GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ..."

Από το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (WIND)-ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ - ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ  ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ...

Από το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (WIND)-ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ

- ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ 
ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
- Με τα σωματεία μας σε WIND και VODAFONE 

θα υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας
Η ανασφάλεια των θέσεων εργασίας που από την αρχή της χρονιάς είχαμε αναδείξει σε κομβικό σημείο των αγώνων μας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Δεκάδες απολύσεις έγιναν το Μάρτιο-Απρίλιο, παρά τις διαβεβαιώσεις του διευθύνοντα συμβούλου Νάσου Ζαρκαλή για το αντίθετο - και προξένησαν μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις. Ακολούθησαν οι απολύσεις συναδέλφων από καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, με...
 κλείσιμο ενός καταστήματος και μεταφορά του δεύτερου σε άλλο ιδιοκτήτη.
Πριν καλά-καλά επιστρέψουμε από τις καλοκαιρινές διακοπές, βλέπουμε σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων «πως η WIND πωλείται στην VODAFONE με τίμημα 1000 θέσεις εργασίας και για τις δύο εταιρίες». Σήμερα με ανακοίνωσή του το HR ενημέρωσε και επίσημα ότι η WIND βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Όμιλο Vodafone, που ενδέχεται ή όχι να οδηγήσουν σε επιχειρηματικό συνδυασμό μεταξύ των εταιριών.
Γνωρίζουμε πως ο ανταγωνισμός στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών είναι πολύ σκληρός. Στόχος των εργοδοτών είναι να εξασφαλίσουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος αδιαφορώντας για θέσεις εργασίας, μισθούς, ωράρια εργασίας. Ειδικά μέσα σ’ αυτή την συγκυρία, που κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ τσακίζουν τα εργατικά δικαιώματα δεκαετιών, οι εργοδότες του κλάδου, όπως όλοι οι εργοδότες, τρίβουν τα χέρια τους και ετοιμάζουν την επίθεσή τους ώστε να μας ξεζουμίσουν και να αποκομίσουν το μέγιστο κέρδος. Έτσι, το σενάριο της συγχώνευσης της WIND και της VODAFONE φαντάζει ιδιαίτερα ρεαλιστικό, αφού μια τέτοια κίνηση θα διαμόρφωνε δύο γίγαντες στις τηλεπικοινωνίες, VODAFONE-WIND από τη μια πλευρά και COSMOTE από την άλλη, που θα είχαν ο καθένας το 50% της αγοράς. Για τους εργαζόμενους, το σενάριο αυτό δεν επιφυλάσσει χαρά όπως στους εργοδότες, αλλά τραγωδία, αφού οι απολύσεις θα είναι πολλές και ίσως περισσότερες από τις 1.000 που γράφτηκε.
Οι συνάδελφοι στην WIND έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε γιατί τα τελευταία χρόνια η επιχείρηση είναι σε διαρκή πώληση και το τίμημα σε θέσεις εργασίας ήταν βαρύ καθώς εκατοντάδες συνάδελφοί μας βρέθηκαν άνεργοι.
Η ανακοίνωση της ενδεχόμενης συγχώνευσης δικαιολογημένα ανοίγει ένα νέο κύκλο εργασιακής ανασφάλειας και προδιαγράφει ακόμα πιο ζοφερό το εργασιακό μας μέλλον. Μέσα σε μια αγορά εργασίας που η ανεργία κυριαρχεί –οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1 εκ.- και οδηγεί σε αδυναμία ανταπόκρισης στις βασικές ανάγκες τροφής και ένδυσης, που ξεσπιτώνει χιλιάδες που δεν μπορούν να πληρώσουν δανειακές οφειλές, αυτή η είδηση αποτελεί πραγματική κεραμίδα στα κεφάλια μας. Καταλαβαίνουμε όλοι πως μια τέτοια εξέλιξη θα μας καταδικάσει σε πείνα για τα επόμενα χρόνια, αφού δουλειές δεν υπάρχουν και τα χρήματα μιας αποζημίωσης εξανεμίζονται αρκετά γρήγορα, ειδικά στις μέρες που η ακρίβεια και η φορολογία μας μαστίζουν.
Μην αφήσουμε τον ανταγωνισμό των επιχειρηματιών του κλάδου να κατασπαράξει τα εργασιακά μας δικαιώματα και να πεινάσουν οι οικογένειές μας.
Εμείς, πρέπει να στηρίξουμε τις ελπίδες μας στη συλλογικότητά μας, στο σωματείο μας. Να ξαναβρεθούμε στις διαδικασίες των Γενικών Συνελεύσεων και να πάρουμε αποφάσεις δράσης, ώστε να υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας, τις συνθήκες εργασίας και τους μισθούς που έχουμε πετύχει με τους αγώνες μας. Με τη συλλογική μας δράση να προτάξουμε για μια ακόμα φορά ότι δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμά μας στην εργασία, στα παζάρια των αγοροπωλήσεων.
Να κάνουμε σαφές προς ιδιοκτήτες και διοικούντες πως δεν θα δεχτούμε να πληρώσουμε εμείς τον ανταγωνισμό τους και την κρίση.
Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, μαζί με τους συναδέλφους μας στο σωματείο της VODAFONE,τους εργαζόμενους του κλάδου και με όλη την εργαζόμενη κοινωνία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της Διοίκησης και τους ζητήσαμε να πάρουν έγγραφη δέσμευση πως δεν θα επιχειρήσουν την απώλεια θέσεων εργασίας.
Η Διοίκηση της WIND αρνήθηκαν να πάρουν θέση στο δίκαιο αίτημά μας.
Η υπεράσπιση των θέσεων εργασίας μας είναι αποκλειστικά υπόθεση όλων των συναδέλφων μας στην WIND και στην VODAFONE.
Σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1/9/2011 στις 5μ.μ. στο εστιατόριο της Λ.Αθηνών.

1 σχόλιο

  1. Ο ΕΦΕΤ ΒΡΗΚΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ,
    ΚΡΕΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΚΟΨΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ,ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ.ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΝΑΡΗ 9 ΑΘΗΝΑ.ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤ΄΄ΌΝΟΜΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ.ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΣΑΓΟΥΝ.ΕΔΩ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΖΩΕΣ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΚΡΕΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΑΡΗ 9 ΑΘΗΝΑ.ΠΟΙΟΣ ΜΕΝΕΙ ΕΚΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση