GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα κλιματιστικά ευθύνονται για το κρυολόγημα...

Από το  medicalnews.gr Τα κλιματιστικά μπορούν να συμβάλουν σε ένα μικρό ποσοστό στις αναπνευστικές λοιμώξεις,σύμφωνα με επιστήμο...

Από το medicalnews.gr
Τα κλιματιστικά μπορούν να συμβάλουν σε ένα μικρό ποσοστό στις αναπνευστικές λοιμώξεις,σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ.
Όπως εξηγούν, τα κλιματιστικά...
εξάγουν υγρασία από τον αέρα, με πιθανή συνέπεια την ξήρανση της προστατευτικής βλέννας που υπάρχει στα ρουθούνια. Έτσι είναι πιο εύκολο για τους ιούς να εγκατασταθούν στη μύτη.
Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη σε 920 γυναίκες, το συμπέρασμα που προέκυψε είναι πως όσες εργάζονται σε γραφεία με κεντρικό κλιματισμό είχαν υψηλότερα ποσοστά απουσίας λόγω ασθένειας και περισσότερες επισκέψεις στους ωτορινολαρυγγολόγους σε σύγκριση με όσους εργάζονται σε γραφεία χωρίς κεντρικό κλιματισμό.
Παρόμοια αποτελέσματα είχε και μια προγενέστερη μελέτη σε 800 εθελοντές, η οποία κατέγραψε περισσότερα συμπτώματα του αναπνευστικού σε εργαζομένους σε κλιματιζόμενα γραφεία από ό,τι σε γραφεία με φυσικό αέριο.

2 σχόλια


  1. όσες και . . όσες εργάζονται σε γραφεία με κεντρικό
    κλιματισμό ντύνονται σύμφωνα με τις συνθήκες,
    για τις υπόλοιπες που πάνε στη δουλειά σχεδόν γυμνές
    πάντα κάτι ή κάποιος θα ευθύνεται για τα χάλια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΣΕΣ "ΚΑΙΝΕ" ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΑ ΣΤΠΥΣ 23-20C ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ. ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΧΗΜΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ,ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΓΙΑ ΥΠΝΟ,ΑΥΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση