GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ύφεση στην Ελλάδα και το 2012...

Από το tvxs.gr Ύφεση στην Ελλάδα και το 2012 , για 4η συνεχή χρόνια, «βλέπει» η Wall Street Journal, επικαλούμενη εκτιμήσεις αναλυ...

Από το tvxs.gr

Ύφεση στην Ελλάδα και το 2012, για 4η συνεχή χρόνια, «βλέπει» η Wall Street Journal, επικαλούμενη εκτιμήσεις αναλυτών. Την ίδια ώρα, η Morgan Stanley εκτιμά πως Ευρώπη και ΗΠΑ βρίσκονται επικίνδυνα κοντά στην ύφεση.
Όπως αναφέρει η αστυνομία, υπάρχουν αναλυτές που διαφωνούν με τις κυβερνητικές προβλέψεις για ανάκαμψη της οικονομίας το 2012 και περαιτέρω υποχώρηση του δημοσιονομικού ελλείμματος και...
εκτιμούν πως η χώρα θα παρουσιάσει αρνητική ανάπτυξη και το επόμενο έτος. «Εν μέσω βύθισης της καταναλωτικής ζήτησης, εξασθένησης των παγκόσμιων προοπτικών ανάπτυξης και των νέων μέτρων λιτότητας, η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 2% ή περισσότερο το 2012, μετά από συρρίκνωση 4,5% το 2010 και μια αναμενόμενη κάμψη 3,9% εφέτος», εκτιμούν.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι εκτιμήσεις αυτές εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΔΝΤ το οποίο στηρίζεται στην παραδοχή ότι η «ετοιμοθάνατη» οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2012 μετά από επίπονες δημοσιονομικές και οικονομικές αλλαγές.
«Η επιδείνωση των προβλέψεων θα μπορούσε να επικεντρώσει εκ νέου την προσοχή της αγοράς στην Ελλάδα», γράφει η Wall Street Journal και τονίζει ότι μια μεγαλύτερη ύφεση θα πλήξει τις προσπάθειες της Ελλάδας για την μείωση του ελλείμματος, ενώ και ο λόγος του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ θα επιδεινωθεί περαιτέρω.
Αλλά και κυβερνητικοί κύκλοι αμφιβάλλουν για την ανάπτυξη, αναφέρει η εφημερίδα και επικαλείται ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο ο οποίος παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση θα μπορούσε να αναθεωρήσει την πρόβλεψή για την ανάπτυξη το φθινόπωρο, όταν θα καταρτίσει τον προϋπολογισμό για το επόμενο έτος, εκτιμώντας ύφεση της τάξης του 2% για το 2012.
Την ίδια ώρα, η Morgan Stanley αναθεωρεί τις προβλέψεις της για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2011, επικαλούμενη την «ανεπαρκή» απάντηση στην κρίση χρέους της Ευρώπης, την εξασθένηση της εμπιστοσύνης και την προοπτική της δημοσιονομικής λιτότητας.
Σε έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα, Πέμπτη, η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι η παγκόσμια οικονομία θα επεκταθεί το 2011 με ρυθμό 3,9%, έναντι 4,2% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη. Για το 2012 η Morgan Stanley προβλέπει ανάπτυξη 3,8%, έναντι αρχικής εκτίμησης 4,5%.
Οι αναλυτές της τράπεζας σημειώνουν πως οι ΗΠΑ και η Ευρώπη είναι «επικίνδυνα κοντά» στην ύφεση και σημειώνουν πως τα πρόσφατα λάθη πολιτικής, η ιδιαίτερα αργή και ανεπαρκής αντίδραση της Ευρώπης στην κρίση χρέους κρίση και το «δράμα» γύρω από την άρση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ, έχουν βαρύνει στις χρηματοπιστωτικές αγορές και έχουν διαβρώσει την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και των καταναλωτών.

4 σχόλια

  1. ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ-ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ. ΚΛΕΙΣΤΟ... ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΕ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΜΑΥΡΑ... ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΠΑΞΙΑ ΟΙ ΤΑΡΙΦΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΑΛΗΚΕΡΗΔΕΣ ΜΕ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΜΑΥΡΑ... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ... ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙδικο δικαστηριο τωρα, για τον πρασινο θιασο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλη μια παγκόσμια πρωτιά για τους Έλληνες

    Ήμασταν στο 87%...
    τόσοι Έλληνες δηλώνουν ότι κάνουν σεξ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα

    Τώρα βέβαια έχουμε πάει στο 100% κάθε μέρα, μιας και μας περιποιείται καλά ο ΓΑΠ καθημερινά...

    Θαλαμος αεριων η μονη λυση
    για την πρασινη συμμορια,
    σε ζωντανη Πανελλαδικη μεταδοση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην Κρήτη πάλι διακοπές..ο πρωθυπουργός ...

    ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΣΘΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
    Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ.

    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΙΧΝΟΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ
    ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ.
    ΜΕ ΠΟΙΑ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ.

    Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ Η ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΕΜΜΑ
    ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ.

    ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΥΘΙΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.


    Το κτήνος ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟ βρίσκεται σε σεξουαλικό οργασμό ΑΠΟ ΠΙΣΩ..μέσα στο νερό ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση