GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι «πανηγυρισμοί» για τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων...

Του Γιάννη Μηλιού, υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ Οι «πανηγυρισμοί» για το γεγονός ότι στη σημερινή δημοπρασία εντ...

Του Γιάννη Μηλιού,
υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ

Οι «πανηγυρισμοί» για το γεγονός ότι στη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,50%, έναντι 4,58% της προηγούμενης έκδοσης, δεν μπορούν να καθησυχάσουν κανένα. Όλοι, με πρώτες τις χρηματαγορές, γνωρίζουν ότι για τους επόμενους τρεις μήνες το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι διαχειρίσιμο.
Εντούτοις, η εμμονή στις ανάλγητες νεοφιλελεύθερες πολιτικές αφαίμαξης των εργαζομένων και διευρυνόμενης φοροαπαλλαγής του κεφαλαίου και του συσσωρευμένου πλούτου καθιστά...
 την κρίση χρέους στην Ελλάδα και την Ευρώπη μη διαχειρίσιμη μεσο-μακροπρόθεσμα. Γι’ αυτό και τα σπρεντ των δεκαετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου έναντι των γερμανικών συνέχισαν την ανοδική πορεία τους, έχοντας ξεπεράσει το 13%.
Η απομάκρυνση αυτής της κυβέρνησης και της πολιτικής της είναι προϋπόθεση για μια εναλλακτική πορεία που θα προτάσσει τα συμφέροντα των εργαζομένων και τις κοινωνικές ανάγκες απέναντι στους καταναγκασμούς του κέρδους και τα συμφέροντα του συσσωρευμένου πλούτου.

7 σχόλια

  1. Ενω αν κυβερνησει ο Τσιπρας ταπιασαμε τα λεφτα μας.Θα τα παρει απ`το κεφαλαιο και θα τα δωσει σε μας.ΤΣΙΠΡΑ ΘΕΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΑΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μηπως μπορεις να μας περιγραψεις με λεπτομερεια την εναλλακτικη πολιτικη για να καταλαβουμε γιατι πρεπει να φυγει τουτη η κυβερνηση.Αν οχι ψαρευεις σε θολα νερα μηπως πιασεις κανα κοροιδο και σας ψηφιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στις δημοκρατίες αδιέξοδα ΔΕΝ υπάρχουν.
    ΕΚΛΟΓΕΣ !!!
    Η ελληνική κοινωνία ν’αποφασίσει.
    Τι έπαθε η Ιρλανδία και η Πορτογαλία ;
    Ή τι θα συμβεί στην Ισπανία στις εθνικές εκλογές που ορίστηκαν στις 20 Νοεμβρίου ;
    ΕΚΛΟΓΕΣ !!
    Είναι η ΟΡΘΗ, ΕΓΚΥΡΗ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ λύση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ασε μωρέ τις μαλ...ς για νεοφιλελεύθερα μέτρα.Εχεις δεί πολλούς νεοφιλελευθερισμούς με τόσους φόρους, καμία απόλυση στον δημοσιο τομέα και τόση εχθρότητα κατά της αγοράς. Αμάν πιά οι αριστερές σας παρωπίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι της θελεις τις εκλογες για να τρεμει ο κωλος σας να βγει η ψυχη σας να μπητε στη βουλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι να πεις για τους ανεγκέφαλους φωστήρες αυτού του είδους . Το δάνειο πρέπει να επιστραφεί . Το ότι τα κόμματα δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα , είναι αυταπόδειχτο . Τα δύο κόμματα εξουσίας ευθύνονται για τη σημερινή μας κατάντια και τα άλλα μπορουν και κάνουν και αντιπολίτευση και κριτική εκ του ασφαλούς και αν (σενάριο ) έπαιρναν 48% και πάνω , κάποιο από αυτά στις επόμενες εκλογές , δεν θα σχημάτιζε κυβέρνηση , υποστηρίζοντας ότι είναι προβοκάτσια .
    Πότε επί τέλους θα καταλάβουμε , ότι κάθε κρατική δαπάνη είναι φόροι μας ή δάνεια , που πρέπει να το πληρώσουμε με τους φόρους μας ?
    Από ιδεολογίες χορτάσαμε . Από έργα δεν είδαμε , παρά μόνο κουκούλωμα των σκανδάλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μέρκελ-Σαρκοζί: Ξεχάστε λαμογιές τύπου "Ευρωομόλογο" σφίξτε τους κώλους σας και δουλέψτε..

    Μετά τη συνάντηση ο Σαρκοζί δήλωσε: Εργαζόμαστε για μια φιλόδοξη κοινή ευρωπαϊκή πρόταση που θα αντιμετωπίσει την κρίση χρέους. Θα προτείνουμε μια πραγματική "οικονομική κυβέρνηση", όπου θα συμμετέχουν οι 17 αρχηγοί κρατών της Ευρωζώνης και θα προτείνουμε τον Ρομπάι σαν πρώτο Πρόεδρο του οργάνου με θητεία 2,5 χρόνια.

    Θα ζητηθεί από τις 17 χώρες της ζώνης του ευρώ να θέσουν το έλλειμμα ως συνταγματικό κανόνα μέχρι το καλοκαίρι του 2012.

    Η Γαλλία και η Γερμανία θα προτείνουν φόρο επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών το Σεπτέμβριο, ενώ από το 2013 θα εναρμονίσουν τους φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις και θα επιμείνουν να έχουν 'ολες οι χώρες κανόνες για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση