GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κάηκαν 70.000 στρέμματα στον Έβρο...

Καταστροφικές διαστάσεις λαμβάνει η μεγάλη πυρκαγιά που για τέταρτη ημέρα κατακαίει ανεξέλεγκτη δασικές εκτάσεις και καλλιέργειες στο νότιο...

Καταστροφικές διαστάσεις λαμβάνει η μεγάλη πυρκαγιά που για τέταρτη ημέρα κατακαίει ανεξέλεγκτη δασικές εκτάσεις και καλλιέργειες στο νότιο τμήμα του νομού Έβρου.
Οι νεώτερες εκτιμήσεις της Πολιτικής Προστασίας κάνουν λόγο για περίπου 70.000 στρέμματα από δρύες, πεύκα και καλλιέργειες που...
 αποτεφρώθηκαν από την πύρινη λαίλαπα που επί 70 ώρες, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.
Οι εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης, από χθες έχουν ενισχυθεί με επτά αεροπλάνα καναντέρ, εκ των οποίων τα τέσσερα αφίχθησαν στην περιοχή από την Γαλλία και την Ισπανία, στο πλαίσιο της έκκλησης για συνδρομή μέσων από το εξωτερικό. Επίσης, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν και τέσσερα ελικόπτερα. Το σύνολο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων που επιχειρούν από νωρίς το πρωί στις εστίες της πυρκαγιάς είναι δέκα καναντέρ και τέσσερα ελικόπτερα
Την ίδια ώρα περισσότεροι από 200 πυροσβέστες με 68 οχήματα από ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα, συνεχίζουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, με την συνδρομή μηχανημάτων της περιφέρειας, του στρατού, των δήμων και του δασαρχείου.
Σοβαρό πρόβλημα για τις δυνάμεις κατάσβεσης αποτελούν οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, καθώς και οι συνεχείς αναζωπυρώσεις, στα διάφορα μέτωπα της φωτιάς.
Με την κατηγορία του εμπρησμού εξ αμελείας, 50χρονος αγρότης, καταδικάσθηκε από το αυτόφωτο δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης σε φυλάκιση πέντε ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ. Ο ίδιος στην απολογία του ισχυρίσθηκε ότι η φωτιά στην Λευκίμη,  απ όπου την Τετάρτη ξεκίνησε το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς, προκλήθηκε από τους σπινθήρες που έβγαιναν από την εξάτμιση του τρακτέρ του. Ο αγρότης που κατάγεται από τη Ρούσα Έβρου, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, καταβάλλοντας ως εγγύηση 3.000 ευρώ.

1 σχόλιο

  1. ΑΝΤΕ ΚΟΥΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΑΡΧΙΣΤΕ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ.......

    Ο Καραμανλής φταίει:
    ______________________
    Κρανίου τόπος ο Έβρος
    Τεράστια είναι η οικο λογική καταστροφή στον Έβρο με περισσότερα από 70.000 στρέμματα καμμένα,
    ενώ η φωτιά συνεχίζει να καίει
    την περιοχή.
    __________________________________
    αλλα...ΤΩΡΑ.. Ο άνεμος φταίει.

    Δημοσιογράφος:Καταρχήν να μας πείτε πόσο δύσκολη είναι η σημερινή μέρα και τι μάχη δίνει η Πυροσβεστική;

    Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής: Είναι πολύ δύσκολη η σημερινή μέρα, όπως και το Σαββατοκύριακο, που έπεται.
    Όπως ήταν και οι προηγούμενες δύο μέρες. Γιατί οι άνεμοι είναι δυνατοί, αλλάζουν συνέχεια κατεύθυνση και δυστυχώς δυσκολεύουν με κάθε τρόπο τις προσπάθειες που κάνει η Πυροσβεστική και όλες οι τοπικές δυνάμεις.

    Ρε τον γαμημένο τον άνεμο !!
    Γιατί φυσάει και δεν το κάνει
    όπως επί ΝΔ που δεν φύσαγε καθόλου;
    ___________________________________
    ΠΑΝΤΩΣ..
    Γίγας ο Γιωργάκης: Με μαεστρία έσβησε τη φωτιά στο Σέιχ Σου! !!

    Υπό έλεγχο τέθηκε γύρω στις 4 το απόγευμα το πρώτο μέτωπο της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο δάσος Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης, κάτω από την περιφερειακή οδό, σε μικρή απόσταση από τον οικισμό 40 Εκκλησιών..
    ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ Ο ΚΑΧΡΙΔΑΚΗΣ.


    σημ....Άν έμπαινε καμιά φωτιά επί Καραμανλή θυμάστε τί γινόταν ; Ο Νέρωνας! Ο Νέρωνας!
    Τα καίει όλα ο Νέρωνας!
    Τώρα ο Τζέφρυ είναι ο υπεύθυνος πρωθυπουργός που τις σβήνει όλες έγκαιρα ;
    Ε...πασοκικά ΑΡΧΙΔΙΑ των ΜΜΕ του κώλου ΠΑΣΟΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση