GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διεθνή ΜΜΕ: "Η Ελλάδα να αποχωρήσει προσωρινά από την ευρωζώνη"...

Από το tvxs.gr Με την κρίση στην Ευρωζώνη να βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της και εν αναμονή της συνάντησης στο Παρίσι ανάμεσα στ...

Από το tvxs.gr
Με την κρίση στην Ευρωζώνη να βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της και εν αναμονή της συνάντησης στο Παρίσι ανάμεσα στη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ και Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζύ, πληθαίνουν τα δημοσίευματα στο διεθνή Τύπο που θα έβλεπαν με ανακούφιση την- έστω προσωρινή- αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Georg Milbradt στη 
"Wirtschaftswoche": Να αποχωρήσει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη

Ο Γερμανός οικονομολόγος και πολιτικός του CDU σε...
συνέντευξη που παραχώρησε στην εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση "Wirtschaftswoche" (σ.σ. "Η εβδομάδα της Οικονομίας"), ασκεί κριτική στις ενέργειες για τη διάσωση του ευρώ και ζητά την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη».
Υποστηρίζει ότι η Ιταλία και η Ισπανία μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση με τις δικές του δυνάμεις, ενώ διαχωρίζει την ελληνική περίπτωση, λέγοντας: «Η Ελλάδα εντός της ΟΝΕ δεν μπορεί να εξυγιανθεί. Τα χρέη της χώρας αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Το θεμελιώδες δίλημμα των Ελλήνων είναι η καταστροφική παραγωγικότητα της οικονομίας τους και ένα μη βιώσιμο έλλειμμα εξωτερικού εμπορίου. Η αναγκαία μείωση των μισθών κατά 20 έως 30% πιθανόν να οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο και πολιτικά δεν είναι κάτι που μπορεί να εφαρμοστεί».
Μάλιστα, ο κ. Milbradt χαρακτηρίζει το υπάρχον σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας τον "ακριβό δρόμο για το φορολογούμενο και με λιγότερες προοπτικές για την Ελλάδα".
George Soros στην El Mundo: "Οι τράπεζες ωφελούνται, όχι η Ελλάδα"
Από τη μεριά του ο George Soros σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην ισπανική εφημερίδα El Mundo εκφράζει την αβεβαιότητά του για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης και στέκεται στην ανάγκη έκδοσης ευρωομολόγου.
Διαβλέπει ότι "από το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας φαίνεται ότι παρόλο που προβλέπεται συμμετοχή ιδιωτών, οι τράπεζες είναι αυτές που θα ωφεληθούν από αυτό το μέτρο περισσότερο από την ίδια την Ελλάδα".
"Η χρεωκοπία ακόμα και μιας μικρής χώρας όπως της Ελλάδας θα προκαλέσει τεράστια τραπεζική κρίση." Σύμφωνα με τον Soros, το ζήτημα δεν είναι αν θέλουμε να σώσουμε το ευρώ, αλλά αν θέλουμε να αποφύγουμε ανυπολόγιστες απώλειες στο τραπεζικό σύστημα.
Τέλος, υποστηρίζει ότι μόνο η Γερμανία μπορεί αντιστρέψει τη δυναμική της οικονομικής κατάρρευσης στην Ευρώπη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα είναι ένα έργο δύσκολο, κυρίως εξαιτίας της εσωτερικής αντίδρασης.
Financial Times: Αντιρρήσεις στη Γερμανική Βουλή για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας
Με την ημερομηνία ψήφισης του ελληνικού πακετού διάσωσης να έχει οριστεί για τις 23 Σεπτεμβρίου, πληθαίνουν στη γερμανική βουλή οι φωνές αντίθεσης που αντιλαμβάνονται τις αποφάσεις της καγκελαρίου Μέρκελ ως ένα βήμα προς μία ένωση στην οποία η Γερμανία θα καλείται μονίμως να εγγυάται τα χρέη των πιο σπάταλων εταίρων της.

5 σχόλια

  1. Και ποιος θα πληρώνει του βλαμμένου τις διακοπές και τα ταξίδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ. ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΒΛΑΜΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΑΣΚΟΥΝ ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΟΙ, ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ (ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ "ΒΛΑΜΜΕΝΑ" ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ), ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΕ-ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΒΛΑΜΜΕΝΟΙ, ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΑΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ. ΒΕΒΑΙΑ, ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΑΣ ΜΗΝ ΞΑΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΤΕΙΣ. ΕΛΑ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΩΣ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΣΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητε 3.37
    Μάλλον δεν αντιλήφθηκες καλά ποιον εννοώ βλαμμένο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν εννοώ τους Γερμανούς. Διαβασε λιγο καλύτερα το σχόλιο και θα καταλάβεις.
    Το χέρι που σε βοηθάει μπορεί να μην θέλεις να το προσκυνήσεις αλλα αν σέβεσαι τον εαυτό σου δεν το δαγκώνεις.
    Ελπίζω να σου έλυσα την απορία ποιον μεγαλο πολιτικό μας εννοώ βλαμμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ευρωομόλογο δεν αποτελεί λύση και καλά κάνουν οι Γερμανοι που το αποφεύγουν.

    Οι δικοί μας μάγκες το επιζητούν για να συνεχίσουν να φορτώνουν τα ελλείματα στους Ευρωπαίους κάτι που δεν μπορεί να συνεχίζεται την στιγμή μάλιστα που δεν μπορούμε να μειώσουμε τις κρατικές δαπάνες (αντίθετα αυξάνονται!.....), ενώ τα έσοδα μειώνονται..

    Δυστυχώς, αν δεν επιβληθεί ενιαία οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρωζώνη, δεν βλέπω άλλη λύση από την αποπομπή της Ελλάδας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για βλάκα τον εχετε τον Σοιμπλε να επωμισθεί χρέη και να εγγυηθεί χρέη αλλων όταν δεν υπάρχει ενιαία και ελεγχομενη δημοσιονομική διαχείριση των προυπολογισμών των κρατών μελών της ΕΕ και οταν ο καθε τυχάρπαστος πρωθυπουργος κάνει ότι του κατέβει και τα λαμογια στήνουν παραμάγαζα και κλεβουν αβέρτα. Στην περίπτωση που το κάνει δεν θα ζητησει μονο την Ακρόπολη αλλα και τον αέρα που αναπνέουμε.
    Έχει και τον ΓΑΠ "τρομερη συμπάθεια" να τον φαει ολόκληρο δεν θα τον χορτάσει.
    Όταν ενα δάκτυλο σαπίζει και η σήψη δεν υποχωρεί με ιατρική θεραπεία ΤΟ ΚΟΒΕΙΣ! για να σωσεις το χέρι και τα υπόλοιπα δάκτυλα από την σαπίλα δεν το αφήνεις να προχωρήσει και οι Γερμανοί το ξέρουν καλά αυτό ειτε συμφωνούμε είτες διαφωνούμε μαζι τους. Βλέπεις εκει δεν στήνουν παραμαγαζα με ΜΚΟ για να ρουφάνε με το μπουρί χρήματα του προυπολογισμού του κράτους. Οι κλέφτες πολιτικοι και τα λαμογια βλεπουν ριγε την ζωή για πολλα χρονια ενω εδω απολαμβάνουν τις διακοπές τους στις πολυτελείς εξοχικές βίλλες τους με θέα το απέραντο γαλαζιο οικόπεδο for sale.
    Συμφωνούμε όλοι ότι οι στιγμές είναι δραματικές και κρίσιμες με φοβερες συνέπειες για την ζωή μας ο αιθεροβάμων(λεξη που έλεγε ο μπαμπακας) πρωθυπουργός του τίποτε και του απόλυτου κενού το γνωρίζει; αμφιβάλλω πρωτον γιατί είναι μειομένης ευφυίας και δεύτερον στην πολιτική μπήκε για να υλοποίηση αυτά που άλλοι επιθυμουσαν για τον τόπο.
    Δυστυχώς μας τελείωσαν όλοι αυτοί οι πολιτικοί που για 30 χρόνια και πλέον πλουτιζαν οδηγώντας την χώρα στην καταστροφή και κανένας απο τους εταίρους μας δεν ειναι διατεθειμένος να συμμετάσχει στην κατρακύλα της καταστροφής που βιώνουμε. Το παρανοικό είναι και τουλάχιστον έτσι δείχνει ουτε οι Ελληνες το εχουνε καταλάβει με την χαρακτηριστική εκείνη νοοτροπία....έλα μωρε κατι θα κανουν και θα μας σώσουν!!! δυστυχώς αυτή την φορά είμαστε μόνοι και ανήμποροι. Τα χρέη μας είναι σε κράτη αφου φρόντισε για αυτό το πανηλιθιο πλάσμα που επαγγέλεται τον πρωθυπουργό και όχι σε ιδιώτες όπως ήταν και είχαμε δυνατότητα διαπραγματευσης και ευνοικών όρων αποπληρωμής. Τωρα μας δανείζουν φτωχές χώρες τύπου Σλοβακίας που λένε τα λεφτά τώρα γρήγορα και με εγγυήσεις.
    Έρχονται δυσκολες μέρες στην Ευρώπη και η χώρα μας είναι στον απυθμενο πάτο που θα μας τσαλαπατήσουν όλοι επάνω μας για να κρατηθούν.
    Ο λαός πρέπει να αντιδράσει απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση των καιροσκόπων να οδηγηθει η χώρα σε εκλογές και η όποια κυβερνηση εκλεγει να πάρει σημαντικές αποφάσεις που πλέον πρέπει να επιβάλλει η πλειοψηφία του λαού και όχι αυτό που συμβαίνει σήμερα με την κυβερνηση αναξιοπιστιας ψεμματος και μειοψηφίας.
    Περιμένετε έρχονται μέτρα που δεν θα πιστεύετε στα μάτια και τα αυτιά σας. Αυτοί που συμβουλευαν τον Γιωργάκη για το τι πρεπει να κάνει τώρα σιγά σιγά την κανουν με ελαφρα πηδηματακια λέγοντας ότι η Ελλαδα πρέπει να βγει από το ευρώ (βλεπε Σορος) αφου η δουλεια τους έγινε. Ο βλάκας το καταλαβε η συνεχίζει να κανει κανώ και ποδήλατο αμέριμνος σαν ηλίθιος διακοποεραστής;Κανεις δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γινει μέσα στο επόμενο τετραμηνο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικοτερα πόσο μαλλον να προγραμματίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση