GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όσο είσαστε διακοπές, ο κόσμος άλλαξε...

Από το  sofokleous10.gr Aν επιστρέψατε μόλις από διακοπές είναι καλό να μάθετε πως ο κόσμος άλλαξε όσο απουσιάζατε: οι χρηματιστη...

Από το sofokleous10.gr
Aν επιστρέψατε μόλις από διακοπές είναι καλό να μάθετε πως ο κόσμος άλλαξε όσο απουσιάζατε: οι χρηματιστηριακές αγορές κατέρρευσαν, οι ΗΠΑ υποβαθμίστηκαν και έπαψαν να είναι ο ασφαλέστερος τόπος για τα διεθνή επενδυτικά κεφάλαια, το δολάριο αμφισβητείται, πλέον, ανοιχτά ως το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, η Κίνα εγκαινίασε το εμπόριο πετρελαίου με το Ιράν σε ευρώ και τοπικά νομίσματα καταργώντας το δολάριο, η Ευρώπη ξεκίνησε τη διαδικασία διάσωσης της Ιταλίας και της Ισπανίας μέσω της αγοράς κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι πιθανότητες για μία διπλή ύφεση της διεθνούς οικονομίας αυξήθηκαν εκθετικά και το ΧΑ πέρασε κάτω από τις 1000 μονάδες.
Αν τα παραπάνω δε σας είναι αρκετά, προσθέστε ότι οι...
ευρωπαϊκές τράπεζες στρέφουν τα κεφάλαια τους προς την ΕΚΤ στο μεγαλύτερο βαθμό από το καλοκαίρι του 2010, στεγνώνοντας το σύστημα από ρευστό, ότι η S&P ξεκίνησε την υποβάθμιση πολιτειών των ΗΠΑ και τέλος πως τα CDS της Γαλλίας απογειώνονται έχοντας περάσει σε νέο ιστορικό υψηλό.
Τη Δευτέρα, ειδικότερα, ο ΓΔ βούλιαξε κατά 6% κλείνοντας στις 998,24 μονάδες, με τον DAX να χάνει 5,02% και τους αμερικανικούς δείκτες να καταγράφουν δραματικές απώλειες μέχρι αργά το βράδυ, οι οποίες σε κάποια στιγμή για το Nasdaq έφτασαν το 6%. Μετοχές όπως η Bank of America ξεπουλήθηκαν καταγράφοντας ημερήσια πτώση της τάξης του 17%, σε μία ημέρα όπου περίπου 1,5-3 τρις δολάρια χάθηκαν από την παγκόσμια χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση.
Η ανακοίνωση της Moody's ότι διατηρεί την πιστοληπτική αξιολόγηση των ΗΠΑ σε ΑΑΑ δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο, ενώ η παρέμβαση της ΕΚΤ στη δευτερογενή αγορά ομολόγων βοήθησε στη μεγάλη αποκλιμάκωση των επιτοκίων δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας κοντά στο 5,2% από πάνω από 6% όπου είχαν σκαρφαλώσει την περασμένη εβδομάδα, χωρίς να πείθει, όμως, για τη συνέχεια.
Η ΕΚΤ αγοράζει εκ νέου 'τοξικά' ομόλογα και έτσι στο χαρτοφυλάκιο της θα έχει ομόλογα από την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία, μερικά από τα οποία δε θέλει κανείς επενδυτής να έχει στο δικό του χαρτοφυλάκιο και μερικά άλλα για τα οποία οι επενδυτές ζητούν περισσότερο από 6% επιτόκιο προκειμένου να τα αγοράσουν.
Αυτό σημαίνει πως η μεταφορά χρέους από τις χώρες του Νότου προς το κέντρο όχι μόνο δε σταμάτησε αλλά στην ουσία έλαβε νέες, πολύ μεγαλύτερες από πριν διαστάσεις. Και το ερώτημα που τίθεται είναι απλό: αρκούν οι αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ προκειμένου να σωθούν η Ιταλία και η Ισπανία; Η σύντομη απάντηση είναι μάλλον όχι. Πρόκειται για ένα έκτακτο και βραχυπρόθεσμο μέσο το οποίο δε μπορεί να μετατραπεί σε μακροπρόθεσμο ή μόνιμο εκτός και αν υπάρξει νέα σχετική απόφαση από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα με την έγκριση της Γερμανίας, όπου, ουσιαστικά να γίνεται αποδεχτό τα χρέη των κρατών της ευρωζώνης να διαμοιραστούν σε όλη την επικράτεια της και να αναλάβουν τα ευρωπαϊκά κράτη από κοινού να τα αποπληρώσουν στα επόμενο 20-30 χρόνια.
Μα κάτι τέτοιο θα σήμαινε περαιτέρω 'χρηματοπιστωτική ενοποίηση' της Ευρώπης και μάλιστα με τρόπο αμεσότερο και ταχύτερο αυτού που θα επιτυγχάνονταν μέσω της έκδοσης ευρωομολόγου, κάτι που η Γερμανία και οι υπόλοιπες ΑΑΑ χώρες, αν είναι να το δεχτούν, θα ζητήσουν πολύ μεγάλα ανταλλάγματα.
Έτσι, η νέα κίνηση εντυπωσιασμού από την ΕΚΤ είναι καλή στο βραχυπρόθεσμο ορίζοντα αλλά δεν αποτελεί τίποτε περισσότερο από ένα νέο μπάλωμα, το οποίο, μάλιστα, σε λίγο θα προκαλέσει άλλο ένα γύρο προστριβών στην ευρωζώνη. Αν δεν έχει γίνει κατανοητό, η μεταφορά του χρέους από τις τράπεζες στα κράτη έχει περάσει στη δεύτερη φάση της εκεί όπου τα ασθενή κράτη μεταφέρουν τα χρέη τους στις Κεντρικές Τράπεζες και από εκεί στα ισχυρά κράτη, τα οποία με τη σειρά τους ζητούν την επιστροφή τμήματος του λογαριασμού στον αρχικό κάτοχο του χρέους, δηλαδή στις τράπεζες, σε ένα παιχνίδι το οποίο δημιουργεί μία παγκόσμια κρίση εμπιστοσύνης μεταξύ τραπεζών, κρατών και πολιτών η οποία απειλεί να αλλάξει ριζικά το οικονομικό, χρηματοοικονομικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Και το χειρότερο όλων είναι πως ο μεγαλύτερος λογαριασμός θα καταλήξει και πάλι στους πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να πληρώνουν τα σπασμένα για δεκαετίες.

11 σχόλια

  1. ΣΙΓΑ ΤΟ ΝΕΟ.ΗΤΑΝ ΦΑΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΤΑΝ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ,ΑΦΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΥΠΩΝΕ ΑΧΡΗΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΔΗΛ. ΧΡΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ,ΑΠΛΑ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ "ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ" ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΡΕΙΚΕΛΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΛΟΓΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΝΙΣΜΟΥ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΟΙΚΟΙ ΤΟΥΣ "ΧΟΡΕΥΟΥΝ" ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ.
    Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ Η ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά ο Κώστας Καραμανλής είναι στη σκέψη πολλών...
    Παρά την παρατεταμένη σιωπή του...
    Γιατί συνεχίζουν να τον λοιδορούν ορισμένοι,όμως;
    Μήπως γιατί τον φοβούνται;
    Μήπως γιατί στο πρόσωπό του βλέπουν
    τον αληθινό ηγέτη της κεντροδεξιάς;
    Μήπως διότι είναι ο μόνος που αναμετρήθηκε με τη διαπλοκή;
    Μήπως γιατί φοβούνται ότι σύντομα θα αποφασίσει επιτέλους να μιλήσει για όλα,να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να ξεκαθαρίσει το τοπίο στη χώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ 12.12, ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΥΘΟΙ "ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ",ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε 12.35

    Η διπλωματία των αγωγών,το άνοιγμα
    σε Κίνα και Ρωσία,το βέτο στο Βουκουρέστι είναι έργα.
    Όπως επίσης έργα είναι και το ΔΝΤ,
    τα Μνημόνια 1,2,3...13 ή αλλιώς το
    βραχυπρόθεσμο,το μεσοπρόθεσμο και το μακροπρόθεσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια Ελλάδα παραδομένη στους κακοποιούς


    ΛΑΟΣ ΜΟΥΤΡΩΜΕΝΟΣ, λαός στριμωγμένος, λαός απελπισμένος... Πάνω από όλα, όμως, ΛΑΟΣ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ. Οπως ακριβώς τον θέλουν αυτοί που σήμερα τον χειρίζονται, ξένοι και ντόπιοι. Οι Ελληνες πολίτες φοβούνται όσο δεν έχουν φοβηθεί ποτέ στην ιστορία τους.

    ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ; Φοβούνται τους ανθρώπους που κατέχουν τις εξουσίες. Φοβούνται υπουργούς όπως ο Ραγκούσης (που ο Παπανδρέου θα έπρεπε να τον έχει πετάξει στη χωματερή των επικίνδυνων υπουργών, πριν καν κηρυχθεί η απεργία των ταξιτζήδων).
    Φοβούνται το κατρακύλισμα της πατρίδας στον αμαρτωλό τζόγο με εκατομμύρια «κουλοχέρηδες» και τη μετατροπή της σε πανελεύθερο «τεκέ», για να «φουμάρουν» οι ανήλικοι καθώς θα παίζουν με τα «φρουτάκια».

    ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ τη βαθμιαία υποδούλωση της πατρίδας στο ενάμισι εκατομμύριο ξένων εισβολέων (εκ των οποίων οι μισοί παράνομοι), που δουλεύουν μισοτιμής στα σουπερμάρκετ, στα βενζινάδικα, στα χωράφια, στις οικοδομές και κυρίως στο «χαμηλό έγκλημα», ενώ οι επιδοτούμενοι Ελληνες άνεργοι υπερβαίνουν τις 700.000. Φοβούνται τη μαζική φυγή των χαρισματικών πτυχιούχων μας στο εξωτερικό...

    ...ΑΛΛΑ, κάθε μέρα και περισσότερο, φοβούνται το λεγόμενο «χαμηλό έγκλημα», αυτό που δεν περνά πια ούτε στο αστυνομικό δελτίο (παρά μόνον σαν αριθμός περιστατικών) ούτε στα γεγονότα των ΜΜΕ, παρά μόνον όταν συνδέεται με φρικτές δολοφονίες, όπως της γριούλας που σφάχτηκε από Αλβανό κακοποιό γιατί, λόγω Αλτσχάιμερ, δεν μπορούσε να θυμηθεί πού είχε βάλει τα χρυσαφικά της!..

    ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ οι Ελληνες νοικοκυραίοι τους αδίστακτους Αλβανούς, Ρουμάνους, Βούλγαρους, Μαροκινούς, Γεωργιανούς, Αλγερινούς (όπως αυτοί οι 250 της Υπατίας), που εισβάλλουν κατά χιλιάδες στην ανυπεράσπιστη πατρίδα, εφοδιασμένοι με παραλυτικά σπρέι, με αλάνθαστα αντικλείδια και προπαντός με πάμφθηνα Καλάσνικοφ (που πωλούνται χίλια ευρώ έκαστον, όπως αποκάλυψε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Στέφανος Οικονόμου στη Βουλή)...

    Κατά την Αστυνομία, οι ξένοι εισβολείς ευθύνονται για το 70% των εγκλημάτων. Εχουν διαρρήξει τα 8 στα 10 διαμερίσματα της Αθήνας, έχουν αρπάξει τα χρυσαφικά χιλιάδων γυναικών (με την αγορά να έχει πλημμυρίσει από αργυραμοιβούς και ενεχυροδανειστές), έχουν πλημμυρίσει τα πεζοδρόμια με άρρωστες γυναίκες -θύματα των σωματεμπόρων- που προσφέρουν στους διαβάτες το... στόμα τους για ελάχιστα ευρώ...

    ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ οι Ελληνες πολίτες, γιατί οι εξουσίες έχουν παραλύσει από τις τοξίνες των δήθεν προοδευτικών για ξενοφοβία και ρατσισμό, την ώρα που υπάρχουν βάσιμοι φόβοι της Αστυνομίας ότι θα ξεπηδήσουν ομάδες «τιμωρών», που θα σκοτώνουν αδιακρίτως αλλοδαπούς, αφού η Πολιτεία δεν εννοεί να τους απελάσει, όπως δεν εννοεί να φτιάξει νέους χώρους κράτησης παραβατών. Αποτέλεσμα της κρατικής παραλυσίας είναι να αποφεύγονται οι πολλές συλλήψεις και να απολύονται κρατούμενοι λόγω ασφυξίας στα κρατητήρια. Ετσι, οι παραλίες βρίθουν από ενεδρεύοντα αρπακτικά, τα λεωφορεία από ασύλληπτους τσαντάκηδες και οι πολυκατοικίες από αδίστακτους αρουραίους...

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ, οι δικαστές αφήνουν «προσωρινά» ελεύθερους στυγερούς εγκληματίες, ενώ το παραλυμένο από άκρατο «ανθρωπισμό» υπουργείο Δικαιοσύνης δίνει αφειδώς πενθήμερες άδειες σε επικίνδυνους ισοβίτες, που δραπετεύουν για να διαπράξουν ακόμη χειρότερα εγκλήματα... Που σημαίνει ότι το νομικό καθεστώς πάσχει και χρειάζεται κατεπείγουσα αναπροσαρμογή προς το αυστηρότερο.

    Αν η κατάσταση δεν έχει φτάσει στο απροχώρητο και αν η κρατική παραλυσία δεν είναι ανίατη, τότε η κυβέρνηση -έστω και αυτή η κυβέρνηση της κατοχής- οφείλει να επιδιώξει τη συνεργασία όλων των εξουσιών (φυσικά και του Τύπου) για να στήσει έναν σύγχρονο κώδικα ασφάλειας, με αυστηρές προβλέψεις για τις συγκεντρώσεις (εδώ ισχύουν ακόμα οι χουντικοί νόμοι), με νέους κανονισμούς σε ό,τι αφορά τη χρήση των όπλων από τους αστυνομικούς, με ερμητικό κλείσιμο των συνόρων στους λαθρομετανάστες, ωσάν να πρόκειται για συνθήκες πολέμου, ό,τι και αν αυτό σημαίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άμεση συγκρότηση θεσμών παγκόσμιας διακυβέρνησης και ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων.
    Η κρίση ξεπερνά,φανερά πια,ακόμα και το επίπεδο της Ευρώπης.
    Άρα δεν αρκεί πλέον να μιλάμε για κάποια πολιτική ενοποίηση της ΕΕ.
    Εδώ όμως μπαίνουν πολλά ζητήματα.
    Ποια μορφή μπορεί να πάρει αυτή η παγκόσμια διακυβέρνηση που έρχεται;
    Με ποιες οργανώσεις και ενώσεις θα λειτουργήσει;
    Ποιο το μέλλον της ΟΝΕ ή και της ίδιας της ΕΕ;
    Με ποιους τρόπους,εργαλεία κλπ. θα ελέγχουν οι λαοί τις αποφάσεις τέτοιων θεσμών;
    Αυτό ειδικά το τελευταίο ζήτημα,θα καθορίσει μεσοπρόθεσμα την τύχη της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
    Διότι θα γεννηθεί ως τέκνο της ανάγκης,ωστόσο δεν θα συνεχίσει να υπάρχει αν δεν είναι δημοκρατική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειμαστε στην τελική φάση της παγκοσμιοποίησης ενός σχεδίου που εκπονήθηκε εδω και 120 χρόνια όταν η FED (τράπεζα ιδιωτών εβραιομασόνων) έβαλε στο χέρι την οικονομία της Αμερικής και την τύπωση του δολλαρίου υπό τον έλεγχο της. Ο παπούς Ροτσιλντ είχε πεί...δώσε μου την διαχείρηση και τον έλεγχο του νομισματος ενός κράτους και ας μην υπάρχει κερδος!!!και αυτά που μέλλεται να ζήσουμε θα είναι οδυνηρά.
    Ο συγκεντρωτισμός του πλούτου σε λίγους και σε απόλυτο έλεγχο των πληθυσμών μέσω της ηλεκτρονικής τεχνολογίας θα δώσει την δυνατότητα να θεσπίσουν τους νέους κανόνες σε παγκόσμιο επίπεδο.
    Ο codex alimentarius έχει τεθει σε σε εφαρμογή από το 1895 και αφορά την διατροφή των λαών με μεταλλαγμένα προιοντα μηδενικης θρεπτικης αξίας για να επιτευχθεί ο άλλος μεγάλος στόχος των παγκοσμιοποιητών που είναι η μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού όταν οι πολεμοι που δημιουργουν από ανυποστατες αιτιες δεν επαρκουν. Από την άλλη αποθηκεύουν εκατομύρια φυσικών σπόρων κοροιδευοντας όλους μας. Η monsanto έχει πιάσει δουλειά εδώ και καιρό και εμεις περι άλλων τυρβάζουμε.
    Σε λίγο θα έρθουν νόμοι που απαγορευουν ακόμα και τον κηπο μας.
    Η παγκόσμια οικονομική υποδούλωση μέσω του χρέους ήταν η εναλλακτική λύση από τους δύο αποτυχημένους παγκοσμιους πολέμους.
    Αν οι λαοί δεν αντισταθούν απέναντι στην μάστιγα του συνομωτικού λόμπυ των εβραιμασόνων τοκογλυφων τραπεζιτών ο πλανήτης θα ζήσει μαυρες και γκρίζες μέρες ψάχνωντας τον ήλιο.
    Σε κάθε χώρα έχουν τοποθετήσει τον αχυρένιο ανδρείκελο τους και έχουν έτοιμη και την εναλλακτική στην περίπτωση που ξεμπροστιαστεί κατι σαν τον δικό μας παγκόσμια ηλίθιο στοχαστή της πλάκας. Ακομα ενας καλοπεράσακιας τεμπελχανας που αποδέχθηκε τον ρόλο του ξεπουλημένου καθαρματος.
    Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΕΘΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.
    Όταν γίνει γεγονός το παγκόσμιο νόμισμα όπου σιγα σιγά ξεμυτίζει και ψυθιρίζεται τότε θα ανοίξουν οι πύλες του ολεθρου.
    Αντισταση σε όλους σε όσους έστω και υπό μορφή αστείου αναφέρονται στην παγκοσμιοποίηση είναι πιόνια σκοτεινών συμφερόντων.
    Ότι φαντάζει απίθανο και απίστευτο πάνω σε αυτό χτίζουν τα σενάρια τους και υλοποιούν τον σκοπό και τον στόχο τους.
    όλες οι μεταρυθμίσεις στα κράτη που επιβάλονται μέσω του χρέους που τους βαρύνει μπροστά έχουν το καλό αλλά πίσω κρύβεται αυτό που αποσκοπεί η σκιώδης λιγδα των εβραιμασόνων.
    Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΡΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχω ορισμένες απορίες αν κάποιος θα μπορουσε να μου απαντήσει πραγματικά θα ήμουν υπόχρεος.
    Ποιές είναι οι αγορές; όνοματα
    Ποιοί είναι οι παγκόσμιοι επενδυτές; ονοματα
    Σε ποιούς χρωστάνε τα κράτη; ονόματα
    Σε ποιούς ανήκει η τράπεζα Ελλάδος;;;;; ονοματα
    Σε ποιους ανήκουν οι οικοι οικονομικης αξιολογησης;; ονοματα
    Ποιες τράπεζες έχουν τα περισσότερα κρατικα ομολογα των χωρων της ΕΕ και σε ποιους ανήκουν;;ονοματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΣΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τελικά ο Κώστας Καραμανλής είναι στη σκέψη πολλών...


    Ναι, βέβαια, μην το συζητάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 2.06 τι εννοείς όταν λες ότι ο δρόμος
    προς την κόλαση είναι στρωμένος με
    τριαντάφυλλα;
    Ποια είναι η κόλαση;
    Ποια τα τριαντάφυλλα;
    Ποια κατά τη γνώμη σου η διέξοδος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση