GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tα επιτόκια…

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Θα προσπαθήσουμε σήμερα να απαντήσουμε στο ερώτημα του χθεσινού Δευκαλίων...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Θα προσπαθήσουμε σήμερα να απαντήσουμε στο ερώτημα του χθεσινού Δευκαλίων που ήταν «Πόσοι είναι οι τόκοι που θα πληρωθούν;». Θα ασχοληθούμε κατ’ αρχήν με τα επιτόκια… Θα γίνει υπό την εποπτεία και ευθύνη των ιδιωτών η αντικατάσταση (swap) και η ανταλλαγή (roll over), των παλαιών ομολόγων με καινούργια 30-ετους ή 15-ετους διάρκειας.
Ας πάρουμε ένα απλό παράδειγμα. Ένας Ομολογιούχος έχει στην κατοχή του ένα ομόλογο ονομαστικής αξίας 100 ευρώ, το οποίο λήγει στις 20 Αυγούστου 2013, με ετήσιο επιτόκιο 4%. Δηλαδή ο συγκεκριμένος ομολογιούχος θα εισέπραττε στις 20 Αυγούστου κάθε έτους (2011, 2012 και 2013) 4 ευρώ, συν 100 ευρώ το κεφάλαιο στην λήξη, δηλαδή στις 20 Αυγούστου 2013. Αυτός λοιπόν ο Ομολογιούχος αποφασίζει να μπει σήμερα 25 Ιουλίου 2011 στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.
Οπότε:
1. Τα 25 ευρώ θα τα ανταλλάξει με νέα ομόλογα ονομαστικής αξίας 25 ευρώ και λήξεως στις 25 Ιουλίου 2041 (30-ετής ανταλλαγή από την...
ημερομηνία αντικατάστασης, δηλ. την 25 Ιουλίου 2011) και μέσο επιτόκιο 4,5%. Δηλαδή για κάθε χρόνο θα εισπράττει στις 25 Ιουλίου κατά μέσο όρο 1,125 ευρώ και συνολικά για τα 30 χρόνια θα εισπράξει 33,75 ευρώ.
2. Τα 25 ευρώ θα τα μετακυλήσει με νέα ομόλογα ονομαστικής αξίας 25 ευρώ και λήξεως 20 Αυγούστου 2043 (30-ετής μετακύλιση από την ημερομηνία λήξεως, δηλ. 20 Αυγούστου 2013) και μέσο επιτόκιο 4,5%. Δηλαδή για κάθε χρόνο θα εισπράττει στις 20 Αυγούστου, κατά μέσο όρο 1,125 ευρώ και συνολικά για τα 32 χρόνια που απομένουν έως το 2043 θα εισπράξει 36 ευρώ.
3. Τα 25 ευρώ θα τα αντικαταστήσει με νέα ομόλογα ονομαστικής αξίας 20 ευρώ (κούρεμα 5 ευρώ) και λήξεως 25 Ιουλίου 2041 (30-ετής ανταλλαγή από την ημερομηνία αντικατάστασης, δηλ. 25 Ιουλίου 2011) και μέσο επιτόκιο 6,42%. Δηλαδή για κάθε χρόνο θα εισπράττει στις 25 Ιουλίου κατά μέσο όρο 1,284 ευρώ και συνολικά για τα 30 χρόνια θα εισπράξει 38,52 ευρώ.
4. Τα 25 ευρώ θα τα αντικαταστήσει με νέα ομόλογα ονομαστικής αξίας 20 ευρώ (κούρεμα 5 ευρώ) και λήξεως 25 Ιουλίου 2026 (15-ετής ανταλλαγή από την ημερομηνία αντικατάστασης, δηλ. 25 Ιουλίου 2011) και μέσο επιτόκιο 5,9%. Δηλαδή για κάθε χρόνο θα εισπράττει στις 25 Ιουλίου 1,18 ευρώ και συνολικά για τα 15 χρόνια θα εισπράττει 17,7 ευρώ.
5. Σημείωση! Τα προαναφερόμενα επί μέρους μέσα επιτόκια συνθέτουν το μέσο επιτόκιο όλου του προγράμματος. Αναλυτικά το μέσο επιτόκιο όλου του προγράμματος είναι: Στα πρώτα 5 χρόνια, δηλαδή από το 2011 έως το 2016, μέσο επιτόκιο όλου του προγράμματος 4,38%. Στα επόμενα 5 χρόνια, από το 2016 έως το 2021, μέσο επιτόκιο όλου του προγράμματος 4,73%. Τα επόμενα 5 χρόνια, από το 2021 έως το 2026, μέσο επιτόκιο όλου του προγράμματος 5,04%.
6. Άρα ο συγκεκριμένος ομολογιούχος ενώ μέχρι σήμερα θα εισέπραττε 4 ευρώ στις 20 Αυγούστου και έως το 2013, από εδώ και πέρα και έως το 2013 θα εισπράττει 4,38 ευρώ (μεταξύ 25 Ιουλίου και 20 Αυγούστου). Άρα πληρώνουμε περισσότερους τόκους για το χρονικό διάστημα 2011-2013.
7. Το σύνολο των ομολόγων που λήγουν έως το 2013 και έχουν μικρότερο επιτόκιο από 4,38% -που όπως είπαμε είναι το μέσο επιτόκιο όλου του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων- έχει ύψος 34,67 δις ευρώ. Άρα για 34,67 δις ευρώ ομόλογα θα πληρώνουμε περισσότερους τόκους από όσους πληρώναμε μέχρι σήμερα.
8. Τα υπόλοιπα 16,23 δις ευρώ ομόλογα που λήγουν έως το 2013 και έχουν επιτόκιο μεγαλύτερο από 4,38%, θα ενταχθούν φυσιολογικά στο πρόγραμμα πληρωμής ομολόγων από τα χρήματα που προέρχονται από το Μνημόνιο Νο.1. Για τα χρήματα αυτά προβλέπεται 10-ετης περίοδος χάριτος, χρόνος αποπληρωμής 15 έτη και επιτόκιο 3,5% (βάση) έως 5% (οροφή). Προσέξτε! Προβλέπεται 10-ετής περίοδος χάριτος. Δηλαδή δεν πληρώνουμε σε αυτήν την περίοδο τόκους. Οι τόκοι όμως υπολογίζονται κανονικά και μετά την 10-έτη περίοδο χάριτος θα επιμεριστούν στα επόμενα 15 έτη, οπότε και θα πληρωθούν μαζί με τους τρέχοντες τόκους.
9. Το ξαναλέμε! Μόνο για αυτά τα 16,23 δις ευρώ ομόλογα δεν θα πληρωθούν τόκοι τα πρώτα 10 έτη. Για όλα τα υπόλοιπα ομόλογα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων θα πληρώνεται τόκος από την πρώτη ημέρα. Αυτή την στιγμή όμως δεν γνωρίζουμε ποιο ακριβώς θα είναι το επιτόκιο μεταξύ 3,5% (βάση) και 5% (οροφή), που θα πληρώσουμε για αυτά τα 16,23 δις ευρώ ομόλογα, αφού θα προκύψει από ένα τύπο υπολογισμού στον οποίο ως παράμετρος υπεισέρχεται και το ΑΕΠ. Άρα δεν μπορούμε ακριβώς να υπολογίσουμε πόσους τόκους θα πληρώσουμε όταν εκπνεύσει η 10-ετής περίοδος χάριτος.
Τελικά οι Γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου και του ΔΝΤ έκαναν ακόμα ένα λάθος. Πάνω στην βιασύνη τους και στην λαχτάρα τους να προβάλουν ένα ακόμα “κυβερνητικό επίτευγμα”, μίλησαν και έγραψαν για ετήσια ελάφρυνση στις πληρωμές τόκων ύψους 2-3 δις ευρώ εξ αιτίας της συμφωνίας. Για τα ομόλογα που λήγουν μετά το 2013 δεν προβλέπεται να ξεκινήσει άμεσα καμία διαδικασία ανταλλαγής, οπότε δεν θα προκύψει γι’ αυτά τα ομόλογα καμία άμεση μείωση των καταβαλλόμενων τόκων. Για τα 34,67 δις ευρώ ομόλογα, είπαμε ότι θα πληρώνονται παραπάνω τόκοι. Άρα όλη η φασαρία γίνεται για τα 16,23 δις ευρώ. Για αυτά λοιπόν τα 16,23 δις ευρώ ομόλογα πληρώναμε σύμφωνα με τους Γκαιμπελίσκους του Μαξίμου και του ΔΝΤ 2-3 δις ευρώ τόκους, που τώρα θα αφαιρεθούν. Δηλαδή πληρώναμε ετησίως γι’ αυτά τα 16,23 δις ευρώ από 12,26% έως 18,48% τόκους.
«Σύντροφοι», τα σπάσατε τα computerάκια!

6 σχόλια

  1. ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΖΩΟ, ΠΟΥ ΒΡΩΜΙΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ PRESS, ΕΓΡΑΨΕ:

    "....Εμπρός ζώωωωωωωααααααααα...

    ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    ΖΗΤΩ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΦΥΡΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ............."

    **********************************

    ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ…
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η «ΣΥΓΧΡΟΝΗ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΚΕΝΤΡΟ" - ΔΕΞΙΑ, ΚΥΡΙΟΙ...

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ, ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΣΑΝ ΤΟΝ ΝΟΡΒΗΓΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ, ΠΟΥ "ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ" ΚΑΙ "ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ" ΣΕ ΝΕΕΣ ΤΑΞΕΙΣ, ΜΑΣΟΝΙΕΣ, ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΚΛΠ. ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ, ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ "ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ" "ΚΑΛΟ" KAI "ΕΝΑΡΕΤΟ" (ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΜΑΣ !!!!

    ΑΥΤΟ, ΞΕΡΕΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ… (ΔΗΛ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ- ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ , ΟΠΩΣ - «…Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΧΑΛΑΣΑΝΕ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ…»....!!!!)

    ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΙ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΠΟΥ ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ, ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΔ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΙ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ, ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΛΙΟΙ, ΟΤΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΦΑΣΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ», ΟΥΤΕ ΤΗΝ «ΥΠΟΚΙΝΕΙ» ΚΑΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΣ (ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ...), ΟΥΤΕ ΚΑΜΙΑ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΝΤΕΛΜΠΕΡΓΚ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!!!!

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ, ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΑ!!!!!

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!

    ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ… ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ… ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?? ΕΕΕ... ΤΙ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. OI ΔΕΞΙΟΡΩΣΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΜΑΡΞ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ .ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΙΧΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΓΕΣ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΥΡΑΚΛΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΗΠΙΕ ΜΕΧΡΙ ΣΚΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.ΣΤΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕΣ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΤΣΕΠΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΓΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΡΙΣΚΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΩΔΗ ΣΤΗΝ ΑΡΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ.ΚΥΡΙΕ ΚΑΠΕΛΕΡΗ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΛΑΚΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΓΞΕ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΠΗΓΑΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΧΑΡΕΣ.ΟΧΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΣΚΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βουλευτής του ΠαΣοΚ ζητά παραίτηση Ραγκούση.

    Η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου και στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αφού ευθέως πλεον βουλευτές επιτίθενται στον κ. Ραγκούση, ενώ σήμερα ο βουλευτής Λακωνίας, Γρηγοράκος ζήτησε από τον υπουργό Μεταφορών να αναλάβει τις ευθύνες του !

    Όπως δήλωσε o βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας, Λεωνίδας Γρηγοράκος "πιστεύω πως στην πολιτική δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ο πολιτικός
    δεν πρέπει να αποφεύγει να παίρνει θέσεις για θέματα της καυτής επικαιρότητας, όταν μάλιστα αυτά τα θέματα έχουν ανέβει τόσο πολύ στην κοινωνία και έχουν δημιουργήσει τεράστιες αντιθέσεις στο κοινωνικό σύνολο και δημιουργούν μπελάδες στην οικονομία της χώρας.
    Η πλάτη κανενός από εμάς δεν αντέχει ξέρετε τόσο μεγάλες αλλαγές και παρεκτροπές σε αυτή τη
    ..συγκεκριμένη φάση που ζούμε.

    Ο κύριος Ραγκούσης πρέπει να αναλάβει τις ευθυνες τους, να βγει να εξηγήσει τι εννοεί και τι εννοούσε και να βρει τη χρυσή τομή με τους ταξιτζήδες για να λυθεί αυτή η ιστορία ".................

    Στο ερώτημα εάν η παραίτηση του υπουργού θα μπορούσε να εκτονώσει την οξυμένη κατάσταση ο κυριος Γρηγοράκος απάντησε "ο πρωθυπουργός ανέθεσε στον κύριο Ραγκούση να λύσει το θέμα.
    ____________________________________
    Εάν ήμουν εγώ υπουργός θα σας έλεγα τι θα έκανα. Δε θα έκανα αυτό που κάνει ο κύριος Ραγκούσης.
    Στην κοινωνία δεν υπάρχει άσπρο - μαύρο και δεν υπάρχει το θέωρημα "πονάει χέρι - κόβεις χέρι".

    Υπάρχουν συζητήσεις, υπάρχει διάλογος, υπάρχουν κοινωνικές ομάδες που θέλουν να συζητάμε μαζί τους. Εχουν περάσει οι εποχές του "αποφασίζουμε και διατάζουμε".

    Εάν η παραίτηση του κυριου Ραγκούση θα ήταν μια λύση είναι θέμα του πρωθυπουργού, όχι δικό μου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Γόνοι Xιτών και Tαγματασφαλιτών".

    Κάποιος Παπαδόγκονας από τη Μεσσηνία δεν ήταν αρχηγός των ταγμάτων ασφαλείας των ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΩ και ο οποίος έστελνε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Xίτλερ ΕΠΙ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΕΙ ΤΟΥ, όταν απέτυχε προσπάθεια δολοφονίας του, με κατακλείδα:
    "Ο ΘΕΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΦΥΡΕΡ"?????

    Αν περιμένει η ΝΔούλα να κερδίσει εκλογές με τέτοια ακροδεξιά στοιχεία, ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κολοχανείον "Το ωραίο ΠΑΣΟΚ":

    Βουλευτής ζητάει την παραίτηση Ραγκούση-Νταλάρα ο οποίος απαντά "εφαρμόζω το νόμο που ψήφισες"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ…

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η «ΣΥΓΧΡΟΝΗ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΚΕΝΤΡΟ»ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΝΔ, ΚΥΡΙΟΙ...

    ΥΜΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΛΙΓΟΦΡΕΝΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ...

    ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΒΟΛΩΝ (ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΩΝ, ΧΙΤΩΝ, ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΚΛΠ. ΠΡΟΔΩΤΩΝ)...

    ΠΑΡΑ ΜΟΝΑΧΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ, ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΣΑΝ ΤΟΝ ΝΟΡΒΗΓΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ, ΠΟΥ "ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ" ΚΑΙ "ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ" ΣΕ ΝΕΕΣ ΤΑΞΕΙΣ, ΜΑΣΟΝΙΕΣ, ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΚΛΠ. ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ, ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ "ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ" "ΚΑΛΟ" KAI "ΕΝΑΡΕΤΟ" (ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΜΑΣ !!!!

    ΑΥΤΟ, ΞΕΡΕΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ… (ΔΗΛ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ- ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ , ΟΠΩΣ - «…Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΧΑΛΑΣΑΝΕ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ…»....!!!!)

    ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΙ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΠΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΔ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΙ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ, ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΛΙΟΙ, ΟΤΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΦΑΣΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ», ΟΥΤΕ ΤΗΝ «ΥΠΟΚΙΝΕΙ» ΚΑΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΣ (ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ...), ΟΥΤΕ ΚΑΜΙΑ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΝΤΕΛΜΠΕΡΓΚ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!!!!

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΑΥΤΑ, ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟΥ ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση