GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γράμος, η αυλαία, η φυγή (Αύγ. ’49)....

Του Θανάση Νικολαΐδη 10/3/48: Στρατηγός Βαν Φλητ: «Με την αύξουσαν βοήθειαν, ο ελληνικός στρατός θα νικήσει εντός του θέρους…» 17/6/48: ...

Του Θανάση Νικολαΐδη

10/3/48: Στρατηγός Βαν Φλητ: «Με την αύξουσαν βοήθειαν, ο ελληνικός στρατός θα νικήσει εντός του θέρους…»
17/6/48: Άρχισε σφοδρή δράση πυροβολικού και αεροπορίας εναντίον ανταρτών που έχουν οχυρωθεί στο Γράμο.
19/8/48: Ο Τίτο διέκοψε την παροχή βοήθειας προς τους αντάρτες.
21/8/48: Εγκατάλειψη του Γράμου από τον Δημ. Στρατό. (Στρατηγός Κιτριλάκης: Λίαν πιθανόν να ...

καταφύγουν εις Βίτσι προς διάσωσίν των).
24/8/48: Υπολείμματα ανταρτών του Γράμου καταφεύγουν στην Αλβανία ή υποχωρούν προς το Βίτσι.
30/8/48: Οι Γιουγκοσλάβοι δεν δέχτηκαν στο έδαφός τους αντάρτες του Μάρκου, όταν αυτοί αποπειράθηκαν να περάσουν τα σύνορα.
2/3/49: Σημαντικές νίκες των εθνικών δυνάμεων σε Πελοπόννησο και Στερεά. Άφθονο πολεμικό υλικό ανακαλύπτεται σε σπηλιές και κρύπτες.
30/8/49: «Πυρσός Γ’». Το οδυνηρό τέλος του αντάρτικου.
2/9/49: Η εικόνα του πανικού των ανταρτών παρουσιάζεται παντού στο Γράμμο. Περισυλλέγεται παντός τύπου υλικό από τις εθνικές δυνάμεις, ενώ πτώματα ανταρτών είναι εγκατεσπαρμένα σε διάφορα σημεία των μαχών. (Από το «Πανόραμα του Αιώνα»).
ΚΑΙ το’ πε ο Αμερικάνος. Το «πρόβλεψε», με τη μαγική σκέψη της δύναμης των όπλων. Ξένης, από μακριά, κι ας μην είχαν οι αντάρτες ούτε ένα βόλι…ρωσικό. Λίγο νωρίτερα (Δεκέμβρης ’44), Άγγλοι στρατιώτες συνελάμβαναν αθηναίους πολίτες στη «Μάχη της Αθήνας» και τα αεροπλάνα τους σκορπούσαν θάνατο. Σε ξένη (για αυτούς) χώρα, όπου ο Τσώρτσιλ παρότρυνε να συμπεριφερθούν «σαν σε κατεχόμενη χώρα». Κι αν βρισκόταν ένας λόχος ρώσων στρατιωτών δίπλα τους, άλλη θα’ ταν η έκβαση στην αναμέτρηση του Δεκέμβρη ‘44. «Θα ρίχναμε τους εγγλέζους στη θάλασσα». Το ισχυρίζεται η μια πλευρά και η φράση παραπέμπει στο «μια κανονιά να ρίχνανε τα πολεμικά των αγγλογάλλων, το ’22, θα γλιτώναμε τη σφαγή στη Σμύρνη».
ΠΗΡΕ τη βαλίτσα του ο στρατηγός (Βαν Φλητ), τ’ αστέρια του στον ώμο, το φρόνημά του στο κεφάλι και ταξίδεψε υπερπόντιο ταξίδι μακρινό. Τα όπλα είχαν φτάσει νωρίτερα. Σύγχρονα και του κουτιού. Το ίδιο κι οι τροφές, το υλικό και ό,τι θα ενθουσίαζε τον Εθνικό Στρατό, που θα γέμιζε τις αποθήκες και το στομάχι των στρατιωτών του. Και ήταν η προέλευσή του που θα τόνωνε το ηθικό τους, γεμίζοντας την ψυχή με σιγουριά και ασφάλεια. Θα το’ νιωθαν και οι άμαχοι πως κάποια δύναμη τους προστατεύει και τους εγγυάται, υπερπόντια δύναμη μεγάλη, «συμμαχική». Για να αφανίσει η μια πλευρά την άλλη, να εξολοθρεύουν, τελικά, οι κυβερνητικοί τους Κ/Σ (κομμουνιστοσυμμορίτες). Λίγα τα ψωμιά τους σκέφθηκαν οι «εθνικόφρονες» κι έγιναν πιο…εθνικόφρονες. Δεν θα γλιστρήσει πια κανείς προς τον κομουνισμό, σκέφθηκαν, δεν κινδυνεύουμε, δεν προσκυνάμε κι ας τους (ξανα)δώσουμε ένα μάθημα. Μη γίνουμε ένα με τους κουρελήδες που δε χόρτασαν ψωμί και μας τυράννησαν με τα καμώματά τους. Με δίπλα τη μεγάλη δύναμη αφέντρα και οδηγό, με τη σκυτάλη στα χέρια τους απ’ τους Εγγλέζους.
ΤΟ «Σχέδιο Μάρσαλ» και το «Δόγμα Τρούμαν» είχαν να κάνουν και τα δυο με τον αντικομουνισμό στην Ευρώπη. Θα χόρταιναν ψωμί κι οι έλληνες που μείναν’ στην πατρίδα, θα ντύνονταν, αργότερα, με τον ιματισμό της ΟΥΝΡΑ, φτάνει να δήλωναν με λόγια και με έργα πως είναι με τους «Συμμάχους», πως ανήκουνε στη Δύση και στους…Αμερικανούς. Για όπλα και φρόνημα. Με την αγραμματοσύνη κρεμασμένη στο τσαρούχι, την προπαγάνδα για πνευματική τροφή και με το μάτι άγρυπνο μη πλακώσουν μπολσεβίκοι. Και «πλάκωναν» οι Άγγλοι κι οι Αμερικάνοι, άλλοτε για να μας «προφυλάξουν» κι άλλοτε για να μας «σώσουν».
ΤΟ’ πε ο (αμερικάνος Στρατηγός-χωρίς να τον ρωτήσουν):Εντός του θέρους…τελειώνουμε. Κι ήταν βέβαιος γι αυτό. Μόνο οι μελλοθάνατοι δεν το’ ξεραν κι ο κι ο κόσμος. Τον πέρασαν για πόλεμο…γνήσιο οι πολλοί, οι λίγοι πονηρεύτηκαν πως το παιχνίδι ήταν φτιαχτό, αντικομουνιστικό και ελληνοκτόνο και μόνο το αίμα ήταν πραγματικό κι ο πόνος. Και μάθαινε ο κόσμος, απ’ τις λιγοστές εφημερίδες και τα ελάχιστα ραδιόφωνα, όσα και όποια ήθελαν να μάθει. Τα άλλα, τα ψιλά και πονηρά τα κράταγαν για τον εαυτό τους.
ΔΕΝ είχε ανάγκη ο κόσμος το «χωνί» - αυτό είχε να κάνει με τους αντάρτες και την πληροφόρησή τους. Για την προπαγάνδα και τα συνθήματα, για κάλεσμα των χωριανών να παραβρεθούν σε «δίκες» στα λαϊκά δικαστήρια και ανταρτοδικεία. Να καμαρώσουν εκεί τη δικαιοσύνη…ολόρθη, απ’ το λαό και για το λαό. Και με σκοπιμότητα που συχνά δεν κρύβονταν. Για τιμωρία ενόχων(;) και παραδειγματισμό. Με εκτέλεση «επί τόπου», καμιά φορά, με τον πιο άγριο τρόπο, μη προλάβει και δώσει χάρη ο Μάρκος. Για να χαρούν οι πολλοί τριγύρω, που είχαν βγάλει τη δικιά τους κρίση, ίδια με εκείνη των «δικαστών». Για να λέει ο (αστοιχείωτος) Γούσιας στον ιδεολόγο, δάσκαλο και αγωνιστή Γιαννούλη, λίγο πριν τον εκτελέσουν: «Μου ξέφυγες. Αυτήν τη φορά δεν μου γλιτώνεις». Οι…δικαστές «συσκέπτονταν» κάτω απ’ τον πλάτανο, ανακοίνωναν την απόφαση και τραβούσαν για το …καφενείο. Αυτή ήταν η δικαιοσύνη του βουνού, έτσι φτιάχτηκε η «Ελένη», από μια τέτοια «δίκη», για να γραφεί και «Η άλλη Ελένη», σαν απάντηση. Με το δίκαιο να απομακρύνεται, όλο και πιο θολό και δυσδιάκριτο.
ΤΟ τέλος πλησίαζε. Το’ νιωθαν κι οι αντάρτες, μα δεν ήταν για πίσω. Κι αν ο Γράμμος ήταν το φυσικό τους ορμητήρι, τώρα που έσφιγγε ο κλοιός, έγινε το καταφύγιο κι η ελπίδα τους. Με νάρκες στα περάσματα για το στρατό, με πολυβολεία, συρματοπλέγματα διπλά και με τριπλοσκοπιές που ημέρευαν το φόβο και ζωντάνευαν την ελπίδα, ωστόσο, οι μελλοθάνατοι κοίταζαν συχνά τον ουρανό. Από ‘κει θα’ ρχόταν ο θάνατος και το’ χαν νιώσει, όταν τους σφυροκοπούσαν τ’ αεροπλάνα με κάθετες εφορμήσεις. Και ταμπουρώνονταν στο καταφύγιο αντί να δίνουν μάχη, μέχρι να περάσει ο κίνδυνος. Χωρίς να το προβλέπουν πότε θα ξανάρθουν τ’ αεροπλάνα για να σκορπίσουν τρόμο και προκηρύξεις. Για τους «κουρελήδες» που δεν έχουν (δια)φυγή άλλη απ’ την παράδοση και για τον «αγώνα» τους, που δεν έχει αύριο και συνέχεια. Δεν είναι στο ξεκίνημα για να’ χουν την ψυχολογία του μαχητή που δεν φοβάται, ελπίζει και αγωνίζεται. Στο Γράμο μύριζε ήττα, συντριβή και θάνατο. Μύριζε και βόμβες «Ναπάλμ». Για πείραμα, επίδειξη και απειλή σε στόχο ζωντανό, φτηνό και τιποτένιο (πλην…συμμαχικό), κι ύστερα για…Βιετ-Ναμ και βάλε. Δεν είχαν περιθώρια για σχεδιασμούς οι «στρατηγοί» του βουνού και, βέβαια, ήταν λάθος τους να πέσουν στην παγίδα του «τακτικού στρατού». Να περάσει, δηλαδή, του Ζαχαριάδη η άποψη για οργάνωση και μετατροπή του Δ.Σ. (Δημοκρατικός Στρατός) σε κανονικό στρατό κι ας μην υπήρχαν οι προϋποθέσεις (όπλα, πολεμοφόδια, πειθαρχία, εκπαιδευμένοι αξιωματικοί…). Ο Μάρκος κάτι ήξερε και επέμενε στον παρτιζάνικο χαρακτήρα του αγώνα, μα ήταν αργά για τέτοια.
ΧΟΡΤΑΤΟΣ και οπλισμένος ο Ε.Σ. (Εθνικός Στρατός) έδινε κι αυτός τον υπέρ πάντων αγώνα του. Ο Γράμος οριοθετούσε την προσπάθειά του με μια νίκη που δεν ήρθε απ’ τον ουρανό, δεν ήταν τυχαία, δεν προέκυψε από καμιά αμφισβήτηση της έκβασης και του τελικού αποτελέσματος. Το σχέδιο «Πέργαμος» έγινε «Ιέραξ» (Άνοιξη ’48) και η «Κορωνίς» έδωσε τη σκυτάλη στον «Πυρσό Γ΄» (1949), για το τελικό χτύπημα και την «αυλαία» στο Γράμο.
ΕΚΕΙ παίχτηκε η τελευταία πράξη της τραγωδίας του Εμφυλίου. Εκεί τα’ δωσε όλα ο Ε.Σ. και τα πήρε όλα απ’ τους αντάρτες. Και το σώμα και την ψυχή τους. Ό,τι απόμεινε από ζωντανό είτε λαβωμένο και με σακατεμένη την ψυχή τράβηξε για τις σοσιαλιστικές χώρες. Χωρίς να’ ναι εύκολη η φυγή.
ΕΙΧΑΝΕ κάνει το…χρέος τους και οι δυο πλευρές. Σκότωσε η μια όσους ήθελε, έσφαξε η άλλη όσους μπόρεσε κι ακόμα η Ελλάδα κλαίει ακόμα για τα παιδιά της. Αντάρτες εκτέλεσαν δεμένους πισθάγκωνα και «εθνικόφρονες» πούλαγαν μάτια κι αυτιά κομουνιστών σε κουβάδες-μια λίρα το κομμάτι. Είχαν, νωρίτερα, κάνει το παιδομάζωμά τους. Για διαφορετικούς λόγους η κάθε πλευρά. Με αλήθειες και με προσχήματα. Θα μάθαιναν τέχνες τα «παιδιά της Φρειδερίκης», θα σπούδαζαν στα πανεπιστήμια σοσιαλιστικών χωρών τ’ ανταρτοπαίδια.
ΣΤΟΝ Γράμο έπεσαν κορμιά, έπεσε και η αυλαία. Ωστόσο, ο σκηνοθέτης δεν βγήκε στη σκηνή. Μακρινός και απρόσιτος, καμώθηκε πως «δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ξέρει» κι ας τα’ χε όλα στήσει αυτός (αυτοί…), πριν πέσει η αυλαία. Κι ούτε τον είδαν κάποιοι μέχρι σήμερα. Μόνο την πίκρα κράτησαν και τις πληγές που γιατροπόρεψαν στη νέα φτώχια, τον αντικομουνισμό σαν ιδεολογία κι ένιωσαν την ηδονή «να τρώει, τώρα, χώμα ο κομουνισμός στο Μακρονήσι».

16 σχόλια

  1. ΝΙΚΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΣΛΑΥΩΝ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΆ'Ι'ΔΗ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ. ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ ! ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Νικολαϊδη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θα αναφερθώ σε επιχειρήματα γιά την ματωμένη αδελφοκτόνο εκείνη εποχή που να μην ξανάρθει.
    Έχουν χιλιοειπωθεί.

    Θα παραθέσω φράσεις ειπωμένες όχι από αντιπάλους,αλλά από το στόμα του επώνυμου αγωνιστή της Αριστεράς Τάκη Λαζαρίδη, ως αμείλικτος καταπέλτης προς τους προπαγανδιστές εκείνους που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την ιστορία και να παραστήσουν τα θύματα,και μέσα από ένα ξέσπασμα μεγαλείου ψυχής, ειλικρίνειας και μεταμέλειας.

    "ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ".

    "Γιατί αν είχε κερδίσει η Αριστερά, το ΚΚΕ, θα είχαμε γίνει δεύτερη Αλβανία, γιατί όλες αυτές οι χώρες που προσδέθηκαν στο σοβιετικό άρμα έγιναν Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία. Ποια ήταν η συνέπεια για αυτές τις χώρες, τι γίνανε; Η συνέπεια για αυτές τις χώρες είναι, ότι μείνανε πενήντα χρόνια πίσω. Οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, μείνανε πενήντα χρόνια πίσω. Και αν εμείς είχαμε νικήσει, γιατί αυτό ήταν το πρόγραμμα του ΚΚΕ, θα είχαμε γίνει νέα Αλβανία. Δηλαδή θα μας ευχαριστούσε να ήμασταν σήμερα Αλβανία, θα το θέλαμε;"

    "ο εμφύλιος πόλεμος ξεκίνησε με εντολή και διεξήχθη από τους Σοβιετικούς, οι οποίοι Σοβιετικοί εξόπλιζαν και στήριζαν τον ΔΣΕ. Χωρίς αυτή την βοήθεια, χωρίς αυτό το στήριγμα, ο ΔΣΕ δεν μπορούσε να πολεμήσει, όχι τρία χρόνια που πολέμησε, αλλά ούτε τρεις ημέρες".

    "Το καθοριστικό λάθος του ΚΚΕ ήταν ότι ακολούθησε κατά γράμμα τις εντολές των Σοβιετικών, δεδομένου ότι το ΚΚΕ και οι ηγέτες του ΚΚΕ πάντοτε, ήσαν διορισμένοι από τους Σοβιετικούς. Ο Ζαχαριάδης ήταν διορισμένος και εν συνέχεια οι άλλοι ηγέτες που ήρθανε μετά, Κολιγιάννης, Παρτσαλίδης, Ιωαννίδης, όλοι αυτοί ήσαν διορισμένοι από τους Σοβιετικούς και θεωρούσαν ύψιστο χρέος τους να εκτελούν τις εντολές των Σοβιετικών".

    "Ήταν ξενοκίνητη ανταρσία. Αν θες εγώ να την περιγράψω με δύο λόγια, ήταν μια ξενοκίνητη ανταρσία, στην οποία ανταρσία σκοτώνονταν μεταξύ τους Έλληνες με ευθύνη του ΚΚΕ".

    "Η αντίσταση δεν ήταν ο μοναδικός στόχος του ΚΚΕ. Ήταν διπλός στόχος, ΔΙΠΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ. Και αντίσταση για την απελευθέρωση της Ελλάδος και δημιουργία των προϋποθέσεων για να καταλάβουμε την εξουσία μετά την αποχώρηση των Γερμανών.
    Γι' αυτό τον λόγο βλέπεις, από την μια μεριά λέγανε ελάτε όλοι να πολεμήσουμε, να ενωθούμε κατά των Γερμανών, από την άλλη μεριά όμως φωτιά και τσεκούρι σε όλους τους άλλους που δεν ήταν μαζί μας. Γι' αυτό και η δολοφονία του Συνταγματάρχου Ψαρρού και η διάλυση του Συντάγματος 5/42, γι' αυτό και η εξόντωση όλων των άλλων εθνικιστικών οργανώσεων και ομάδων και στην Πελλοπόνησο και στην Μακεδονία και αλλού, γι' αυτό και όλα αυτά τα εγκλήματα για τα οποία ευθύνονται το ΚΚΕ και η ηγεσία του".

    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΥΤΑ ΕΙΠΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ,ΤΙ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ?


    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χάσαμε τον εμφύλιο και καταντήσαμε να φεύγουν ακόμα και οι Αλβανοί από την Ελλάδα του Γερμανοτσολιάδων που επικράτησαν. Έχουμε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των εγγονό του δικτάτορα. Έχουμε πρωθυπουργό ένα Αμερικανό πολίτη. Έχουμε όλους τουα αγράμματους και τους μαυραγορίτες να έχουν στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό εδώ και 50 χρόνια. Όχι γιατί ήταν ικανοί αλλά γιατί ήταν πειθήνιοι.
    Οι Ελλάδα κατάντησε έτσι γιατί μετά τον εμφύλιο τη διοίκησαν οι χήτες οι ταγματασφαλίτες και τα εγγόνια τους. Αυτοί που κρύβαν το φαί από το λαό στη κατοχή αυτοί γίναν μετά κυβέρνηση. Μακάρι να είχε κερδίσει τον εμφύλιο το ΚΚΕ και η ιστορία κανείς δεν εγγυάται ότι θα ήταν η ίδια για όλες τις πρωην κομμουνιστικές χώρες. Αυτές που στον καλό καπιταλισμό έχουν μικρότερο προσδοκίμιο ζώης απ ότι πριν 30 χρόνια.Αυτές που το ΑΕΠ τους είναι ακόμα κα΄τω από αυτό του 1970. ΞΥΠΝΑΤΕ!!! ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ, ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ! ΔΕ ΛΕΩ ΝΑ ΧΑΜΕ ΠΡΟΣΚΟΛΗΘΕΙ ΣΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aytoi poy kerdisan ton emfylio kai oi oikogneiew toyw ma kat;anthsan etsi s;hmera.

    Kathe mera xanoume kiriarxika dikaiomata. Kathe mera ginomaste pio ftoxi kai pio eksartimenoi. Kathe mera ksepoulame ton plouto tis xoras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 31 Αυγ 2011 4:44:00 μ.μ.

    ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΠΟΥ ΤΥΡΡΑΝΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥΣ,ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΝ ΑΛΥΠΗΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
    ΠΟΥ ΔΙΩΞΑΝ, ΕΞΟΝΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΣΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ,ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ?

    ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ.
    ΕΝΑΣ ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 31 Αυγ 2011 4:44:00 μ.μ.

    ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΠΟΥ ΤΥΡΡΑΝΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥΣ,ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΝ ΑΛΥΠΗΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
    ΠΟΥ ΔΙΩΞΑΝ, ΕΞΟΝΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΣΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ,ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ?

    ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ.
    ΕΝΑΣ ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 5.09
    ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.
    ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ,
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΣΚΗΣΑΝ
    ΟΙ :
    -ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ
    -ΟΙ ΧΙΤΕΣ
    -ΟΙ ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΔΕΣ
    -ΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ
    -ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ
    -ΟΙ ΠΟΥΛΙΚΟΙ
    -ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ
    -ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ
    -ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ
    -ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ
    -ΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ
    -ΟΙ ΤΕΤΑΡΤΑΥΓΟΥΣΤΙΑΝΟΙ
    ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
    ΟΧΙ ΟΤΙ Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΙΣ
    ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ
    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΣΤΙΣ ΚΗΔΕΙΕΣ ΤΟΥΣ,
    ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ..ΕΠΙΓΡΑΜΑΤΑ.[ΚΑΛΗ ΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΚΟ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και ναι είναι ποια επίσημο,

    είσαι ντιπ μαλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Χάσαμε τον εμφύλιο και καταντήσαμε να φεύγουν ακόμα και οι Αλβανοί από την Ελλάδα του Γερμανοτσολιάδων που επικράτησαν."


    τα γιουσουφάκια του πατέρα των λαών θα τράβηξαν μεγάλο ζόρι από τα τάγματα ασφαλειας, για να αποδίδουν την ήττα τους σε αυτά, στους γερμανοτσολιάδες. όμως καραγκιοζάκο οι άνδρες των ταγμάτων ασφαλειας και της X αριθμούσαν μερικές χιλιάδες ενώ ο ελληνικός στρατός που πολέμησε τους συμμορίτες αριθμούσε εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες που είχαν και την υποστήριξη του ελληνικού λαου σε αντίθεση με τους συμμορίτες του ΚΚΕ που παραπονούνταν για την έλλειψη εφεδρειών.
    αλλα και να δεχθούμε ότι οι ταγματασφαλίτες ήταν προδότες στην υπηρεσία των γερμανών, σε τι διαφέρουν από αυτούς οι συμμορίτες του ΚΚΕ στην υπηρεσία της Σοβιετικής Ένωσης; τουλάχιστον οι ταγματασφαλίτες δεν πολέμησαν για τον διαμελισμό της χώρας και δεν καφιοντουσαν για τις καταστροφές που προκαλούσαν στην Ελλάδα.

    πάντως το έργο του ΚΚΕ κατά του ελληνικού λαου συνεχίζεται και
    σήμερα με την υποστήριξη που παρέχει το κόμμα αυτό στους μουσουλμάνους εισβολείς που είναι σήμερα ότι ήταν για το ΚΚΕ παλιότερα οι σλαβομακεδόνες του.
    πρόοδο στην Ελλάδα είχαμε όταν τα καθίκια του ΚΚΕ ήταν η μαντρωμένα η κυνηγημένα στις λαοκρατικές δημοκρατίες αν και με το όπλο παρα πόδας για ένα καινούριο αιματοκύλισμα της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ως απάντηση στον φίλο
    31 Αυγ 2011 4:44:00 μ.μ.
    παραθέτω και κάποιες άλλες διαπιστώσεις του Τάκη Λαζαρίδη:

    "Εδώ στην χώρα μας αυτό που συνέβη είναι πρωτοφανές. Ενώ η Αριστερά ηττήθηκε στο πεδίο της μάχης, νίκησε στο πεδίο της προπαγάνδας. Κυριάρχησε ιδεολογικά η Αριστερά μετά τον εμφύλιο στην Ελλάδα, πέρασε όλες τις θέσεις για τον εμφύλιο, ότι για όλα φταίξανε οι Άγγλοι, και οι Αμερικανοί κτλ, αυτοί μας οδήγησαν, αυτοί τα κάνανε όλα, ενώ στην ουσία ο εμφύλιος ήταν έργο των Σοβιετικών. Πολιτικά παράμεινε μικρή και ασήμαντη πολιτική δύναμη, αλλά ιδεολογικά κυριάρχησε.Δηλαδή, η φιλελεύθερη παράταξη, η δημοκρατική παράταξη, υποχώρησε κατά τρόπο επαίσχυντο στο πεδίο της προπαγάνδας και της ιδεολογίας, κατέθεσε τα όπλα και άφησε τήν αριστερά να κυριαρχεί".

    Όντως έχετε κυριαρχήσει αγαπητέ φίλε,μιάς και στην διαστρέβλωση της ιστορίας,έχετε τρομακτική ικανότητα,υποκλίνομαι.

    Κάποιοι όμως γνώστες θα είμαστε εδώ και θα σας αντικρούουμε,αναδεικνύοντας τις παραποιήσεις σας.

    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ακόμα κι δεσποτάδες έχουν παπάρια κάτω από τα ράσα τους! και παρ΄ ότι επικαλούνται το λόγο του ανώνυμου Θεού το κάνουν επώνυμα! κι ΟΧΙ σαν το τύπο που επικαλείται κατ΄ επιλογή το Λασκαρίδη, ΠΙΣΩ από την ανωνυμία του! Δείχνει κι αυτό το πόσο παλουκαρίσια καλύπτει το στριγκάκι του τη συγκρότηση τις επιλεκτικής προπαγάνδας μισαλλοδοξίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καραγκιόζη 11:52:00 μ.μ., η ανωνυμία στο press-gr είναι ο κανόνας. αν δεν σου αρέσει η ανωνυμία των σχολιαστών η τα γραφόμενα του Λαζαρίδη στα αρχίδια μας. κανένας δεν σε υποχρέωσε να τα διαβάσεις. έτσι καραγκιόζη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1 Σεπ 2011 12:09:00 π.μ.

    Έλληνες να ντουφεκάνε Έλληνες;

    =====================================
    Το ερώτημα θα μπορούσες να το απευθύνεις στην κόκκινη φασιστική φράξια και στους υπηρέτες της,ως κύριους υπαίτιους του αδελφοκτόνου σπαραγμού.

    (Και) Ο σύντροφος Λαζαρίδης το παραδέχεται.

    Μισαλοδοξία? Πού την είδες,και από πότε η έκφραση άποψης είναι μισαλοδοξία?

    Απόλυτα προβλέψιμος είσαι αντιδρώντας κλασσικά και χαρακτηριστικά....αριστερίστικα :
    Επιτρέπεται να έχετε γνώμη μόνο αν συμφωνείτε μαζί μας,αλλιώς στην πυρά.

    Με τους χαρακτηρισμούς σου δεν ασχολούμαι,δεν είναι το ποιόν μου να πέφτω τόσο χαμηλά.

    Αυτά.
    Κύριε "επώνυμε".

    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση