GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

TIME: Στα αποθέματα χρυσού η λύση της κρίσης χρέους...

Από το http://www.epikaira.gr/ Υπό τον τίτλο «τα διαφυγόντα αποθέματα χρυσού της Ευρώπης» το περιοδικό TIME θέτει το. ερώτημα που μπορ...

Από το http://www.epikaira.gr/

Υπό τον τίτλο «τα διαφυγόντα αποθέματα χρυσού της Ευρώπης» το περιοδικό TIME θέτει το. ερώτημα που μπορεί να αποτελεί και τη λύση στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, «μήπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία κάθονται πάνω σε δισεκατομμύρια;».
«Το πρώτο πράγμα που είναι υποχρεωμένος να κάνει ένας χρεωμένος πολίτης είναι να δώσει την περιουσία του για να...
 επιβιώσει» υπογραμμίζει το TIME και συνεχίζει:
«Αλλά φαίνεται ότι για τις κυβερνήσεις ισχύουν άλλοι κανόνες. Τι και αν ζούσαν επί πολλά έτη πάνω από τις οικονομικές τους δυνάμεις, κρατούν τα περιουσιακά στοιχεία τους και δηλώνουν ότι αδυνατούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους, με αποτέλεσμα να στρέφονται σε άλλες χώρες για βοήθεια».
Η Ελλάδα, αναφέρει το δημοσίευμα, διαπραγματεύεται με την τρόικα ένα νέο, δεύτερο, πακέτο διάσωσης τη στιγμή που η Αθήνα «κάθεται πάνω» σε 4 εκατ. ουγγιές χρυσού!
Οι γυαλιστερές μπάρες στα θησαυροφυλάκια της Ελληνικής Εθνικής Τράπεζας είναι αξίας 4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Εάν η Αθήνα πουλούσε το χρυσό της, το ελληνικό κράτος θα ήταν θεωρητικά σε θέση να αποπληρώσει τουλάχιστον ένα μέρος του χρέους, χωρίς εξωτερική βοήθεια.
Και η Πορτογαλία κατέχει σημαντικές ποσότητες του πολύτιμου μετάλλου. Αντί για εξωτερικό δανεισμό, η Λισαβόνα θα μπορούσε να είχε μετατρέψει το αξίας 13 δισεκατομμυρίων ευρώ χρυσό της σε μετρητά, τονίζει ο αρθρογράφος του TIME.
Ο Nick Moore, ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων στην Royal Bank of Scotland (RBS) στο Λονδίνο, αναφέρει ο χρυσός αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένα περιουσιακό στοιχείο που μπορεί να πωληθεί ακόμη και σε δύσκολες οικονομικές περιόδους. Πληροφοριακά τα αποθέματα χρυσού στις κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης αξίζει περίπου 375 δισ. ευρώ.
Ωστόσο τόσο η Ελλάδα όσο και η Πορτογαλία σταμάτησαν να πωλούν το πολύτιμο μέταλλο στην αρχή της κρίσης. Αντʼ αυτού στράφηκαν στον εξωτερικό δανεισμό.
Αυτό έγινε γιατί υπάρχουν κάποια θεσμικά εμπόδια. Οι υπουργοί Οικονομικών δεν έχουν άμεση πρόσβαση στα αποθέματα χρυσού. Οι κεντρικές τράπεζες είναι ανεξάρτητα όργανα που δεν υπόκεινται σε εντολές της κυβέρνησης.

5 σχόλια

  1. Καλείται η ΜΟΝΗ εγγυήτρια δύναμη της Εθνικής Κυριαρχίας να περέμβει και να εξασφαλίσει την βούληση του ελληνικού λαού για εκλογές. Καλείται η μόνη πατριωτική δύναμη αυτού του τόπου να σεβαστεί τον κόπο, τις θυσίες και το αίμα των συναδέλφων τους και προκατόχων τους και να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΚΡΕ ΓΑΛΑΖΙΕ-ΠΡΑΣΙΝΕ ΦΡΟΥΡΕ ΠΟΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΟΥ?ΤΗΝ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΝ ΚΥΝΙΣΜΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ.. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΣΟΥ.. ΤΕΛΙΚΑ..ΠΟΣΟ ΗΛΗΘΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΣΟΥ! ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙΣ , ΝΑ ΣΚΥΒΕΙΣ ΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ..ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΑΛΛΑΛΑΖΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΤΗΧΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΣΟΥ..ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΣΚΕ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πασοκ

    Οχι δεν θα δωσουμε χρυσο να μας δωσετε τα 757 δις ή τα 13 τρις που μας χρωσταει η Γερμνια ειπε ο δρ Κουτσουκος στο ZDF

    Αφηστε τα περι φτωχης χωρας και τεμπεληδων κατοικων ειπε ο δωκτορας του λαου!

    Η υποτελεια τελειωσε
    Ζητηστε τα 757 δις εστω και μονοι σας απο την γερμανια με υπομνηματα στο ΣΔΟΕ στην εισαγγελια στο Υπουργειο Εξωτερικων στην Δικαιοσυνη!

    Τανια Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πασοκ

    Οχι δεν θα δωσουμε χρυσο να μας δωσετε τα 757 δις ή πιο σωστα τα 1,3 τρις που μας χρωσταει η Γερμνια ειπε ο δρ Κουτσουκος στο ZDF

    Αφηστε τα περι φτωχης χωρας και τεμπεληδων κατοικων ειπε ο δωκτορας του λαου!

    Η υποτελεια τελειωσε
    Ζητηστε τα 757 δις εστω και μονοι σας απο την γερμανια με υπομνηματα στο ΣΔΟΕ στην εισαγγελια στο Υπουργειο Εξωτερικων στην Δικαιοσυνη!

    Τανια Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορουμε να στησουμε και κωλο για να ξεχρεωσουμε. Μαλλον αυτο εννοουσαν οταν ελεγαν οτι καθομαστε πανω σε εκατομμυρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση