GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτό που ενόχλησε τους Μόσιαλους στην ΕΡΤ3...

Του ΜΙΧΑΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗ Καταργούν την διοικητική αυτονομία της ΕΡΤ3 και την υποβιβάζουν σε παράρτημα της Αθήνας. Κλείνουν τον 95...

Του ΜΙΧΑΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗ

Καταργούν την διοικητική αυτονομία της ΕΡΤ3 και την υποβιβάζουν σε παράρτημα της Αθήνας. Κλείνουν τον 958- το πολιτιστικό ραδιόφωνο- και το ραδιο των αποδήμων. Περιμένω να δω αν και ποιοι θα αντιδράσουν. Να ξέρουν πάντως όλοι τους, ότι το τρίτο κανάλι και η αυτόνομη λειτουργία του, δεν χαρίστηκε απο κανέναν. Το κερδίσαμε με μεγάλη προσπάθεια και δουλέψαμε πολύ σκληρά για να γίνει η ΕΡΤ3 αυτό που έγινε.
ΥΓ. Για να μην πάει το μυαλό κανενός σε σκέψεις οτι ενοχλούμαι για λόγους συμφεροντος, να διευκρινίσω ότι...
 ουδεμία επαγγελματική σχέση έχω με την ΕΡΤ3, στο τιμόνι της οποίας βρέθηκα στα χρόνια της οικοδόμησής της (1993- 2001). Απλά είμαι πε...ρήφανος για την δουλειά που είχαμε κάνει και βαθειά πεπεισμένος ότι αυτό που ενόχλησε τους Μόσιαλους είναι πως η ΕΡΤ3 κατάφερε- χάρη και στην αυτονομία της απο την αγία Παρασκευή- να έχει την καλύστερη σχέση κόστους- οφέλους, απο όλα τα άλλα κομμάτια της ΕΡΤ.

12 σχόλια

  1. Να κλείσουν όλα τα κρατικά και πολλά ιδιωτικά κανάλια, γιατί αποτελούν προπύργια προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΑ ΣΤΗ ΧΡΥΣΑ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπον για να δούμε τι έχει φυτρώσει στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, με λίπασμα τα κόπρανα των πολιτικών μας:
    Κανάλια τηλεόρασης κρατικά:10

    ΕΤ1
    ΝΕΤ
    ΕΤ3
    Βουλής
    ΑΓΡΟΓΗ (Δεν λειτούργησα ποτέ, αλλά διέθετε άρτιο εξοπλισμό και καμμιά 70αριά άτομα προσωπικό, ολημερίς)
    ΠΡΙΣΜΑ
    ΣΙΝΕ/ΣΠΟΡ
    ERT WORD EUROPE
    ERT WORD AMERICA
    HDTV

    Ραδιφωνικοί σταθμοί: 10, μπείτε στο site της ΕΡΤ να τους μετρήσετε.

    Ολα με τους διευθυντάδες τους, τους δημοσιογράφους, το διοικητικό με όλα τα κομφόρ και βεβαίως με ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ για το οποίο εσεις νοιώθετε υπερήφανοι και μεις που σας πληρώνουμε εικοσι-πλά μαλάκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.
    ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΒΑΕΙ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "... να διευκρινίσω οτι ουδεμία επαγγελματική σχέση έχω με την ΕΡΤ3..."

    Θα ήθελες όμως να έχεις...
    και αφού δεν απέδωσαν οι πιέσεις σου για ρόλο στην ΕΤ3, πέρασες στο "αντάρτικο" απέναντι στον ΓΑΠ που με πάθος αγωνίστηκες γι αυτόν

    Χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να σας ενημερώσω για την επαγγελματική και πολιτική πορεία του κ.Τσιόκα: Επάγγελμα Πολιτικό Στέλεχος: Δεν πρόλαβε να δουλέψει σαν θεολόγος, αν και διορίστηκε στην εκπαίδευση. Διορίστηκε νεότατος Νομάρχης σε δύο Νομούς, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών (με Άκη υπουργό) και πρίν εκλεγεί βουλευτής, ήταν Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εκλέχθηκε 3 φορές βουλευτής, την τρίτη με "καραμπόλα" μετά τη δικαίωση του Αχιλλέα Καραμανλή για τα λευκά ψηφοδέλτια και τώρα (2009) δεν εκλέχθηκε. Τώρα πως απέκτησε την εξειδίκευση για τις μεταφορές και γιατί δεν αναφέρεται το επάγγελμά του στην κυβερνητική ανακοίνωση είναι ένα εύλογο ερώτημα. Θήτευσε στην "Μεγάλη του Άκη Σχολή" και ήταν πάντα από τους πυλώνες του ακικού μηχανισμού. Την περίοδο εκσυγχρονισμού, φλερτάρισε πολιτικά με τη Βάσω για να γίνει υπουργός, αλλά ο Σημίτης έγινε αποδέκτης των "κασετών" του Μάκη από τις εκπομπές της "Ζούγκλας" για την θητεία του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και τον έκοψε.
    Ως περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης είχε διαπρέψει μαζί με τον πρώην υπερνομάρχη Ροδόπης-Εβρου Γιάννη Νικολαίδη. Την υπόθεση είχε βγάλει στο γυαλί ο Τριανταφυλλόπουλος μετά από καταγγελία του επιχειρηματία Ν. Μπλιούμη πως του ζήτησαν μίζα 15% για να προωθήσουν επένδυσή του. Ξαφνικά όμως ο Τριανταφυλλόπουλος διέκοψε τις εκπομπές για το θέμα (οι κακές γλώσσες λένε διάφορα) και ο επιχειρηματίας βρέθηκε στο εδώλιο για συκοφαντική δυσφήμιση για να αθωωθεί στη συνέχεια.
    Στην εσωκομματική διαδικασία της 11ης Νοεμβρίου, τάχθηκε στο πλευρό του ΓΑΠ την τελευταία εβδομάδα, ενώ μέχρι τότε κρατούσε ουδετερότητα και περίμενε να δει που θα γείρει η ζυγαριά.
    Στις τελευταίες εκλογές έπαιξε προκλητικά το σενάριο της σίγουρης υπουργοποίησης που έλεγε ότι του είχε υποσχεθεί ο ΓΑΠ. Δεν κατάφερε να εκλεγεί, αλλά η τοποθέτησή του στη θέση του Γ.Γ. Μεταφορών, επιβεβαιώνει ίσως ότι πράγματι είχε λάβει διαβεβαιώσεις υπουργοποίησης.

    Τελικά λειτούργησε σαν εκπρόσωπος των συντεχνιακών συμφερόντων (ταξιτζήδες, σιδηροδρομικοί, αστικατήδες, φορτηγαζτήδες, εργαζόμενοι Ολυμπιακής κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ, καλέ...
    Μιλάει και το παιδί του... Άκη!!!!
    Τό "ρίξανε" το καημένο, αυτοί οι απαίσιοι εκσυγχρονιστές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΕΡΤ3 ΕΧΕΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΛΙΓΟ .ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΤ3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ.....ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΘΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ (ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ "ΑΘΛΗΜΑ") ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΜΑΛΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΠΟΥ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ. ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ... "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ". (ΕΠΕΙΔΗ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕ ΜΙΛΑΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΟΥΝ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με το Σταύρο Πετρακόπουλο που τον σέρνατε χρόνια και χρόνια,άχρηστοι και ανίκανοι,τι κάνατε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΕΡΤ3 έχει ανεξαρτησία, πράγμα που δεν αρέσει σε πολλούς ,πρέπει να περάσει ο έλεγχος στον κεντρικό μηχανισμό των Αθηνών. Την επιδίωξη αυτή τη γνωρίζουν καλά οι περισσότεροι άνθρωποι ,που ασχολήθηκαν λίγο ή πολύ με το Βορειοελλαδίτικο κανάλι . Αλώστε ανέκαθεν υπήρχαν κύκλοι και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ με πρόθεση να κλείσει η ΕΤ3 προκειμένου να διασωθεί η ΕΤ1 (πρώην ΥΕΝΕΔ).
    Οι Θεσσαλονικείς όμως , έχοντας να διαχειριστούν ένα μικρό και ευέλικτο σχήμα, κατάφεραν να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο η απήχηση της ΕΤ3 στην κοινωνία .
    Χωρίς να θυσιάζουν απαραίτητα την ποιότητα ,πετυχαίνουν σχετικά υψηλή τηλεθέαση και εκτίμηση του κοινού ως προς την ΕΤ1 και άλλα ιδιωτικά κανάλια των Αθηνών . Πρωτοπορούν -και για πολύ καιρό οι μόνοι στην Ελλάδα -εκπέμποντας προγράμματα 16:9 Pal plus ,, κάνουν στούντιο και εκπομπές στην επαρχία ,παράγουν ντοκιμαντέρ , κλπ ,κλπ . Παράλληλα προσπαθούν να περάσουν σε tapeless περιβάλλον , αγοράζουν εδώ και μερικά χρόνια μηχανήματα High Definition για να ανανεώσουν εξοπλισμό που μεγάλο μέρος του λειτουργεί από το 1996. Επιδιώκουν να είναι μέσα στο παιχνίδι δίνοντας στον σταθμό τους δυναμική .Και όλα αυτά με ελάχιστο συγκριτικά κόστος. Γύρω στο 10% ίσως και λιγότερο του συνόλου των εσόδων της ΕΡΤ ΑΕ (90% ΝΕΤ και ΕΤ1)
    Αφού η ΕΤ3 πρέπει λόγο των ανωτέρω να παραμείνει δεν μένει πάρα το κλείσιμο της ΕΤ1 .
    Με στόχο την αναβάθμιση της ΕΤ3 ανακοινώνουμε την ανανέωση του προγράμματος και του εξοπλισμού της . Θεσσαλονικείς μην κουράζεστε , σπάζοντας το κεφάλι σας πώς θα τα καταφέρετε. Σύντομα θα εντάξουμε την ΕΡΤ3 σαν γενική διεύθυνση στην ΕΡΤ Α.Ε καταργώντας την τωρινή μορφή διοίκησης.
    Αλλά προσοχή ! Θα πρέπει να γίνει κάποια μεταφορά των προγραμμάτων της ΕΤ1 στην ΕΤ3 .
    Και τι θα έχουμε τώρα;
    Θα έχουμε μια αποκεφαλισμένη ΕΡΤ3 , καταργήσαμε την διοικητική οργάνωση της και την αυτονομία της . Τώρα ο έλεγχος θα ασκείτε από το κέντρο. Το πρόγραμμα, η τεχνική υποδομή κλπ κλπ θα αποφασίζονται στα κεντρικά γραφεία της ΕΡΤ. Όπως ακριβώς γινόταν με την ΕΤ1 .
    Έχουμε στην ουσία μια αναβαθμισμένη ΕΤ1 συγκαλυμμένη- μεταλλαγμένη να λειτουργεί στις εγκαταστάσεις και με την ονομασία ΕΤ3.
    Λογικό συμπέρασμα ; Να το πολυπόθητο κλείσιμο της ΕΤ3, που λειτουργούσε τόσο ανεξέλεγκτα δίνοντας βήμα , φωνή και δύναμη σε κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς εκτός Αθηνών.
    Αναβάθμιση λοιπόν …..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εάν θέλουν πραγματικά Δημόσια και όχι κυβερνητική – κρατική
    Μια Αποκομματικοποιημένη, Ανεξάρτητη ΕΡΤ ας δώσουν την διαχειρηση και τον έλεγχο της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση