GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαμαράς και Ραχόι...

Γράφει o Γιώργος Ρωμαίος Είναι πλέον σαφές ότι ο κ. Σαμαράς εγκαταλείπει την «επιλεκτική συναίνεση» που προσέφερε σε ορισμένα άρθρα τ...

Είναι πλέον σαφές ότι ο κ. Σαμαράς εγκαταλείπει την «επιλεκτική συναίνεση» που προσέφερε σε ορισμένα άρθρα του Μεσοπρόθεσμου και ακολουθεί το δόγμα «Οχι σε όλα», με οδηγό τις δημοσκοπήσεις που φέρουν τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται του ΠαΣοΚ και την προσδοκία ότι σύντομα θα διαδεχθεί τον κ. Παπανδρέου!
Πρόσφατη επιβεβαίωση αυτής της αλλαγής στρατηγικής του κ. Σαμαρά είναι η απροκάλυπτη στήριξη των ιδιοκτητών ταξί, σε αντίθεση με τις προηγούμενες διακηρύξεις για υιοθέτηση της πολιτικής του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων. Φαρισαϊσμός, βέβαια, η έκκληση να «απόσχουν από κάθε ακραία κινητοποίηση», όταν η ΝΔ καλύπτει δημοσίως τον...
γραμματέα του Συνδικαλιστικού κ. Γ. Μανώλη για τη συμμετοχή του στη γενική συνέλευση των ιδιοκτητών ταξί.
Στην κριτική της κυβέρνησης απαντά η ΝΔ: «Σε πλήρη αντίθεση με τις πρακτικές του ΠαΣοΚ, ο Αντ. Σαμαράς και η ΝΔ επιδεικνύουν στάση ευθύνης προτάσσοντας σε κάθε περίπτωση το συλλογικό καλό». Αν πράγματι αυτή είναι η πολιτική του, ο κ. Σαμαράς έχασε- ή μάλλον απέφυγε- την ευκαιρία να την επιβεβαιώσει και να προσφέρει και τη δική του συμμετοχή και βοήθεια στο «συλλογικό καλό». Αναφέρομαι στη Σύνοδο Κορυφής, στην οποία επρόκειτο να ληφθεί απόφαση για το δημόσιο χρέος της χώρας. Με μοναδική εξαίρεση τον κ. Θαπατέρο της Ισπανίας, όλοι οι ηγέτες που μετείχαν στην κρίσιμη σύνοδο της Πέμπτης 21ης Ιουλίου ανήκουν στο Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο μετέχει και η ΝΔ. Εγνώριζε ο κ. Σαμαράς ότι υπήρχαν πολλές διαφωνίες και οι διαπραγματευτικές δυνατότητες της κυβέρνησης ήταν δύσκολες και περιορισμένες. Η παρουσία του στις Βρυξέλλες και οι επαφές του με τους ομοϊδεάτες του ηγέτες θα ενίσχυαν το «εθνικό μέτωπο».
Προφανώς «ήλπιζε» σε αποτυχία και «φρονίμως ποιών» απέφυγε να εκτεθεί... Φρόντισε μάλιστα να θέσει στον Πρωθυπουργό και κάποιες «κόκκινες γραμμές» ώστε αν τις «περνούσε» να έχει βέλη στη φαρέτρα!..
Η απόφαση όμως τον αιφνιδίασε. Δεν περίμενε ο κ. Σαμαράς ότι θα ξεπερνούσε και τις προσδοκίες της ίδιας της κυβέρνησης, η οποία εντυπωσίασε με την καταπληκτική οργάνωση της μάχης που έδωσε ο κ. Παπανδρέου μέσα στο Συμβούλιο. Το ίδιο βράδυ αφθόνησαν τα θετικά σχόλια εντός και εκτός Ελλάδος. Ο κ. Σαμαράς μετείχε με «αμήχανη σιωπή», εν αναμονή ανάγνωσης των «λεπτομερειών» της απόφασης! Τελικά διατύπωσε την άποψη ότι «η βελτίωση των όρων δανεισμού συνιστά ανακούφιση» αλλά και «ομολογία αποτυχίας του μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής».
«Μίζερη» αντιμετώπιση μιας σημαντικής απόφασης που μειώνει το χρέος, διασφαλίζει τη δανειοδότηση για τα επόμενα χρόνια και θωρακίζει τις ελληνικές τράπεζες και τους καταθέτες. Πίσω όμως από αυτή τη «μίζερη» κριτική της απόφασης των Βρυξελλών κρύβεται αυτό που αποκαλύφθηκε στον Τύπο: «Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου να εκμεταλλευθεί πολιτικά και επικοινωνιακά το νέο πακέτο στήριξης της χώρας», προφανώς για «το συλλογικό καλό»!
Ας πάμε στην Ισπανία, όπου οι δημοσκοπήσεις φέρουν ως διάδοχο του σοσιαλιστή Θαπατέρο τον αρχηγό της Κεντροδεξιάς Μαριάνο Ραχόι. Τι υπόσχεται στους ψηφοφόρους; «Σχέδιο σοκ»! Αναμένει, δηλώνει, απεργίες και διαδηλώσεις, αλλά δεν θα αφήσει να εκτροχιαστεί το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που προβλέπει μείωση μισθών, ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας για ευκολότερες προσλήψεις και απολύσεις και αυστηρό έλεγχο των δαπανών των αυτόνομων περιφερειών. Στόχος «να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών, να προσελκυστούν επενδυτές και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας».
Ο Ραχόι διεκδικεί την πρωθυπουργία και δηλώνει χωρίς δισταγμό: «Τα μέτρα θα είναι σκληρά και θα έχουμε πρόβλημα με πολλούς ανθρώπους, ο κόσμος όμως θα πρέπει να καταλάβει ότι ζούμε πέραν των δυνατοτήτων μας. Οι Ισπανοί θα καταλάβουν». Αυτά για σύγκριση με «τα καθ΄ ημάς»...

10 σχόλια

  1. "Η ΚΩΛΟΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ..παΣΟΚ !"
    Ποιος είπε…

    Επειδή οι κυβερνώντες με τη βοήθεια του συνόλου πλέον των τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, παίζοντας καθημερινά με το μυαλό και τα νεύρα μας, προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο και να κοντύνουν τη μνήμη μας, καλό είναι που και που να θυμόμαστε τι έχουν πει κατά το πρόσφατο παρελθόν.

    Ποιος είπε; «Λεφτά υπάρχουν»,
    «Κάποιοι πιστεύουν ότι το πρόβλημα θα λυθεί με το πάγωμα μισθών και συντάξεων», «Δε θα αυξήσω το ΦΠΑ», «Δε θα πάμε στο ΔΝΤ», «Οι αυξήσεις των έμμεσων φόρων είναι η συνήθης μορφή φορολογικής αφαίμαξης», «Δε θα αυξήσουμε τα όρια ηλικίας», «Είμαστε η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης», «Η ελληνική οικονομία είναι υπό πτώχευση», «Το δημοσιονομικό αδιέξοδο της χώρας απειλεί την εθνική μας κυριαρχία».
    ____________________________________
    Απάντηση:
    Το 2009 πριν και μετά τις εκλογές
    ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο κ. Παπανδρέου.
    Δε νομίζω να χρειάζονται σχόλια.....
    ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ....ΒΡΙΣΙΕΣ ΠΙΑ.


    Ποιος είπε: «Δηλαδή, τι θέλετε,
    να πουλήσω τα νησιά ή την Πελοπόννησο;».
    -----------------------------------
    Απάντηση:
    Τον Ιούλιο του 2011
    (σύμφωνα με πρωτοσέλιδο φίλα προσκείμενης στην κυβέρνηση εφημερίδας), ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Παπανδρέου στη Σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

    Αν η δήλωση – ερώτημα όντως έγινε και δεν είναι αποκύημα της νοσηρής φαντασίας του συγκεκριμένου εκδοτικού οίκου, μας περιμένουν Ελληνίδες και Έλληνες πολύ – πολύ χειρότερα.... +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλά καλά....... ότι είναι ο χοντρός ακόμα ελεύθερος...δεν σας λέει τίποτα ..... Άρε Ελλάδα.....με τα δεξιά ορφανά σας...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλλα περιμεναμε απο εναν νεο πολιτικο αλλα κι αυτος ειναι μια απο τα ιδια και θα το πληρωση και δημοσκοπικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ______________________________________

    1981. ΠΑΣΟΚ: ΣΤΙΣ 18 ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ !
    2011. ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ
    ΠΑssΟΚ-ΔΝΤ.

    χέρι- πόδι, με την Κόρη και το Βόδι

    Και με ένα αναμένο ΜΠΑΦΟ Νάααααααααα..!
    στην γειτινιά του Έρωτα (πουτανιας)
    του Μπουτάρη.....
    ______________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ά, ρε πόσο επίκαιρος είναι ο ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ!!!
    (Φυσικά και δεν μιλώ για Στάλιν και δεκαετία 1930... έτσι? Να εξηγούμαστε!)

    Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ έφαγε τα ψωμιά του και... Τελείωσε...Δυστυχώς!!
    Το τελευταίο του Στάδιο, η Χρηματιστηριακή Παγκοσμιοποίηση Κεφαλαίων- χωρίς καμιά Παραγωγική Δραστηριότητα- ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ!

    Το μεγάλο στοίχημα για την διάσωση του Καπιταλισμού ΕΙΝΑΙ:

    Μπορεί η σημερινή κατάσταση (ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ) του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ να ελεγχθεί με ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΣΑ???

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ...

    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ Ο Χ Ι ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ...

    Δυστυχώς δεν μπορεί...

    Και τί θα γίνει τότε?

    Λυπάμαι... αλλά WHO KNOWS?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι ο Σαμαράς εναλλακτική λύση;
    Η' είναι μία από τα ίδια;
    Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι με τον Σαμαρά πρωθυπουργό η χώρα θα βγάλει από την πλάτη της το Μνημόνιο,θα σταματήσει το πογκρόμ εναντίον του λαού της και θα βάλει φρένο στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της;
    Όποιος το πιστεύει να σηκώσει το χέρι.
    Μήπως ήρθε η ώρα να πάει στα σκουπίδια ο δικομματισμός;
    Μήπως πρέπει επιτέλους ο λαός να
    χαμηλώσει τους πρασινογάλαζους συνεταίρους στο 20% και ακόμα πιο κάτω;
    Αυτοί δεν μας έφεραν 30 χρόνια τώρα ως εδώ;
    Αυτοί δεν ήταν που έδιναν τη σκυτάλη ο ένας στον άλλο;
    Κάθε κυβερνητική εναλλαγή,10ετίες
    τώρα,δεν έβρισκε προσχήματα για να σπρώξει το λαό ακόμα πιο κάτω;
    Μήπως ήρθε η ώρα να πληρώσουν για όλα όσα έχουν κάνει όλοι αυτοί οι κύριοι,και να πάνε στη γωνία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπάρχουν βουλευτές και πολιτικοί της κατεστημένης Ελληνικής κοινωνίας, που παρ όλο στα λόγια παριστάνουν τους καινοτόμους, στην ουσία είναι αδιόρθωτα κολλημένοι με το αμαρτωλή φιλοσοφία της νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας. Γι' αυτό έχουμε υποχρέωση άσχετα πιο κόμμα ψηφίζει ο καθένας, τον σταυρό προτίμησης να τον βάζουμε σε ανθρώπους που προηγουμένως έχουμε βεβαιωθεί ότι τον αξίζουν. Έτσι θα εξαλείψουμε σιγά σιγά και όσο γίνεται φαινόμενα νεποτισμού και αθλιότητας.
    ΦΕΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΠ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΟΓΑΠ
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.
    ΤΕΛΙΚΑ
    ΕΔΩ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προβλέπω πτώση του ΠΑΣΟΚ με λαϊκή επανάσταση και όχι με εκλογές (δεν τις θέλουν οι Αγορές, γιατί όλα πλέον τα ρύθμισαν όπως ήθελαν, κυβέρνηση λαϊκής συσπείρωσης με Πρωθυπουργό το Σαμαρά, αυτοκτονία της Ντόρας (λόγω πρωθυπουργίας Σαμαρά), κλπ, κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση