GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αδιάφοροι οι Έλληνες απέναντι στο σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης...

Από το tvxs.gr Τη σύναψη γάμου , θρησκευτικού ή πολιτικού, προτιμούν οι Έλληνες, μη ακολουθώντας την πιο « χαλαρή » μορφή, του συμφώ...

Από το tvxs.gr
Τη σύναψη γάμου, θρησκευτικού ή πολιτικού, προτιμούν οι Έλληνες, μη ακολουθώντας την πιο «χαλαρή» μορφή, του συμφώνου ελέυθερης συμβίωσης, που ισχύει εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, ως επιλογή για τα ετερόφυλα ζευγάρια.
Από τη θέσπισή του το 2008 μέχρι σήμερα, μόλις 104 ζευγάρια το έχουν επιλέξει σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, όταν οι θρησκευτικοί γάμοι -από τότε έως σήμερα- άγγιξαν τους...
35.000 και οι πολιτικοί τους 25.000, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Τα ζευγάρια, που επέλεξαν το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, σε ποσοστό 50% ζουν στην ΑΘήνα, σε περίπου 10% στη Θεσσαλονίκη και 5% στον Πειραιά.
Ειδικότερα, μόνο στην πρωτεύουσα, περιφέρεια για την οποία υπάρχει πληρέστερη εικόνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ληξιαρχείου Αθηνών, τα σύμφωνα συμβίωσης το 2009 ήταν 34, σε αντίθεση με τους 1.369 θρησκευτικούς και τους 604 πολιτικούς γάμους. Το 2010 τα σύμφωνα ανήλθαν σε 46, έναντι των 1.540 θρησκευτικών και 672 πολιτικών γάμων. Κατά το πρώτο εξάμηνο, του τρέχοντος έτους, τα σύμφωνα που κατατέθηκαν ήταν μόλις 17, σε σχέση με τους 535 θρησκευτικούς και 355 πολιτικούς γάμους.
Έτσι, μέσα σε μία τετραετία, στην Αθήνα τα σύμφωνα συμβίωσης δεν ξεπερνούν τα 100, σε αντίθεση με τους γάμους, που πλησιάζουν τους 5.000 οι θρησκευτικοί και ξεπερνούν τους 2.000 οι πολιτικοί.
Το σύμφωνο, που αποτελεί εναλλακτική στον γάμο, έννομη μορφή οργάνωσης της συμβίωσης, είναι μία απλή συμβολαιογραφική πράξη, που καταχωρείται στο ληξιαρχείο. Μπορεί να συναφθεί, όταν οι συμβαλλόμενοι δεν είναι έγγαμοι, δεν έχουν συγγένεια μεταξύ τους, ούτε σχέση υιοθεσίας. Όροι που όταν παραβιάζονται καθιστούν άκυρο το σύμφωνο, αν κάποιος προβάλλει έννομο συμφέρον οικογενειακής ή περιουσιακής φύσης.
Ο θεσμός του συμφώνου συμβίωσης κατοχυρώνει κατά κύριο λόγο περιουσιακά και κληρονομικά δικαιώματα, που θα αποκτηθούν από τους συνάπτοντες, καθώς είναι ιδιωτικού (αστικού) δικαίου και όχι δημοσίου, χωρίς να έχει ισχύ σε φορολογικά, εργατικά και κοινωνικοασφαλιστικά ζητήματα και ως εκ τούτου είναι υποδεέστερος της ικανότητας παραγωγής έννομων δικαιωμάτων, που ορίζει ο κανονικός γάμος.
Ωστόσο καλύπτει, όπως και στον γάμο, το θέμα της γονικής μέριμνας του παιδιού, που θα γεννηθεί κατά τη διάρκεια του συμφώνου ή 300 μέρες πριν από τη λύση του. Ομοίως ορίζει και τεκμήριο πατρότητας, όπως επίσης ορίζει και το επώνυμο του παιδιού, το οποίο είτε είναι σύνθετο (των δύο γονιών) αν δεν έχει περιληφθεί στο σύμφωνο, είτε είναι συμφωνημένο με κοινή και αμετάκλητη δήλωση των γονέων και περιλαμβάνεται σε αυτό.
Το σύμφωνο συμβίωσης θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη απήχηση αν δεν περιοριζόταν στα ετερόφυλα ζευγάρια, τα οποία ούτως ή άλλως έχουν την λύση της νόμιμης συμβίωσης δια του γάμου. Πράγμα που δεν ισχύει για τα ομόφυλα άτομα που δεν έχουν καμία δυνατότητα νομικής αναγνώρισης της συμβίωσης τους.
Για τον λόγο αυτό, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) είχε ζητήσει, με επιστολή της, τον Οκτώβριο του 2010, από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, την ένταξη και των ομόφυλων ζευγαριών στο σύμφωνο συμβίωσης, προκειμένου να επέλθει «κατάργηση των διακρίσεων σε βάρος τους και την κατοχύρωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους».

7 σχόλια

  1. Για τους προδότες Πελλοπονήσιους αναφέρω ενδεικτικά :
    1.Μαχη του Μαραθώνος .
    2. Ο Εφιάλτης .
    3. Εκστρατεία του Μεγάλου Αλέξανδρου .
    4. Το κείμενο της διακήρυξης της Αγίας Λαύρας , υπάρχουν 179 υπογραφές εκ των οποίων μόλις 11 από την Πελοπόννησο .
    5 . Κολοκοτρώνης στην φυλακή .
    6 . Δολοφονία Καραϊσκάκη .
    7 . Δολοφονία Καποδίστρια .
    8 . Ιμπραήμ .
    9 .Πως λεγόταν η Αρεόπολη πριν ; μήπως είχε σλαβικό όνομα ;
    10. Χρεόγραφα μαρτυρούν την παράδοση Ελληνικής γης από τους Τούρκους μπέηδες και αγάδες , σε Πελλοπονήσιους δημογέροντες και προεστούς όχι μόνο στην Πελοπόννησο , αλλά και σε όλη την Ελλάδα , γιατί οι τσιφλικάδες της Θεσσαλίας , ήταν Πελλοπονήσιοι στην καταγωγή τους .
    Ήμαστε λίγοι σήμερα για να κάνουμε εμφύλιο , αλλά όχι και να ψηφίζουμε την προδοτική οικογένεια των Παπανδρέ-ειδών και τα συναφίδια τους .
    Τα ιδία αυτά πρόσωπα παραδίδουν σήμερα την Ελλάδα με μέγιστη δουλοπρέπεια στα Εβραιοαμερικάνικα αφεντικά τους .
    Μην προκαλείτε άλλο γιατί η αλήθεια δεν συμφέρει κανέναν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα , για να ξαναφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας μας που χάθηκε .
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 .
    ΕΠΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ :
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου είναι : 1400 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .
    Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή , άφησε χρέος 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ , στα 21 χρόνια του ΠΑΣΟΚ άφησε χρέος 392 δισεκατομμύρια ευρώ και του Γιώργου Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) σε , 1 χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Κώστας Καραμανλής είναι ένας και Έλληνας γνήσιος , άλλωστε είναι και άσπρος πράγμα που φαίνεται .
    Ο Γ.Α.Π. και o Καρατζαφέρης και οι περισσότεροι βουλευτές είναι Πελοποννήσιοι ,δηλαδή Τουρκοαλβανοί , απόγονοι του Ιμπραήμ .
    Τους πραγματικούς Πελλοπονήσιους τους έσφαξε όλους ο Ιμπραήμ,
    και τότε αντικατέστησε τον πληθυσμό , φέρνοντας 300.000 οικογένειες Τουκοαλβανών , μόνο στα υψώματα σώθηκαν λίγοι Ελληνες ,δηλαδη έκανε γενοκτονία τότε ο Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο και μετά έφερε τουρκαλβανούς , τουρκική τακτική που χρησιμοποιεί η Τουρκία την γενοκτονία και μετά μοίρασε την περιουσία των σφαγμένων Ελλήνων σε αυτούς, οι όποιοι την έχουν παράνομα μέχρι και σήμερα .
    Έξαλλου όλοι οι προδότες και τα αποβράσματα είναι Πελλοποννήσιοι τον Κολοκοτρώνη Πελλοπονήσιοι τον φυλάκισαν ,
    τον Καποδίστρια Πελοποννήσιος τον σκότωσε , κ.λ.π .
    Σημείωσης όταν πρωτοπήγε στην Πάτρα ο Καποδίστριας όλοι μιλούσαν Τουρκικά , επίσης άμα πάτε τώρα στα Φιλιατρά μιλάνε Τουρκικά και είναι όλοι ημίμαυροι όπως όλοι οι Πελοποννήσιοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα αυτά που λέτε κατά του Καραμανλή , είναι σταγόνα στον ωκεανό για να μην πω στο διάστημα , μπροστά στο ξεπούλημα της χώρας που κάνει το εβραιοαμερικάνικο ΠΑΣΟΚ .
    Όσο αφορά εσάς που τα γράφετε , δράτε ως ξένοι πράκτορες ενάντια στα Ελληνικά συμφέροντα και υπέρ ξένων εβραιοαμερικανικών πασοκικών συμφερόντων .
    Σας θυμίζω το εβραϊκό όνομα Μινέκο , καθώς επίσης και την εβραϊκή συμμορία της ανατολικής Γερμανίας που ονομαζόταν τότε Π.Α.Κ.
    Αν ο Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία , η Ελλάδα θα ήταν ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος , με την προστασία της Ρώσικης αρκούδας .
    Ξυπνάτε εξαπατημένοι και δείτε την αλήθεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι χρώμα είναι ο Καραμανλής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΡΕ χαιβανι ο παππους του καραμαν/αλη ηρθε απο τη Πελοπονησο στις Σερρες για να εργαστει ως δασκαλος, τοτε εστελναν πολλους επανω. Αλλα απο που κρατα η σκουφια του, το λεει το ονομα του και η κολαρα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σύμφωνα μαλακίας και λοιπές αχρηστες εφευρέσεις
    επίσης δεν λέγονται ομόφυλα ζευγαρια αλλά πούστηδες και λεσβίες, φοβάστε τις λέξεις? Ο όρος ομόφυλος είναι μη ορθολογικός βιολογικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση