GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση και από την ΔΑΠ ΤΕΙ...

Ανακοίνωση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ σχετικά με το νέο νόμο–πλαίσιο Τετ, 31/08/2011 - 14:49 Μετά την ψήφιση του νόμου - πλαισίου από τους βουλευτές τ...

Ανακοίνωση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ σχετικά με το νέο νόμο–πλαίσιο
Τετ, 31/08/2011 - 14:49

Μετά την ψήφιση του νόμου - πλαισίου από τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, κάποιοι ήδη πανηγυρίζουν. Φυσικά και αντιλαμβανόμαστε το γιατί. Πανηγυρίζουν, όχι βέβαια γιατί ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος και αγάπησαν τα ΑΕΙ της χώρας μας. Ζητωκραυγάζουν διότι το πιο ζωντανό, το πιο δυναμικό, το πιο «ενοχλητικό» κομμάτι της κοινωνίας βγαίνει από τη μέση στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Εκεί όπου...
 η φωνή των νέων ήταν και παραμένει δυνατή.
Αυτοί που με τις πολιτικές τους όλα αυτά τα χρόνια, διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, έκαναν παιχνίδια με τα λεφτά του ελληνικού λαού στο Χρηματιστήριο, πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις, αγόραζαν υποβρύχια αξίας δισεκατομμυρίων που έγερναν και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, δημιουργούσαν σχέσεις «στοργής» με εταιρείες τύπου Siemens, επέτρεψαν την ανεξέλεγκτη ύπαρξη του παραεμπορίου και το μαράζωμα των επιχειρήσεων νόμιμου εμπορίου, παρέδωσαν αμαχητί το κέντρο της Πρωτεύουσας στους εμπόρους και χρήστες ναρκωτικών, εκτόξευσαν την ανεργία αγγίζοντας το 17% και συστηματικά οδήγησαν στα χέρια του δυνάστη που λέγεται Δ.Ν.Τ. την χώρα μας, ετοιμάζονται για άλλη μια ληστρική επίθεση.
Αυτή την φορά στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.
Όλο το προηγούμενο διάστημα, συντεταγμένα, με μεθοδικότητα και δεξιοτεχνία που θα ζήλευε και ο καλύτερος χειρούργος, παπαγαλάκια ανεξαρτήτως χρώματος και κομματικών αποχρώσεων ετοίμαζαν την πλήρη αποδόμηση των ελληνικών Ιδρυμάτων και των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας ώστε να περάσει νύχτα, εν μέσω θέρους, ο αντιδημοκρατικός αυτός νόμος – πλαίσιο .
Ένα νομοσχέδιο, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ταφόπλακα στην ιστορία των ΤΕΙ, που τα γυρίζει πολλά χρόνια πίσω καθώς τους αφαιρεί μία σειρά ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών που έχουν κερδηθεί με τους Νόμους 2916/01 και 3549/07, τα διαχωρίζει ξεκάθαρα από τα Πανεπιστήμια με όρους υποτιμητικούς, επιτρέπει την εισαγωγή χιλιάδων αποφοίτων ΙΕΚ την ώρα που ακόμα και σήμερα εκκρεμεί η έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε πολλές ειδικότητες ΤΕΙ λόγω του συντεχνιακού εκβιασμού των επιμελητηρίων, εκμηδενίζει την «ενοχλητική» εκπροσώπηση των σπουδαστών, επιβάλει εξαντλητικά όρια σπουδών που εξωθούν τους σπουδαστές στην αποχώρησή τους από τα Ιδρύματα χωρίς λήψη πτυχίου και σε συνδυασμό με τη συνεχή μείωση της χρηματοδότησης των Ιδρυμάτων τα οδηγεί σε τέλμα.
Το νομοσχέδιο πάνω στο οποίο προσπαθεί να χτίσει την προσωπική της πολιτική καριέρα η Υπουργός, θα έχει την τύχη όλων των προηγούμενων μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία γιατί πολύ απλά δεν αγγίζει τα πραγματικά προβλήματα των Ιδρυμάτων και οι λύσεις πρέπει να προκύψουν από αυτούς που ζουν και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα αυτά.
Θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο και κόστος ώστε να μην εφαρμοστεί ο νόμος αυτός που μας θυσιάζει στο βωμό των κομματικών σκοπιμοτήτων και της συναίνεσης. Άλλωστε εμείς σαν νέοι δεν έχουμε να χάσουμε και πολλά. Μας τα έχουν στερήσει πριν από μας για μας.
Η γενιά μας βαρέθηκε να ανέχεται τις παθογένειες, τα λάθη και τις παραλείψεις της γενιάς του πολυτεχνείου. Ως εδώ!

3 σχόλια

  1. Διαμαντοπούλου μαινόμενη κατά πρυτάνεων και φοιτητών.

    Πρωτοφανής επίθεση υπουργού Παιδείας κατά πρυτάνεων και των φοιτητών, γιατί, άκουσον άκουσον, προχωρούν σε καταλήψεις και κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο της κυβέρνησης, που ως γνωστόν βάζει ταφόπλακα στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Συγκεκριμένα η Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό, επιτέθηκε με σκληρές εκφράσεις, λες και ήταν σε .....
    κομματική μάζωξη και τσακωνόταν με τους συντρόφους της, στους πρυτάνεις κάνοντας λόγο για «άθλια ψέματα» τα οποία -όπως είπε- «αναπτύσσονται συνειδητά για να δημιουργήσουν αναταραχή στους φοιτητές που δεν έχουν δει το νόμο».

    Η υπουργός Παιδείας καταφέρθηκε κατά συγκεκριμένων συγκλήτων υποστηρίζοντας ότι «το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν είναι ένα κοινόβιο όπου οι φοιτητές αποφασίζουν πότε θα γίνουν εξετάσεις». Όπως είπε «το ελληνικό πανεπιστήμιο το πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος, εμπιστεύεται σε αυτό τα παιδιά του, και το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν μπορεί – ή κάποιες δυνάμεις του – να φαντάζονται ότι είναι ένα κοινόβιο που οι φοιτητές θα αποφασίζουν πότε θα δίνουν εξετάσεις, όπου οι Σύγκλητοι θα μπορούν – λόγω των κινητοποιήσεων – να αναβάλουν εξετάσεις και ότι όλα αυτά θα γίνονται χωρίς κανένα κόστος».

    Άμεση ήταν η απάντηση από τους Πρυτάνεις οι οποίοι χαρακτήρισαν
    ως ύβρεις τις δηλώσεις της κας Διαμαντοπούλου.
    «Κυρία Υπουργέ, Περίσσευσαν οι ύβρεις εναντίον των Πανεπιστημίων και των Πρυτανικών Αρχών. Παρακαλούμε για το καλό της Παιδείας να σταματήσουν» τονίζουν χαρακτηριστικά.

    Τέλος όσον αφορά στις δηλώσεις του κ. Πελεγρίνη ο οποίος είπε ότι δεν μπορεί ο ίδιος να εμποδίσει τις καταλήψεις φοιτητών, η υπουργός Παιδείας μίλησε απαξιωτικά για τον πρύτανη: «ο συγκεκριμένος πρύτανης έχει εκλεγεί, γιατί έτσι γινόταν ως τώρα, από συγκεκριμένες παρατάξεις. Οι παρατάξεις και ο πρύτανης έχουν κοινά συμφέροντα. Επομένως ο πρύτανης θα βγει και θα πει παιδιά ότι θέλετε, καταλήψεις, διαδηλώσεις, κάνετε ότι θέλετε και όταν αποφασίσετε ελάτε να δώσετε και εξετάσεις».


    ΣΥΜΒΟΥΛΗ. λαδάκι..ξυδάκι και λίγο απο την Λέσχη, ετοιμοθάνατο σπερματάκι.

    Αν και..δεν θα περάσει ο πόνος..
    ΘΑ ΕΝΤΑΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε μεγαλε τι καπνιζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΑΦΟ........ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση