GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λουκέτο σε 140 εμπορικά καταστήματα του ΟΤΕ...

Της Άντζελας Πεϊτση Σε κλείσιμο–αστραπή , 140 εμπορικών καταστημάτων του ΟΤΕ, αποφάσισε να προχωρήσει η διοίκηση του Οργανισμού. Μοναδι...

Της Άντζελας Πεϊτση
Σε κλείσιμο–αστραπή, 140 εμπορικών καταστημάτων του ΟΤΕ, αποφάσισε να προχωρήσει η διοίκηση του Οργανισμού. Μοναδικός λόγος, δεν είναι άλλος – από τη γνωστή καραμέλα των ημερών – η μείωση του κόστους δαπανών.  
Έτσι, στο εξής, θα λειτουργεί ένα υποκατάστημα σε κάθε νομό, εκτός από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Οι οποίες βέβαια – όπως αποφάσισαν οι διοικούντες- δε θα μείνουν «ανέγγιχτες», καθώς και στις...
δύο μεγαλουπόλεις, θα κλείσουν «εκείνα» τα υποκαταστήματα που δεν χρειάζονται.
Τα αναπάντητα ερωτηματικά είναι πολλά.
Α) Πού είναι ο κοινωνικός χαρακτήρας του ΟΤΕ;
Β) Γιατί διατηρείται το πάγιο;
Γ) Ποια η τύχη του ανθρώπινου δυναμικού;
Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η νέα διοίκηση δίνοντας βαρύτητα στα νούμερα και όχι στους εργαζομένους, κλείνει 140 καταστήματα χωρίς σχέδιο πρόβλεψης και αποκατάστασης των περίπου 400 εργαζομένων σε αυτά.
Μέλη της Ομοσπονδίας εργαζομένων ΟΤΕ, ενδεικτικά αναφέρουν: «Ελλοχεύει πλέον ο κίνδυνος, εργαζόμενος που υπηρετεί στη Μήλο να πρέπει να πάει στην Αθήνα. Υπάλληλος που δουλεύει στο Ροδολίβος να πρέπει να πάει Σέρρες ή Κιλκίς κ.ο.κ»
Χθες πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, συνέντευξη τύπου από τον Πανελληνίου Σύλλογο Εργαζομένων στον Εμπορικό Τομέα (ΠΑΣΕ –ΟΤΕ), τη συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Ομοσπονδίας Εργαζομένων. Το θέμα επικεντρώθηκε αποκλειστικά και μόνο στα οικονομοτεχνικά ζητήματα, που αναμένεται να προκύψουν από το κλείσιμο των καταστημάτων, χωρίς –δυστυχώς- την παραμικρή αναφορά στις «τύχες» του ανθρώπινου δυναμικού.
Το σημείο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, όταν πλέον τα επίσημα ποσοστά της ανεργίας, ξεπερνούν το 15%.
«Πλάτη» στη διοίκηση ΟΤΕ από πράσινους συνδικαλιστές και τη Διοίκηση Μπουτάρη
Οι μόνοι που διερωτήθηκαν για το καίριο θέμα των εργαζομένων ήταν οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς η πλειοψηφία των συνδικαλιστών τόσο στην ΟΜΕ – ΟΤΕ όσο και στον ΠΑΣΕ – ΟΤΕ, ανήκει στην ΠΑΣΚΕ.
Ο μεγάλος απών ήταν ο δήμος Θεσσαλονίκης, τη στιγμή μάλιστα, που το πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη είναι ίσως και από τα μεγαλύτερα σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς η νέα διοίκηση του ΟΤΕ έχει ήδη κλείσει την υπηρεσία του call center δηλαδή τις πληροφορίες του ΟΤΕ ,τις οποίες τις μεταβιβάζει σε θυγατρική εταιρία.
Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις των εργαζομένων τόσα χρόνια ο ΟΤΕ στην Θεσσαλονίκη παρουσίαζε το κοινωνικό του πρόσωπο στην πόλη. Απασχολούσε στα call center φοιτητές της πόλης ενισχύοντας τους οικονομικά, κατά την διάρκεια των σπουδών. Σήμερα αυτή η υπηρεσία έκλεισε.
Ακόμη όμως και σε αυτό το θέμα τόσο η «πράσινη» ΟΜΕ ΟΤΕ και ο «πράσινος» ΠΑΣΕ ΟΤΕ ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνον με το χάσιμο εσόδων της επιχείρησης και όχι των εργαζομένων σε αυτά, ή το κοινωνικό πρόσωπο του ΟΤΕ.

6 σχόλια

  1. Kala plaka kaneis? Poio koinwniko proswpo? Apla voleve ta vysmata twn ekastote dioikisewn o OTE, kai gi auto eprepe na anoiksei kai katastima se kathe xwrio...

    Oi sundikalistes tis PASE/OTE de dikaiountai oute na diamartirontai, oute na zitoun dialogo. To mono pou prepei na kanoune einai na doulepsoun mexri ta 65-67, me mistho idiotikou tomea pou na antapokrinete sta 'prosonta' tous (kai den ennow poion mparmpa exoun stin koroni), ki ama de tous aresei na pane spiti tous.

    Arketa mas ksezoumisane ta lamogia kai ta vismata, anagkastika na kseniteytw gia na ksefygw ap tin sapila...

    Kairos itane n arxisei to ksekatharisma, mprabo kai eyge sti dioikisi tou OTE!

    Spartiatis sto Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντζελα, είσαι εντελώς ΗΛΙΘΙΑ κορίτσι μου; Οι επιχειρήσεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ!!!!!! Αν θέλεις σε κάθε χωριό να διατηρείς "εργαζόμενους", να τους πληρώνεις από την τσέπη ΣΟΥ! Και προσπάθησε επιτέλους να απαλλαγείς από τον αποκρουστικό αριστερισμό σου. Ίσως κάποιο κέντρο απεξάρτησης από τον Μαρξισμό, σαν αυτά που θα δημιουργήσουμε για όλους εσάς, να σε βοηθήσει, διότι αυτό που έχεις σαν ιδεολογία είναι απολύτως νοσηρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτός τόπου και χρόνου οι κρατικοδίαιτοι γιά μία ακόμη φορά.

    Άντζελα άν χρειαζόσουν δύο υπαλλήλους στην επιχείρηση σου,θα προσελάμβανες,και άρα θα πλήρωνες,δεκαπέντε?

    Και άντε κάποτε οι δουλειές πήγαιναν καλά και χρειαζόσουν δεκαπέντε υπαλλήλους,αν η δουλειά έπεφτε και χρειαζόσουν δύο,
    ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΑΝΤΖΕΛΑ?

    ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ ΔΙΧΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ?

    ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΤΙ ΖΗΤΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΓΡΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ?

    ΦΤΑΝΕΙ,ΩΣ ΕΔΩ,ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ...

    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "ΓΝΩΣΤΗ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2008"!!

    "Στο φως επιστολές Δούκα προς Καραμανλή για το χρέος και την αδυναμία δανεισμού"!!

    "Ο Π.Δούκας και ο Γ.Αλογοσκούφης είχαν από το καλοκαίρι του 2008 υποστηρίξει τη λήψη σκληρών μέτρων, ωστόσο, οι πολιτικές εκείνες είχαν απορριφθεί από το Μαξίμου (ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΓΑΡ)"!!

    "Στις επιστολές του ο κ. Δούκας προειδοποιούσε για τη διόγκωση των ελλειμμάτων και τον κίνδυνο η χώρα να μην μπορέσει να βγει στις αγορές να δανειστεί."

    "Αναλυτικά, σε επιστολή του τον Οκτώβριο του 2008 τόνισε ότι το Δημόσιο θα χρειαστεί να δανειστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες, ποσό που τελικά ανήλθε στα 48 δισ. ευρώ για το 2009, σημειώνοντας: «Αυτό απαιτεί την απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών»."

    ...ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΗΤΑΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ...

    ...ΓΑΡΔΟΥΜΠΑ ΚΑΙ PLAYSTATION!!!

    Α, ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΦΑΥΛΟΙ ΔΕΞΙΟΙ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ, ΠΑΛΙΟΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χα.._______________________________
    Το όλον ΠΑΣΟΚ ζει και βασιλεύει
    και άς το ΔΝΤ να κουρεύεται:
    Αναβάλλονται οι συγχωνεύσεις οργανισμών......

    Αναβάλλεται για περίοδο εννέα μηνών η ανακοίνωση του οριστικού σχεδίου της κυβέρνησης για το μέλλον των πολυπρόσωπων οργανισμών.

    Αχχχχχ.. __________________________
    "Αργυρό μετάλλιο" στην ανεργία...
    Η Ελλάδα 2η στην ανεργία στην Ε.Ε
    Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η χώρα μας έχει την 2η μεγαλύτερη ανεργία, μετά την Ισπανία, στους νέους κάτω των 25 και στις γυναίκες, με 38,5 και 18,6 % αντίστοιχα.
    Διευκρινίζεται ότι η Ελλάδα δεν έχει δώσει στατιστικά για τον Μάιο και Ιούνιο 2011, με αποτέλεσμα τα πιο πάνω στατιστικά να μην είναι απολύτως ακριβή...

    Σίγουρα θα είναι πιο πάνω η ανεργία.
    Ας αναφωνήσουμε ..ΠαΣΟΚ ολε !!!
    ΟΛΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε φίλε
    1 Αυγ 2011 6:44:00 μ.μ.

    Δεν το καταλαβαίνεις ότι με το αδιάκοπο copy - paste έχεις γίνει γραφικός και κουραστικός?

    Και είσαι και διαρκώς εκτός θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση