GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστήμονες δημιούργησαν τον πρώτο οργανισμό με τεχνητό γενετικό κώδικα...

Από το tvxs.gr Τον πρώτο οργανισμό με τεχνητές πληροφορίες στον γενετικό του κώδικα δημιούργησαν ερευνητές του Κέιμπριτζ, ανοίγοντα...

Από το tvxs.gr

Τον πρώτο οργανισμό με τεχνητές πληροφορίες στον γενετικό του κώδικα δημιούργησαν ερευνητές του Κέιμπριτζ, ανοίγοντας μία νέα σελίδα για τον πλήρη έλεγχο των πρωτεϊνών που συνθέτουν τους ζωντανούς οργανισμούς.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν νηματώδεις σκώληκες του είδους Caenorhabditis elegens – ο C. Elegans που έχει μήκος μόνο ενός χιλιοστού και αποτελείται από περίπου χίλια κύτταρα.
Όπως αναφέρει το...
Βήμα, το δημιούργημά τους, ο «εργαστηριακός C. Elegans» έχει διαφορετικό γενετικό κώδικα από τους φυσικούς και μπορεί να συνθέτει βιολογικά μόρια που δεν είναι γνωστά στον φυσικό κόσμο. Ειδικότερα, τροποποίησαν τον γενετικό κώδικα του νηματώδη σκώληκα ώστε να περιέχει ένα ακόμη αμινοξύ το οποίο δεν υπάρχει στη φύση.
Σύμφωνα με τον Τζέισον Τσιν από το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Κέιμπριτζ, η νέα τεχνική μπορεί να οδηγήσει σε δημιουργία πρωτεϊνών κατά παραγγελία οι οποίες θα βρίσκονται υπό τον απόλυτο έλεγχο του ανθρώπου. Όπως σημειώνει οποιοδήποτε τεχνητό αμινοξύ θα είναι δυνατόν να επιλέγεται ώστε να διαθέτει συγκεκριμένες ιδιότητες ανάλογα με τη βούληση των επιστημόνων. Τα ειδικά σχεδιασμένα αυτά αμινοξέα θα μπορούν να ελέγχονται μέσω του φωτός. Σύμφωνα με τους ερευνητές Σεμπάστιαν Γκρέις και ο Τζέισον Τσιν η μέθοδος θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε διάφορα είδη.
Όπως αναφέρει το Βήμα, το επόμενο για την ερευνητική ομάδα είναι η διεξαγωγή μιας λεπτομερούς μελέτης στα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου του C. Elegans. Στόχος των επιστημόνων θα είναι να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν συγκεκριμένους νευρώνες ανάλογα με την επιθυμία τους με χρήση μικροσκοπικών ακτινών λέιζερ.

2 σχόλια

  1. Ετσι από έρευνα και εφαρμογή για ιατρικούς σκοπούς , προέκυψε το Αίντζ.
    Χρειάζεται πολύ προσοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ή πως θα φτιάχνουμε ελεγχόμενα ανθρωποειδή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση