GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Σόρος "διώχνει" Ελλάδα και Πορτογαλία από την ευρωζώνη...

Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας και της Πορτογαλίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την ευρωζώνη εξαιτίας του μεγάλου χρέους τους τάσσεται ...

Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας και της Πορτογαλίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την ευρωζώνη εξαιτίας του μεγάλου χρέους τους τάσσεται ο Αμερικανός πολυεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος.
«Εχει γίνει τέτοια κακοδιαχείριση του ελληνικού προβλήματος που ο καλύτερος τρόπος για να...
 προχωρήσει επί του παρόντος (η χώρα) θα ήταν μία ειρηνική έξοδος» της Ελλάδας τόσο από την ΕΕ όσο και από την ευρωζώνη, αναφέρει ο Σόρος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο γερμανικό περιοδικό Spiegel. Προτείνει να συμβεί το ίδιο και με την Πορτογαλία.
Δηλώνει ακόμη ότι «η ΕΕ και το ευρώ θα επιβιώσουν» και επισημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αποδεχτούν οι χώρες μέλη της ευρωζώνης την εισαγωγή ευρωομολόγων.
«Είτε μας αρέσει είτε όχι, το ευρώ υφίσταται. Και για να λειτουργεί σωστά, οι χώρες που το έχουν ως κοινό νόμισμα θα πρέπει να είναι σε θέση να επαναχρηματοδοτήσουν ένα μεγάλο μέρος του χρέους τους κάτω από τις ίδιες συνθήκες».
Παρότι το Βερολίνο αντιτίθεται στην εισαγωγή των ευρωομολόγων, ο μεγαλοεπενδυτής προτείνει η Γερμανία, ως ο ισχυρότερος εταίρος στην Ευρώπη στον οικονομικό τομέα, να καθορίσει εκείνη τους κανόνες εισαγωγής τους.
Ο Σόρος ο οποίος κέρδισε πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια στοιχηματίζοντας εις βάρος της βρετανικής λίρας το 1992, σημειώνει επίσης ότι δεν έχει πρόθεση να στοιχηματίσει κατά του ευρώ.
«Σαφώς και δεν στοιχηματίζω κατά του ευρώ. Επειδή οι κινέζοι ενδιαφέρονται πολύ για ένα εναλλακτικό νόμισμα του δολαρίου και θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσουν τους ευρωπαίους να το σώσουν», εξηγεί.
Πηγές: ΑΠΕ - Γαλλ. Πρακτορείο

7 σχόλια

  1. εεεεεντάξει μωρέ.....!!
    ____________________________________
    Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες απειλούν να καταψηφίσουν τον Μηχανισμό Σταθερότητας... μπα αυτοί δεν τα θέλουν τα σπίτια μας;

    Το SPD απειλεί να καταψηφίσει τις αλλαγές στον EFSF αν δεν ενημερωθεί έγκαιρα η Βουλή.
    Μακάρι να το κάνει και να μην περάσει για να γλιτώσουν και οι Καψαμπελοκοττάκηδες τα σπίτια τους...

    Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), η αξιωματική αντιπολίτευση στη Γερμανία, απειλεί να εμποδίσει την εφαρμογή των αλλαγών στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF) εάν το κοινοβούλιο δεν ενημερωθεί το ταχύτερο για τις συνέπειες που θα έχουν στη Γερμανία, μετέδωσαν σήμερα εγχώρια ΜΜΕ.

    Τα μέτρα πρόκειται να ψηφιστούν στη γερμανική κάτω βουλή (Μπούντεσταγκ) και την άνω βουλή (Μπούντεσρατ) την 23η Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσαν σύμμαχοι της γερμανίδας καγκελάριου Άγγελας Μέρκελ.

    Η ισχυροποίηση του Μηχανισμού θεωρείται μια κίνηση-κλειδί για να καθησυχαστούν οι χρηματαγορές και οι κεφαλαιαγορές στην Ευρώπη, που χαρακτηρίζονται το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα ευμετάβλητες. Στα χρηματιστήρια τις τελευταίες ημέρες οι μετοχές των τραπεζών υπέστησαν μεγάλες απώλειες.

    Εάν η Μέρκελ θέλει να ενσωματώσει τις αλλαγές στον EFSF στη γερμανική νομοθεσία ως τα τέλη του Σεπτεμβρίου, όπως έχει υποσχεθεί, το κοινοβούλιο θα πρέπει να ενημερωθεί κατεπειγόντως για τις νομοθετικές αλλαγές και τις οικονομικές τους συνέπειες, είπαν ανώτατα στελέχη του SPD στην εφημερίδα S?ddeutsche Zeitung.

    «Μέχρι στιγμής η Μπούντεσταγκ δεν έχει πρόσθετη πληροφόρηση. Εάν αυτό δεν αλλάξει σύντομα, το προταθέν χρονοδιάγραμμα είναι πολύ φιλόδοξο», δήλωσε ο Κάρστεν Σνάιντερ, εκπρόσωπος του SPD για ζητήματα προϋπολογισμού.

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Γιοαχίμ Πος απηύθυνε την ίδια προειδοποίηση προς τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με τη Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ.

    Ως σήμερα το SPD είχε αφήσει να διαφανεί πως συμφωνεί επί της αρχής με τις αλλαγές στον EFSF -- με την προϋπόθεση ότι θα ενημερωθούν έγκαιρα για τις λεπτομέρειές τους και τη συμβολή της Γερμανίας στις εγγυήσεις του δανεισμού.
    ____________________________________
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ Η ΒΡΕΓΜΕΝΗ
    ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ
    ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΑΣ...!!!!

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ...οχιιιιιιιιιιιιιιιι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τοσοι και τοσοι οικονομολογοι το προτειναν απο την αρχη, καπιοι απο αυτους ηταν ελληνες, γιατι μας ξυνιζει η πρωταση του. Θα επρεπε να ειχαμε φυγει απο το ευρω απο την αρχη της κρισης,τωρα το κακο εγεινε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η επόμενη σχετική είδηση θα είναι η εξής:

    Εναντίον του μαλάκα του τον συκοφάντησε και του μπουρδέλου υπεράριθμων κηφήνων στρέφεται τώρα ο G.S. Σύμφωνα με δήλωσή του, "θα μείνει μόνο το ένα τρίτο από το μπουρδέλο σας το ΑΠΕ".

    Ανεπιβεβαίωτες πηγές μεταδίδουν ότι θα γαμήσει τη μάνα στη χώρα εξαιτίας ενός ηλιθίου χρυσαύγουλου με το όνομα Πίπης ή Σπύρος, Μαχαίρας, Γιαταγάνας ή Χατζάρας που έγραψε αυτόν τον ψευδή και απρόκλητο λίβελο.

    Ο GS, μετά την Αγγλική λιρα που ξέσκισε στις αρχές της προπερασμένης δεκαετίας, έχει τώρα βάλει στο μάτι την Ελληνική οικονομία με σκοπό την εκδίκηση.

    Και για όλα αυτά, φταίει ένα χρυσαυγίτικο αρχίδι που εντελώς απρόκλητα, άνοιξε τέτοιο πόλεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ΚΚΕ που,παρά τα διαχρονικά κουσούρια του,έχει στρατηγική και δεν πάει όπου φυσάει ο αέρας,δεν έχει παρασυρθεί από τις 'αριστερές'
    φωνές της μόδας που λένε να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ.
    Οι δηλώσεις Σόρος δείχνουν γιατί:
    σήμερα τη λύση μιας,προσωρινής ή μη,εξόδου από το ευρώ την προωθούν κάποιες μερίδες καπιταλιστών.
    Οι 'αριστερές' φωνές αποτελούν,
    άθελά τους,το συμπλήρωμα αυτής της στρατηγικής.
    Αν συνέβαινε και έφευγε η Ελλάδα σήμερα από το ευρώ,αυτό φυσικά δεν θα γινόταν με τους όρους που φαντασιώνονται μερικοί,αλλά με τους όρους των διαφόρων Σόρων.
    Έξοδος από το ευρώ χωρίς έξοδο από
    την ΕΕ και χωρίς κοινωνικοποίηση
    των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής θα είναι απλά μια νίκη μιας μερίδας του κεφαλαίου
    επί μιας άλλης μερίδας του κεφαλαίου.
    Τίποτε προς το καλύτερο δεν θα άλλαζε για το λαό,και ο δημόσιος πλούτος και πάλι θα ξεπουλιόταν μπιρ παρά.
    Αλλά για να γίνουν τέτοιες αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας θέλει κίνημα γερό,μέτωπο
    λαϊκό,λαό αποφασισμένο και όχι τραλαλά ροζ και λιλά κινήματα...
    Αντίστοιχα συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανείς και για τη θέση του Σόρος για το ευρωομόλογο.Κάποιοι που φαντασιώνονται 'αριστερά ευρωομόλογα' θα...γνωρίσουν πολύ σύντομα τα υπαρκτά αντιλαϊκά ευρωομόλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο 80άρης με τις δύο γκόμενες, ξαναχτύπησε.
    Η "αγάπη" του για την Ελλάδα δεν κρύβεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρε συ πανε και ψοφα. Σε βαρεθηκαμε πουστογερε.
    Και το κυριοτερο

    ΤΑ ΣΑΒΑΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΤΣΕΠΕΣ.

    πουστη κολογερε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ρε μαλακες μην ψαχνετσαι.
    Θα το στησει ο Μπεος
    χαχαχαχααχαχχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση