GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέρες του ’36 (4η Αυγούστου)...

Του Θανάση Νικολαΐδη ΜΕ τα προβλήματα τριγύρω , ξεχάσαμε και ξεχαστήκαμε. Κάτω απ’ τις…ρόδες του ταξί και με τη ματιά της τρόικας πάνω σο...

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΜΕ τα προβλήματα τριγύρω
, ξεχάσαμε και ξεχαστήκαμε. Κάτω απ’ τις…ρόδες του ταξί και με τη ματιά της τρόικας πάνω σου, δεν μπορείς να βλέπεις πίσω μακριά. Κι αν κάτι από δικτατορίες πας να δεις, θυμάσαι την πιο πρόσφατη. Τους «επαναστάτες» του ’67 και τα έργα τους. Παραπέρα τι; Μια μεταξική δικτατορία σαν τις άλλες, που όμως έπιασε και ρίζωσε, γιατί δεν ήταν σαν τις άλλες-ψωμοτύρι των πραξικοπηματιών της δεκαετίας του ’20 και του ’30.
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ με δράση στους Βαλκανικούς ο Ι. Μεταξάς, παλατιανός μέχρι το κόκαλο ο «Γιαννάκης» (έτσι τον έλεγε η Σοφία του Κωνσταντίνου και αδερφή του Κάιζερ) και γερμανοθρεμμένος, είχε παρελθόν και μέλλον. Στην Ελλάδα της 10/ετίας του ’30 με τον απόηχο της προηγούμενης, τραγικής όσο η Μικρασιατική τραγωδία, και με τους «εθνοσωτήρες» να...
 περιμένουν τη σειρά τους για πραξικόπημα. Είχε ο καθένας τους λόγους του να βγάλει τον στρατό απ’ τους στρατώνες, αλλά στο βάθος…αντικομουνισμός. Ένα κίνητρο διαρκείας που φτάνει στους απριλιανούς, αφού αγγίξει τους μεταξικούς του Μανιαδάκη και του ρετσινόλαδου.
ΗΡΘΕ με (νόθο) πραξικόπημα απ’ την «εξορία» του ο Γεώργιος Β’, «αγκάλιασε» τον Μεταξά και τον…διόρισε Υπουργό Στρατιωτικών, για να προετοιμάσουν οι δυο τους τη δικτατορία του ’36. Σε έδαφος «ελεύθερο», χωρίς τους αντιπάλους και «ανταγωνιστές», που είχαν αποδημήσει μαζικά (Δεμερτζής, Παπαναστασίου…) και περίεργα. Πρωθυπουργός ο Μεταξάς (Ιαν. ’36) και, μετά λίγους μήνες, παντοδύναμος δικτάτορας. Με τους ανθρώπους και την «ιδεολογία» τους, με τον Μανιαδάκη του (Υφυπουργό Δημόσιας Ασφάλειας) και τις μεθόδους του. Κορίνθιος αξιωματικός ο Μανιαδάκης, αντικομουνιστής και διεισδυτικός στον αντίπαλο, πολέμησε στη Μ. Ασία, πότισε ρετσινόλαδο βασανίζοντας κρατουμένους στην Ασφάλειά του, για να συνεχίσει την «καριέρα» του ως της ΕΡΕ.
ΓΕΜΙΣΑΝ τα κελιά, γέμισαν και κάποιες (μελανές) σελίδες της Ιστορίας με «κατορθώματα» μεταξικών, με το όραμα του Τρίτου Ελληνικού Πολιτισμού (οι άλλοι δυο ήσαν ο Αρχαίος και ο Βυζαντινός). Η νεολαία κατά τα φασιστικά πρότυπα (ΕΟΝ), ο χαφιεδισμός να στηρίζει το καθεστώς και τα βασανιστήρια να τρομάζουν και να «ευθυγραμμίζουν» τους πολίτες. Με κάποια θετικά για εξισορρόπηση, μιας και «ουδέν κακόν αμιγές καλού».
Η συνέχεια είναι γνωστή. Κι αν ο Μεταξάς μετέφερε στους Ιταλούς το ΟΧΙ του λαού (ακόμα και με τον Ζαχαριάδη στο…πλευρό του), ένα άλλο ΟΧΙ του τον τιμά. Στους Άγγλους που του ζήτησαν να αντισταθούμε (με τους ακρωτηριασμένους κλπ. και για λογαριασμό τους). Αρνήθηκε κι ίσως το πλήρωσε με τη ζωή του (Ιαν. ’41).

9 σχόλια

  1. Η απελευθέρωση των ταξί σύμφωνα με τους σοσιαληστές του ΜΠΑΤΣΟΚ.....

    Από τις πληροφορίες που έχουν βγει στη δημοσιότητα μέχρι τώρα και ενώ ο Ραγκούσης λέει ότι θα παρουσιάσει τις προτάσεις του στο τέλος Αυγούστου, φαίνεται ότι στις Περιφέρειες κατατίθενται ήδη αιτήσεις από ενδιαφερόμενους να αγοράσουν άδειες ταξί. Τώρα βέβαια, αφού το τι θα προβλέπει ο νόμος είναι ακόμα άγνωστο, πως οι Περιφέρειες δέχονται τις αιτήσεις,
    είναι περίεργο.

    Έτσι μάθαμε ότι ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους υπάρχει γνωστή μεταφορική εταιρία που έχει ζητήσει ν' αγοράσει 700 άδειες !
    Κι ένα ιδιώτης έχει ζητήσει 2.000 άδειες ! Προφανώς κάτι ξέρουν... Έτσι εννοεί την απελευθέρωση η "κυβέρνηση".

    Παίρνουμε τις άδειες από αυτούς που τις έχουν μέχρι σήμερα και λυμαίνονταν το χώρο και τις δίνουμε στους λίγους που έχουν τη δυνατότητα να τις αγοράσουν. Αυτοί οι λίγοι, εκτιμά η "κυβέρνηση" θα είναι σοβαροί, τίμιοι και ευγενικοί άνθρωποι. Θα φέρουν ένα νέο "αέρα" στα ταξί. Όπου ο οδηγός δεν θα διαλέγει διαδρομές, δεν θα οδηγεί σα να μην υπάρχει άλλος στο δρόμο, δεν θα σταματά όπου και όπως βρεί, δεν θα "πειράζει" το ταξίμετρο.

    Κάπως έτσι έλεγε και ο Γ. Παπαδόπουλος ότι είχαμε δημοκρατία.
    Ο Βενιζέλος ισχυρίζεται ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
    Ο ΓΑΠας λέει ότι αποφύγαμε τη χρεοκοπία.

    Φαίνεται ότι στις χούντες αρέσει η αντιστροφή της πραγματικότητας.

    ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΟ ΠΑssΟΚ.....ΧΡΟΝΙΑ ΛΙΓΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ομάδα ταξιτζήδων σεβαστή σε αριθμό και με χουλιγκάνικη πολιτική συμπεριφορά, βρήκε το αδύνατο σημείο της Δημοκρατίας η οποία έχει παρεξηγήσει το ρόλο της απέναντι σε φαινόμενα που στοιχειωδώς την εκθέτουν όχι μόνο ηθικά αλλά και υπαρξιακά! Έπρεπε να τους έχει στριμόξει και να τους έχει μαζέψει με μπολντόζες τα ταξί.

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TI ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΡΕ ΘΑΝΑΣΗ;
    ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΩ ΤΙ ΗΤΑΝ Η 4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.
    ΤΩΡΑ ΠΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Μεταξάς είχε όραμα και στόχο.
    Και αν έκανε κάποια λάθη, άνθρωπος ήταν.
    Το μεγαλύτερο σφάλμα του ήταν ότι ενώ διέλυσε-προσωρινά- τους κομμουνιστές, δεν προχώρησε σε εκκαθαρίσεις, με αποτέλεσμα κατά την διάρκεια της κατοχής να ανασυνταχθούν, και να οδηγηθούμε με τις ευλογίες των Άγγλων στο '44-'49. Όταν ολόκληρη η Ευρώπη ανοικοδομούνταν, εμείς γκρεμιζόμασταν, με τεράστιες πληθυσμιακές απώλειες.
    Συνέπεια αυτού, ακολούθησε η μετανάστευση, με τους μετανάστες μας να αριθμούν περί τα 7.000.000!
    Βλέπετε πόσο πολύ τραβά μια λάθος επιλογή;
    Φανταστείτε τα απανωτά λάθη (;) του σήμερα που θα φθάσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΤΟ 1936 ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΟΤΕ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ,ΛΑΪΚΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΜΕ 241 ΨΗΦΟΥΣ ΥΠΕΡ ΚΑΙ 16 ΚΑΤΑ,ΚΛΗΘΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ,ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΜΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΙΔΡΥΣΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΚΑ,ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΤΟ 8ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΙΧΕ ΒΡΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΕΝΑΝ ΑΡΩΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΤΑΤΟΙ ΜΑΣΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΤΑΤΗΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αν ζουσε ο μεταξας τωρα, ολα αυτα τα προβληματα δεν θα υπηρχαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗΝ «ΣΥΓΧΡΟΝΗ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΚΕΝΤΡΟ»ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΝΔ, ΚΥΡΙΟΙ...

    ΔΕΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ…

    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ «ΠΑΣΣΑΡΟΥΝ», ΟΤΙ «ΔΗΘΕΝ» Ο ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΟΜΟΪΔΕΑΤΗΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ, ΜΑΣΟΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΚΕΪ» (ΝΑ… ΓΕΛΑΜΕ Ή ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ?)
    ΜΑ, ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ?

    ΥΜΝΗΤΕΣ ΟΛΙΓΟΦΡΕΝΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΟΡΕΙΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΑ ΕΝΤΥΠΑ, ΤΥΠΟΥ «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ» ΚΛΠ...

    ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΒΟΛΩΝ (ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΩΝ, ΧΙΤΩΝ, ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΚΛΠ. ΠΡΟΔΩΤΩΝ)...

    ΠΑΡΑ ΜΟΝΑΧΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ, ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΥ ΝΟΡΒΗΓΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ, ΠΟΥ «ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ» ΚΑΙ «ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ» ΣΕ «ΝΕΕΣ ΤΑΞΕΙΣ», ΜΑΣΟΝΙΕΣ, ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΚΛΠ. ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ, ΠΟΥ «ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΥΠΟΓΕΙΩΣ» ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ «ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ» «ΚΑΛΟ» KAI «ΕΝΑΡΕΤΟ» (ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΜΑΣ !!!!

    ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ… (ΔΗΛ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ- ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ , ΟΠΩΣ - «…Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ «ΚΑΚΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ» ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΧΑΛΑΣΑΝΕ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ…»....!!!!)

    ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΙ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΠΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΔ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ), ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΛΙΟΙ, ΟΤΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΦΑΣΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ «ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥΣ» ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ», ΟΥΤΕ ΤΗΝ «ΥΠΟΚΙΝΕΙ» ΚΑΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΣ (ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ...), ΟΥΤΕ ΚΑΜΙΑ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΝΤΕΛΜΠΕΡΓΚ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!!!!

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΑΥΤΑ, ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟΥ ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΑ!!

    Υ.Γ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (ΝΔ) ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ…

    ΠΩΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΤΑΝ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ (ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ) ΣΟΥ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ !!

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ______________________________________


    1981. ΠΑΣΟΚ: ΣΤΙΣ 18 ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ !
    2011. ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ
    ΠΑssΟΚ-ΔΝΤ.

    χέρι- πόδι, με την Κόρη και το Βόδι

    Και με ένα αναμένο ΜΠΑΦΟ Νάααααααααα..!

    ______________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 4 Αυγ 2011 8:52:00 μ.μ.

    Έχεις απόλυτο δίκιο ρε φίλε.

    Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά.

    Προτείνω να παίρνουν όλοι την άδεια σου γιά το τι θα αναρτήσουν και πάντα με την σύμφωνη γνωμοδότηση σου που θα συνοδεύεται από πιστοποιητικό μαρξιστικής θολοκουλτουροπροοδευτικής νομιμότητας.

    ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση