GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τάφρο 120 χιλιομέτρων σκάβουν στον Έβρο οι Ένοπλες Δυνάμεις...

Από το tvxs.gr Αντιαρματική τάφρο μήκους 120 χιλιομέτρων και πλάτους 30 μέτρων σκάβουν οι Ένοπλες Δυνάμεις δίπλα στον ποταμό Έβρο. Η τά...

Από το tvxs.gr

Αντιαρματική τάφρο μήκους 120 χιλιομέτρων και πλάτους 30 μέτρων σκάβουν οι Ένοπλες Δυνάμεις δίπλα στον ποταμό Έβρο. Η τάφρος ξεκινάει από το χωριό Μαράσια και φτάνει στο χωριό Ν. Βύσσα, καλύπτοντας μία απόσταση 14.500 μέτρων σε μήκος.
Το έργο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 17%, σύμφωνα με διαπιστώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγου Φραγκούλη Φράγκου, ύστερα από επιθεώρηση που έκανε στην περιοχή. Παράλληλα, την περίοδο αυτή εκτελούνται εργασίες εκβάθυνσής της σε μήκος περίπου 4.000 μέτρων, από την περιοχή του χωριού Ν. Βύσσα μέχρι τον παραπόταμο του Εβρου και νοτιότερα, ενώ εργασίες διάνοιξης νέου τμήματος 2.500 μέτρων στη περιοχή ανατολικά του χωριού Αρδάνιο βρίσκονται σε εξέλιξη.
Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως η εντολή που έχει δοθεί είναι να...
 προχωρά το έργο «με τις μηχανές στο φουλ», καθώς «προσφέρει και σημαντικά οφέλη στην ακριτική περιοχή αφού θα συμβάλει στη δημιουργία υδροβιότοπων με παράλληλη χρησιμοποίηση των νερών των ποταμών Εβρου, Αρδα και Ερυθροπόταμου και των υπαρχόντων ταμιευτήρων. Παράλληλα θα αποτελέσει και εξαιρετικό αποστραγγιστικό σύστημα, για την προστασία της περιοχής από τις υπερχειλίσεις ποταμών».
«Η τάφρος στον Έβρο είναι παράλογη», δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα Pro Asyl, σύμφωνα με το Spiegel-Online. «Τέτοιες ενέργειες αυξάνουν το φόρο αίματος που πληρώνουν οι πρόσφυγες, όταν περνούν τα σύνορα». Η Ελλάδα εξοπλίζει εδώ και αρκετό καιρό τα σύνορά της: Ένας φράχτης από συρματόπλεγμα, ύψους 3 μέτρων με βάση από μπετόν και θερμικές κάμερες, έχει στόχο να ανακόψει το μεγάλο κύμα προσφύγων.
Η Ορεστιάδα, η ελληνική περιφερειακή μητρόπολη, είναι εκείνη η οποία πλήττεται περισσότερο από το κύμα των προσφύγων των προηγούμενων μηνών και ετών. Η αστυνομική διεύθυνση είναι αρμόδια για το νομό Έβρου και ως εκ τούτου και για τα σχεδόν 90 χιλιόμετρα από τα 210 συνολικά, που καθορίζουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν κολυμπώντας τον Έβρο και να φτάσουν στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην ΕΕ – αλλά χάνουν τη ζωή τους σ’ αυτή την προσπάθεια.
Ο αριθμός των μεταναστών, οι οποίοι επιλέγουν αυτή τη διαδρομή προς την Ευρώπη, αυξήθηκε ραγδαία τα προηγούμενα χρόνια. Κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων η ευρωπαϊκή υπηρεσία φύλαξης εξωτερικών συνόρων Frontex εντόπισε πέρσι περίπου 48.000 άτομα.
Συχνά όμως, δεν πρόκειται μόνο για παράνομους μετανάστες, αλλά και για πρόσφυγες, οι οποίοι προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τα παλαιστινιακά εδάφη – και προσπαθούν να ξεφύγουν από τη λαίλαπα του πολέμου. Από τότε που οι πρόσφυγες επιλέγουν, λόγω των αυστηρότερων ελέγχων στην Ισπανία και τη Γαλλία, να κινηθούν προς την Ανατολή, καταφτάνουν άνθρωποι και από τη βόρειο και ανατολική Αφρική.
Οι συνθήκες, υπό τις οποίες πρέπει να ζήσουν μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα, κρίθηκαν απάνθρωπες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τον Ιανουάριο. Οι δικαστές στο Στρασβούργο επέκριναν τις συνθήκες σύλληψης και διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο ως «απάνθρωπες και εξευτελιστικές». Η Γερμανία, η Ισλανδία, η Σουηδία, η Μεγάλη Βρετανία και η Νορβηγία σταμάτησαν έκτοτε την επαναπροώθηση των προσφύγων προς την Ελλάδα για ανθρωπιστικούς λόγους.
Εκπρόσωποι ανθρωπιστικών οργανώσεων επικρίνουν αυστηρά την κοινωνική κατάσταση των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, λέγοντας ότι"συνεχίζουν να είναι αναγκασμένοι να ζουν κατά το πλείστον στους δρόμους, επειδή οι αιτήσεις τους για χορήγηση ασύλου δεν γίνονται δεκτές".
Σύμφωνα με στοιχεία των Αρχών, πέρσι μόνο έφτασαν 128.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα. Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια ο συνολικός τους αριθμός ήταν 512.000.
Σημειώνεται πως η «συμβολή» της τάφρου και στην αποτροπή εισόδου μεταναστών φέρεται ότι δεν θα επηρεάσει τα σχέδια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την κατασκευή φράχτη στο νομό.

2 σχόλια

  1. Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι.
    Ας τους πάρουν τους λαθρομετανάστες και να τους περιθάλψουν με ανθρώπινες συνθήκες οι κύριοι γερμανοί σουηδοί και λοιποί φίλοι ευροπαίοι.
    Ακου μας κάνουν και παρατήρηση ότι οι συνθήκες στην ρημαγμένη Ελλάδα δεν είναι καταλληλες.
    Α σηχτήρ πουστηδες και υποκριτές ευρωΠΕΗ σας τους χαρίζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε φτιάξτε ένα ωραίο ναρκοπέδιο και αφήστε τους μη ρατσιστές να φωνάζουν. Βάλτε ότι ληγμένες νάρκες έχετε ή αν δεν θέλετε απλά ανακοινώστε κάτι τέτοιο και μην βάλετε. Μετά αν έχουν τα κότσια ας περάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση