GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολιτικοί τη Δημοκρατία μας, σαν τα μάτια σας!..

Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Οι εξειδικευμένοι πολιτικοί επιστήμονες και κοινωνιολόγοι, οι απανταχού της γης απλοί πολίτ...


Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Οι εξειδικευμένοι πολιτικοί επιστήμονες και κοινωνιολόγοι, οι απανταχού της γης απλοί πολίτες, η παγκόσμια κοινή γνώμη, θεώρησαν και θεωρούν τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, που γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα και στο πέρασμα των αιώνων υιοθετήθηκε ως επιθυμητά κυρίαρχο πολίτευμα στις περισσότερες χώρες του πλανήτη, ως το πολιτικό σύστημα που...
 αγγίζει την τελειότητα όντας ταυτόχρονα ευαίσθητο και εύθραυστο.
Η Δημοκρατία λειτουργεί μέσα από Κόμματα που εκφράζουν συγκεκριμένες ιδεολογικές-οικονομικές-πολιτικές θεωρίες, θέσεις και προγράμματα δράσης στα οποία εντάσσονται οι ψηφοφόροι (ενδιαφέρον για πολιτικούς επιστήμονες και κοινωνιολόγους προκαλεί το Ελβετικό μοντέλο).
Είναι γνωστή πλέον σε όλους μας η οικονομική καταστροφή και ο φόβος της απόλυτης κατάρρευσης-πτώχευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα μας και η οποία, στο μεγαλύτερο μέρος της, οφείλεται σε πράξεις και παραλείψεις των δύο μεγάλων Κομμάτων εξουσίας δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που την Κυβερνούν τα τελευταία 37 χρόνια (αφού την είχαν κυβερνήσει ως ΕΡΕ και Ένωση Κέντρου πριν την 7ετία).
Καθώς τα οικονομικά μέτρα που μας επιβάλλονται από την περίφημη πλέον τρόικα είναι ολοένα και πιο δυσβάστακτα, γίνονται με το πέρασμα κάθε ημέρας ορατοί οι κίνδυνοι πλήρους αποσύνθεσης της κοινωνικής αλληλεγγύης και ίσως ακόμη και αποσταθεροποίησης του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος…
Είναι γνωστή στα blogs η ιστορία της τυφλής κοπέλας και του νέου που την λάτρευε. Την συνοδεύω με τη θερμή παράκληση να φροντίσουν ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ την Ελλάδα μας, την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη των Ελλήνων, την ΠΑΤΡΙΔΑ, οι ηγέτες ΟΛΩΝ των Κομμάτων, που εμείς ψηφίσαμε και κρατούν στα χέρια τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας!
******************************
Υπήρχε κάποτε μια κοπέλα που είχε χάσει το φως της. Eπειδή ήταν τυφλή μισούσε τον εαυτό της, την οικογένεια και τους συγγενείς της, μισούσε τους πάντες, εκτός από τον ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ της. Αυτός ήταν πάντα εκεί δίπλα της έτοιμος να ικανοποιήσει την κάθε ανάγκη και επιθυμία της καθώς δεν την αγαπούσε απλά αλλά κυριολεκτικά την λάτρευε!
Του είχε εκμυστηρευτεί πολλές φορές ότι αν μια μέρα γινόταν ένα θαύμα και μπορούσε να δει τον κόσμο, τότε θα τον παντρευόταν!
Κάποια μέρα ένας άγνωστος ευεργέτης της δώρισε δυο μάτια και η μέχρι χτες τυφλή κοπέλα μπόρεσε να δει τον κόσμο που τόσο πολύ επιθυμούσε.
Είδε μετά από λίγες μέρες και το πρόσωπο του ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ της ο οποίος γεμάτος αγωνία τη ρώτησε:
«τώρα που βλέπεις τον κόσμο, θα με παντρευτείς;»
Η κοπέλα έκπληκτη διαπίστωσε ότι ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ της ήταν κι αυτός τυφλός και σοκαρισμένη από το γεγονός αρνήθηκε να τον παντρευτεί.
Το παλικάρι έφυγε από τη ζωή της με δάκρυα να πλημμυρίζουν τις κόγχες των ματιών του. Αργότερα της έστειλε ένα σημείωμα μιας μόνο αράδας:
«Αγαπημένη μου, σε παρακαλώ, να φροντίζεις τα μάτια μου...»

8 σχόλια

  1. Δυστυχώς οι συμπολίτες μας έχουν μάτια, αλλά σε πολλούς είναι άχρηστα. Πολλοί έχουν για τη Δημοκρατία τον έρωτα του νέου, αλλά δυστυχώς κουβαλάνε κάποιοι α' αυτούς και την αχαριστία της κοπέλας. Η Δημοκρατία τους φροντίζει, αλλά μόλις χρειαστεί να θυσιάσουν και κείνοι κάτι της γυρίζουν την πλάτη. Ακόμα και σεις αλλοιθωρίζετε κάπως με το ότι βάζετε όλους στο ίδιο τσουβάλι Η Δημοκρατία έχει και αντοχές. Πιστεύω όμως πως θα ήταν ασφαλέστερη αν είχε λιγότερες ανοχές.

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -Όταν μια Δημοκρατία θεωρεί περιττούς τους μισούς και πλέον νέους της καταδικάζοντάς τους στην ανεργία,στη φτώχεια,σε μια ζωή στα όρια της επιβίωσης
    -Όταν μια Δημοκρατία θεωρεί ότι τις αποφάσεις πρέπει να τις παίρνουν οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι,να τις επεξεργάζονται μερικοί πρόθυμοι 'τεχνοκράτες',
    να τις εκτελούν μερικοί 'εκλεκτοί' πολιτικοί και να τις διαφημίζουν μια χούφτα ΜΜΕ
    -Όταν μια Δημοκρατία ΕΠΙΛΕΓΕΙ να κόψει 50 και 100 ευρώ από τους συνταξιούχους των 600 ευρώ και ταυτόχρονα ΕΠΙΛΕΓΕΙ να δώσει 100 δις ευρώ στις τράπεζες που ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ για την κρίση
    -Όταν μια Δημοκρατία ΕΠΙΛΕΓΕΙ να ενοχοποιήσει τους μισθωτούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,τους μικροεπαγγελματίες και τους αγρότες
    -Όταν μια Δημοκρατία ΕΠΙΛΕΓΕΙ να
    πλακώσει τον κόσμο στα χημικά σε κλειστούς χώρους (όπως στο Μετρό του Συντάγματος),
    Τότε,είναι...στην καλύτερη των
    περιπτώσεων μια Δημοκρατία τυφλή και στη χειρότερη μια Δημοκρατία κατ'επίφαση.
    Το αίτημα για αληθινή Δημοκρατία είναι σήμερα και θα είναι και στο μέλλον το βασικό κοινωνικό αίτημα.
    Και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντροπή

    εχετε βαλει τοσες μαλακιες μεχρι και ξεπεσμένες πουτανες
    ενω εχω καιρο να διαβασω δρ Κουτσουκο
    που εχει κάνει λεει μηνυση στην Δαμανακη Μαρια για εκβιασμο και σωματεμπορια!!

    Μανωλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ασε μας ρε παπαρόπουλε... Ποια δημοκρατία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οταν ενας ηλήθιος σου λέει οτι "Λεφτά Υπάρχουν"
    κι εσύ τον ψηφίζεις τυφλά κι ανεξακρίβωτα
    εχεις διά μιάς μαμήσει τρία πράγματα,
    τον εαυτό σου
    τον ηλίθιο
    και την Δημοκρατία

    ---Βόγλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ
    ΔΑΣΚΑΛΕ


    ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Η ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

    ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΟΡΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!

    ΒΓΕΊΤΕ ΑΠ ΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΊΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΜΑ ΔΙΟΡΙΖΕΙ
    ΑΝΑΞΟΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ Η ..ΔΗΜΟΚΤΑΤΙΑ Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΜΙΣΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
    ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΑΜΙΡΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
    ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ
    Η ΘΑ ΤΟΥ ΤΑ ΚΟΨΕΙ ΑΠ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΕΩΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ?

    σοσιαληστες λαμογιααααααααααααααα

    Αποδοκιμασίες πολιτών σε Λοβέρδο, Καρχιμάκη
    και Μαγκούφη.

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος βρέθηκε στην Κυλλήνη.
    Φραστική επίθεση δέχθηκαν ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ.Καρχιμάκης και ο βουλευτής Χρ.Μαγκούφης.

    Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, η οποία επικαλείται τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Καρχιμάκης έγινε στόχος αγρότη στο χωριό Μαρωνιά της Σητείας, τόπο καταγωγής του.
    Το επεισόδιο έγινε στη διάρκεια του τοπικού πανηγυριού.
    O ίδιος ο κ. Καρχιμάκης, μιλώντας στο cretalive επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε διαπληκτισμός,
    όχι όμως και χειροδικία...ΚΡΙΜΑ ΡΕ ΠΟΥΣΤΑ ΡΕ
    ΑΛΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΩ ΛΟΥ !

    Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε το Σάββατο στην Κυλλήνη, όπου βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

    Αποδοκιμασίες και για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Μαγκούφη στην Καλαμπάκα, στο ετήσιο πανηγύρι που πραγματοποιήθηκε στο χώρο δημοτικού σχολείου της Αγναντιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση