατάσταση του κ. Αθανάσογλου από τον κ. Γ. Τανισκίδη (τέως διευθύνοντα σύμβουλο της Millennium) συναρτώνται ευθέως με το έγγραφο της Αρχής και τις επικείμενες διώξεις. Βεβαίως αμετακίνητος στη θέση του προέδρου της Proton παραμένει ο τέως πρέσβης των ΗΠΑ Daniel vem Speckhard.
Αξιόπιστες πηγές φέρουν θορυβημένη την ΤτΕ από τα όσα αποκαλύπτει το πόρισμα της Αρχής κατά του μαύρου χρήματος για την υπόθεση υπεξαίρεσης στην Proton Bank και αναμένονται από μέρους της αποφάσεις διοικητικών μέτρων και εποπτείας.
Πάντως, στην αγορά χθες διακινούνταν το σενάριο ενδεχόμενου γάμου της Proton με τη Millennium, με αφορμή την έλευση στην πρώτη του κ. Τανισκίδη, επικρατούσε χρηματιστηριακή ευφορία, όμως στην αντίθετη κατεύθυνση έβαιναν οι εξελίξεις στο εσωτερικό της Proton. *

7 σχόλια

  1. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ!!!

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΛΗΣΕ!!!

    ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΩΤΕΣ, ΑΝΘΕΛΗΝΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!

    ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΗ ΔΕΞΙΑ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΑΛΛΑ:

    "ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΛΑΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ"?

    ΓΙΑΤΙ Ο "ΕΘΝΑΡΧΗΣ" ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕ, ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1950, ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΑΝΤΕΝΑΟΥΕΡ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΕ "ΑΒΟΛΗ" ΘΕΣΗ...

    ΠΩΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, ΑΦΟΥ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ, ΗΤΑΝ ΤΙΓΚΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ, ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ, ΧΙΤΕΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ, ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΎΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ (ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΑΥΤΩΝΩΝ, ΠΛΑΙΣΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΝΔ ΤΟΥ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ)???

    ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ... "ΑΒΟΛΟ" ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΝΑΤΕ ΜΑΖΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ!!!

    ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΠΡΟΔΩΤΙΚΑ ΔΕΞΙΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ...

    ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ, ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΣΑΣ, ΤΡΑΒΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ!!!

    Υ.Γ. ΝΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ "ΧΟΝΤΡΟ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ" ΟΙ ΓΑΡΔΟΥΜΠΕΣ, ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ, ΤΑ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΕΛΕΤΗΤΑ (ΑΑΑ...ΓΙ'ΑΥΤΑ ΤΡΕΛΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ!!), ΩΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 30 Ιουλ 2011 4:33:00 π.μ.

    ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ....
    ....81-89 .....
    ....92-04 .....
    ....09-11 .....
    ΟΙ .... ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ....
    ΑΥΤΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ !!!!

    ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΟΚΑΥΤΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΠΙΚΥΡΩΝΟΥΝ ....
    ΟΧΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ !!!!!

    ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΡΕ ΞΕΚΩΛΙΑΡΗ,
    ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΟΛΟΥΣ ΧΑΜΙΝΙΑ, ΓΑΜΩ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΥΤΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ....

    ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ....

    ΟΥΤΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕ, ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ....

    ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΑ ΑΠΙΘΑΝΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ-ΚΑΤΕΒΑΤΑ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΔΕ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΠΟΤΕ !!!!!

    ΤΕΤΟΙΟΣ ΒΟΘΡΟΣ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΤΕ ΑΚΟΜΑ !!!!

    ΑΝΤΕ ΠΟΥΣΤΑΡΑ ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην ξεχνάμε πάντως ότι ο χώρος δεν είναι αθώος. Οι εξελίξεις που αναμένονται είναι κρίσιμότατες και πολλά συμφέροντα και μποκ επιχειρηματιών του κλάδου παίζουν την ύπαρξή τους. Άρα αναμένεται ένας πολύ βρώμικος πόλεμος. Η ενδεχόμενη διεργασία συγχωνεύσεων είναι μια απάντηση στο γιατί ανοίγει ένα τέτοιο θέμα τώρα ξαφνικά... Μην τα δεχόμαστε όλα χωρίς ψάξιμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι στο ΔΣ της Τραπεζας πρωην Πρεσβης μεγαλης δυναμης??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΟ-ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΞΕΓΕΛΑΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΑΠΙΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ.

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΘΑ ΤΑ ΞΕΣΚΟΝΙΣΕΙ.

    ΑΜΗΝ ... ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Γνωστή η χρεοκοπία από το 2008"!!

    "Στο φως επιστολές Δούκα προς Καραμανλή για το χρέος και την αδυναμία δανεισμού"!!

    "Ο Π.Δούκας και ο Γ.Αλογοσκούφης είχαν από το καλοκαίρι του 2008 υποστηρίξει τη λήψη σκληρών μέτρων, ωστόσο, οι πολιτικές εκείνες είχαν απορριφθεί από το Μαξίμου (ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΓΑΡ)"!!

    "Στις επιστολές του ο κ. Δούκας προειδοποιούσε για τη διόγκωση των ελλειμμάτων και τον κίνδυνο η χώρα να μην μπορέσει να βγει στις αγορές να δανειστεί."

    "Αναλυτικά, σε επιστολή του τον Οκτώβριο του 2008 τόνισε ότι το Δημόσιο θα χρειαστεί να δανειστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες, ποσό που τελικά ανήλθε στα 48 δισ. ευρώ για το 2009, σημειώνοντας: «Αυτό απαιτεί την απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών»."

    ...ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΗΤΑΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ...

    ...ΓΑΡΔΟΥΜΠΑ ΚΑΙ PLAYSTATION!!!

    Α, ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΦΑΥΛΟΙ ΔΕΞΙΟΙ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ, ΠΑΛΙΟΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά, κοροϊδευόμαστε;;;;;

    Έχει ανάγκη ο Λαυρεντιάδης να υπεξαιρέσει 50 εκ. και μάλιστα μαζί με άλλους; Αυτός που έκανε αγοραπωλησίες με δις;
    Δεν τον υποστηρίζω (τι να υποστηρίξω δηλαδή, που είναι και γαύρος), αλλά στη θέση του θα θεωρούσα αδιανόητο να κινδυνέψω με τέτοιες κινήσεις, όταν μπορώ με "διαφάνεια" να βγάλω περισσότερα στα χρηματιστήρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση