GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Summertime in Athens...

Γράφει η Χρυσούλα Μπουσιούτα αποκλειστικά για το PRESS-GR Μεγάλη δόση μουσικής και χορού αυτή την εβδομάδα έλαβα όβερ. Ωραίο είναι αυ...

Γράφει η Χρυσούλα Μπουσιούτα
αποκλειστικά για το PRESS-GR
Μεγάλη δόση μουσικής και χορού αυτή την εβδομάδα έλαβα όβερ. Ωραίο είναι αυτό, δεν παραπονιέμαι. Ξεκινήσαμε με Momix την προηγούμενη Τετάρτη στο Λυκαβηττό. Χορευτές-θαυματοποιοί που όσο τους έβλεπα αναρωτιόμουν πόσες ώρες πρόβας χρειάζεται ένα άνθρωπος για να καταφέρει να κρατήσει το κορμί του σαν άκαμπτη σανίδα στον αέρα. Εντάξει, δε σκεφτόμουν μόνο αυτό αλλά και ότι θα πρέπει να βγουν τα brownies με παγωτό από τη ζωή μου. Για να σοβαρευτώ όμως λίγο, το ταλέντο αυτών των ανθρώπων ανήκει ίσως στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας και η εφευρετικότητα τους ξεπερνάει κάθε σφαίρα. Με είχαν απορροφήσει τόσο πολύ οι χορογραφίες του Pendleton, τα κουστούμια, οι προβολές, η μουσική και η αριστοτεχνία των αμερικανών χορευτών, που είχα ξεχάσει να τραβήξω φωτογραφίες. Ήταν μαγικό και ταξιδιάρικο. (Σημείωση: άσε το μυαλό σου να χαθεί σε όσα βλέπεις χωρίς να προσπαθείς να τα ανάγεις όλα στη λογική, συζητώντας με τον διπλανό σου και ενοχλώντας τους γύρω σου. Ε μα πια!
Δεν έμεινα όμως στο Λυκαβηττό να ρεμβάζω τη θέα. Αν έχεις όρεξη για...
περπάτημα, το καλοκαίρι στην Αθήνα είναι υπέροχο. Κάθε γωνιά του κέντρου και ένα «κίντερ έκπληξη». Πρώτη στάση το swing πάρτι. Βρέθηκα προς τα ‘κει τυχαία, κάπου στην πλατεία Αβησσυνίας, και την αύρα του κόσμου δεν την άλλαζα με τίποτα. Μόνο με ένα ποτό και καλή παρέα στο μαγαζί-ξενοδοχείο που βρίσκεται λίγο πιο πέρα. Μετράει σχεδόν μήνα, θα σου φτιάξει πολύ καλό μοχίτο και από εκείνη την ταράτσα θα δεις την πλατεία Μοναστηρακίου με άλλο μάτι. 
Πάμε τώρα προς βόρεια μεριά και συγκεκριμένα στο ΟΑΚΑ. Ναι, πήρα κι εγώ μέρος στο φιλμ και στην ιστορική πλέον συναυλία του Roger Waters. Και δε θέλω να αναφερθώ στις γνωστές μικρότητες απαγόρευσης κινητού και τσιγάρου. Πως αλλιώς θα γινόταν δεδομένου ότι μαγνητοσκοπούσαν; Τα τραγούδια που ακούστηκαν ήταν από το δίσκο THE WALL και ευχόμουν να ήσουν εκεί να έβλεπες τις βίντεο-προβολές, τα πάπετς, τις αιρούμενες κάμερες ενσωματωμένες σε ιπτάμενα αντικείμενα και το τείχος να χτίζεται τούβλο-τούβλο στο πρώτο μέρος, για να γκρεμιστεί μπροστά στα μάτια μας στο δεύτερο. Δεν ήταν μια απλή συναυλία αλλά μία περφόρμανς υπερθέαμα με συμβολισμούς και μηνύματα. Υποτίθεται πως ήταν το τελευταίο τουρ του Roger, αλλά εγώ αυτά δεν τα πιστεύω γιατί έτσι έλεγαν και οι ΠΥΞ ΛΑΞ. Και όχι, μη νιώθεις ενοχές που έβγαλες κι εσύ εισιτήρια για την “τελευταία” τους συναυλία. Νιώσε cool, αλλά δε θέλω να ακούω: «είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις τόσο κόσμο σήμερα εδώ. Κόσμο που έκανε οικονομία για να καταφέρει να αγοράσει ένα εισιτήριο». Έλεος.
Και σιχαίνομαι να συναντάω χαζούς και δήθεν ανθρώπους σε μεγάλες θέσεις. Αυτό από τη μία μου χαλάει τη μέρα, αλλά από την άλλη, μετά από μία ώρα, η διάθεσή μου έχει ανέβει στα ουράνια, καθώς σκέφτομαι ότι για να είναι αυτοί οι «μπιπ» σε αυτές τις θέσεις κάτι θα γίνει και για μας. Δε θέλω όμως να ακούσω τον αντίλογο του ενημερωμένου αισιόδοξου, δηλαδή του απαισιόδοξου, ότι τέτοιοι άνθρωποι θα είναι πάντα σε αυτές τις θέσεις κι εσύ δε πρόκειται να βρεθείς ποτέ εκεί!
Πρέπει να σε αφήσω. Και όχι, δεν ετοιμάζω βαλιτσάκι για διήμερη εξόρμηση. Γιατί δεν ξέρω αν τα έμαθες αλλά οι υποσχέσεις περί μείωσης των διοδίων έκαναν φτερά. Με βλέπω να κάθομαι στη «θαλπωρή» του σπιτιού μου, να με απορροφά η τούρκικη ιστοσελίδα και να τερματίζω το videogame που έχει στόχο να βγάλει τον πρόεδρο της Φενέρ Μπαχτσέ (μπλεγμένος κι εκείνος σε στημένα παιχνίδια) από τη φυλακή. Αλλά πριν φύγω, θα κλείσω με την ατάκα του Ζαν Λικ Γκοντάρ: «Ο Αριστοτέλης ήταν εκείνος που διατύπωσε το μεγάλο "άρα". Αν κάθε φορά που χρησιμοποιούμε τη λέξη “άρα/therefore/donc/κτλ” πληρώνουμε 10 ευρώ στην Ελλάδα, η κρίση θα τελειώσει σε μια μέρα και ο Παρθενώνας δε θα χρειαστεί να πουληθεί στους Γερμανούς». (Μη δω κανέναν να γράφει το «άρα» «ara». Επιτρέπεται μόνο το «δέαρφορ». Αγαπώ τα engreek).

5 σχόλια

  1. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ....και ΦΡΙΞΤΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!
    Δεν ξενερώνουμε ποτέεεε, δεν ξενερώνουμε ποτέ!!

    Πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι στέλνει ο πρωθυπουργός την πρώην υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, σύμφωνα με την.. εφημερίδα*...

    Ασφαλείς πληροφορίες επιμένουν ότι η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου είναι ειλημμένη και είναι θέμα λίγου χρόνου να ανακοινωθεί και επίσημα η τοποθέτηση της στην έδρα του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.

    Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός μετά την αποκατάσταση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στην Ευρωβουλή θέλει να αποκαταστήσει όλους τους συνεργάτες του με τους οποίους κυβέρνησε την χώρα τους τελευταίους 20 μήνες.
    __________________________________
    Να σημειωθεί ότι η αμοιβή του πρέσβη στον ΟΟΣΑ είναι
    300.000 ευρώ ***** αφορολόγητα καθώς και δωρεάν σπίτι, το οποίο ανήκει στην ελληνική
    αντιπροσωπεία.....
    Στις παροχές περιλαμβάνετται και αυτοκίνητο με οδηγό και μάγειρα.
    Η διάρκεια της θητείας είναι 5 χρόνια. Το διαμερισμα του πρέσβη στον ΟΟΣΑ που ανήκει στο ελληνικό κράτος βρίσκεται στο καλυτερο σημείο της πόλης και ξεπερνά
    τα 500 τετραγωνικά μέτρα.
    Τα έξοδα της διαμονής του έλληνα επικεφαλής επιβαρύνουν προφανως την αντιπροσωπεία δηλαδή τους έλληνες φορολογούμενους.
    ___________________________________
    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός αποκαθιστά τους συνεργάτες του στις παραμονές πολιτικών εξελίξεων. Το 2004, π.χ. μετά την ήττα στις εκλογές από τον Καραμανλή έσπευδε να συμπεριλάβει σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο, τον Σταύρο Λαμπρίνίδη,(τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών) χωρίς ουσιαστική προσφορά στο ΠΑΣΟΚ και πείρα, προκαλώντας την ενόχληση στελεχών και οπαδών του ΠΑΣΟΚ που εξέλαβαν τον διορισμό εκείνο ώς ένδειξη πολιτκού φαβοριτισμού.

    Φαίνεται οτι οι περισσότεροι συνεργάτες του ΓΑΠ αντιπαθούν βαθιά τις εκλογικές δημοκρατικές διαδικασίες προτιμώντας σαφώς τα προνόμια που τους απονέμει ο ηγεμόνας !

    Ελάχιστοι απο τους συνεργάτες του δοκίμασαν να εκλεγούν προτιμώντας είτε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, είτε τα εξωκοινοβουλευτικά χαρτοφυλάκια.....

    ΠΑΣΟΚ. Τα λεφτά υπάρχουν.
    ΓΙΑ την ΕΛΙΤ ΑΛΗΤ μας..!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανένας εισαγγελέας θα πιάσει το θέμα.
    Κανένας δημοσιογράφος θα πιάσει το θέμα και να πιάσει λαυράκι η όλοι είναι κότες και φοβούνται ;;;;
    Προς τον κύριο διοικητή του Ι.Κ.Α. , να παρέμβει και να κάνει ερεύνα γα την κομπίνα που έστησαν και διορίστηκε στο δημόσιο , το βουλγαρικό δίδυμο ΝΤΑΛΕΒΑ –ΣΙΝΙΚΟΦ :
    Ονομάζομαι Elena Sesinova από Sofia και μένω στα κάτω πατησιά
    Επαγγέλλομαι καρδιολόγος και προσπαθώ να μπω και εγώ στο δημόσιο μόνιμη αλλά είμαι λίγο άσχημη και χοντρούλα και δεν μπορώ να μπω .
    Καταγγέλλω λοιπόν :
    το δίδυμο ΝΤΑΛΕΒΑ –ΣΙΝΙΚΟΦ ,
    Ξέρετε πόσες Ντάλεβες και Σινίκοβοι έχουν διοριστεί μόνιμοι στο δημόσιο χωρίς να είναι Έλληνες .Ακλουθώντας τον δρόμο της ΠΟΡΝΕΙΑΣ και του ΣΕΞ για τον διορισμό και νομιμοποίηση τους .
    ΙΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΣΙΝΙΚΟΒΑ βουλγάρα διορισμένη ψυχίατρος στο ΙΚΑ ΚΑΜΙΝΙΩΝ ΜΟΝΙΜΗ ΓΙΑΤΡΟΣ. Πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία και αυτές τις ημέρες πήρε και προαγωγή και μετατέθηκε στο Ι.Κ.Α ΠΕΙΡΑΙΩΣ .
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ , βούλγαρος ψυχίατρος διορισμένος στο ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΟΜΙΜΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ σύζυγος της πρώτης(ΙΒΑΣ ΝΤΑΛΕΒΑ) και αυτός πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία .
    Αυτοί οι δυο από την Βουλγαρία έπιασαν ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν οι δημοσιογράφοι έχετε λίγη τσίπα ελέγξτε τι γίνετε και τι θα γίνει με τον χρυσό της Ελλάδος στην Μακεδονία με τα δύο ορυχεία που τους έχει δοθεί άδεια για εξόρυξη χρυσού από την European Goldfields με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος κκ. Παπακωνσταντίνου (Financial Times 8/7/2011).
    Η εταιρία έχει έδρα το Λονδίνο και είναι listed στο ΑΙΜ. Ένας από τους βασικούς μετόχους της European Goldfields είναι η Ellaktor SA με ποσοστό 19.40% η οποία ανήκει στην οικογένεια Μπόμπολα (Executive Director: Mr. Lionidas Bobolas). Μάλλον κοινό σημείο είναι ο κκ. Δημήτριος Κούτρας που ήταν Executive Director στην Ellaktor SA, στην Hellenic Mines, και President στην Hellas Gold – θυγατρική της European Goldfields, …και φυσικά independent director στην European Goldfields και μέτοχος με ποσοστό 5,84%. Άλλος μέτοχος στην European Goldfields είναι η Aktor Construction International SA (ποσοστό 19,88%) με κύριο μέτοχο και Executive Director μαντέψτε ποιόν ….πάλι τον κκ. Δημήτριο Κούτρα.
    Δηλαδή με λίγα λόγια, από ότι φαίνετε όποιος και να είναι πάνω στην κυβέρνηση Δεξιοί ή Αριστεροί….. κάποιοι βγάζουν λεφτά ότι και να γίνει και είναι χωμένοι μέσα σε όλα και ίσως βάζουν πλάτες σε όλους και όλα. Δηλαδή δεν φτάνει που ξεπουλήθηκαν οι δρόμοι της Ελλάδας με τον πεθερό της οικογένειας Μπόμπολα, κκ. Σουφλιά, ετοιμάζονται τώρα να ξεπουλήσουν και τον χρυσό μας. Ψάξτε την υπόθεση γιατί βρωμάει!

    ΥΓ
    Αλήθεια ….ποιός απολαμβάνει καφεδάκι μόνιμα στην Σκοτούσα Φαρσάλων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΡΕ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. απο ενημερωση καλα παμε φραγκο δεν εχουμε να βγουμε ουτε για καφεδακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση