GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το παραμύθι του γάτου...

Γράφει η Amelie Law Ήταν ένα μικρό κορίτσι που έκρυβε τα όνειρά της μέσα στην κοιλιά της. Σιγά σιγά η φωτιά τους έφτιαξε ένα αστέρι που φώ...

Γράφει η Amelie Law
Ήταν ένα μικρό κορίτσι που έκρυβε τα όνειρά της μέσα στην κοιλιά της. Σιγά σιγά η φωτιά τους έφτιαξε ένα αστέρι που φώλιαζε εκεί κρυμμένο από όλους. Κάθε βράδυ έβγαιναν βόλτα στις στέγες αγκαλιασμένοι. Το πρωί ήταν γεμάτη σημάδια επειδή το αστέρι την έκαιγε. Μπογιάτιζε το δέρμα της, κάλυπτε τα σημάδια κι έκανε την ανήξερη.
Χρόνια, έκανε την ανήξερη. Καιγόταν το βράδυ, μα το πρωί φορούσε το...
άλλο της δέρμα, για να ζει με τους ανθρώπους. Μέρα τη μέρα γινόταν όλο και πιο δύσκολο. Η φωτιά την έκαιγε ολοένα περισσότερο. Όνειρα, πόσα καμένα, τσουρουφλισμένα όνειρα...
Σταμάτησε να παίρνει αγκαλιά το αστέρι της. Σταμάτησε να κάνει βόλτες στις στέγες. Οι μπογιές έγιναν δεύτερη φύση της, ένα με το δικό της δέρμα. Όλα τα δοκίμασε. Διαλυτικά, σπάτουλες, πλαστικές επεμβάσεις. Κανένα αποτέλεσμα. Το δέρμα της είχε γίνει τραχύ, σκληρό, σα να είχε λέπια και τόπους τόπους φτερά. Ένα παράξενο μείγμα. Γυάλιζε και άστραφτε, άρεσε στους άλλους, αλλά εκείνη πονούσε. Την έσφιγγε, την έπνιγε, δεν την άφηνε να περπατήσει ή να χορέψει, δεν μπορούσε να μιλήσει καλά καλά.
Βαρέθηκε.
Έναβράδυ με πολύ κόπο, φορτωμένη ένα αερόστατο, ανέβηκε στην ταράτσα. Προσπάθησε να βγάλει το αστέρι από την κοιλιά της. Ίσως να το έπειθε να φύγουν μαζί. Ξαπλωμένη πάνω στο αερόστατο, τραγουδούσε με πνιγμένη φωνή το κάλεσμα.
«Έι... Τι τραγουδάς;» μια φωνή την έκανε να τιναχτεί τρομαγμένη. «Τι τραγούδι είναι αυτό; Πολύ σπαραχτικό είναι... Δεν μου αρέσει». «Και ποιος σε ρώτησε;» απάντησε θυμωμένα το κορίτσι. «Να μη σε νοιάζει το τραγούδι μου. Δεν σε αφορά» στο μισοσκόταδο έψαχνε να βρει από πού ερχόταν η φωνή. Ένας γάτος βγήκε από ένα άδειο κασόνι για μπύρες και την πλησίασε νωχελικά. «Δε με νοιάζει. Κουβέντα να γίνεται. Βαριέμαι εδώ μόνος και προσπαθώ να περάσω την ώρα μου», βαριεστημένα απλώθηκε πάνω στο αερόστατο και άρχισε να γουργουρίζει. «Πρόσεχε τα νύχια σου! Θα μου σκίσεις το πανί...» έκανε το κορίτσι και τον έσπρωξε να πάει παραπέρα. Ο γάτος την κοίταξε με τα παράξενα σαν από γη φτιαγμένα μάτια του, σήκωσε τους ώμους και νωχελικά γύρισε στο κασόνι «Πιφ... κορίτσια, μόνο φασαρία κάνουν...» μονολόγησε και γλείφτηκε αυτάρεσκα.
Κάθε επόμενο βράδυ που το κορίτσι ανέβαινε στην ταράτσα για να καλέσει το αστέρι της, ο γάτος την κοιτούσε με τα μάτια του από χώμα και ιδρώτα και ξάπλωνε το αχνιστό κορμί του στο αερόστατο. Του άρεσε γιατί ήταν δροσερό. Δεν μιλούσαν πολύ. Μερικές φορές αντάλλασσαν μερικά συνηθισμένα λόγια αλλά συνήθως έμεναν αμίλητοι να κοιτούν τον ουρανό, ξαπλωμένοι δίπλα δίπλα. Ο γάτος με τα παράξενα μάτια και το κορίτσι με το σκληρό δέρμα.
Ένα βράδυ ο γάτος άπλωσε το νύχι του και έξυσε το μάγουλό της. «Γιατί είναι έτσι;» την ρώτησε. «Έτσι; Πώς έτσι;» έκανε την ανήξερη για άλλη μια φορά. «Να έτσι. Είναι σκληρό, γυαλιστερό, σαν τα λέπια των ψαριών που μου αρέσουν. Γιατί είναι έτσι; Τα κορίτσια δεν έχουν τέτοιο δέρμα... Να προσπαθήσω να το ξύσω να δούμε τι θα γίνει;»
«Μπα... δεν θα γίνει τίποτα. Έχω προσπαθήσει πολύ πριν από σένα. Τα πάντα έχω κάνει. Άστο, θα κουραστείς χωρίς αποτέλεσμα».
«Ε και; Έχω χρόνο. Έχω χρόνο για εφτά ζωές. Γάτος είμαι, μην το ξεχνάς...»
«Καλά» απάντησε το κορίτσι «μην με πονέσεις όμως. Μπορείς;»
«Μπορώ» έκανε ο γάτος και άρχισε προσεχτικά να ξύνει και να μαδάει το γυαλιστερό περιτύλιγμα. Έξυνε, μαδούσε, γελούσε «είδες; Δεν ήταν τόσο δύσκολο τελικά. Απορώ τι έκανες τόσο καιρό. Ήταν τόσο απλό...»
«Είναι απλό για σένα που είσαι γάτος. Εγώ είμαι κορίτσι και καίγομαι».
Σταμάτησαν να μιλάνε. Το μόνο που ακουγόταν ήταν το νύχι του γάτου που αργά, προσεχτικά, έξυνε τα λέπια. Το κορίτσι τεντωνόταν, άπλωνε και ασυναίσθητα πλησίαζε τον γάτο. Κάθε βράδυ.
Τα λέπια που αφαιρούσε ο γάτος είχαν σχηματίσει ένα παράξενο, αστραφτερό σωρό στη μέση της ταράτσας δίπλα στο αερόστατο του κοριτσιού. Κανένας δεν ανέβαινε ποτέ εκεί για να παραξενευτεί ή να τα καθαρίσει. Το κορίτσι ανέβαινε κάθε βράδυ για να συναντήσει τον γάτο. Είχε ξεχάσει το αστέρι. Δεν ήθελε να φύγει πια. Ήθελε να μείνει εκεί, ξαπλωμένη δίπλα στον γάτο, να κοιτάει τον ουρανό και να ακούει τον παράξενο ήχο που έκαναν τα νύχια του πάνω της.
«Εγώ είμαι γάτος» της είπε ένα βράδυ με τη γλυκιά, νωχελική φωνή του. «Μη με εμπιστευτείς. Δεν πρέπει να πιστέψεις έναν σκουπιδόγατο που ζει σ’ ένα κασόνι για μπύρες και κυνηγάει πεφταστέρια για να γυμνάζεται. Βαριέμαι εύκολα. Θα μείνω εδώ μέχρι να πέσει και το τελευταίο λέπι. Θα φύγω μετά».
«Εντάξει» είπε το κορίτσι «δεν μπορώ να σε κρατήσω εδώ. Αλλά δεν είσαι σκουπιδόγατο. Είσαι ένας καλόψυχος γάτος που έκανες χαζή επιλογή σπιτιού. Σε επηρεάζει η μυρωδιά της μπύρας», γέλασε και του πατίκωσε τ’ αυτιά. Ο γάτος άνοιξε μια τεράστια αγκαλιά και το κορίτσι χώθηκε μέσα ανασαίνοντας χώμα, ιδρώτα και γρασίδι. «Μη με αγκαλιάζεις αν θέλεις να φύγεις. Δε θα μπορώ να σε ξεχάσω μετά» ψιθύρισε το κορίτσι και τον κοίταξε.
Ο γάτος έστειλε τη ματιά του μέχρι τα βάθη της κοιλιάς της εκεί που φώλιαζαν κρυμμένοι οι φόβοι και τα μυστικά της, έκλεισε το μάτι στο αστέρι της και την έσφιξε περισσότερο. «Καλά, δεν θα σε αγκαλιάζω. Θα σε κρύβω μόνο πού και πού». Γέλασαν και οι δύο «θέλεις να κυνηγήσουμε πεφταστέρια; Θέλεις να χορέψουμε; Θέλεις να τραγουδήσουμε φάλτσα για να διώξουμε τα τζιτζίκια ή προτιμάς να παίξουμε μουσουδιές; Εγώ έχω εφτά ζωές να ζήσω, είμαι γάτος μην το ξεχνάς. Εσύ μόνο μία, μην την σπαταλάς...»
Το κορίτσι που είχε βαρεθεί να περπατάει μηχανικά, να μιλάει με μισόλογα και να καίγεται μόνη της ένευσε καταφατικά «Ξημερώνει. Πρέπει να φύγω, θα τα πούμε το βράδυ» μάζεψε κρυφά μερικά λέπια στη χούφτα της από τον σωρό κι έφυγε τρέχοντας.
Στο δωμάτιό της διάβασε με προσοχή τις οδηγίες χρήσης για την «Starcat» τη νέα υπερκόλλα που κολλάει γερά, πολύ γερά. «Ποτέ δε θα πέσει το τελευταίο λέπι...» χαμογέλασε στο είδωλό της κι άρχισε προσεχτικά να κολλάει τις ψηφίδες στο κορμί της, «ποτέ δε θα πέσει το τελευταίο λέπι...»

Το link http://www.youtube.com/watch?v=EEkM6cFCARI είναι του βίντεο που έστησα για το παραμυθάκι μου. Enjoy! (ελπίζω)

10 σχόλια

  1. ΠΑΡΧΑΡΙΔΟΥ - ΣΙΝΙΚΟΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΙΒΑ ΚΑΙ
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ .
    ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤO ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΡΧΑΡΙΔΟΥ - ΣΙΝΙΚΟΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΙΒΑ ΚΑΙ
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ .
    ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤO ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ .
    ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΜΑΦΙΟΖΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ , ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ , ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΣΤΟ Ι.Κ.Α. .
    Προς τους εισαγγελείς , δικαστές , δημοσιογράφους να παρέμβουν και να τους συλλάβουν ,να κατασχεθεί η περιουσία που έκαναν με τους παράνομους μισθούς που παίρνουν από το δημόσιο, να δεσμευτούν οι καταθέσεις τους που είναι και αυτές παράνομα εισοδήματα να καταδικαστούν σε φυλάκιση χωρίς αναστολή για εξαπάτηση εις βάρος του δημοσίου , για παράνομη πορνεία , από την κομπίνα που έστησαν οι Βούλγαροι , Ρουμάνοι αλλά και Αλβανοί που να διορίζονται στο δημόσιο και στα δημόσια νοσοκομεία και στο ΙΚΑ ως μόνιμοι ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό .
    Παράδειγμα τρανταχτό που ο διοικητής του Ι.Κ.Α κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο , είναι η κομπίνα που έστησαν το περιβόητο Βουλγάρικο δίδυμο ΝΤΑΛΕΒΑ – ΣΙΝΙΚΟΦ,
    Ξέρετε πόσες Ντάλεβες και Σινίκοβοι έχουν διοριστεί μόνιμοι στο δημόσιο χωρίς να είναι Έλληνες .Ακλουθώντας τον δρόμο της ΠΟΡΝΕΙΑΣ και του ΣΕΞ που με το πήδημα και τα σεξουαλικά όργια διορίστηκαν μόνιμοι ιατροί στο Ελληνικό δημόσιο έρε ξευτίλα για την Ελλάδα !!!!!
    ΙΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΣΙΝΙΚΟΒΑ βουλγάρα διορισμένη ψυχίατρος στο ΙΚΑ ΚΑΜΙΝΙΩΝ ΜΟΝΙΜΗ ΙΑΤΡΟΣ , Πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία και αυτές τις ημέρες πήρε και προαγωγή και μετατέθηκε στο Ι.Κ.Α ΠΕΙΡΑΙΩΣ .
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ , βούλγαρος ψυχίατρος διορισμένος στο ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΟΜΙΜΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ σύζυγος της πρώτης(ΙΒΑΣ ΝΤΑΛΕΒΑ) και αυτός πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
    ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΟΙ «ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ» ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ…
    Κύκλωμα με 650 Βουλγάρες και 20 Βούλγαρους που εισέπρατταν παράνομα συντάξεις από το ελληνικό δημόσιο, εξάρθρωσαν οι αρχές. Μάλιστα η σύνταξη έφθανε τα …… 500 ευρώ τον μήνα.
    «Πρόκειται για καραμπινάτη κομπίνα που γινόταν για χρόνια
    εις βάρος του ασφαλιστικού μας συστήματος και των ασφαλισμένων» δήλωσε στην εφημερίδα το «Βήμα» ο υπουργός αναπληρωτής Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνης, ο οποίος αποκάλυψε ότι «η καλοστημένη αυτή απάτη ήδη απασχολεί δύο κράτη, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία».
    Σύμφωνα με πληροφορείς της εφημερίδας, το κύκλωμα δρούσε ως εξής. Γραφεία προσέφεραν εργασία με το αζημίωτο σε Βουλγάρες ηλικίας 53-54 ετών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
    Οι δουλειές που τους έβρισκαν ήταν να εργάζονται κυρίως ως καθαρίστριες σε ξενοδοχεία ή σε εστιατόρια ή σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Επιπλέον τους δήλωναν ψευδή μόνιμη διεύθυνση
    κι αυτό γιατί αν δεν το έκαναν τότε θα δικαιούνταν σύνταξη ύψους μόλις 15 ευρώ. Μόνο δηλαδή για περίθαλψη!
    Για κάθε Βουλγάρα που έφερναν στη χώρα μας, τα γραφεία έπαιρναν από αυτή προμήθεια που εφθανε ως και το 10% του μισθού που έπαιρνε εκείνη από την εργασία της.
    Μόλις οι Βουλγάρες συμπλήρωναν του 55ο έτος ηλικίας κι έχοντας ήδη δουλέψει 14 χρόνια στη Βουλγαρία κι ένα στη Ελλάδα, διεκδικούσαν από το ΙΚΑ σύνταξη ύψους 500 ευρώ!!!
    Επιπλέον από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι η υπόθεση έχει προκαλέσει ζημιά στο ΙΚΑ αλλά και σε άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς που υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευρώ το χρόνο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύνταξη σε όλους! …αρκεί να μην είναι Έλληνες!!
    Μετανάστες από γειτονικές χώρες, με λίγους μόνο μήνες ασφάλισης στην Ελλάδα και οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τα όρια ηλικίας, μπορούν να πάρουν την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ ύψους 716 ευρώ, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Βουλγάρα 60 ετών η οποία έχει δουλέψει μόνο έναν χρόνο στην Ελλάδα....
    κατοικεί στη χώρα και παίρνει από το ΙΚΑ σύνταξη του ΕΚΑΣ 716 ευρώ. Όχι, δεν είναι το τελευταίο σύντομο ρατσιστικό ανέκδοτο, αλλά η νέα ασφαλιστική καταιγίδα που θα μεγαλώσει αναπόφευκτα τη «μαύρη τρύπα» του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Της Μαίρης Λαμπαδίτη

    Ο αριθμός αιτήσεων για συνταξιοδότηση Βουλγάρων εργαζομένων τριπλασιάστηκε απότομα τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας την εύλογη απορία της αρμόδιας διεύθυνσης του ΙΚΑ. Το μυστήριο βεβαίως λύθηκε όταν οι υπάλληλοι ανέτρεξαν στους κοινοτικούς κανονισμούς απονομής συντάξεων. Οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι, ως ισότιμα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης διέλευσης στην χώρα μας από την 1η Ιανουαρίου του 2009 και απολαμβάνουν τα ίδια εργασιακά και συνταξιοδοτικά προνόμια με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες. Έτσι, ακόμα και με λίγους μήνες ασφάλισης στην Ελλάδα, ένας Βούλγαρος, ένας Ρουμάνος ή ένας Πολωνός που έχει δουλέψει 14-15 χρόνια στην πατρίδα του, μπορεί (στα 65 ο άντρας, στα 60 η γυναίκα) να πάρει την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ, ύψους 486 ευρώ, όπως επίσης να κάνει και αίτηση για χορήγηση του ΕΚΑΣ, ύψους 230 ευρώ. Το ποσό θεωρείται αστρονομικό για τη Βουλγαρία, η οποία καταβάλλει συντάξεις‐ψίχουλα, της τάξεως των 40 έως 130 ευρώ. Αυτοί οι αλλοδαποί όμως ζουν στην Ελλάδα ή απλώς εισπράττουν τη σύνταξη από το ΙΚΑ και συνεχίζουν να διαμένουν στην φθηνή χώρα τους;
    Τα μικροκυκλώματα πέριξ της Ομόνοιας, τα οποία εκμεταλλεύονταν πριν από λίγα χρόνια τους αλλοδαπούς για να τους βγάλουν την περιβόητη άδεια παραμονής και εργασίας (500 έως 1.800 ευρώ ήταν η ταρίφα για την άδεια), σπεύδουν τώρα να βγάλουν σύνταξη με το αζημίωτο… Το σημαντικότερο κατόρθωμά τους είναι να ξεπεράσουν τα γρανάζια της γραφειοκρατίας που ταλαιπωρούν εξίσου και εμάς τους Έλληνες και να δηλώσουν ψεύτικη διεύθυνση κατοικίας εντός της ελληνικής επικράτειας, λαδώνοντας κάποιον πρόθυμο να δανείσει τη διεύθυνσή του, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνταξιοδότηση είναι ο αλλοδαπός να αποδείξει ότι διαμένει μόνιμα στην χώρα μας. Έτσι, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ συχνά διαπιστώνουν ότι σε πολλές περιπτώσεις αναφέρεται η ίδια διεύθυνση σπιτιού, αλλά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και αυτή τη φορά δεν έχουν βρει την άκρη του νήματος. Η Μαρίνα Δ., 66 ετών, από τη Βουλγαρία, ήρθε πέρυσι στη χώρα μας ενώ ήδη είχε διανύσει 25 χρόνια ασφάλισης. Η σύνταξη που περίμενε να πάρει στην χώρα της δεν ήταν παραπάνω από 130 ευρώ. Δούλεψε λοιπόν έναν χρόνο σε συνεργείο καθαριότητας και μετά την 1η Ιανουαρίου, που βαφτίστηκε και επισήμως ισότιμη Ευρωπαία πολίτης (αφού εξέπνευσε και η διετής μεταβατική περίοδος που είχε ζητήσει από την Ε.Ε., το Υπουργείο Απασχόλησης), πληροφορήθηκε ότι δικαιούται σύνταξη από το ΙΚΑ.
    Βάσει των κοινοτικών κανονισμών, οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι αν έχουν ασφαλιστεί έναν χρόνο στη χώρα υποδοχής τους, έχουν συγκεντρώσει το σύνολο των απαιτούμενων ενσήμων και συμπληρώσει το όριο ηλικίας, ενώ αποδεδειγμένα είναι μόνιμοι κάτοικοι σε αυτή τη χώρα, δικαιούνται να πάρουν σύνταξη.
    Το σκεπτικό που διέπει την κοινοτική νομοθεσία είναι ότι κάθε κράτος‐μέλος είναι υποχρεωμένο να προσφέρει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και την ανάλογη περίθαλψη στους Ευρωπαίους πολίτες που διαμένουν και εργάζονται σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ούτε καμία πρόνοια, ούτε κανένα φιλόπτωχο ταμείο ,ούτε η ευρωπαϊκή ένωση ούτε κανένας κάλος άνθρωπος τους τα ταΐζει και τους συντηρεί , παρά μόνο ο ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ .
    Τώρα πλήρωνε τους g.a.p and the mafia .
    << 1.000 κοστίζει στον κάθε Έλληνα φορολογούμενο ο κάθε ένας μετανάστης – λαθρομετανάστης , η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σταματήσει εδώ και 19 μήνες να μας δίνει χρήματα για την συντήρηση τους , και τα χρήματα αυτά τα δίνει τώρα όλα ο Έλληνας φορολογούμενος από το υστέρημα του δηλαδή από το κόψιμο του μισθού της σύνταξης και το κόψιμο των φαρμάκων, στην πλήρη εξαθλίωση του Έλληνα >>
    ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΛΑΒΑΝ ΤΕΛΟΣ .
    Τώρα και στο μέλλον πρέπει να τους συντηρεί ο Έλληνας φορολογούμενος από το υστέρημα του , με μνημόνια με μεσοπρόθεσμα προγράμματα , με τους κεφαλικούς φόρους με το κόψιμο των ακριβών φαρμάκων από τους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α και άλλων ταμείων και επακολουθούν πολλά ακόμα σκληρά μέτρα με χαράτσια έκτακτα , που θα μειώσει δραματικά το εισόδημα του Έλληνα φορολογούμενου , που ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ στην Βουλή , από το ΠΑΣΟΚ στις 29-6-2011 (ακλουθούν σύντομα και αλλά )
    Στον κάθε Έλληνα φορολογούμενο κοστίζει 1.000 (χίλια ευρώ ) τον ΜΗΝΑ , για τον ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ μετανάστη – λαθρομετανάστη .
    Αναλυτικά : Νοσοκομειακά έξοδα , παροχή πλήρης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης , συντάξεις (ήδη παίρνουν οι βούλγαροι ,Ρουμάνοι, Αλβανοί ) συντήρηση κέντρων φιλοξενίας μεταναστών παροχή φαγητού πρωινού , μεσημεριανού , βραδινού από κέτερινγκ , παροχή ΔΕΗ , ΕΥΔΑΠ , τηλεφωνικών καρτών ,κινητά τηλέφωνα , έξοδα που κάνει για αυτούς το λιμενικό και η αστυνομίας , έξοδα δικαστικά – δικαστές-φυλακές – δικηγόρους-μεταφραστές , χρηματοδότηση από την κυβέρνηση στις Μ .Κ . Ο., επιδόματα όπως επίδομα μοναξιάς 410 ευρώ τον μήνα , απώλειες εσόδων και Φ.Π.Α από το παραεμπόριο , κ.λπ.
    Κάντε μόνοι σας λοιπόν τον λογαριασμό και θα καταλάβετε τι τεράστια ποσά χρειάζονται για να συντηρηθούν όλοι αυτοί που σύμφωνα με υπολογισμούς , διότι μπαίνουν ανεξέλεγκτα στη χώρα μας , είναι 6.000.000 και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βάση σχεδίου και εντολών που έχει πάρει είναι να φέρει άλλους 10.000.000 μετανάστες , και φυσικά με δικαίωμα ψήφου που θα τους το δώσει το ΠΑΣΟΚ , και που θα τους συντήρηση και θα τους φροντίζει ώστε να μην τους λείπει τίποτα όπως πάντα . . . . . . . . . .
    Ο Έλληνας φορολογούμενος που ανέχεται να τον κοροϊδεύουν και να του κλέβουν τον μισθό , την σύνταξη , τα εισοδήματα του και αργότερα τις καταθέσεις του , μέσα από τα νομοσχέδια που τα περνάει νύχτα από την Βουλή , η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , μαζί με τους βουλευτές του .
    ΣΗΜΕΙΩΣΗΣ : ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ- ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 8 ΜΗΝΕΣ ΗΤΑΝ : 6.000.000 , ΜΕΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ 300 ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΥΞΑΝΕΤΕ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ , ΤΟΣΟ ΘΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΨΙΜΟ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΈΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κόψε τα ναρκωτικά διότι η μαστούρα σε έχει αποβλακώσει
    1 .000 ευρώ μας κοστίζει συνολικά ο κάθε ένας από δαύτους
    Η ευρωπαϊκή ένωση έχει σταματήσει να στέλνει την συμμετοχή της για αυτούς και τώρα θα τους πληρώνουμε εμείς και επειδή αυτοί αυξάνονται , έρχονται νέοι κεφαλικοί φόροι και μειώσεις μισθών και συντάξεων .
    Τα παράπονα στον g.a.p. στην ληστόσυμμορία του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κόψε τα ναρκωτικά διότι η μαστούρα σε έχει αποβλακώσει
    1 .000 ευρώ μας κοστίζει συνολικά ο κάθε ένας από δαύτους
    Η ευρωπαϊκή ένωση έχει σταματήσει να στέλνει την συμμετοχή της για αυτούς και τώρα θα τους πληρώνουμε εμείς και επειδή αυτοί αυξάνονται , έρχονται νέοι κεφαλικοί φόροι και μειώσεις μισθών και συντάξεων .
    Τα παράπονα στον g.a.p. στην ληστόσυμμορία του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 6.000.000 , παρανόμους λαθρεπιβάτες

    Τους μέτρησες καλά; Μήπως είναι 100.000.000; Γιατί εμένα τόσοι μου φαίνονται, μη σου πω και παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κόψε τα ναρκωτικά διότι η μαστούρα σε έχει αποβλακώσει
    1 .000 ευρώ μας κοστίζει συνολικά ο κάθε ένας από δαύτους
    Η ευρωπαϊκή ένωση έχει σταματήσει να στέλνει την συμμετοχή της για αυτούς και τώρα θα τους πληρώνουμε εμείς και επειδή αυτοί αυξάνονται , έρχονται νέοι κεφαλικοί φόροι και μειώσεις μισθών και συντάξεων .
    Τα παράπονα στον g.a.p. στην ληστόσυμμορία του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση