GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η διατήρηση του δημοσιοϋπαλληλικού κράτους κοστίζει 23%...

Από το  tyxaios.blogspot.com ...των εισοδημάτων των πολιτών; Διότι αυτό αποφάσισε το σοφό μας κράτος υπό την εξουσία της ακόμη σοφ...

Από το tyxaios.blogspot.com
...των εισοδημάτων των πολιτών; Διότι αυτό αποφάσισε το σοφό μας κράτος υπό την εξουσία της ακόμη σοφότερης Κυβέρνησής μας και υπό τις ευλογίες της σοφολογιότατης Αντιπολιτεύσεως.Το πολιτικο-οικονομικό παίγνιο είναι πλέον ξεκάθαρο: το πολιτικό σύστημα αρνείται να απομακρυνθεί από πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στο γκρεμό, διορίζοντας απερίσκεπτα και διογκώνοντας ανεξέλεγκτα το δημόσιο τομέα, επιβαρύνοντας τα υπολλείμματα του εισοδήματος του ιδιωτικού τομέα. Απλό, ξεκάθαρο, κατανοητό.
Επιπλέον, είναι απολύτως ορατή η...
άρνηση του πολιτικού συστήματος να απεμπολήσει την επιρροή του από τις ΔΕΚΟ, αποσύροντας τη συμμετοχή του από αυτές και μαζί τα χρήματα των αγρίως φορολογουμένων πολιτών και επιχειρήσεων. Δυστυχώς η στάση αυτή, βρίσκει σύμφωνους τόσο τους κομματικούς φορείς του συνόλου του πολιτικού φάσματος αλλά και ένα μέρος της κοινωνίας που προσδοκά οφέλη από την όλη κατάσταση.
Το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από αυτό που υποψιαζόμασταν, καθημερινά διαπιστώνουμε και οσονούπω θα υποστούμε σε μεγάλη κλίμακα τις συνέπειες. Ο δρόμος που επελέγη, ερήμην του παραγωγικού κομματιού της κοινωνίας, οδηγεί σε συρρίκνωση, αποδεκτή ως φαίνεται από τους ιθύνοντες, προκειμένου να μη χαθεί ή να περιοριστεί στο απολύτως απαραίτητο όριο η πολιτική και κομματική επιρροή ώστε να αποτελέσει τη βάση για τη στήριξη του πολιτικού συστήματος την "επόμενη μέρα" της κρίσης.
Η "άτυπη συμφωνία" πολιτικού συστήματος και μερίδας της κοινωνίας εντοπιζόμενη στον ευρύτερο δημόσιο τομέα- για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους - συνίσταται στο εξής απλό: Δεχτείτε περιορισμούς στο εισόδημά σας, το κράτος θα ρίξει το βάρος της επιβάρυνσης στο σύνολο του παραγωγικού ιστού, προκειμένου να μην εξαναγκαστεί σε απολύσεις, κλείσιμο οργανισμών και πλήρη πώληση ΔΕΚΟ και με την πρώτη ευκαιρία θα γίνει προσπάθεια αντιστάθμισης των περικοπών. Με λίγα λόγια, καλύτερα - λένε κράτος, πολιτικό σύστημα και υπάλληλοι - να παίρνετε 600ευρώ μισθό διατηρώντας τη μονιμότητά σας και το πολιτικό σύστημα την επιρροή του, παρά να απολυθούν υπάλληλοι, να κλείσουν οργανισμοί και να αποσυμπιεστεί η πραγματική οικονομία. Σημειώστε ότι ακριβώς την ίδια πρακτική ακολουθεί και σε μια σειρά επαγγελμάτων - κατ' όνομα ελεύθερων - τα οποία απολαμβάνουν της ακριβής για εμάς κρατικής προστασίας.
Ωστόσο, η συρρίκνωση ή η ύφεση προς την οποία μας οδηγεί αυτή η τακτική είναι πρωτόγνωρη και μη διαχειρίσιμη με τα διατιθέμενα εργαλεία πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά. Δυστυχώς το πολιτικό μας σύστημα δεν έχει αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται και συνεπώς δεν είναι σε θέση να σχεδιάσει και να εκτελέσει ένα βιώσιμο σχέδιο διαχείρισης της κρίσης. Ομοίως, αδυνατεί να "ενημερώσει" και την κοινωνία για τις συνέπειες αυτής της επιλογής. Απλώς την εφαρμόζει - συνειδητά και από επιλογή, όχι από Τροϊκανή επιταγή - παρασύροντας μαζί του και τα ελάχιστα παραγωγικά ψήγματα προς την δίνη της κρίσης.
Μοναδική ελπίδα για τον παραγωγικό ιστό, οι αγορές και η πίεση που ασκούν σε πολιτικούς και ανθιστάμενες κρατικοδίαιτες κοινωνικές ομάδες. Ίσως, για άλλη μια φορά, η ελεύθερη αγορά σε άλλη μεγαλύτερη κλίμακα αυτή τη φορά, διαμορφώσει εκείνες τις συνθήκες και μαζί την απαραίτητη δυναμική ώστε να γκρεμιστούν τα Τείχη και αρθεί το νέο "Σιδηρούν Παραπέτασμα" πίσω από το οποίο μικρόνοες πολιτικοί συμπράτοντας με ιδιοτελείς κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές κρατούν ομήρους και φορολογικούς σκλάβους χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις.
Τα καλύτερα έρχονται από Σεπτέμβρη, οπότε και θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα εφόσον θα έχουν περάσει από το "καμίνι" του Αυγούστου η Παγκόσμια και η Ελληνική Οικονομία.
Καλό καλοκαίρι!

8 σχόλια

  1. ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ. ΑΦΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΡΘΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΜΟΥΡΗ... ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΑΜΑΕΙ ΠΟΥΤΑΝΑΚΙΑ, ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ. ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ (ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙΣ). ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ. ΚΟΜΠΛΕΞΟΓΥΦΤΟΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ, ΔΗΜΟΤΙΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΙ, ΣΟΦΕΡΑΤΖΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΩΝ, ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΜΟΜΑΤΣΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ. ΑΦΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΡΘΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΜΟΥΡΗ... ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΑΜΑΕΙ ΠΟΥΤΑΝΑΚΙΑ, ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ. ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ (ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙΣ). ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ. ΚΟΜΠΛΕΞΟΓΥΦΤΟΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ, ΔΗΜΟΤΙΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΙ, ΣΟΦΕΡΑΤΖΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΩΝ, ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πότε επι τέλους θα ισχύσουν τα ίδια κριτήρια και στο δημόσιο τομέα , με αυτά που ισχύουν στον ιδιωτικό ; Γιατί να μην παίρνει και ο δημόσιος τον ίδιο μισθό με τον ιδιωτικό υπάλληλο και να απολύεται όταν δεν χρειάζεται ;
    Τι φταίει ο ιδιωτικός τομέας να διαλυθεί και να πληρώνει τα σπασμένα για να παίρνουν οι μερικοί δημόσιοι υπάλληλοι επίδομα μεταφοράς φακέλου , έγκαιρης προσέλευσης , πλυσίματος χεριών , προθέρμανσης μηχανής κ.λ.π . ?????
    Γιατί να υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που να σκοτώνονται στη δουλειά και άλλοι να σκοτώνουν μύγες ???
    Γιατί δεν έχουν καταργηθεί δημόσιοι οργανισμοί , και να πληρώνονται αργόμισθοι από τους φόρους μας και εμείς όλοι οι κοινοί θνητοί να μη φορολογούμαστε μόνο για τον αέρα που αναπνέουμε?? .
    Γιατί τα ΜΜΕ προβάλουν πολύ το ότι ίσως απολυθούν και μερικοί δημόσιοι που δεν χρειάζονται και απλώς αναφέρουν ότι οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα ξεπέρασαν το ένα εκατομύριο ????
    Ο Γιωργάκης ακόμη δεν βρήκε τα λεφτά που υπάρχουν , όπως έλεγε και το πρώτο μέλημα του , ήταν η απόδοση ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες . Όταν το ΑΕΠ δεν φτάνει για τους Ελληνες , δεν θα είναι παράξενο αν ξεσπάσουν ρατσιστικά επεισόδια σε βάρος των λαθρομεταναστών .
    Επιτέλους ήλθε η ώρα να καταργηθούν οι κομματικοί στρατοί του δημοσίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (απο εκει ξεκινανε ολα τα στραβα μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ούτε ένα ώριμο έργο δεν έχει να εντάξει στο ΕΣΠΑ ο Χρυσοχοΐδης! Καταρρέει πριν ξεκινήσει το περίφημο σχέδιο Μάρσαλ.......

    Η μόνη σωτηρία μας έτσι που μας κατάντησαν και προκειμένου να επιβιώσει ο κόσμος, είναι η έλευση των ξένων επιτρόπων μιας και οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκαν ανίκανοι... διαβάστε κατάσταση κράτους να φρίξετε:

    - Οι περιφέρειες τα πάνε πολύ καλύτερα απ' τα υπουργεία των ΠΑΣΟΚων στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ: 27% απορροφητικότητα εμφανίζουν τα περιφερειακά προγράμματα που εκτελούν οι περιφέρειες και μόνο 19% τα τομεακά που εκτελούν τα υπουργεία!

    - Τον Ιούλιο του 2009 η Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων ενέκρινε δάνειο 2 δις για έργα: Μέχρι τέλους του 2010 δεν είχαν εισπράξει ούτε ένα ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εισπράξει μόνο το 0,5 δις

    - Χρυσοχοΐδης: Δεν έχει ούτε ένα (1) ώριμο έργο να εντάξει στο ΕΣΠΑ και τρέχει τους περιφερειάρχες... εκτός αυτού ανήγγειλε για πολλοστή φορά τις ίδιες διοικητικές μεταρρυθμίσεις!

    - Διαμαντοπούλου: το πρόγραμμα «εκπαίδευση και διά βίου μάθηση» έχει απορρόφηση 14,9%

    - Μπιρμπίλη: το πρόγραμμα για το περιβάλλον έχει απορρόφηση 9%

    - Ραγκούσης-Νταλάρας: το φιλόδοξο πρόγραμμα «διοικητική μεταρρύθμιση» έχει απορρόφηση μόλις 7,65%!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ.
    ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ.
    ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΠΙΠΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟ.
    ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.
    ΟΠΟΤΕ ΦΑΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΩΡΑ.
    Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ.
    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ 300 ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
    ΑΠΛΑ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕ GUEST STAR ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΕΤΑΜΕΝΟ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΟ ΚΟΛΟΓΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αλλο ενα λαικιστικο αρθρο που χρησιμοποιει την λέξη διογκωμενο δημοσιο χωρις φυσικα να αναφερει ποσοι πρεπει να είναι? οι υπερισσοτερες υπηρεσιες ειναι υποστελεχωμενες με απωτερο σχεδιο βεβαια να δοθουν ολα στους ιδιωτες. Μονο που οπου μπαινουν ιδιωτες οι τιμές καινε και οι λαμογιες με τους καρχαριες πανε συννεφο...αλλά τα προβατακια τοσο σκεφτονται τοσα λενε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ -ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ? Η ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΙΝΑ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕ? ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση