GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τοξικές ουσίες σε ρούχα 14 εταιρειών εντόπισε η Greenpeace...

Από το tvxs.gr Ίχνη τοξικών ουσιών εντοπίστηκαν σε προϊόντα 14 μεγάλων εταιρειών παραγωγής ρούχων, σύμφωνα με την έκθεση « Dirty Laundry 2...

Από το tvxs.gr
Ίχνη τοξικών ουσιών εντοπίστηκαν σε προϊόντα 14 μεγάλων εταιρειών παραγωγής ρούχων, σύμφωνα με την έκθεση «Dirty Laundry 2» της Greenpeace. Συγκεκριμένα η Οργάνωση αγόρασε σε 18 διαφορετικές χώρες δείγματα ρούχων των εν λόγω εταιρειών, τα οποία παράγονται στην Κίνα, το Βιετνάμ, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες και προχώρησε σε διαδικασία ελέγχων.
Κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, σύμφωνα με τη Greenpeace
στα 2/3 των ενδυμάτων εντοπίστηκαν αιθοξυλεστέρες της νονυφαινόλης (ΝΡΕ)
, δηλαδή χημικά προϊόντα που...
συχνά χρησιμοποιούνται ως απορρυπαντικά στη βιομηχανία και στην παραγωγή υφασμάτων, συνθετικών και μη. Όταν αποσυντίθενται, παράγεται νονυφαινόλη, ένα ιδιαίτερα τοξικό υποπροϊόν.
«Η νονυφαινόλη προκαλεί ορμονικές διαταραχές» υπογράμμισε εκπρόσωπος της Greenpeace κατά την παρουσίαση της έκθεσης Dirty Laundry 2, υποστηρίζοντας ότι η ουσία μπορεί να μολύνει την τροφική αλυσίδα ενώ όταν βρεθεί εντός του οργανισμού μπορεί να αποτελέσει απειλή για τη γονιμότητα αλλά και την ανάπτυξη.
«Δεν είναι απειλή μόνο για τις αναπτυσσόμενες χώρες στις οποίες κατασκευάζονται τα υφάσματα, αλλά και στις χώρες που πωλούνται τα ρούχα αυτά λόγω των μεγάλων ποσοτήτων ΝΡΕ που διαρρέουν όταν πλένονται τα συγκεκριμένα ρούχα», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της οργάνωσης.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η Greenpeace δημοσιοποίησε έκθεση με τίτλο «Dirty Laundry» σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας μεγάλες εταιρείες ενδυμάτων και υποδημάτων μολύνουν τα νερά των ποταμών στην Κίνα με χημικά απόβλητα. Η εκπρόσωπος της οργάνωσης υποστήριξε ότι μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, οι εταιρείες Puma και Nike δεσμεύτηκαν να αποκλείσουν κάθε χημική τοξική ουσία από την παραγωγική τους διαδικασία εως το 2020, ενώ αντίθετα η Adidas δεν δέχτηκε να δεσμευτεί για μια ανάλογη πρακτική.

2 σχόλια

  1. Εφόσον η παραγωγή των ρούχων στη Κινα , εξάγεται σε Αμερική και Ευρώπη κυρίως , γιατί δεν χρησιμοποιούν υλικά βαφής και επεξεργασίας υφασμάτων , με βάση τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας ????
    Υπάρχει μεγάλη – τεράστια διαφορά τιμής για χρήση μη τοξικών υλικών ????
    Μήπως κρύβονται εμπορικά συμφέροντα ???? Γιατί δεν ελέγχονται τα ρούχα για τοξικές ουσίες κατά την εισαγωγή τους στην Ευρώπη και Αμερική ???
    Αν δεν μπορούν ,ας φτιάχνουν τα ρουχα στην Ευρώπη και την Αμερική , όπου ισχύουν αυστηρές προδιαγραφές , αλλά και μεγαλυτερο κόστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπα τίποτα από ότι σκεφτόσαστε , η καλή οργάνωση greanpeace δεν πήρε το κατιτίς της και κάνει κορδελάκια ,
    όχι ότι δεν είναι λογικοφανείς οι απόψεις σας , αλλά τα λεφτά είναι πολλά Άρη (μπορώ να σε λέω Άρη;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση