GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον Αρχιεπίσκοπο ο A. Λοβέρδος για τις μεταμοσχεύσεις...

Από το tvxs.gr Ανησυχία προκάλεσε η απόφαση της εκκλησίας να αποχωρήσει ο εκπρόσωπός της από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ)και...

Από το tvxs.gr

Ανησυχία προκάλεσε η απόφαση της εκκλησίας να αποχωρήσει ο εκπρόσωπός της από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ)και να σταματήσουν προσωρινά οι συζητήσεις για το νέο νόμο που αφορά τις μεταμοσχεύσεις.
Η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε ότι αποσύρει τον εκπρόσωπό της από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΜ, θεωρώντας ότι δεν...
ελήφθησαν υπόψη οι θέσεις της Εκκλησίας στο θέμα. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος θα συναντηθεί την Τρίτη με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ενώ η διοίκηση του ΕΟΜ ανακοίνωσε χθες ότι ο νέος νόμος εναρμονίζεται απόλυτα με τις Ευρωπαϊκές Κοινοτικές Οδηγίες.
Στο θέμα φέρεται να υπήρξε παρέμβαση και του ίδιου του Πρωθυπουργού, καθώς κανείς στην κυβέρνηση δεν επιθυμεί αυτή την περίοδο να διαταραχθούν οι σχέσεις κράτους και εκκλησίας για ένα επουσιώδες όπως τονίζεται θέμα. Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να μεταφέρει στον Αρχιεπίσκοπο τα δεδομένα από τη διεθνή εμπειρία, σε μια προσπάθεια να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις.
Εκφράζει μάλιστα την πεποίθηση ότι θα προωθήσει έμπρακτα τη δωρεά οργάνων στη χώρα μας, διασφαλίζοντας ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία των μεταμοσχεύσεων και προστατεύοντας την ελεύθερη βούληση των πολιτών.
Για τη διάταξη περί της εικαζόμενης συναίνεσης, ο ΕΟΜ θεωρεί ότι η έναρξη της ισχύος της έχει οριστεί την 1η Ιουλίου 2013. Θα εξακολουθήσει, όμως, να ζητείται η συναίνεση των συγγενών του εκλιπόντος για την αφαίρεση των οργάνων του, όπως γίνεται σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη με την αντίστοιχη νομοθεσία.
Θυμίζουμε ότι ο νόμος 3984/11 παρέχει ρητά σε κάθε πολίτη το δικαίωμα της έκφρασης και πιστοποίησης της αντίθεσής του.

8 σχόλια

  1. ΠΟΙΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΜΕΡΑ
    ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ..

    ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΤΑΖΗΤΗΤΑΙ
    ΖΩΝΤΑΝΟΣ Ή ΝΕΚΡΟΣ.


    ΤΟΝ ΛΑΛΙΩΤΗ
    ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΟ
    ΚΑΙ ΕΞΑΚΡΙΒΩΜΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΕΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το καθεστώς Παπανδρέου στην Αθήνα, με τις δυνάμεις των επαναστατών να έχουν μπει στην πρωτεύουσα Αθήνα και τη διεθνή κοινότητα να καλεί τον μέχρι πρότινος ισχυρό άνδρα της χώρας να απομακρυνθεί από την εξουσία.

    Οπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ομάδες των επαναστατών βρίσκονται στην Πλατεία Συντάγματος την οποία και μετονόμασαν σε “Πλατεία των Αγανακτισμένων”.

    Το Αλ Τζαζίρα επικαλείται εκπρόσωπο των ανταρτών σύμφωνα με τον οποίο οι προσκείμενες στον Παπανδρέου δυνάμεις ελέγχουν “το 15-20% της Αθήνας”.

    Οι κυβερνητικές δυνάμεις φαίνεται να ελέγχουν τμήματα της ελληνικής πρωτεύουσας, αν και σύμφωνα με άλλες αναφορές πολλοί από τους στρατιώτες έχουν παραδώσει τα όπλα τους στους επαναστάτες.
    “Σας προειδοποιώ πως υπάρχουν θύλακες αντίστασης εντός και γύρω από την Αθήνα” προειδοποίησε ένας από τους ηγέτες των αντικαθεστωτικών που εμφανίστηκε αισιόδοξος πως “με το θέλημα του Θεού, η νίκη μας θα έχει ολοκληρωθεί σε λίγες ώρες”.

    Οπως όλα δείχνουν, οι δυνάμεις των επαναστατών κατόρθωσαν στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας να κάνουν ό,τι δεν μπορούσαν να πράξουν κατά τους τελευταίους 6 μήνες, όταν και ξεκίνησε η εξέγερση στη χώρα εναντίον του καθεστώτος Παπανδρέου.

    Σε δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα τόνισε πως
    “ο πιο σίγουρος τρόπος για τον τερματισμό της αιματοχυσίας στην Ελλάδα απλός: “Ο Παπανδρέου και το καθεστώς του πρέπει να αναγνωρίσουν πως η κυριαρχία τους έφτασε στο τέλος της. Ο Παπανδρέου πρέπει να αναγνωρίσει την πραγματικότητα ότι δεν ελέγχει πλέον τη Ελλάδα…”
    -----------------------------------

    υ.γ. Οι Αδελφοί Παπανδρέου, Νικος
    και Αντρίκος έχουν ήδη συλληφθεί
    και κρατούνται στα υπόγεια του Hotel Μεγάλη Βρετανία, μαζί με τον Αντιπρόεδρο της ΧΟΥΝΤΑΣ Πάγκωλο.
    και τον Νίκο Σηφουνάκη...βασικό Οικονομικό λαμόγιο του καθεστώτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Na mas pei o Lomverdas posa phre apo toys megalofarmakoemporoys gia na toys afhsei to epaggelma toys 8eokleisto... Klhronomikh metabibash twn kratikwn adeiwn, mayrh... agora... toys kai antisyntagmatikoi plh9ysmiakoi kai gewgrafikoi periorismoi einai mono merika apo ta erga... toy kyrioy...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΘΙΚΙΑ ΔΕΞΙΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΛΥΣΑΞΕΙ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ 20 ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΘΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΑΘΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 10.28 παλι σε ΜΑΣΤΟΥΡΩΣανε
    τραβεστι πασοκ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΔΕΞΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΥΤΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ 20 ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ

    Έχεις μεγάλη πλάκα.Είναι ήδη ληγμένος και το ξέρει παρά την ανοησία που τον δέρνει.Θα εξατμιστεί από την πολιτική μαζί με τον μπουχέσα και τη Ντόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα εξακολουθήσει, όμως, να ζητείται η συναίνεση των συγγενών του εκλιπόντος για την αφαίρεση των οργάνων του, όπως γίνεται σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη με την αντίστοιχη νομοθεσία.


    ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΟΝΕΙΡΑ ;

    ΧΑΡΗ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ;

    Η ΑΚΟΥΣΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΟΡΓΑΝΟΥ ΑΠΟ ΝΕΚΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΑΞΗ ΒΕΒΗΛΗ ,ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΝΕΚΡΟΥ ΜΕ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ.


    ΓΙΑ ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ !!!!

    Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση