GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το κόκκινο και το μαύρο...

Tου Νίκου Μπίστη Πολλά γράφτηκαν για την περίπτωση του Νορβηγού ακροδεξιού, χριστιανού φονταμενταλιστή Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ. Ένα έν...

Tου Νίκου Μπίστη

Πολλά γράφτηκαν για την περίπτωση του Νορβηγού ακροδεξιού, χριστιανού φονταμενταλιστή Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ. Ένα ένα τα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης «αποκηρύσσουν» όχι μόνο την πράξη(αυτό έλειπε δα) αλλά και στελέχη τους που βρήκαν από ενδιαφέρουσες ως εξαιρετικές μερικές σκέψεις του. Το πρόβλημα για την ακροδεξιά είναι ότι αυτές ακριβώς τις τόσο «ενδιαφέρουσες» απόψεις (ξενοφοβία, ισλαμοφοβία, ρατσισμός, φόβος απέναντι στον διαφορετικό, χοντροκομμένη και μονοδιάστατη ερμηνεία της παγκοσμιοποίησης) προπαγανδίζει με πάθος και με βάση αυτές αλιεύει με επιτυχία ψήφους τα τελευταία χρόνια.
Ιδέες «απλές» για τον...
φοβισμένο άνθρωπο της διπλανής πόρτας που μέσα στην παραζάλη της κρίσης ψάχνει απεγνωσμένα για ένα βολικό εχθρό να του φορτώσει όλα τα κακά της μοίρας του. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να αγνοήσουμε το πρόβλημα της ροής μεταναστών στην Ευρώπη και της αναγκαίας αναθεώρησης της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας των πολιτών. Ούτε επιτρέπεται να αγνοήσουμε ότι το χαλιφάτο που ονειρευόταν ο μακαρίτης Μπίν Λάντεν και η Αλ Κάιντα είναι η άλλη όψη του νομίσματος της χριστιανοφασιστικής ονείρωξης του Νορβηγού ακροδεξιού. Μόνο που η αναγκαία αντιμετώπιση πρέπει να γίνει συντεταγμένα, πάντα με αίσθηση του μέτρου και κυρίως χωρίς να οδηγεί σε υπονόμευση των ουμανιστικών αξιών πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε η δημοκρατική Ευρώπη.
Για παράδειγμα η δήλωση της Μέρκελ ότι η πολυπολιτισμική Ευρώπη αποτελεί παρελθόν και οι υποχωρήσεις του Σαρκοζί στην Λεπενική ρητορεία με έμφαση στην λεγόμενη «γαλλικότητα» αποτέλεσαν κακούς οιωνούς και νίκες της ακροδεξιάς στο ιδεολογικό μέτωπο. Τώρα το αποτρόπαιο έγκλημα έρχεται να καταδείξει τις ακραίες συνέπειες της ρητορικής του μίσους και να προβληματίσει ευρύτερα λαϊκά στρώματα στην Ευρώπη(ελπίζω και στην χώρα μας) που – κακά τα ψέματα- αντιμετώπιζαν με κατανόηση ορισμένες από τις απόψεις που περιέλαβε στο μανιφέστο του ο Νορβηγός ακροδεξιός. Μπροστά λοιπόν στον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της απλουστευτικής αλλά προσοδοφόρας ιδεολογικής βάσης οι ακροδεξιοί και οι απολογητές τους επιστράτευσαν δύο επιχειρήματα: Το πρώτο της παράνοιας του δράστη.
Σημασία δεν έχει το ότι είναι ακροδεξιός, το βασικό είναι ότι είναι διαταραγμένος. Προφανώς υπάρχει διαταραχή. Όμως το αμείλικτο ερώτημα είναι γιατί ειδικά σε ανθρώπους αυτού του ιδεολογικού χώρου όταν λασκάρει η βίδα οδηγούνται σε τέτοια εγκλήματα; Επειδή το ιδεολογικό υπόστρωμα του μίσους τους ωθεί στην υπέρβαση της λογικής με αυτόν ακριβώς τον βίαιο και δολοφονικό τρόπο. Για να πάμε ακόμα πιο πέρα: ήταν ο Χίτλερ διαταραγμένος; Πέρυσι πίεσα τον εαυτό μου να διαβάσω το Mein kamph (o Αγών μου ). Η διαταραχή είναι προφανής, πρόκειται για παραλήρημα μίσους. Ίσως γι’ αυτόν τον λόγο- και επειδή πούλησε ελάχιστα αντίτυπα- δεν του έδωσαν την δέουσα σημασία. Αυτό δεν τον εμπόδισε να εφαρμόσει μέχρι κεραίας το πρόγραμμα του κατά των εβραιομπολσεβίκων και των δημοκρατών συνοδοιπόρων τους οδηγώντας την ανθρωπότητα στον όλεθρο. Όλα ήταν γραμμένα μέσα στο βιβλίο. Οι ιδέες δολοφονούν όπως και οι σφαίρες ή μάλλον δολοφονούν πριν τις σφαίρες και τους φούρνους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Και αν ο Χίτλερ έφτανε ζωντανός στην Νυρεμβέργη, το δικαστήριο δεν νομίζω ότι θα του αναγνώριζε το ελαφρυντικό της διαταραχής.
Τα παραπάνω μας οδηγούν κατευθείαν στην δεύτερη και πιο εκλεπτυσμένη γραμμή άμυνας των ακροδεξιών: όλες οι ιδεολογίες, όλα τα πολιτικά συστήματα έχουν διαπράξει εγκλήματα. Πράγματι όχι μόνο τα ολοκληρωτικά συστήματα αλλά και οι δημοκρατίες στο διάβα της Ιστορίας έχουν διαπράξει εγκλήματα. Από τους δημοκράτες Αθηναίους που εξόντωσαν τους «ουδετερόφιλους» κατοίκους της Μήλου, τους συμμάχους που βομβάρδισαν την Δρέσδη, την ατομική βόμβα στην Χιροσίμα, τα γκουλάκ του Στάλιν και άλλα πολλά. Εκεί σταματούν οι ομοιότητες και αρχίζουν οι χαώδεις διαφορές. Πρώτα είναι διαφορές κλίμακας που δεν είναι ευκαταφρόνητες όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Μόνο οι ακροδεξιοί και τα τελευταία χρόνια οι ακραίοι εθνικιστές έχουν κατηγορηθεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Οι δίκες της Νυρεμβέργης αποτυπώνουν με ακρίβεια το μέτρο της διαφοράς. Στον ισπανικό εμφύλιο αναμφίβολα και οι δημοκρατικοί διέπραξαν εγκλήματα. Όμως η αγριότητα και δολοφονική μανία των φρανκικών φαλαγγιτών (δεν είναι τυχαίο ότι το βασικό τους σύνθημα ήταν viva la muerte- ζήτω ο θάνατος)σφράγισε την σύγκρουση και αυτήν την διαφορά κατέγραψε η αδέκαστη Ιστορία. Όμως δεν είναι αυτό το κύριο. Η διαφορά βρίσκεται ακριβώς στην ιδεολογική αφετηρία που οπλίζει το χέρι του μεμονωμένου οπαδού και τον ανυψώνει σε σωτήρα- τιμωρό- δολοφόνο. Να το θέσω αλλιώς : Γιατί ποτέ δεν βρήκαμε ένα κομμουνιστή Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ; Σήμερα όλοι – εκτός εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν τον κανόνα- ξέρουμε ότι η κομμουνιστική απελευθερωτική ουτοπία οδήγησε στο ακριβώς αντίστροφο, σε ανελεύθερα καταπιεστικά καθεστώτα. Όμως ούτε ένας μπορεί να διανοηθεί ότι κάποιος οπαδός ενός κόμματος που ομνύει ακόμα στην κομμουνιστική ουτοπία είναι δυνατόν να συγκεντρώσει τα παιδιά των ιδεολογικών του αντιπάλων και να τα εκτελέσει εν ψυχρώ. Και αυτό γιατί η ιδεολογική αφετηρία – επαναλαμβάνω ανεξαρτήτως του αποτελέσματος το οποίο δεν επιτρέπεται να αγνοεί- με βάση την οποία στρατεύεται κάποιος στο κόκκινο είναι η απελευθέρωση του ανθρώπου και ένας κόσμος καλύτερος και δικαιότερος. Η ιδεολογική βάση με την οποία στρατεύεται κάποιος στο μαύρο δεν έχει σχέση με την απελευθέρωση του ανθρώπου και τον καλύτερο κόσμο. Έχει σχέση με την εξόντωση του άλλου, του ξένου , της άλλης ράτσας , της άλλης θρησκείας, του κόκκινου, του ρόζ, του διαφορετικού. Το πολύ μίσος κάποτε λασκάρει την βίδα. Και τότε σκοτώνει.

6 σχόλια

  1. ΕΜΕΤΙΚΗ ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ.

    Προκαλεί τουλάχιστον οργή η καπηλεία των νεκρών Ευρωπαίων από τα χέρια του σχιζοφρενή, “τέως” ομοϊδεάτη τους.

    Με ένα κατάπτυστο άρθρο που υπογράφει κάποιος Γερμανός σοσιαλφασίστας και αναπαράγει με προθυμία η επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, η ευθύνη για το μακελειό μετατίθεται στην Ευρωπαϊκή …Δεξιά, που στέκεται κριτικά απέναντι στους καλούς ισλαμιστές!

    Δεν γίνεται κουβέντα βέβαια για το σοσιαλιστικό παρελθόν του δράστη αλλά και για τις εξόφθαλμες ιδεολογικές συγγένειες που έχει με την σοσιαλιστική ρητορεία. Δεν γίνεται λόγος για το οικογενειακό του περιβάλλον, για τους φυσικούς και θετούς γονείς του που ήταν όλοι στελέχη του σοσιαλιστικού κόμματος.

    Όχι! Αφού οι νεκροί ήταν σοσιαλιστές, ας αναφωνήσουμε όλοι: “Ο λαός δεν ξεχνά, τι σημαίνει δεξιά”!

    Από κοντά και τα γελοία πρωτοσέλιδα των νταβατζήδων της Ελλάδας που βλέπουν “ακροδεξιά φαντάσματα”. Μέχρι χθες, έγραφαν ειρωνικές αναφορές στους “Εβραιομασόνους”. Σήμερα βλέπετε δεν τους παίρνει, αφού ο φονιάς αναγορεύεται ένας από αυτούς.

    Απολαύστε το ελεεινό άρθρο:
    Βλάστησε η σπορά του μίσους


    Από το pasok.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗΝ «ΣΥΓΧΡΟΝΗ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΚΕΝΤΡΟ»ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΝΔ, ΚΥΡΙΟΙ...

    ΔΕΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ…

    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ «ΠΑΣΣΑΡΟΥΝ», ΟΤΙ «ΔΗΘΕΝ» Ο ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΟΜΟΪΔΕΑΤΗΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ, ΜΑΣΟΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΚΕΪ» (ΝΑ… ΓΕΛΑΜΕ Ή ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ?)
    ΜΑ, ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ?

    ΥΜΝΗΤΕΣ ΟΛΙΓΟΦΡΕΝΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΟΡΕΙΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΑ ΕΝΤΥΠΑ, ΤΥΠΟΥ «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ» ΚΛΠ...

    ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΒΟΛΩΝ (ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΩΝ, ΧΙΤΩΝ, ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΚΛΠ. ΠΡΟΔΩΤΩΝ)...

    ΠΑΡΑ ΜΟΝΑΧΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ, ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΥ ΝΟΡΒΗΓΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ, ΠΟΥ «ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ» ΚΑΙ «ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ» ΣΕ «ΝΕΕΣ ΤΑΞΕΙΣ», ΜΑΣΟΝΙΕΣ, ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΚΛΠ. ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ, ΠΟΥ «ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΥΠΟΓΕΙΩΣ» ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ «ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ» «ΚΑΛΟ» KAI «ΕΝΑΡΕΤΟ» (ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΜΑΣ !!!!

    ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ… (ΔΗΛ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ- ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ , ΟΠΩΣ - «…Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ «ΚΑΚΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ» ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΧΑΛΑΣΑΝΕ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ…»....!!!!)

    ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΙ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΠΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΔ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ), ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΛΙΟΙ, ΟΤΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΦΑΣΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ «ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥΣ» ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ», ΟΥΤΕ ΤΗΝ «ΥΠΟΚΙΝΕΙ» ΚΑΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΣ (ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ...), ΟΥΤΕ ΚΑΜΙΑ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΝΤΕΛΜΠΕΡΓΚ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!!!!

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΑΥΤΑ, ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟΥ ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΑ!!

    Υ.Γ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (ΝΔ) ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ…

    ΠΩΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΤΑΝ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ (ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ) ΣΟΥ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ !!

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ______________________________________


    1981. ΠΑΣΟΚ: ΣΤΙΣ 18 ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ !
    2011. ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ
    ΠΑssΟΚ-ΔΝΤ.

    χέρι- πόδι, με την Κόρη και το Βόδι

    Και με ένα αναμένο ΜΠΑΦΟ Νάααααααααα..!

    ______________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νίκο Μπίστη, από ένα γνήσιο μαρξιστικό απολίθωμα σαν και σένα, δεν θα περίμενε κανείς καλύτερα επιχειρήματα, τα οποία συν τοις άλλοις είναι και εξοργιστικώς ανιστόρητα. Ποιος σου είπε ότι εσείς οι αριστεροί έχετε την "ιδεολογική ανωτερότητα"; Οι ιδέες σας ανήκουν στον ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕ και εκεί άλλωστε κατέληξαν και οι "προσπάθειες" εφαρμογής τους. Και ΟΧΙ από τυχαία συγκυρία, ή από καπρίτσιο της μοίρας. Διότι είτε σου αρέσει είτε όχι, η αστική τάξη έδωσε ψωμί και ελευθερία στους λαούς. Οι..."προλετάριοι" τα μόνα πράγματα που "προσέφεραν", ήταν η φτώχεια, η πείνα, η εξαθλίωση, η ισοπέδωση και τα ΓΚΟΥΛΑΓΚ! Καθόλου μικρή προσφορά από..."της γης τους κολασμένους"!
    Όσο αναφορά τον "φασισμό", τον οποίο προσάπτετε στους «ακροδεξιούς» μάθε ότι ο φασισμός είναι αδελφός του ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ! Πολλοί διανοητές μάλιστα τον χαρακτηρίζουν ως "καφετί σοσιαλισμό"! Πράγματι αν από ένα φασισμό αφαιρέσεις τον αντικομουνισμό και τον εθνικισμό, αυτό που απομένει είναι καθαρός σοσιαλισμός! Δεν είναι τυχαίο που και ο Μουσολίνι, αλλά και ο ομογάλακτός του Χίτλερ ξεκίνησαν την "καριέρα" τους ως μέλη των Κομμουνιστικών Κομμάτων των χωρών τους. Όταν λοιπόν εσείς οι ουραγκοτάγκοι του Σοσιαλισμού και του Μαρξισμού απευθύνετε την μομφή "φασίστες", είναι σαν να φτύνετε κόντρα στον άνεμο και η σίελος (κοινώς "ροχάλα" για να μην ψάχνεις λεξικά) γυρνάει στην σκατόφατσά σας.
    Ποιος σου είπε επίσης ότι οι αριστεροί δεν διέπραξαν εγκλήματα; Ο Ίλιτς Ραμίρεζ Σάντσεζ ο επονομαζόμενος και "Τσακάλι", ήταν "ακροδεξιός"; Η "RAF" (Φράξια Κόκκινος Στρατός) ήταν "ακροδεξιοί"; Οι Baader-Meinhoff στη Γερμανία ήταν ακροδεξιοί; Οι Brigade Rossi (Ερυθρές Ταξιαρχίες) ήταν "ακροδεξιοί"; Αλλά ξέχασα... Αυτοί "πάλευαν για ένα καλύτερο κόσμο"!
    Αναφορικά με τον Anders Behrin Breivik, σε πληροφορώ ότι ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ σε πολλά από αυτά που επισημαίνει. (Εγώ ΔΕΝ θέλω να βλέπω μπούρκες στη γειτονιά μου. Αν θέλεις εσύ, είσαι άξιος της νοημοσύνης σου). Σε άλλα εγώ προσωπικά διαφωνώ, διότι θεωρώ υπερβολικές και υπεραπλουστευμένες τις απόψεις του. Δυστυχώς βρήκε λάθος τρόπο να διεκδικήσει το όποιο δίκιο του, διότι αφενός με το μίσος δεν λύνεις τα προβλήματα, αφετέρου οι ιδεολογίες δεν πολεμώνται ΠΟΤΕ με σφαίρες, διότι έτσι τις ηρωοποιείς. Οι ιδεολογίες πολεμώνται μόνο με ιδεολογίες. Τελικά "σύντροφε" Μπίστη, είσαι περίτρανη απόδειξη ότι η πολλή ενασχόληση με τον Μαρξ και τον Λένιν, καταντάει τον εγκέφαλο ενός ανθρώπου πουρέ πατάτας και καταβαραθρώνει το IQ του σε επίπεδο τσουκνίδας. Όλους εσάς τους ουραγκοτάγκους του Μαρξισμού, πρέπει πλέον να σας αντιμετωπίζει κανείς με όρους ψυχιατρικής αλλά και βιολογίας. Η ιδεολογία σας είναι αποτέλεσμα γενετικής ανωμαλίας. Για αυτόν τον λόγο ο εγκέφαλός σας πρέπει να γίνει αντικείμενο μελέτης για να διαπιστωθεί πως λειτουργούν οι δενδρώνες και οι συνάψεις, ώστε να προλαμβάνεται θεραπευτικά κατά τη διάρκεια της κύησης! Μέχρι τότε φρονώ ότι πρέπει να δημιουργηθούν ειδικά κέντρα απεξάρτησης από τον Μαρξισμό, κατά τα πρότυπα των κέντρων απεξάρτησης από τα ναρκωτικά! Θα σου συνιστούσα λοιπόν να επισκεφτείς ένα από αυτά τα κέντρα και να προσπαθήσεις να θεραπευτείς από τον αποκρουστικό αριστερισμό σου. Αν πάλι δεν τα καταφέρεις, δεν πειράζει. Έτσι και αλλιώς, ο καθένας έχει την ιδεολογία που ταιριάζει στον ψυχισμό του. Αυτός είναι ο βοθροψυχισμός σας, αυτή είναι και η διεστραμμένη βόθρο-ιδεολογία σας.
    Αυτά τα ολίγα "προς γνώσιν και συμμόρφωσιν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νικόλα,

    ούτε "γνήσιο μαρξιστικό απολίθωμα" είσαι, ουτε τα πιστεύεις ολα οσα γράφεις.

    Πολιτική κανεις και απο αυτήν ελπίζεις.

    Πολιτική κανουν και οι ηγέτες που προανέφερες, ανεύθυνοι πολιτικοί με γνώμονα το πολιτικό τους συμφέρον.

    Η Νορβηγία είναι μια μεγάλη καθαρή οργανωμένη και οικονομικά ανεξάρτητη χώρα.

    Κατά παράδοξο τρόπο, διαθέτει Ηγέτες αλλά και μορφωμένους πολίτες.

    Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι.


    Ο φιλος σου ο Σημίτης, χάθηκε!

    Τί να γίνεται αυτή η ψυχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Πολλά γράφτηκαν για την περίπτωση του Νορβηγού ακροδεξιού, χριστιανού φονταμενταλιστή Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ"


    ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΑ Η "ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΗ" ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ .
    ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟΥ ΖΟΥΜΙ (ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΛΑΙΚΑ) ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ .


    ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ

    ΑΥΤΟΣ ΕΒΑΛΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6 ΤΟΝΟΥΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ ΤΟ ΟΣΛΟ.

    ΑΛΛΑ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΓΕΛΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση