GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ...

Γράφει ο Λουκάς Σταύρου Η έκρηξη στο Βασιλικό επιδείνωσε την ήδη φθίνουσα πορεία της οικονομίας μας. Η περίπτωση αυτή προέρχεται απ...

Γράφει ο Λουκάς Σταύρου
Η έκρηξη στο Βασιλικό επιδείνωσε την ήδη φθίνουσα πορεία της οικονομίας μας. Η περίπτωση αυτή προέρχεται από το χώρο του απρόβλεπτου και απροσδιόριστου όπου εκτίθεται κάθε κοινωνία. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι το συμβάν στο Βασιλικό δεν προέρχεται από ανωτέρα βία αλλά από την ανευθυνότητα των κρατούντων . Που σημαίνει ότι οι κυβερνώντες προσέθεσαν στο πεδίο της απροσδιοριστίας την ανευθυνότητα τους εκ της οποίας προήλθε η καταστροφική έκρηξη . Η περίπτωση αυτή καθιστά την ίδια την ηγεσία του λαού αίτια συμφορών και δεινών . Τούτο αποκαλύπτει την απροσμέτρητη ανευθυνότητα και ανηθικότητα της κρατικής μηχανής .
Η διαπίστωση αυτή μας οδηγεί στο...
βαθύ κράτος του κομματισμού που στηρίζεται στις πελατειακές σχέσεις και την συνάδουσα αναξιοκρατία. Αυτή είναι και η δεύτερη αιτία της οικονομικής μας κατάστασης. Δηλαδή ο υπέρογκος δημοσιοϋπαλληλικός τομέας με τα υψηλά εισοδήματα και τις πριγκηπικές απολαβές τις οποίες απολαμβάνει σε κατάσταση ηθικής σήψης.
Αρπάζουν από το μόχθο του λαού ανταποδίδοντας υπεροψία , ανευθυνότητα , σφετερισμό και ιδιοτέλεια που οδηγεί σε διαπλοκές με κυκλώματα ναρκωτικών , χρηματισμού, πορνείας κλπ. Ο δημόσιος υπάλληλος είναι ο αισχρός τύπος ανθρώπου που παράγει το πελατειακό κράτος της κομματοκρατίας.
Η Τρίτη αιτία της οικονομικής μας πτώσης προέρχεται και πάλι από το σύστημα του σοσιαλκαπιταλισμού και την αδυναμία του να φορολογήσει την ολιγαρχία του πλούτου. Φορολογούν τις παραγωγικές επιχειρήσεις , την οικονομία της κοινωνίας, για να κάνουν δήθεν κοινωνική πολιτική , ενώ αφήνουν ανενόχλητο το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την δορυφόρο πλουτοκρατία του. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση Χριστόφια ζήτησε ‘έστω την φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας αλλά δεν πέρασε το νομοσχέδιο από την αντίδραση της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.
Κοντά σε αυτά τα τεράστια μεγέθη που συμβάλλουν στην καταβαράθρωση της οικονομίας μας , δηλαδή το υπέρογκο του δημοσιοϋπαλληλικού τομέα και η εγγενής ανηθικότητα και ανευθυνότητα του , η άγρια φορολόγηση της οικονομίας της κοινωνίας και η ταυτόχρονη υπεράσπιση της πλουτοκρατίας, προστίθεται και ο αποπροσανατολισμός του λαού από τα πραγματικά προβλήματα και τα νοσήματα του κατεστημένου .
Η προπαγάνδα του συστήματος δεν αναφέρεται στους δυσώδεις καρκινικούς όγκους που κατατρώνε το σώμα της κοινωνίας αλλά στα συγκριτικά ασήμαντα ζητήματα, όπως για παράδειγμα στα ποσά που δίδονται ως επιδόματα σε αιτητές ασύλου. Αυτά τα ασήμαντα διογκώνονται στο έπακρο ώστε να φανεί ότι προς αυτά στρέφει τη προσοχή της η κοινωνία και αυτά την απασχολούν πάνω από όλα. Η ακροδεξιά αναλαμβάνει να «αναδείξει» αυτά τα προβλήματα και να υψώσει το παραπέτασμα όπισθεν του οποίου κατασπαράσσεται ο λαός από τα κόμματα, από την εκκλησία, από την ολιγαρχία του πλούτου , από τα κυκλώματα της διαφθοράς.
Χειροκροτείστε τον καρνάβαλο του κατεστημένου.

1 σχόλιο

  1. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ € ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΥΡΩΣΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ € ΝΑ ΠΑΝΕ ΧΑΛΙΑ ;


    ΒΡΕ ΜΗΠΩΣ ΤΟ € ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση