GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να μην ισχύσει ο ΦΠΑ 23% στην εστίαση ζητούν (και) οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ...

Δύσκολο αναμένεται να είναι το επόμενο δίμηνο για την πορεία της οικονομίας σύμφωνα με τα όσα είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως αναφέρουν πλ...

Δύσκολο αναμένεται να είναι το επόμενο δίμηνο για την πορεία της οικονομίας σύμφωνα με τα όσα είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως αναφέρουν πληροφορίες, στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίασε το απόγευμα, στα γραφεία της Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος, στη Βουλή.
Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, απέδωσε τις δυσκολίες στη συνεχιζόμενη ύφεση αλλά άφησε να...
διαφανεί συγκρατημένη αισιοδοξία, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία ορισμένων δεικτών.
Κατά τις ίδιες κοινοβουλευτικές πηγές του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα του χρονοδιαγράμματος και των στόχων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, λόγω της ύφεσης που επικρατεί στην ελληνική οικονομία.
Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι πρόκειται να στείλει τις επόμενες μέρες επιστολή στους Ευρωπαίους ομολόγους του, κατόπιν συνεννόησης με το Eurogroup, ζητώντας τους να επικυρωθεί το συντομότερο από τα εθνικά τους κοινοβούλια η συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Ανέφερε ότι η κύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο αναμένεται να γίνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.
Ο υπουργός Οικονομικών υπεραμύνθηκε της διαπραγμάτευσης με την Φινλανδία καθώς το επιβάλλουν οι αποφάσεις της Ε.Ε και χαρακτήρισε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανήθικη τη στάση της ΝΔ καθώς, όπως φέρεται να είπε, ο κ. Σαμαράς γνώριζε την στάση των Φινλανδών αφού είχε συζητήσει μαζί τους προ μηνών, όταν οι τελευταίοι ήταν ακόμη αντιπολίτευση.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε προβληματισμένος σε ότι αφορά την ιδιωτικοποίηση άμεσα, εισηγμένων στο Χρηματιστήριο κρατικών επιχειρήσεων, επειδή ο δείκτης τους είναι ιδιαίτερα χαμηλός.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τόσο η Βάσω Παπανδρέου όσο και άλλοι βουλευτές ζήτησαν από τον κ. Βενιζέλο να μην προχωρήσει στην αύξηση του ΦΠΑ κατά 23% στην εστίαση και εκείνος δεσμεύτηκε να ξαναδεί τους φορολογικούς συντελεστές στη διάρκεια κατάρτισης του Εθνικού Φορολογικού Σχεδίου.
Η κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε τον προβληματισμό αν θα προχωρήσει η εφαρμογή της απόφασης της Ε.Ε στις 21ης Ιουλίου, επικαλούμενη την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας ότι δανείζεται με σχεδόν 7% και θα δανείζει την Ελλάδα με 3,5%.
Πηγή: ΑΠΕ

5 σχόλια

  1. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΙΑ ΠΑ$$ΟΚ.
    & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ-ΧΟΝΤΡΟΥ

    Για όσους έχουν μπερδευτεί με τον ΦΠΑ στις ταβέρνες και τα οβελιστήρια τους ενημερώνουμε :

    Υπηρεσίες εστίασης στον υψηλό συντελεστή 23%, αλλά με «αστερίσκους»:
    * 13% αν είσαι σε μεγάλο ξενοδοχείο και φοράς «βραχιολάκι».
    * 33% σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο και φοράς χειροπέδες (τα βίτσια πληρώνονται)...
    * 3% αν φοράς λουρί και σε σέρνουν.

    * Αν φέρεις μαστίγιο προβλέπεται απαλλαγή του αναλογούντος ΦΠΑ.

    * Αν κυκλοφορείς με τυφέκιο και φυσεκλίκια περασμένα χιαστί στο στήθος, δεν πληρώνεις ούτε το καθαρό ποσό, γιατί δεν θα τολμήσει κανείς να στο ζητήσει.


    Να ζήσουν οι ξένοι tour operator.
    Οι Έλληνες ας ζήσουν αλλού.

    Ο ΜΠΕΝΥ ΧΙΛ...ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάρχει ήδη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και
    ΝΔ στη χώρα.
    Το δείχνει και στους πιο δύσπιστους
    η συμφωνία τους για την Ανώτατη
    εκπαίδευση.
    Η πρασινογάλαζη συγκυβέρνηση είναι
    βασική απαίτηση των δανειστών.
    Κι όσο το πράγμα ζορίζει,τόσο θα
    κερδίζει έδαφος η 'συναίνεση'.
    Τα υπόλοιπα τα δήθεν αντιμνημονιακά
    της ΝΔ δεν πείθουν κανένα.
    Άλλωστε το μόνο για το οποίο κάνει
    σοβαρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ είναι το
    ότι δεν ξεπουλάει γρήγορα τη χώρα.
    Μνημονιακή Πρασινογάλαζη Συγκυβέρνηση.
    Σε αυτήν ποντάρουν οι δανειστές για να ισοπεδώσουνε το λαό.
    Και αυτήν απαιτούν.
    Ο λαός πλέον,και συγχωρέστε μου την
    έκφραση,πρέπει να είναι πολύ μα πολύ μαλάκας για να ξαναψηφίσει τους πρασινογάλαζους εκτελεστές του.Που εκτός από εκτελεστές είναι
    πλέον και αδίστακτοι,γιατί η εποχή
    δεν σηκώνει...μαλθακές στάσεις.
    Σε αυτό τον ολοκληρωτικό πόλεμο
    ενάντια στο λαό,μία είναι η απάντηση:απεμπλοκή εδώ και τώρα από το δικομματισμό και τις παραφυάδες του,γύρισμα της πλάτης
    στους εκτελεστές του λαού και των
    ονείρων του,λαϊκό μέτωπο με το ΚΚΕ
    και όσους άλλους σε κοινωνικό και
    πολιτικό επίπεδο θελήσουνε στ'αλήθεια να βαδίσουνε το δρόμο της ανατροπής.
    Μόνο έτσι,μπορεί κάτι να σωθεί.
    Αλλιώς η πορεία του λαού είναι προδιαγεγραμμένη για τα επόμενα 20χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ..ΣΟΥ


    ΑΝΙΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μια ελπιδα για δουλεια σαν σερβιτοροι και ντελιβερυ εχουμε να τα κλεισαουνε και αυτα θελουνε ε αι να πατε στο διαολο σιχαμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φορείς και κοινωνία επισημαίνουν καθημερινά ότι η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσεις στο 23% τον ΦΠΑ στα είδη εστίασης θα έχει τεράστιες αρνητικές συνέπειες στην οικονομία, τον τουρισμό, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την απασχόληση. Θα προκαλέσει χιλιάδες νέα «λουκέτα», ακόμη περισσότερους ανέργους, θα μειώσει τα δημόσια έσοδα, θα ενισχύσει την παραοικονομία.
    Έστω και τώρα η κυβέρνηση μπορεί να παραδειγματιστεί από τα παραδείγματα άλλων χωρών, όπως η Ιρλανδία και η Γαλλία όπου η μείωση του ΦΠΑ αύξησε τόσο την απασχόληση όσο και τα δημόσια έσοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση