GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο «κόκκινο» το ΙΚΑ -Διπλό ψαλίδι για τις επικουρικές συντάξεις...

Από το  sofokleous10.gr Διπλή μείωση έρχεται από το Σεπτέμβριο στις επικουρικές συντάξεις, καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να...

Από το sofokleous10.gr

Διπλή μείωση έρχεται από το Σεπτέμβριο στις επικουρικές συντάξεις, καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να παρακρατείται η κλιμακωτή (3% - 10%) εισφορά τύπου ΛΑΦΚΑ σε όλες τις επικουρικές συντάξεις άνω των 300 ευρώ και, ταυτόχρονα, θα γίνει νομοθετική παρέμβαση για τη μείωση των ποσών που θα χορηγούν, από την 1/1/2012, τα ελλειμματικά ταμεία.
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης παραδέχθηκε ότι το ΙΚΑ ΕΤΑΜ θα...
χρειαστεί επιπλέον 800 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2011 για να «καλύψει» τις υποχρεώσεις του. Τα 600 εκατ. ευρώ θα δοθούν ως πρόσθετη κρατική επιχορήγηση (σε συμφωνία με την τρόικα και με δεδομένη την υστέρηση εσόδων λόγω της ύφεσης, της ανεργίας και των μειώσεων των μισθών). Τα 200 - 250 εκατ. ευρώ θα επιδιωχθεί να εισπραχθούν έναντι των οφειλών.
Είτε με τη χρήση αναγκαστικών μέτρων είσπραξης είτε μέσω της τελευταίας ρύθμισης που εξακολουθεί να ισχύει ως «λύση» για την αποφυγή των κατασχέσεων και των μηνύσεων. Ο Γ. Κουτρουμάνης υπογράμμισε, πάντως, ότι τα μέτρα εξοικονόμησης δαπανών θα ενταθούν από το Σεπτέμβριο με ελέγχους στην καταβολή συντάξεων και επιδομάτων καθώς και των αναπηρικών συντάξεων.
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης επιβεβαίωσε (μιλώντας στο MEGA) ότι οι αναλογιστικές μελέτες έχουν ολοκληρωθεί για το 95% των επικουρικών ταμείων και μέσα στο Σεπτέμβριο θα αποφασιστούν οι παρεμβάσεις που θα γίνουν (δηλαδή η μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης) ώστε να αντιμετωπιστούν τα ελλείμματά τους.
Όπως είπε ο υπουργός, οι μειώσεις θα αφορούν μόνο στα ελλειμματικά ταμεία, ενώ δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε τουλάχιστον 4 (στο ΤΕΑΔΥ, στο ταμείο των εργαζομένων στις ασφαλιστικές εταιρείες, των ΟΤΑ και των εμποροϋπαλλήλων) τα οποία, όπως έδειξαν τα «τεστ αντοχής», δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, το 2011 το έλλειμμα των επικουρικών ταμείων θα ξεπεράσει τα 750 εκατομμύρια ευρώ και με την εισφορά στις συντάξεις (βλ. πίνακα) περίπου 236.000 συνταξιούχων που εισπράττουν ποσά πάνω από 300 ευρώ θα επιχειρηθεί να «καλυφθούν» τα ταμειακά ανοίγματα.
Πρόβλημα βιωσιμότητας υπάρχει και για τα εφάπαξ (έχουν παραγγελθεί αντίστοιχες μελέτες, παρά τις πρώτες μειώσεις που τρέχουν και είναι 10% για το Δημόσιο και 15% για τα ταμεία των ΔΕΚΟ). Το μεγαλύτερο έλλειμμα (περί τα 2 δισ. ευρώ) αντιμετωπίζει το ΤΠΔΥ, με 50.000 συνταξιούχους να περιμένουν στην ουρά για το εφάπαξ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΑΔΕΔΥ.

9 σχόλια

  1. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;;;;;;;
    Προς τους εισαγγελείς , δικαστές , δημοσιογράφους να παρέμβουν και να τους συλλάβουν ,να κατασχεθεί η περιουσία που έκαναν με τους παράνομους μισθούς που παίρνουν από το δημόσιο, να δεσμευτούν οι καταθέσεις τους που είναι και αυτές παράνομα εισοδήματα να καταδικαστούν σε φυλάκιση χωρίς αναστολή για εξαπάτηση εις βάρος του δημοσίου , για παράνομη πορνεία , από την κομπίνα που έστησαν οι Βούλγαροι , Ρουμάνοι αλλά και Αλβανοί που να διορίζονται στο δημόσιο και στα δημόσια νοσοκομεία και στο ΙΚΑ ως μόνιμοι ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό .
    Παράδειγμα τρανταχτό που ο διοικητής του Ι.Κ.Α κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο , είναι η κομπίνα που έστησαν το περιβόητο Βουλγάρικο δίδυμο ΝΤΑΛΕΒΑ – ΣΙΝΙΚΟΦ,
    Ξέρετε πόσες Ντάλεβες και Σινίκοβοι έχουν διοριστεί μόνιμοι στο δημόσιο χωρίς να είναι Έλληνες .Ακλουθώντας τον δρόμο της ΠΟΡΝΕΙΑΣ και του ΣΕΞ που με το πήδημα και τα σεξουαλικά όργια διορίστηκαν μόνιμοι ιατροί στο Ελληνικό δημόσιο έρε ξευτίλα για την Ελλάδα !!!!!
    ΙΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΣΙΝΙΚΟΒΑ βουλγάρα διορισμένη ψυχίατρος στο ΙΚΑ ΚΑΜΙΝΙΩΝ ΜΟΝΙΜΗ ΙΑΤΡΟΣ , Πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία και αυτές τις ημέρες πήρε και προαγωγή και μετατέθηκε στο Ι.Κ.Α ΠΕΙΡΑΙΩΣ .
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ , βούλγαρος ψυχίατρος διορισμένος στο ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΟΜΙΜΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ σύζυγος της πρώτης(ΙΒΑΣ ΝΤΑΛΕΒΑ) και αυτός πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία .
    Αυτοί οι δυο από την Βουλγαρία έπιασαν ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΞΩ ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΞΩ ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ Ι.Κ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΞΩ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΟΙ "ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ" ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ...

    Κύκλωμα με 650 Βουλγάρες και 20 Βούλγαρους που εισέπρατταν παράνομα συντάξεις από το ελληνικό δημόσιο, εξάρθρωσαν οι αρχές. Μάλιστα η σύνταξη έφθανε τα ......
    500 ευρώ τον μήνα.«Πρόκειται για καραμπινάτη κομπίνα που γινόταν για χρόνια εις βάρος του ασφαλιστικού μας συστήματος και των ασφαλισμένων» δήλωσε στην εφημερίδα το «Βήμα» ο υπουργός αναπληρωτής Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνης, ο οποίος αποκάλυψε ότι «η καλοστημένη αυτή απάτη ήδη απασχολεί δύο κράτη, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία».
    Σύμφωνα με πληροφορείς της εφημερίδας, το κύκλωμα δρούσε ως εξής. Γραφεία προσέφεραν εργασία με το αζημίωτο σε Βουλγάρες ηλικίας 53-54 ετών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
    Οι δουλειές που τους έβρισκαν ήταν να εργάζονται κυρίως ως καθαρίστριες σε ξενοδοχεία ή σε εστιατόρια ή σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Επιπλέον τους δήλωναν ψευδή μόνιμη διεύθυνση
    κι αυτό γιατί αν δεν το έκαναν τότε θα δικαιούνταν σύνταξη ύψους μόλις 15 ευρώ. Μόνο δηλαδή για περίθαλψη!

    Για κάθε Βουλγάρα που έφερναν στη χώρα μας, τα γραφεία έπαιρναν από αυτή προμήθεια που εφθανε ως και το 10% του μισθού που έπαιρνε εκείνη από την εργασία της.
    Μόλις οι Βουλγάρες συμπλήρωναν του 55ο έτος ηλικίας κι έχοντας ήδη δουλέψει 14 χρόνια στη Βουλγαρία κι ένα στη Ελλάδα, διεκδικούσαν από το ΙΚΑ σύνταξη ύψους 500 ευρώ!!!
    Επιπλέον από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι η υπόθεση έχει προκαλέσει ζημιά στο ΙΚΑ αλλά και σε άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς που υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευρώ το χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΑΠ- Λεφτά υποσχέθηκε ...χαχαχ..
    χιχιχι..χοχοχο
    και τελικά θα δώσει δωρεάν διαμονή σε κελιά:
    Ξεκινά η φυλάκιση για τους μικροοφειλέτες...

    ΠΑΣΟΚ: ΠΡΩΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
    ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.........ΟΛΕ !!!!

    Μετά απο πρόταση των Ραγκουσηδων-Παμπούκηδων-Πάγκωλου και άλλων ΛΗΣΤΑΡΧΩΝ του παSSοκ..
    Εξετάζεται το ενεδεχόμενο...να δωθούν 850.000 Ελληνες ΣΚΛΑΒΟΙ.
    ΣΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ
    του πισωκολλητου του Νικολάκη Παπανδρέ.

    ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑ$$ΟΚ ΤΑ 850.000.00Ο ΕΥΡΩ που χρωστάει.
    ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ,
    ΑΠΟ ΤΟ ΧΥΛΟ ΓΙΑ ΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΙ..ΣΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ (1 γεύμα) την ημέρα και πολύ είναι...

    σημ. 850 ολοστρόγγυλα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ !
    ==================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο "τυφλός" κυνηγούσε!
    - Επιδημία τυφλών σε Χίο, Πιερία, Κιλκίς, Χανιά.

    Το επίδομα το έπαιρναν για χρόνια στη Ζάκυνθο 625 άτομα ενώ τελικά το δικαιούνται όπως προκύπτει μετά τις έρευνες.. 50. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Άλλωστε το ποσοστό τυφλότητας επί του πληθυσμού δεν ξεπερνά το 0,023% ενώ στο νησί - με βάση τα επιδόματα - ήταν 2%.

    Έτσι μεταξύ αυτών που έπαιρναν το επίδομα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής, βρισκόταν ένας που είχε χομπι το κυνήγι, μία κυρία που οδηγούσε πολυτελες 4Χ4 στους δρόμους του νησιού και γέροντες που είχαν κάνει εγχείριση για καταρράκτη.

    Τώρα ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης που έκανε τις πρώτες αποκαλύψεις λέει ότι υπάρχουν ενδείξεις για τέτοια φαινομένα αναπήρων - μαϊμού και για άλλους πέντε νομούς. Στο μικροσκόπιο θα βρεθούν, σύμφωνα με το Έθνος και η Χίος, η Πιερία, το Κιλκίς, τα Χανιά και η Αιτωλοακαρνανία.

    Από την πλευρά του οι τοπικοί άρχοντες της Ζακύνθου αναφέρουν ότι η δαπάνη του δήμου για προνοιακά επιδόματα έφτανε στα 500.000 ευρώ το δίμηνο. Ο Τιμόθεος Ζώντος, δημαρχιακός σύμβουλος, ανέφερε ότι όταν ήρθε στο δήμο η αρμοδιότητα, αρνήθηκε να υπογράψει αν δεν έβλεπε τα πιστοποιητικά. "Κινητοποιήσαμε τον δήμαρχο και τον βουλευτή μας. Ζητήσαμε όλη τη λίστα και μας λέγανε ότι ήταν απόρρητη. Όταν τελικά τη λάβαμε δεν πιστεύαμε
    στα μάτια μας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;;;;;;;


    Όχι, είμαι στον ψυχίατρο. Έλα και συ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΜΥΑΛΟ
    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ

    ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ .

    ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ

    ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ;;


    ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση