GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απολύθηκε εν μέσω διακοπών ο Τσιόκας...

Αντικαταστάθηκε στη θέση του γεν. γραμματέα Μεταφορών από τον Αριστείδη Μπουρδάρα Αντικαταστάθηκε με απόφαση του υπουργού Υποδ...

Αντικαταστάθηκε στη θέση του γεν. γραμματέα Μεταφορών
από τον Αριστείδη Μπουρδάρα
Αντικαταστάθηκε με απόφαση του υπουργού Υποδομών κ. Ι. Ραγκούση ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Χ. Τσιόκας. Τη θέση του αναλαμβάνει ο κ. Αρ. Μπουρδάρας.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσιόκας βρίσκεται σε διακοπές και φέρεται να αγνοούσε τις προθέσεις του υπουργού, καθώς δεν του ζητήθηκε τυπικώς η παραίτησή του.
Πηγές από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, έλεγαν ωστόσο ότι ο κ. Ραγκούσης είχε ενημερώσει από χθες το γραφείο του κ. Γ. Παπανδρέου για μια απόφαση που εκκρεμούσε από τις πρώτες ημέρες που παρέλαβε το νέο υπουργείο. Επίσης θεωρούσαν βέβαιο ότι ο κ. Τσιόκας γνώριζε τις προθέσεις του υπουργού του.
Οι ίδιες πηγές, έλεγαν επίσης, ότι...
 η απόφαση του υπουργού Υποδομών δεν περιέχει μομφή για τον κ. Τσιόκα και ότι απλώς ο κ. Ραγκούσης ήθελε συνεργάτες της εμπιστοσύνης του.
Να σημειωθεί ότι παρότι και οι δύο πολιτικοί κινούνταν πριν από τις εκλογές του 2009 στο περιβάλλον του κ. Παπανδρέου, δεν είχαν ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις. Η συνεργασία τους στο υπουργείο Υποδομών, έπειτα από τον ανασχηματισμό ήταν ανύπαρκτη.
Ο κ. Ραγκούσης, όπως φαίνεται τον θεωρούσε ξεπερασμένο πολιτικό και δεν επιθυμούσε να συνεργαστεί με τον «υπαρχηγό του Άκη». Ο κ. Τσιόκας ήθελε να κεφαλαιοποιήσει επικοινωνιακά το έργο του στις συγκοινωνίες και στην εξυγίανση του ΟΣΕ και βλέποντας ότι τα περιθώρια συνεργασίας με τον νέο υπουργό ήταν ανύπαρκτα.
Λέγεται ότι η μόνη επαφή τους το προηγούμενο διάστημα ήταν όταν ο κ. Ραγκούσης ζήτησε ένα ενημερωτικό σημείωμα για τις δράσεις που είχε αναλάβει ο κ. Τσιόκας και αυτό με τη μορφή e-mail.
Ο κ. Τσιόκας, προτίθεται να υποβάλλει την παραίτηση του στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, οπότε επιστρέφει από τις ολιγοήμερες διακοπές του. Φέρεται όμως πολύ δυσαρεστημένος από τη δυσάρεστη έκπληξη που του επιφύλαξε ο προϊστάμενος του.
Όταν διέρρευσε η είδηση της αντικατάστασης του κ. Τσιόκα, άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες σχολίαζαν ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για το opengov. Ο κ. Τσιόκας είχε ανακοινωθεί ότι επιλέχθηκε με βάση τη συγκεκριμένη διαδικασία, αν και τότε το Μέγαρο Μαξίμου επικρίθηκε ότι καλύπτει κομματικές επιλογές πίσω από το opengov.
Θεωρείται βέβαιο ότι και άλλοι υπουργοί θα ζητήσουν να αντικατασταθούν κάποιο γενικοί γραμματείς με άτομα της εμπιστοσύνης τους, ενώ ορισμένοι αισθάνονται δικαιωμένοι επειδή είχαν επισημάνει από την αρχή ότι οι θέσεις αυτές είναι πολιτικές και δεν μπορούν να καλύπτονται με τεχνοκρατικές διαδικασίες.

11 σχόλια

  1. Aχρηστος ηταν ετσι κι αλλοιως,ενα κομματι του πασοκοκρατους που το βολευουν απο την μια θεση στην αλλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον αγύριστο, ο νεκροθάφτης του Σιδηροδρόμου και των Αστικών Συγκοινωνιών. Μαζί με τον Ρέππα, ως υπάλληλοι του Εργολάβου προώθησαν κάθε μέτρο υπέρ των ΙΧ και των διοδίων. Εξυγίαναν το Σιδηρόδρομο "δια της καταργήσεως", ενω τα αστικά λεωφορεία αποτελούν πλέον "μαγική εικόνα" στις γειτονιές της Αθήνας. Κι όλα αυτά πληρώνοντας ξένους συμβούλους με 7 εκ. Ευρω (τους ίδιους που είχαν οι Χατζηδάκης και Στυλιανίδης, την Preis Waters Coopers). Ελπίζουμε σε σύντομο και οδυνηρό τέλος για όλους αυτούς τους εθελόδουλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άχρηστος και ανίδεος.Τον χρησιμοποίησαν για τη βρώμικη δουλειά και τώρα τον πετάνε σαν στιμμένη λεμονόκουπα.Και καλά του έκαναν.Ας το βλέπουν οι άλλοι "πρόθυμοι και αυτόκλητοι εθνοσωτήρες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στα @ρχ@@δια τους τα πάντα αρκεί να πέφτει το χρήμα στην τσέπη τους.
    Όλη η κωλοφαρα τους τέτοια είναι, μαφιόζοι και παχύδερμα.

    Σου λεει δεν πάτε να λέτε!
    Τα δικαστούδια τα έχουμε στην τσέπη μας,
    τους πληρώνουμε, τους αφήνουμε να κάνουν τα βίτσια τους με τα παιδάκια στα υπόγεια…
    έχουμε μαζί μας τους παιδεραστές, τους νταβατζήδες, τους ναρκεμπόρους, τους εξυπηρετούμε όλους κι αν βγουν οι πολίτες θα τους ρίξουμε τα ΜΑΤ να τους σαπίσουν στο ξύλο.

    Θα φτιάξουμε και νόμο για το “συνέρχεσθαι” που θα σήκωνε όρθια και τα μαλλιά του Παπαδόπουλου, θα γεμίσουμε τους δρόμους με εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες κουμπουράδες, προαγωγούς, *******, και ναρκωτικά και δεν πάει να λεει η Λιμπερτέ !
    Εμείς οι συμμορίτες θα παίρνουμε το δημόσιο χρήμα και θα κάνουμε τις χλίδες μας,
    θα συνάπτουμε δάνεια και θα βουτάμε τις προμήθειές μας και θα χρηματοδοτούμε και τις ΜΚΟ του *******υ και της φθείρας του γνωστού ατάλαντου αιδοίου να σου λένε ότι είσαι ρατσίστρια.

    Αυτά πρέπει να προωθηθούν και σε άλλες ευρωπαϊκές εφημερίδες για το κωλόσογο
    και τα εγκλήματά του όχι μόνο στη Λιμπερτέ.

    Κι εμείς πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να φύγουν.
    Όλα είναι θεμιτά και νόμιμα για τέτοιους εγκληματίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ
    ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕϊΚΟΙ.
    ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ.

    ΜΟΝΟ Ο ΧΡΟΥΤΣΙΟΦ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ ΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΕ;
    ΝΑ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΟΚΑΣ ΟΨΙΜΑ ΟΨΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το κομματικό σκυλολόι δεν πρόκειται να τον αφήσει έτσι. Κάπου θα τον βολέψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας προσεχε.
    Οι υπουργοι εδιωχναν τους συνδικαλοπατερες και ο χαρης εβαζε τους επιλεγμενους δικους του απο την πισω πορτα.
    Ο τυπας μαλλον νομιζε οτι ειχε πιασει τον ταυρο απο τα αμελετητα αλλα τελικα ειχε πιασει τα δικα του.

    Με αγαπη ο τροχονομος σου Χαρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.greektube.org/component/option,com_smf/Itemid,189/action,printpage/topic,767.0/%20-%20108k

    Αν τελικά αποδειχθεί και με τη βούλα ότι ο Θέμος «συνεργάστηκε» με την Κυβέρνηση με το αζημίωτο, δε θα είναι ο πρώτος που το έκανε, αλλά ο πρώτος που ξεσκεπάζεται επίσημα.
    Ο πρώτος για τον οποίο υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ότι το έκανε είναι ο Μάκης.
    Η αξιοπιστία του έχει ένα πολύ μεγάλο τραύμα για για χιλιάδες τηλεθεατές στο Νομό Θεσσαλονίκης και πιθανά σ΄όλη τη χώρα.
    Σήμερα είναι η μεγάλη ευκαιρία να απαντήσει για να επουλώσει αυτό το τραύμα.

    Υπενθυμίζουμε : Μετά τις εκλογές του 2000, και με αφορμή το πόθεν έσχες των πολιτικών είχε αναδείξει το ζήτημα του πόθεν έσχες του Βουλευτή Β΄Θες/νίκης και πρώην Περιφερειάρχη Θράκης Χάρη Τσιόκα.
    Ο Χ.Τσιόκας δεν ήταν ένας τυχαίος βουλευτής. Ήταν στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου από την αρχή της καριέρας του (Νομάρχης, Περιφερειάρχης Αν.Μακεδονίας-Θράκης, Γενικός Γραμματέας Υπ.Εσωτερικών με Άκη Υπουργό, Βουλευτής)
    Η εκπομπή του είχε συντριπτικά στοιχεία και δημιουργούσε τεράστια ερωτηματικά που δεν απαντήθηκαν ποτέ, δεν διερευνήθηκαν από τη δικαιοσύνη, ούτε αποδόθηκαν πολιτικές ευθύνες.. Μαρτυρίες για μίζες 15% επί των επενδύσεων στη Θράκη, μερίσματα από μετοχές που αντιστοιχούσαν σε αξία μετοχών 1 δις δρχ., Ακίνητα κλπ. που δεν δικαιολογούνταν
    Αρκετές μέρες στη συνέχεια ο Μάκης έβγαινε στο βραδινό Δελτίο Ειδήσεων και συντηρούσε το θέμα προαναγγέλλοντας νέα στοιχεία στην επόμενη εκπομπή του.
    Η «επόμενη εκπομπή» όμως με αυτό το θέμα δεν ήρθε ΠΟΤΕ.
    Αντί αυτού παρουσιάστηκε ένα θέμα σχετικό με την ανεύρεση ενός κομματιού Ουρανίου στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης.
    Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος δεν είχε τη ευαισθησία να κάνει μια στοιχειώδη, έστω προσχηματική, αναφορά στο θέμα που όλοι οι τηλεθεατές περίμεναν.
    Για να φθάσει ένας δημοσιογράφος του δικού του μεγέθους να κάνει αυτό το ατόπημα πρέπει να συνέβη κάτι πολύ σοβαρό..Τι ήταν αυτό Μάκη;
    Οι πληροφορίες που μέχρι σήμερα έχουν φθάσει για το πολύ ενδιαφέρον αυτό θέμα σε αρκετούς ενδιαφερόμενους στη Θες/νίκη προέρχονται από δύο πλευρές :
    - Από τον ίδιο το Μάκη που ισχυρίζεται κατ΄ιδίαν ότι δέχθηκε παρέμβαση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Δεν εξηγεί όμως γιατί την αποδέχθηκε.
    -Από συνεργάτες του Βουλευτή που από τότε υποστήριζαν ότι το θέμα θα κλείσει γιατί έγινε «παρέμβαση» συνοδευόμενη από «πακέτο», μέσω πολύ γνωστού δικηγόρου (δε ζει πιά).

    Ο Μάκης πρέπει να απαντήσει γιατί και με ποιο αντάλλαγμα σταμάτησε την πολύκροτη υπόθεση Τσιόκα και μετά να παριστάνει τον τιμητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να σας ενημερώσω για την επαγγελματική και πολιτική πορεία του κ.Τσιόκα: Επάγγελμα Πολιτικό Στέλεχος: Δεν πρόλαβε να δουλέψει σαν θεολόγος, αν και διορίστηκε στην εκπαίδευση. Διορίστηκε νεότατος Νομάρχης σε δύο Νομούς, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών (με Άκη υπουργό) και πρίν εκλεγεί βουλευτής, ήταν Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εκλέχθηκε 3 φορές βουλευτής, την τρίτη με "καραμπόλα" μετά τη δικαίωση του Αχιλλέα Καραμανλή για τα λευκά ψηφοδέλτια και τώρα (2009) δεν εκλέχθηκε. Τώρα πως απέκτησε την εξειδίκευση για τις μεταφορές και γιατί δεν αναφέρεται το επάγγελμά του στην κυβερνητική ανακοίνωση είναι ένα εύλογο ερώτημα. Θήτευσε στην "Μεγάλη του Άκη Σχολή" και ήταν πάντα από τους πυλώνες του ακικού μηχανισμού. Την περίοδο εκσυγχρονισμού, φλερτάρισε πολιτικά με τη Βάσω για να γίνει υπουργός, αλλά ο Σημίτης έγινε αποδέκτης των "κασετών" του Μάκη από τις εκπομπές της "Ζούγκλας" για την θητεία του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και τον έκοψε.
    Ως περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης είχε διαπρέψει μαζί με τον πρώην υπερνομάρχη Ροδόπης-Εβρου Γιάννη Νικολαίδη. Την υπόθεση είχε βγάλει στο γυαλί ο Τριανταφυλλόπουλος μετά από καταγγελία του επιχειρηματία Ν. Μπλιούμη πως του ζήτησαν μίζα 15% για να προωθήσουν επένδυσή του. Ξαφνικά όμως ο Τριανταφυλλόπουλος διέκοψε τις εκπομπές για το θέμα (οι κακές γλώσσες λένε διάφορα) και ο επιχειρηματίας βρέθηκε στο εδώλιο για συκοφαντική δυσφήμιση για να αθωωθεί στη συνέχεια.
    Στην εσωκομματική διαδικασία της 11ης Νοεμβρίου 2007, τάχθηκε στο πλευρό του ΓΑΠ.
    Στις τελευταίες εκλογές έπαιξε προκλητικά το σενάριο της σίγουρης υπουργοποίησης που έλεγε ότι του είχε υποσχεθεί ο ΓΑΠ. Δεν κατάφερε να εκλεγεί, αλλά η τοποθέτησή του στη θέση του Γ.Γ. Μεταφορών, επιβεβαιώνει ίσως ότι πράγματι είχε λάβει διαβεβαιώσεις υπουργοποίησης.
    Ο ρόλος του στο Υπουργείο Υποδομών ήταν του προστάτη-προαγωγού των κατεστημένων συμφερόντων στις συγκοινωνίες.
    Τώρα έρχεται η θεία δίκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://frappelections.blogspot.com/2009/09/blog-post_5662.html

    Απολαύστε το ποιόν του πολιτικού άνδρα Χ.Τσιόκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οπότε τώρα με τη νίκη του Ραγκούση επί του Τσιόκα τι συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε;
    Τι σηματοδοτεί η απομάκρυνση Τσιόκα για την υπόθεση του σοσιαλισμού;
    Πλέον η μεγάλη του Λαού υπόθεση
    βρίσκεται σε κίνδυνο;
    Καυτά ερωτήματα που αναζητούν εδώ και τώρα απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση