GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποια…ηλεκτρική καρέκλα;

Του Θανάση Νικολαΐδη «ΠΟΛΕΜΟΣ είναι όταν αλληλοσκοτώνονται άνθρωποι που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, γιατί αυτοί που γνωρίζονται καλά μ...

Του Θανάση Νικολαΐδη

«ΠΟΛΕΜΟΣ είναι όταν
αλληλοσκοτώνονται άνθρωποι που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, γιατί αυτοί που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους δεν μπόρεσαν να τα βρουν». Κι αν στοιχίζει ψυχές και δάκρυα, φέρνει και κέρδη στους δημιουργούς του. Άρα έχουν κάθε λόγο να τον διεξ(αγ)άγουν νικηφόρα.
ΜΕ τους άλλους…νεκρούς, τους καθημερινούς, το θέμα αλλάζει. Οι νομοθέτες δεν έχουν παρόμοιους λόγους να νοιαστούν για τις ζωές των πολιτών. Ούτε να τιμωρήσουν τον «εχθρό», ούτε να κλάψουν για δολοφονημένους από «άτακτους». Γι αυτό και...
συμπεριφέρνονται αδιάφορα για τους εγκληματίες του κοινού εγκλήματος. Έτσι νιώθουν τη δημοκρατία, απ’ τους μακρινούς θώκους της εξουσία (και «ξένος πόνος ξέγδαρμα»). Δεν δίνουν πεντάρα για τις κοινωνίες που ανησυχούν, για τον πολίτη που δεν λέει να ησυχάσει.
ΜΙΑ-δυο, λοιπόν και ο νόμος καθαρίζει για τον δολοφόνο (αντί να τον…καθαρίσει). Κι αν εμπνεύστηκαν το ηλίθιο πλην…σωτήριο «περί προσωπικών δεδομένων», το’ καναν για πάρτη τους. Μη πιαστεί και δικαστεί ο παιδόφιλος, μη καταδικαστεί ο βιαστής κι ο δολοφόνος ο δολοφόνος, μη φανεί απάνθρωπος ο νομοθέτης που μετράει τον (ξένο) πόνο με ξένο αίμα.
ΔΕΝ οπλοφορούν οι αστυνομικοί στη Νορβηγία και είναι δικαίωμα τους. Κοινωνικό και ιστορικό. Κατά τα ήθη και την πρακτική των «κρυόκωλων» που δεν γνώρισαν πολέμους και εμφυλίους, μελαγχολούν για το κλίμα τους και αυτοκτονούν ατομικά και ομαδικά. Ωστόσο, ο υπόλοιπος κόσμος τους θέλει πρακτικούς και λυσιτελείς μπροστά στο δίκαιο και την αδικία.
ΣΚΟΤΩΣΕ μαζικά ο εγκληματίας του Όσλο κι αυτοί του φέρονται με το γάντι. Με την νομοθεσία τους που δεν προβλέπει πλέον των 21 χρόνων κάθειρξη, λες και η ηλεκτρική καρέκλα είναι αμαρτία και το εκτελεστικό αποσπάσιμα είναι έγκλημα. Λες και θα κερδίσουν το (γειτονικό) βραβείο Νόμπελ και ο κόσμος θα καμαρώσει για τους μακρινούς βόρειους εξανθρωπισμένους Βίκινγκς και τον «πολιτισμό» τους.
ΤΙ κι αν ένας γονιός τον καθαρίσει «συμπληρώνοντας» τον νόμο; Ποιος θα βρεθεί για να (κατα)δικάσει τη μάνα που πονάει το ίδιο σε Ανατολή και Δύση για το χαμένο της παιδί; Έπρεπε να προλάβουν τους δολοφόνους οι «κρυόκωλοι» και τ’ άφησαν. Όφειλαν να ρίξουν μια ματιά στους νόμους και την πρακτική του «φαρ ουέστ» και να πάρουν τα καλά του. Εκεί μαζεύτηκαν κάθε καρυδιάς καρύδια κι έκαναν κράτος. Με την ηλεκτρική καρέκλα και τον «νόμο του Λιντς» (για ειδεχθή εγκλήματα) και οι ευρωπαίοι μη τους…σνομπάρουν-κακό του κεφαλιού τους.

3 σχόλια

  1. ΕΙΔΗΣΗ

    ΤΟΝ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ "ΠΤΥΧΙΑ" ΓΝΩΣΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

    Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΤΥΧΙΑ

    ΤΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΛΕΝΕ ΚΑΙ Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑΤi ΠΙΣΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ
    ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΝΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

    ΑΥΤΑ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ

    ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΕΣΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ

    ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΠΛΟΓΚ ΛΕΝΕ

    ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΨΥΧΙΚΟΥ

    1 Αυγ 2011 7:26:00 μ.μ.

    1 Αυγ 2011 10:45:00 μ.μ.

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    1 Αυγ 2011 7:34:00 μ.μ.

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Αισχος

    βαλανε τον δασκαλακο να ελεγξει Διευθυντες καθηγητες

    Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής

    Κουμέντος Ιωάννης Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ. ψΑΧΤΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΗΘΌ ΤΟΥ κΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

    Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1958. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου. Επίσης, έχει πτυχίο από την Α.Σ.Ο.Ε.Ε (Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων). Διαθέτει πτυχίο εξομοίωσης από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και δίπλωμα μετεκπαίδευσης από το Μαράσλειο Διδασκαλείο.

    Είναι Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διδάξει στο Μαράσλειο Διδασκαλείο και διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Ε.Ι.Ν (1997 – 2000). Έχει διαχειριστεί προγράμματα ΕΠΕΑΕΚ (αγωγής υγείας και κινητικότητας). Είναι Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου στο Νομό Αττικής.

    Κυρία Άννα Διαμαντοπούλου οι πιο πολλοί υποψήφιοι έχουν πιο πολλά προσόντα από το περιφερειάρχη σου

    Ουστ λαμόγια

    1 Αυγ 2011 7:41:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε φίλε αν έχεις τέτοια κάψα να γράφεις άσχετα πράγματα όπου να 'ναι φτιάξε δικό σου μπλογκ, είναι ανάγκη να αναμεταδίδεις μασημένη τροφή όπου εσύ νομίζεις? τι είναι αυτό? πόλεμος στο παρόν μπλογκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πλάκα ποια είναι με το διαδίκτυο, το τύπο που του βάζαν δυναμίτη οι ομοϊδεάτες για να φτάσει εκεί που έφτασε,οι Σκανδιναβοί δεεεν τον εντόπισαν για να τον αποκλείσουν από το διαδίκτυο!

    Αλλά είναι σαΐνια στο να αποκλείσουν ένα γιατί ανέβασε σε σελίδα του fb το όλα είναι δρόμος http://www.youtube.com/watch?v=_Jvp-YiP530

    Λέτε να είναι σε συνεργασία με τους ομοϊδεάτες τους από την Ελλάδα?

    Blockering!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση