GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η χρεοκοπία που έρχεται και τα σενάρια διαφυγής με πρόωρες κάλπες...

Από το  badmoney.gr Πριν στεγνώσει το μελάνι των συγκρατημένα αισιόδοξων δηλώσεων του πρωθυπουργού και άλλων κορυφαίων κυβερνητικών στελεχώ...

Από το badmoney.gr
Πριν στεγνώσει το μελάνι των συγκρατημένα αισιόδοξων δηλώσεων του πρωθυπουργού και άλλων κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών περί «αποφυγής της χρεοκοπίας» με το νέο «πακέτο» δανείων, που συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου, οι Ευρωπαίοι επαναφέρουν την απειλή μη εκταμίευσης της επόμενης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ, που αν επαληθευθεί οδηγεί τη χώρα όχι σε επιλεκτική, αλλά σε κανονική και άτακτη χρεοκοπία!
Ο εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μόνιμου προεδρεύοντος του Eurogroup, ξεκαθάρισε την Παρασκευή ότι η...
επόμενη δόση του δανείου δεν θα εκταμιευθεί τελικά από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Οικονομικής Σταθερότητας τον Σεπτέμβριο, όπως είχαν σχεδιάσει οι ηγέτες της ΕΕ στις 21 Ιουλίου, ώστε να μιλάμε για μια επανεκκίνηση του ελληνικού προγράμματος, με τα νέα δάνεια και τα απομεινάρια των παλαιών να ενσωματώνονται σε ένα νέο δανειακό πρόγραμμα, που θα εκτελεσθεί από το EFSF. Αυτό θα συμβεί διότι, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος, δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να εγκριθούν οι τροποποιήσεις στο καταστατικό του EFSF από ορισμένα εθνικά Κοινοβούλια, μεταξύ των οποίων και το γερμανικό. Αυτό σημαίνει ότι τον Σεπτέμβριο πάμε για άλλη μία εκταμίευση δόσης από το αρχικό δάνειο των 110 δισ. ευρώ, που είχε χορηγηθεί σε διακρατική βάση από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης.
Η έκτη, λοιπόν, δόση του «παλαιού» δανείου (και όχι η πρώτη του «νέου») θα εκταμιευθεί τον Σεπτέμβριο, αλλά οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης προχωρούν σε μια υπενθύμιση με νόημα, που μας επαναφέρει στην παλιά, γνωστή συζήτηση νέων μέτρων υπό την απειλή χρεοκοπίας: «Η Ελλάδα θα λάβει τη νέα δόση ύψους 8 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ τον Σεπτέμβριο», τόνισε ο εκπρόσωπος του Γιούνκερ, «με την προϋπόθεση ότι θα έχει εκπληρώσει τους συμφωνηθέντες στόχους». Όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Γιούνκερ, «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η ''τρόικα'' θα είναι στην Αθήνα από τα μέσα Αυγούστου και μετά και θα παραδώσει την έκθεσή της στις αρχές Σεπτεμβρίου και τότε είναι που θα ληφθεί η απόφαση».
Η διατύπωση «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» θα μπορούσε να εκληφθεί και ως μαύρο χιούμορ από τον εκπρόσωπο του προεδρεύοντος του Eurogroup. Ο κ. Βαγγ. Βενιζέλος διαπίστωσε από πρώτο χέρι, στις συζητήσεις που είχε με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, αυτήν την εβδομάδα, ότι μπορεί οι Ευρωπαίοι να μην έχουν πρόβλημα στη διαδικασία εκταμίευσης της δόσης, έχει όμως η ελληνική κυβέρνηση τεράστιο πρόβλημα στην εκπλήρωση των (ανεδαφικών) στόχων του Μνημονίου!
Θα πρέπει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό στην Ελλάδα, αλλά έχει μεγάλη σημασία για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας από τον διεθνή μηχανισμό στήριξης: Στην τελευταία αξιολόγηση της Ελλάδας, μετά την οποία εγκρίθηκε η εκταμίευση της πέμπτης δόσης, η «τρόικα» έκανε ουσιαστικά μια λαθροχειρία ολκής, προκειμένου να παρακάμψει την αδυναμία της χώρας να εκπληρώσει τους στόχους του Μνημονίου:
Με το πρόσχημα ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμα τελικά στοιχεία από την Αθήνα, η «τρόικα» άφησε... λευκά τα κρίσιμα «κουτάκια» στον πίνακα, όπου σε κάθε αξιολόγηση αναφέρονται τα τελευταία δημοσιονομικά στοιχεία, ώστε να αντιπαραβληθούν με τους συμβατικούς στόχους και να βγει συμπέρασμα για το αν η Ελλάδα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Αυτό έγινε, στην πραγματικότητα, επειδή όλα τα στοιχεία που υπήρχαν παρέπεμπαν σε ιλιγγιώδεις αποκλίσεις, όπως φάνηκε πριν από λίγες ημέρες, όταν δημοσιοποιήθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού κατά το α' εξάμηνο του έτους. Εκεί είδαμε ότι το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού «ξέφυγε» στα 12,747 δισ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν 2,4 δισ. ευρώ πάνω από τον στόχο των 10,374 δισ. ευρώ.
Όμως, αυτή η μεθόδευση, όπου ουσιαστικά το ΔΝΤ παραβίασε τις πάγιες αρχές του καταστατικού του, χρηματοδοτώντας μια χώρα που δεν εκπληρώνει το «conditionality» (όροι) του δανείου, δεν μπορεί να συνεχισθεί, γιατί έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις από εκπροσώπους μεγάλων αναπτυσσόμενων οικονομιών στο συμβούλιο του Ταμείου, όπως ενημέρωσε η κ. Κ. Λαγκάρντ τον κ. Βενιζέλο στην Ουάσινγκτον. Αυτές οι ενστάσεις κορυφώθηκαν στην πρώτη συζήτηση του ελληνικού προβλήματος που έγινε την Πέμπτη, με τους εκπροσώπους της Βραζιλίας, της Ινδίας και της Ρωσίας, δηλαδή τριών επιφανών μελών του G20, να διατυπώνουν ζωηρές αμφιβολίες για το αν πρέπει να συνεχισθεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας, ενώ δεν πιάνει τους στόχους του προγράμματός της. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας αμφισβήτησε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ακόμη και μετά την τελευταία ρύθμιση (βλ. αναδιάρθρωση), που αποφασίσθηκε στις 21 Ιουλίου.
Ένα άλλο αξιοσημείωτο στοιχείο, που έμεινε «αφανές» από την προηγούμενη διαδικασία αξιολόγησης, είναι ότι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για πρώτη φορά αρνήθηκαν να προσυπογράψουν την έκθεση βιωσιμότητας του χρέους, που συνοδεύει κάθε έκθεση της «τρόικας», ρίχνοντας νερό στον μύλο όσων πιστεύουν ότι το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης είναι μια χαμένη υπόθεση.

4 σχόλια

  1. Στις δαγκάνες του «αστακού» ο Γιωργάκης, ο Νίκος ο Παμπούκης
    και οι εκλογές.

    Ο κ. Παπανδρέου αφού δεν έχει εμφανιστεί εδώ και δύο μήνες στην ώρα του πρωθυπουργού στην Βουλή, την στιγμή που το χρηματιστήριο πιάνει το πάτο του βαρελιού που λέει και ο Βενιζέλος και την ίδια στιγμή που βουλιάζει την ελληνική ναυτιλία μετά την παραίτηση του πιο στενού του συνεργάτη και δικηγόρο της οικογένειας Παπανδρέου κ. Παμπούκη.

    Ο Γιωργάκης και ο Νικόλας, ο αδερφός του, τρώνε τώρα με....
    μεγάλη παρέα αστακούς και καραβίδες σε γνωστή ψαροταβέρνα των Βορείων Προαστίων.
    Η εκλεκτή παρέα περιλαμβάνει τραπεζίτες και γνωστούς επιχειρηματίες και όσοι πολιτικοί φίλοι έχουν απομείνει ακόμα στον πρωθυπουργό και συζητάνε το ενδεχόμενο μετά την ΔΕΘ εάν θα πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές.

    Αφού ο πρωθυπουργεύων Νικόλας «έφαγε» τον Παμπούκη και τις επενδύσεις στο Αστακό τώρα τρώει
    με την ησυχία του τους αστακούς στην ψαροταβέρνα !

    http://www.prionokordela.gr/
    στις 3:30 π.μ.


    Αφού μετείχε σε ΤΡΕΙΣ κυβερνήσεις του Λαοπρόβλητου Ηγέτη του ΠΑΣΟΚ
    κ. Γ.Α.Παπανδρέου , αφού είδε από "μέσα" ότι υπάρχουν "Θύλακες Συμφερόντων" ο κ. Χάρης Παμπούκης εφάρμοσε αυτό που προσπαθούσε να δώσει να καταλάβουν σε όλη την κυβέρνηση...
    Βρήκε την σωστή διαδρομή (Track) προς την ΕΞΟΔΟ και την έκανε (Fast)

    Οι υπόλοιποι επιβάτες του "Τιτανικού" όμως ;;; ΤΡΩΝΕ ΚΑΛΑΑΑΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ισχύς εν τη ενώσει .

    Είδες βρέ κουτό που μας αγαπούν όλοι οι Ευρωεβραίοι και εσύ τους κατηγορείς .

    Θέλουν το καλό μας για αυτό μιλούν για συναίνεση , ομοψυχία , ενότητα ,

    όλοι μαζί βρέ χαζουλίνι θα καταφέρουμε πολλά .

    Η δανειακή σύμβαση δεν έχει ακόμα υπογραφεί , μην ξεγελιέσαι . Τα μνημόνια 1,2,3 , κ.λπ. είναι μόνο ένα μικρό μέρος της .

    Ας συναινέσουμε όλοι μαζί και ας την υπογράψουμε ,

    μήπως έχουμε να χάσουμε τίποτα…..!

    και με την βούλα του συντάγματος ,γιατί ξέρεις βρέ μαλκισμένο και αυτοί το ξέρουν βέβαια ,

    δανειακή σύμβαση με 151 βουλευτές δεν εξασφαλίζουν τα χρήματα των δανειστών,

    γιατί σου λέει πως

    εάν έρθει ο Τρελαντώνης θα τους πει να πάνε να τα πάρουν από τον γιο του εωσφόρου .

    Κατάλαβες λοιπόν γιατί θέλουν την συναίνεση με 181 βουλευτές ,

    η δανειακή σύμβαση θα είναι και συνταγματικά ενυπόθηκη και έτσι θα εξασφαλίζουν τα χρήματα τους οι δανειστές, έχοντας ως υποθήκη Ελληνικά νησιά , Ελληνική γη , Ελληνικές ψυχές και Έλληνες σκλάβους .

    Ότι άλλο και αν σου πω γλυκό μου αγόρι και τρυφερή μου γατούλα θα είναι περιττό.

    Ο mindcup της σκέψης σου .
    http://mindcup.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Αύξηση στις συντάξεις»

    Σύντομα θα ανακοινωθεί και σε βάθος τριετίας θα υλοποιηθεί .

    Τα κουκιά δεν βγαίνουν όσο και αν τα μετρήσεις.

    Δεν μπορεί ένα κράτος με 16.000.000 πολίτες ( 10.000.000 Έλληνες και 6.000.000 μετανάστες ) να έχουμε :

    Α ) 1.500.000 , παραγωγικές ανθρώπινες μονάδες

    Β )8.500.000 συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους

    Γ ) 6.000.000 , παρανόμους λαθρεπιβάτες που πίνουν από το μόχθο και από το αίμα των συνταξιούχων και των Εργαζομένων Ελλήνων.

    Ευτυχώς έχουμε άξιους κυβερνήτες που έκαναν πάλι την Πασοκανακάλυψη και τη θέτουν άρον άρον σε εφαρμογή .

    Δεν βγαίνει με τίποτα να δουλεύουν δυο νέοι και να συντηρούν οκτώ γερούς και έξι παράσιτα .

    Έτσι λοιπόν το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή , κόβοντας φάρμακα , εξετάσεις ,νοσήλια και μειώνοντας τις συντάξεις από τους Έλληνες συνταξιούχους και μη.

    Είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι στα επόμενα πέντε χρόνια θα έχουν εξολοθρευτεί σύμφωνα πάντα με το σχέδιο 3.500.000 – 4.500.000 συνταξιούχοι.

    Έέρεε γλέντια

    όπως στην Αργεντινή, έτσι και εδώ τα σκουπιδιάρικα δεν θα μαζεύουν το πρωί από τους δρόμους σκουπίδια αλλά πτώματα σε σήψη .

    Αδόλφε δεν είσαι παρά ένα μηδενικό μπροστά στα σατανικά-Πασοκικά σχέδια .

    Συνέχεια του σχεδίου:

    Τα 4.500.000 νεκρών συνταξιούχων θα αντικατασταθούν από φθηνά εργατικά χέρια μεταναστών , φτάνοντας έτσι σε ένα υγειές οικονομικά κράτος , όπου θα έχουμε περισσότερες ανθρώπινες παραγωγικές μονάδες από ότι συνταξιούχους .

    Στην υγειά μας και στα παπάκια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tο «Express Του ΠΑΣΟΚονυχτίου»

    Ο «Πασοκνύκτιος όρθρος» είχε ήδη ξεκινήσει , πριν καλά καλά ξυπνήσει μετά από τον επταετή ύπνο ο Ελληνικός λαός .

    Μία είναι η αλήθεια όσο και αν θέλουν να την κάνουν γλυκιά σαν καραμέλα .

    Όταν ο «γλυφοποδιάς της Φρειδερίκης» παντρεύτηκε, τσιμπώντας το Εβραϊκό Μινεϊκο δόλωμα , το «express του Πασοκνυκτίου» έβαζε μπροστά τις απειλητικές για την Ελλάδα μηχανές του .

    Επτά χρόνια στην ανατολική Γερμανία, αλλά και αλλού «ο μέθυσος ημιεβραίος» οργάνωνε το σαρωτικό πέρασμα του Πασοκνυκτίου από την ανυποψίαστη κοιμόμενη ως τότε Ελλάδα .

    Το «ημιεβραίικο ρεμάλι» μαζί με την κουστωδία της ανατολικής Γερμανίας , εξαπάτησε τον Eλληνικό λαό αποκρύπτοντας τα «alien σωθικά του», με ένα πρόσωπο κοινωνικής δικαιοσύνης και πλουραλιστικής δημοκρατίας .

    Ας μας πει αυτή η κουστωδία και ας μας δείξει τα ένσημα της από την φάμπρικα της ανατολικής Γερμανίας και μιλάμε για τον Άκη ,τον Κάρολο , τον κινέζο κλόουν και όλα τα άλλα εξαρτήματα του «express του πασοκνυκτίου» που έφτασαν με εξαπάτηση στα ύπατα αξιώματα της χώρας.

    Άξιος συνεχιστής και νέος οδηγός του «express του πασοκονυκτίου» , «ο αβάπτιστος», ο νεώτερος.

    Τριάντα χρόνια μετά, η μάσκα τουalien έπεσε άλλα δυστυχώς το «express του πασοκονυκτίου» λεηλατεί τα σωθικά της χώρας και τον λαό της εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των εντολέων του.

    Εξαπατημένοι συμπολίτες μας, ξυπνήστε επιτέλους και δείτε το τραίνο με το οποίο ταξιδεύετε ,

    δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών,

    αλλά το «express του πασοκονυκτίου»

    θα αφήσει πίσω του όλεθρο, καταστροφή,

    «στρατιές Ελληνικών πτωμάτων»,

    μετά τιμής .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση