GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νοσήλια με βάση την πάθηση...

Από το  medicalnews.gr Νέο σύστημα χρέωσης των ασφαλιστικών ταμείων εφαρμόζουν πιλοτικά  τα νοσοκομεία. Πρόκειται για τα ενοποι...

Από το medicalnews.gr
Νέο σύστημα χρέωσης των ασφαλιστικών ταμείων εφαρμόζουν πιλοτικά  τα νοσοκομεία. Πρόκειται για τα ενοποιημένα νοσήλια, τα οποία καλύπτουν περισσότερες από 700 θεραπευτικές κατηγορίες.
Το σύστημα επιτρέπει στις διοικήσεις των νοσοκομείων να χρεώνουν τα Ταμεία πιο κοντά στο πραγματικό κόστος νοσηλείας των ασφαλισμένων τους, όπως αναφέρει...
«Το Έθνος».
Σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών, η εφαρμογή του συστήματος αυτού είναι πιλοτική και στόχος είναι να λειτουργήσει μόνιμα στο ΕΣΥ από την 1η Οκτωβρίου.
Μέχρι σήμερα, τα νοσήλια διαμορφώνονταν με βάση το πόσες μέρες νοσηλεύτηκε ο ασθενής και σε ποια θέση. Με το νέο σύστημα οι χρεώσεις θα διαμορφώνονται ανάλογα με την πάθηση του ασθενούς.
Στη δεκάδα με τις πιο ακριβές χρεώσεις περιλαμβάνονται η μεταμόσχευση καρδιάς-πνευμόνων (50.739 ευρώ), η νοσηλεία νεογνών με βάρος εισαγωγής κάτω από 750 γραμμάρια (41.579 ευρώ) και η τραχειοστομία με μηχανική υποστήριξη αναπνοής περισσότερες από 95 ώρες, με καταστροφικές συνυπάρχουσες παθήσεις και επιπλοκές (39.863 ευρώ).
Οι λιγότερο δαπανηρές είναι η συνεδρία θεραπείας διανοητικών διαταραχών με ή χωρίς ηλεκτροσπασμοθεραπεία, ίδια μέρα (140-148 ευρώ), οι μη χειρουργικές επεμβάσεις νωτιαίου σωλήνα, μίας ημέρας (151 ευρώ), οι κακοήθειες του δέρματος την ίδια ημέρα (161 ευρώ).

2 σχόλια

  1. ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΣΥΜΦΟΡΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ .

    ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    ΜΕ ΑΠΕΙΡΩΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΠΑΡΟΧΕΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΡΕ

    ΓΙΑΤΙ ΚΟΒΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση