GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι άφησε πίσω του ο Αϊρίν...

Σε τροπική καταιγίδα υποβαθμίστηκε ο κυκλώνας Αϊρίν κατά το πέρασμά του από το Κόνεϊ Αϊλαντ της Νέας Υόρκης, με την ταχύτητα των ανέμων να ...

Σε τροπική καταιγίδα υποβαθμίστηκε ο κυκλώνας Αϊρίν κατά το πέρασμά του από το Κόνεϊ Αϊλαντ της Νέας Υόρκης, με την ταχύτητα των ανέμων να μειώνεται στα 65 μίλια.Νωρίτερα, προκάλεσε το θάνατο εννιά ανθρώπων καθώς και σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδρότηση σε Βόρεια Καρολίνα, Βριρτζίνια, Μέριλαντ και Ντάλαγουερ.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους. «Μην βγαίνετε στους δρόμους, μείνετε στα σπίτια σας ή στα κέντρα υποδοχής», τόνισε σε....
 συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι είναι «πολύ αργά να φύγουν» όσοι δεν υπάκουσαν στις εντολές εκκένωσης που εκδόθηκαν για περιοχές που κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν.
Ήδη οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έχει ήδη προκαλέσει ο Αϊρίν έχουν ως αποτέλεσμα τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε περισσότερους από 50.000 ανθρώπους στη Νέα Υόρκη. Οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν διακοπεί, τα αεροδρόμια έχουν κλείσει, και η Νέα Υόρκη, έμοιαζε νεκρή πόλη. Στο Μανχάταν τα μπαρ και τα εστιατόρια ήταν κλειστά, οι παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ ακυρώθηκαν και οι ορδές των τουριστών που γεμίζουν την Τάιμς Σκουέαρ δεν ήταν εκεί.
Πολλά καταστήματα τοποθέτησαν φύλλα κοντραπλακέ για να προστατεύσουν τις βιτρίνες τους και εκατομμύρια νεοϋορκέζοι κλείστηκαν στα σπίτια τους. 370.000 άνθρωποι εκκένωσαν τα σπίτια τους μετά την εντολή του δημάρχου Μπλούμπεργκ, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν στην αμερικανική μεγαλούπολη. Αρκετοί εγκατέλειψαν την πόλη, άλλοι αναζήτησαν καταφύγιο σε συγγενείς τους, σε ξενοδοχεία και στα κέντρα υποδοχής που άνοιξε ο δήμος.
Στο Νιου Τζέρσεϊ, πάνω από 1 εκατ. πολίτες απομακρύνθηκαν από τις ακτές. Το κόστος των ζημιών από τον Αϊρίν κατά μήκος της αμερικανικής ακτής στον Ατλαντικό και από την υπερχείλιση ποταμών στην ενδοχώρα μπορεί να ανέλθει σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι.
Ο υπολογισμός των ζημιών που έχουν προκληθεί κατά μήκος της ακτής θα αρχίσουν από το απόγευμα της Κυριακής, αλλά οι ζημιές στην ενδοχώρα από την υπερχείλιση ποταμών μπορεί να μην φανούν έως και την Τρίτη, πρόσθεσε.
Παράλληλα ο διοικητής της αμερικανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας διαχείρισης καταστάσεων κρίσης FEMA Κρεγκ Φουγκέιτ δήλωσε ότι οι ομοσπονδιακές ομάδες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν μια αποτίμηση των ζημιών που προκάλεσε ο κυκλώνας Αϊρίν στη Βόρεια Καρολίνα και θα αρχίσουν σύντομα να κάνουν το ίδιο και σε άλλες πολιτείες που επλήγησαν από το φαινόμενο αυτό. Ο Φουγκέιτ αρνήθηκε ωστόσο να κάνει έναν υπολογισμό σε δολάρια των ζημιών που έχουν προκληθεί.
Την ίδια ώρα αξιωματούχος της αμερικανικής ακτοφυλακής δήλωσε ότι ο κυκλώνας Αϊρίν προκάλεσε μικρότερη ζημιά στη Βόρεια Καρολίνα, την οποία έπληξε πρώτη, από αυτό που αναμενόταν. «Συνολικά, η ζημιά δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο αναμέναμε» δήλωσε ο υποναύαρχος Ουίλιαμ Λι στο CNN έπειτα από επιθεώρηση της ακτογραμμής με ελικόπτερο.
Ο Κρεγκ Φουγκέιτ της FEMA προσέθεσε εξάλλου ότι ο χρόνος που θα χρειαστεί για την αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος κατά μήκος της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ θα εξαρτηθεί από το βαθμό στον οποίο έχουν υποστεί ζημιές συγκεκριμένες υποδομές και από το αν διεκόπη η λειτουργία των συστημάτων για να προστατευθούν.

2 σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση