GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τέλος ο Καντάφι, στα χέρια των εξεγερμένων και οι γιοι του...

Ολες οι πληροφορίες από την Τρίπολη συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι το καθεστώς του Λίβυου ηγέτη έφθασε στο τέλος του. Ο εκπρόσωπος...

Ολες οι πληροφορίες από την Τρίπολη συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι το καθεστώς του Λίβυου ηγέτη έφθασε στο τέλος του. Ο εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης, Μούσα Ιμπραχίμ, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι ο Καντάφι είναι πλέον έτοιμος για απευθείας συνομιλίες με τους εξεγερμένους, ενώ ζήτησε από το ΝΑΤΟ να πείσει τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών να σταματήσουν την επίθεση στην Τρίπολη. Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, ο Λίβυος ηγέτης είναι έτοιμος να διαπραγματευθεί απευθείας με τον επικεφαλής του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου Μουστάφα Αμπντ ελ Τζαλίλ. Σύμφωνα εξάλλου με...
 τον εκπρόσωπο, την Κυριακή στις μάχες στην Τρίπολη σκοτώθηκαν 1.300 άτομα.
Αντιδρώντας στην τελευταία έκκληση του Καντάφι, ο Μουστάφα Αμπντ ελ Τζαλίλ δήλωσε ότι οι συγκρούσεις θα σταματήσουν υπό την προϋπόθεση ότι εκείνος θα ανακοινώσει την αποχώρησή του από την εξουσία. Αγνωστο πάντως παραμένει που βρίσκεται ο Λίβυος ηγέτης.
Νωρίτερα, οι αντικαθεστωτικοί εισήλθαν στο κέντρο της λιβυκής πρωτεύουσας χωρίς να έχουν αντιμετωπίσει ιδιαίτερη αντίσταση κατά την προέλασή τους και σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα, ακόμα και η προεδρική φρουρά του Καντάφι παραδόθηκε στους εξεγερμένους.
Λίγο αργότερα ο επικεφαλής του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου (το πολιτικό όργανο των αντικαθεστωτικών) δήλωσε στο Αλ Τζαζίρα ότι συνελήφθη ο γιος του Λίβυου ηγέτη, Σαΐφ Αλ Ισλάμ, ενώ όπως επιβεβαιώθηκε στα χέρια των αντικαθεστωτικών έπεσε και έτερος γιος του Λίβου ηγέτη, Αλ Σαάντι.
«Έχουμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες ότι οι δικοί μας συνέλαβαν τον Σάιφ αλ Ισλάμ», δήλωσε ο Μουστάφα Αμπντ ελ Τζαλίλ. «Εχουμε δώσει οδηγίες για καλή μεταχείριση ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει δίκη», πρόσθεσε μιλώντας στο Αλ Τζαζίρα. Λίγα λεπτά μετά ακολούθησε η είδηση ότι παραδόθηκε στις δυνάμεις των εξεγερμένων και ο μεγαλύτερος γιος του Καντάφι, Μουχάμαντ.

4 σχόλια

  1. ΠΟΙΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΜΕΡΑ
    ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ..

    ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΤΑΖΗΤΗΤΑΙ
    ΖΩΝΤΑΝΟΣ Ή ΝΕΚΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα καθεστώτα πέφτουν μόνο με εξέγερση και αίμα.

    Η «Αραβική Άνοιξη» έδειξε σε μας τους σύγχρονους, που δεν έχουμε ζήσει λαϊκές εξεγέρσεις και εμφυλίους πολέμους, ότι μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να αναγκάσεις ένα καθεστώς να εγκαταλείψει την εξουσία. Η λαϊκή εξέγερση και το αίμα, δυστυχώς.

    Είδατε όλοι τι συνέβη και τι συμβαίνει σήμερα με τα «αδελφά» σοσιαλιστικά...οικογενειοκρατικά καθεστώτα του Μπεν Άλι, του Χόσνι Μουμπάρακ, του Μουαμάρ Καντάφι, ακόμα και του Ασάντ κ.λ.π.

    Όλα «σεβαστά» μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπου προεδρεύει ο κ. Παπανδρέου ο Γ΄, μέλος της πολιτικής δυναστείας των Παπανδρέου.
    Ήδη παρακολουθούμε, όπως το είχαμε προβλέψει από την αρχή, τις τελευταίες μέρες του Μουαμάρ Καντάφι. Οι λαϊκές δυνάμεις βρίσκονται έξω από την πρωτεύουσα Τρίπολη και τα προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα του Καντάφι τελειώνουν.
    Σιγά σιγά και το πλήθος εντός των τειχών διώχνει τον φόβο, εξεγείρεται και τάσσεται με το μέρος των επαναστατών, επιταχύνοντας τις εξελίξεις.

    Κανένα από αυτά τα ολοκληρωτικά σοσιαλιστικά και δυναστικά καθεστώτα δεν εγκατέλειψε και δεν εγκαταλείπει την γλυκιά και επικερδή εξουσία, παρά μόνο έπειτα από λαϊκές εξεγέρσεις και ποταμούς αίματος αθώων πολιτών, που δεν άντεχαν πια την σκληρή φορολογία, την πείνα, την εξαθλίωση, τον εξευτελισμό, την κοροϊδία και την καταδυνάστευση από τις σοσιαλιστικές οικογένειες.

    Οι οποίες, σοσιαλιστικές οικογένειες, μετά την κατάρρευση εκείνων των οικογενειών του υπαρκτού σοσιαλισμού, είναι τα απομεινάρια ενός αντιδημοκρατικού εξουσιαστικού συστήματος, σχεδόν θεοκρατικού, που προπαγάνδιζε και εξακολουθεί ακόμα να προπαγανδίζει τον «σοσιαλιστικό παράδεισο».....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΤΕ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΤΕ ΑΝΑΚΩΧΗ. ΤΟ ΝΑΤΟ ΟΤΑΝ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΙΤΕ.ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά φάγανε καλά ήπιανε ώρα είναι…………..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση