GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ατιμωρητί(!)...

Του Θανάση Νικολαΐδη ΟΔΗΓΟΥΣΕ μηχανάκι πάνω (!) στο πεζοδρόμιο. Με το παιδάκι του στην αγκαλιά, να βλέπει και να καμαρώνει. Για τον π...

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΟΔΗΓΟΥΣΕ μηχανάκι πάνω(!) στο πεζοδρόμιο. Με το παιδάκι του στην αγκαλιά, να βλέπει και να καμαρώνει. Για τον πατέρα και τη μαγκιά του, για την αδιάφορη Πολιτεία και την…κατανόηση» του τροχονόμου. Η «καταγραφή» έγινε, η ατιμωρησία πέρασε στο παιδικό μυαλό και τα χρόνια πέρασαν. Πήγε το παιδάκι του σχολείο και δεν του επέβαλαν κανόνες. Πήγε στο γυμνάσιο της αποστήθισης και στο λύκειο των καταλήψεων, ψήφισε για...
 πρόεδρο της τάξης τον «χειρότερο» και το’ χε καμάρι που καμιά δύναμη δεν περιόρισε την ορμή του. Ύστερα έγινε…οδηγός. Με καταγραμμένη στο υποσυνείδητο την πατρική μαγκιά και την κρατική αδιαφορία.
ΚΙ ύστερα ήρθε ο…Ανδρέας. Ο λαός διψούσε και ξεδίψασε. Για δημοκρατία (πριν γίνει ασυδοσία) και για ελευθερίες κουτσουρεμένες στις δεκαετίες της δεξιοκρατίας. «Ο λαός στην εξουσία», αλλά οι χειρότεροι σε πόστα. Οι σοσιαλιστές να κορδώνονται και οι συνεταιρισμοί να συρρικνώνονται. Πριν γίνουν πλούσιοι επιτήδειοι σε προεδρεία και συμβούλια, πριν ο Παπανδρέου προλάβει να αντιδράσει. Ήταν αργά. Η Αστυνομία ατόνησε, η κοινωνία «ανέπνευσε» (χωρίς να διαβλέπει κινδύνους) και η δημοκρατία γλίστρησε σε χέρια ανώριμων, πριν γίνουν βρόμικα. Σαν ξυράφι σε χέρια νηπίου.
ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕ η ασυδοσία και ο κακομαθημένος δεν κάνει πίσω. Δεν συμμορφώνεται πρωθύστερα, θέλει να «εκφραστεί» και το κάνει σε κάθε ευκαιρία. Με τα βιώματα και την παιδεία του. Για μικρά και μεγάλα. Με καταχωνιασμένη στο υποσυνείδητο την ανυπακοή, μιας και η ατιμωρησία είναι δεδομένη. Έργα και ενέργειες κατά το δοκούν, πρωτοβουλίες χωρίς το άγχος του νόμου και με την ψήφο του «ανταλλακτική σταθερά». Για την μακροημέρευση του πολιτικού στο πόστο του και το προεκλογικό του χαμόγελο να πιστοποιεί τη «φιλία» με τον ψηφοφόρο.
ΑΣΥΔΟΣΙΑ, λοιπόν, κι οι νόμοι να παραβιάζονται ατιμωρητί(!) απ’ την κορυφή ως τη βάση στην Ελλάδα-εργοτάξιο της κομπίνας, των «έργων» και…κατορθωμάτων. Κανένας δεν σκιάζεται κανέναν και το’ παμε αυτό ελευθερία. Για να διασκεδάζουν οι ξένοι τουρίστες στην «ατραξιόν» και να το θεωρούμε τιμή και καμάρι μας. Και δεν το ‘χουμε προσέξει πως ξεσαλώνουν στα νησιά μας πνιγμένοι στο ουίσκι, αλλά επιστρέφουν στην πατρίδα τους σοβαροί και «εξανθρωπισμένοι».
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ το ακριβώς αντίστροφο στον πηγαιμό για την…Ευρώπη. Ξεκινάς απ’ την κοινωνική μας αταξία με τους νόμους πεταμένους δίπλα στα σκουπίδια των ελληνικών δρόμων, διασχίζεις τα Βαλκάνια της «ίδιας γεύσης», γεύεσαι την «αυστριακή» φροντίδα για τη δημόσια εικόνα και φτάνεις στη Γερμανία της αυστηρότητας. Δεν αστειεύονται μαζί σου κι ούτε αστειεύεσαι μ’ αυτούς. Ωστόσο, νιώθεις ασφαλής, ίσος προς τον διπλανό σου απέναντι στον νόμο, δεν είσαι ο «κάποιος» κι αν δεν…γουστάρεις, ξανανοίγεις τα πανιά για την Ελλάδα, που «όπου και να’ σαι σε πληγώνει» (συνεχίζεται).

6 σχόλια

  1. ΜΠΡΑΒΟ, η καλύτερη ανάλυση και διάγνωση του σημερινού καταντήματος της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς έτσι. Ο πατέρας του παιδιού, του έμαθε την ανομία. Από εκεί αρχίζουν όλα. Μόλις μεγαλώσει, θα πάρει τη σκυτάλη. Και έτσι φτιάχνεται ο φαύλος κύκλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να που δόθηκε η εξήγηση γιατί δεν πέφτουν οι υπογραφές για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους (www.elegr.gr), http://www.gopetition.com/petition/43171/sign.html φταίει ο αστυνόμος κι το "παπάκι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ κ. Αθανασιάδη,
    "τέτοιο κεφάλι, τέτοιο κούρεμα" (τούρκικη παροιμία).
    Φιλικά
    Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θανάση καλός και καλώς.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΡΕΣΙΤΑΛ
    _________________________________
    - Μόλις το είπε ο ΑΝΤΕΝΑ. Οι ξένες αγορές προσχωρούν στις θέσεις του Παπανδρέου.( ποιες είναι οι θέσεις του βέβαια δεν λένε).

    - Μόλις το είπε το ΜΕΓΚΑ.
    Συνεχείς επαφές του Παπανδρέου με τους ξένους ηγέτες (πως κατορθώνει και τηλεφωνεί κάνοντας κανό,ένας θεός ξέρει).

    - Μόλις το είπε ο ΑΛΦΑ.
    Διαδοχικές συσκέψεις του Παπανδρέου με το οικονομικό επιτελείο.
    ( κάτω από την ομπρέλα η σε ουζερί με οικολογικά φαγώσιμα, δίπλα στο κύμα, δεν διευκρινίζεται).

    + Το τι λένε τα ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΙΚΑ SITES,δεν σας το γράφω.
    Μπείτε μέσα και ψάξτε.
    Όπως λέει και το ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ,
    μη περιμένετε μασημένη τροφή.

    Για αυτό ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ καθίστε στη παραλία και μη σκάτε.
    Από Σεπτέμβριο έχει ο Θεός.
    Μπορεί και να κάνει διάβημα -διαδήλωση η ΓΣΕΕ.
    Έτσι για να περπατήσουμε και να ξεμουδιάσουμε μωρέ από την ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΡΕΠΑΛΗ.


    ΜΑΛΑΚΕΣ..Ισραιλινοί που μαζευτήκατε 250.000, επειδή και καλά σας φταίει η ακρίβεια.
    Εμ, δεν έχετε εκεί ΑΝΤΕΝΑ, ΜΕΓΚΑ, ΑΛΦΑ, ΑΛΤΕΡ, κ.λ.π. ±±±±±±±±±±±±±±±

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση